W bardzo dobrym stadionie po dzisiejszej LM kilka słów odnośnie jutrzejszych spotkań w PLK
Czarni-Słupsk-Śląsk Bergson Wrocław
Czarni Słupsk drużyna została w niezmienionym składzie na nowy sezon i to jest ich wielkie wzocnienie

Został także Trener Igor Grisczuk W tym sezonie dla mnie to drużyna na pudło

Kolejnym atutem jest własna hala Dobre wrażenie koszykarze Czarnych pozostawili po 1 spotkaniu w Polpharmą i chodziaż wynik 67 64 to Czarni mecz kontrolowali i wykazali zimną krew w kluczowym moemcie spotkania Jutro przeciwnikiem drużyny Czarnych będzie Slask Wrocław.Nowy Sponsor firma Bergson i nowa stara miotła Adrei Urlep I to własnie słoweniec moim zdaniem jest najmocnieszym ogniwem Ślaska Dimitrowski Klisner i Hyży to w moim mniemaniu troche za mało na kolektyw Czarnych Tomczyk w słabszej formie Diduszko takze slabo ale to młodzian także niczego wielkiego nie można było sie spodziewać W meczu z Turowem Ślask przegrywal już na początku 12 pkt następnie grając bardzo mocno w obronie doprowadzili do remisu a nawet do kilkupunktowej przewagi.Koszykarze Ślaska pod koniec meczu dopadło jednak zmęczenie i wydawało się że stracili pomysł na gre Napewno taki fachowiec jak Urlwp zrobi ze Ślaska porzadną ekipę ale na to trzeba czasu także na 1 zwycięstwo Wroclawianie jescze poczekają
CZARNI SŁUPSK-ŚLĄSK BERGSON WROCŁAW 1 Hanidicap -4 też do przejścia Kurs 1.65 Handi 1.90
Kotwica Kołobrzeg-Polpak Świecie
Sezon wcześniej w tym meczu zdecydowanym Faworytem byliby goście niestety w tym sezonie drużyna Polpaku to już zupełnie inna ekipa Odeszli Liderzy Apodaca Thomas na ich miejsce przyszli nowi gracze ale jak dla mnie to już nie to samo zresztą beniaminki w 2 sezonie gry w ekstraklasie nie grają już tak dobrze tak najprawdopodobniej będzie też z Polpakiem Zwycięstwo z Unią w 1 meczu i miejsce lidera po 1 kolejce Okazałe zwyciestwo bo aż 29 pkt różnicy ale z nieprzygotowaną Unią to nie dziwi. Zwraca za to uwage wysokie zwycęstwo wyjazdowe koszykarzy Kotwicy Z Akademikami z Koszalina.Bardzo ciewkawie wygląda skład Ekpiy z Kołobrzegu Huges Machowski Arabas Bigus Avlijas Mrożek bardzo fajna kompilacja do tego troche zdolnej młodziezy a do tego trener Karol,własna hala to wystarczające atuty aby Kołobrzeg wyszedł z tej komfrontacji zwycięsko
Kotwica Kołobrzeg-Polpak Świecie 1 1.70 handi -3 także warte gry
Znicz Jarosław-Kager Gdynia
Spotkanie 2 beniaminków w lidze cieżko wytypować zwycięzce Mocnieszą ekipą wydaje się być drużyna z Gdyni.Oba Zespoły w 1 kolejce stoczyły wyrównane boje z potętatami naszej Ligi Walka koszykarzy Kageru z Prokomem do ostatnich sekund naprawde robi wrażenie Nawet jeśli Prokom troche zlekceważył koszykarzy Kageru wynik i przebieg spotkania pokazuje zę nie będą to chłopcy do bicia Cielebąk Litwin Kadzuollis i zaciąg amerykanów może sprawić pare niespodzinek O sile zespołu z Jarosławia stanowi amerykanie Atikns Gittens wspomagani przez polaka Sczotke bodajże zwraca uwage także dobrze rzucający za 3 Jacek Sulowski
Myśle jednak iż po wyrównanym meczu górą będą koszykarze z Gdyni
Znicz Jarosław-Kager Gdynia 2 1.85 Handi 1-0 rożnica żadna jak mają wygrać to większą liczbą pkt chodziaż często taki jeden pkt ratował mnie przed remisemem w NBA
Bot Turów Zgorze;ec-Anwil Włocławek
To spotkanie chyba zastanawia mnie najbardziej Anwil przyjeżdza do Turowa Anwil już bez Adreia Urlepa Jest za to Andrzej Pluta ale czy to wystarczy według mnie nie za bardzo Co prawdda dzięki znakomitej skuteczności właśnie Pluta załatwił zywicęstwo Anwilowi w Jarosławiu ale jeśli sie taka wyrównana walka ze Zniczem niczego dobrego nie wróży w Turowie Odeszzli kluczowi amerykanie.Anwil także słabo zaprezenotował się w turnieju przedsezonowym we Włocławku zmiana trenera słabszy skład oj w Anwilu nie będzie dobrze się działo to takie moje subiektywne zdanie
Gospodarze Bot Turów dokonali przed sezonem kilku ciekawych zakupów Kadrowicze Koszarek i Roszyk do tego ciekawy zawodnik Rodrigez i solidny ligowiec Witka a także Thomas Keleti to ciekawa miesznaka do tego żywiołowo reagująca publiczność w turowie według mnie Anwil wroci do włocławka na tarczy jeśli tylko Pluta znowu nie będzie miał dnia konia Spodziewam się jednak wyrównanego spotkania
Także Bot Turów-Anwil 1 1.70 lub też Anwil +3pkt jak kto woli jak biore win gospodarzy
Prokom-Trefl Sopot-AZS Koszalin
Na papierze prokom już jest mistrzem polski jak na Polskie warunki to dream team Dokupieni Besok i Hukic Do tego stara paka No ale właśnie ten Prokom ledwo wygrywa z Kagerem Jak to nazwać :najprościej Zlekcieważenie przeciwnika brak zgrania motywacji jak kto woli Tym razem gramy w Sopocie także o takim czymś nie może być mowy Prokom Wygra to pewne ale iloma to jest pytanie Handi 19pkt cieżko to ruszyć Nie będe tego raczej grał grubiej ale jeśli miałbym wybierać powiem tak Prokom u siebie pełna mobilizacja a przeciwnik naprawdę bardzo słaby przegrywający 14 pkt u siebie myśle że Prokom pokaże swoją siłe także
Prokom Trefl Sopot Azs Koszalin 0-19pkt 1 1.90
Unia Tarnów- Polonia Spec Warszawa-nie będe się tu rospisywał analiza Latającego Holedra odzwierciedla moje zdanie otym meczu 2 bardzo słabe zespoły kurs na Polonie nie wart gry także najlepsze rozwiązanie to handi 7-0 na Unie ale bez szaleństw finasowych
Unia Tarnów-Polonia Spec Warszwa (7-0) 1 1.90
Polpharma- Stal Ostrów
Cieżko powiedziec co się w tym meczu wydarzy Polpharma w 1 meczu zaprezentowała się dobrze ale to nie wystarczyło xespół miał przestoje w grze Mecz Stal wygrała w Warszwie ale dosyć scześliwe Mecz Z podtekstem Harigton ze Stali przeszedł do Phopharmy do tego Ercegowic Wiekiera i niewiadoma Ime Udok Po 2 stronie Zurawski Szawarski i Ansley Cieżko coś rosądnego wytypować także dla mnie to no bet ale jak bym musiał stawiam na przewage parkietu