Strona 5 z 21 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 20 21 >
Opcje tematu
#687422 - 25/10/2006 12:55 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Marcios Offline
old hand

Meldunek: 20/03/2005
Ja takze polecam Kotwice , juz wczoraj na quasi pisalem ze 10/10 gram a dzis po ukazaniu sie informacji ze Stern nie zagra to pozostaje grac i to szybko bo kursy zapewne troszke poleca na dół przed meczem, co do pozyskanego Kenny Walker nie sądze by prezentował jakąś duza forme prosto po przylocie a przed sezonem był testowany w Polpaku Świecie i Kagerze Gdynia i zrezygnowano z jego usług co moze potwierdzac ze nie prezentuje sie najlepiej, w dodatku szerokosc skladu i potencjał zdecydowanie po stronie Kotwicy jak beda im siedziec rzuty za 3 to powinni wygrac przekonywująco i wysoko tak jak w Koszalinie a jak nie to po walce ale wygrana według mnie nie podlega dyskusji:) tak wiec Typ Kotwica 1,75 kurs z Betsson Pozdrawiam

Do góry
Bonus: Unibet
#687423 - 25/10/2006 15:19 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
Rowniez gram Kotwice. Walker w pierwszym meczu raczej nie da tyle druzynie, co Jeff. Natomiast jesli chodzi o Vitasa, to jest to cienias jak dla mnie i zadne wzmocnienie dla Kolobrzegu. Tak czy inaczej w druzynie gosci moze grac 10-11 zawodnikow, maja niezly obwod i powinni to wygrac.

Do góry
#687424 - 27/10/2006 11:32 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Blazer Offline
enthusiast

Meldunek: 11/05/2005
nowa kolejka, nowe mozliwosci, kursy do bani

Bergson Śląsk Wrocław - Anwil Włocławek
swietej wojny czesc dalsza! klasyk ligowy, cos jak Real vs Barcelona, choc moze ostatnio Slask juz nie taki, to i tak Slask to Slask w tym sezonie jakby zaczal powoli wracac do "gry", glownie za sprawa duetu Urlep-Adamek (tak, tak Adamek, nikt inny, tylko on swietnie przygotowal druzyne do sezonu)... do tego Radek (zwlaszcza dla wloclawian ) i znowu mozemy ogladac niezla 'wojne' choc nie ma juz ani Macka, ani Igora, i nie bedzie tego typu 'pojedynkow' na parkiecie (chyba ze Radek sie w cos wmiesza ), to teraz elektryzowac bedzie pojedynek trenerski, kolejny odcinek z serii Uczen (Dedek) vs Mistrz (Urlep), i tj. w pierwszym tego typu pojedynku w poprzednim sezonie Urlep zawsze dostawal po glowie od ucznia (Griszczuk), tak i teraz zanosi sie na powtorke z "rozrywki"... i teraz Dedek stanie sie tym ktory pokona Urlepa skladow i szans nie ma co porownywac, niby personalnie lepiej wyglada Anwil, ale Slask gra u siebie... i caly czas nie wolno zapominac ze to "derby Polski"...

Energa Czarni Słupsk - Kager Gdynia
osobiscie nie polecam tego meczu... ale jakbym mial wybrac to wybieram Igora

MKS Sokołów Znicz Jarosław - Polpak S.A. Świecie
chcialbym zobaczyc druzyne z Jaroslawia, dowiedziec sie jak ona funkcjonuje, bo nadal nie moge sie do niej przekonac... wszyscy sie nia zachwycaja, ja nie... tak samo jak niektorzy widza Czarnych w finale, a ja ich tam za Chiny nie moge sobie wyobrazic...

Polpharma Starogard Gdański - Unia Tarnów
komentarz zbedny...

BOT Turów Zgorzelec - AZS Koszalin
ktos wie jakie relacje panuja w zespole Turowa? czy Saso nie jest przypadkiem wrogiem nr 1 dla zawodnikow? bo jesli tak jest to proponowalbym AZS nie no ale tak na powaznie to za taki kurs nie oplaca sie tego ruszac

SKK Kotwica Kołobrzeg - Gipsar Stal Ostrów Wlkp.
ciekawe co wymysli trener "dwojga imion" czy znowu zaskoczy wszystkich swoim zmyslem taktycznym i na centrze zagra Machowskim co jak co, ale Kotwica z tym trenerem to jest taka kopia Turowa z poprzedniego sezonu, i pewno skonczy marnie jak Turow...

Prokom Trefl Sopot - Polonia SPEC Warszawa
Ameryki nie odkrylem...

Do góry
#687425 - 27/10/2006 12:08 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Jeśli chodzi o dzisiejsze spotkanie we Wrocławiu to ja z kolei uważam, że zwycięsko z tej potyczki wyjdzie Śląsk.

Do takiej oceny skłania mnie przede wszystkim osoba trenera gospodarzy - człowieka będącego wielkim fachowcem. Z niewiele ponad przeciętnych zawodników Urlep stworzył naprawdę bardzo dobrą drużynę, której podstawowymi atutami są (jak to zwykle u Urlepa) gra zespołowa i niesamowicie twarda obrona.
Anwil mimo dobrego wejścia w sezon nie zdołał mnie do tej pory przekonać swoją grą (może dzisiaj się to zmieni...), a opieranie gry na jednym Plucie to na dłuższą metę nie jest dobre rozwiązanie. Ten zawodnik nie będzie miał wiecznie dnia konia i wiecznie nie będzie mu wszystko do kosza wpadać.
Dzisiaj kluczowym dla losów spotkania będzie właśnie bardzo dobre pokrycie Pluty i odcięcie go od pozycji rzutowych. Jeżeli to się uda (a znając Urlepa śmiem twierdzić, że się uda) to dodając do tego bardzo dobry defens Śląska i taktykę Urlepa to śmiem twierdzić, że to właśnie gospodarze będą się dzisiaj cieszyć ze zwycięstwa.

Możliwe, że w ogóle odpuszczę sobie to spotkanie, a możliwe że bardzo delikatnie spróbuję zwycięstwo Śląska po @2.13 albo jeszcze lepiej +2 po @1.90.
Jednak z góry zaznaczam, że nie jest to typ, który polecam do gry.

Do góry
#687426 - 27/10/2006 12:35 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
bambi Offline
member

Meldunek: 09/10/2006
Tomo wez mi wytlkumacz dlaczego andrzsej ma nie trafiac jak trafia juz tak przez ponad 10 lat:P

Do góry
#687427 - 27/10/2006 12:55 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Blazer Offline
enthusiast

Meldunek: 11/05/2005
Quote:

Do takiej oceny skłania mnie przede wszystkim osoba trenera gospodarzy - człowieka będącego wielkim fachowcem.

nie zapominaj ze przez 4 lata z tym fachowcem pracowal Dedek i raczej Urlep nie jest dla niego wielka tajemnica

Quote:

Z niewiele ponad przeciętnych zawodników Urlep stworzył naprawdę bardzo dobrą drużynę, której podstawowymi atutami są (jak to zwykle u Urlepa) gra zespołowa i niesamowicie twarda obrona.

jest tez jeszcze minus Urlepa, do bolu ustawiana gra, brak jakiegokolwiek polotu tzw. blotna koszykowka, ktora w poprzednim sezonie doprowadzala mnie do szalu, jak ogladalem mecze Anwilu...

Quote:

Anwil mimo dobrego wejścia w sezon nie zdołał mnie do tej pory przekonać swoją grą (może dzisiaj się to zmieni...)

jesli widziales mecze Kasztelana i mecze z Turowem i Czarnymi (zwlaszcza z Czarnymi...) to ja Cie nie rozumiem... tak grajacego Anwilu nie bylo od czasow mistrzostwa, bo dla mnie jedyny sezon Urlepa ktory we Wloclawku mu wyszedl, to byl ten pierwszy, reszta to jakby odcinanie kuponow i powielanie schematow, co sprowadzalo sie do nudnej koszykowki, klepiemy przez 13 sek, potem moze jakies wejscie, zagranie in&out czy tez z braku pomyslu podanie do Ignerskiego/Crispina i niech sie dzieje wola nieba... Anwil Dedka gra koszykowke przyjemna dla oka, a kazdy z zawodnikow wie co ma robic... w ataku u Dedka odbywa sie nieustanny ruch... ale kazdy ma prawo do swojej opinii, co wiecej ja tez mam prawo sie z nia nie zgodzic

Quote:

a opieranie gry na jednym Plucie to na dłuższą metę nie jest dobre rozwiązanie. Ten zawodnik nie będzie miał wiecznie dnia konia i wiecznie nie będzie mu wszystko do kosza wpadać.

tu juz kompletnie nie kapuje, Anwil nie opiera gry tylko na Plucie, a jesli ma sie taaaaaaaakiego strzelca w druzynie to grzechem dopiero byloby nie wykorzystanie go! Andrzej to profesjonalista, po treningu zostaje na hali i ciska trojki zeby doskonalic jeszcze swoje umiejetnosci... w poprzednim sezonie w Anwilu gral Igi i o dziwo Urlep tez ustawial gre pod niego... wracajac do braku opcji ofensywnych, to w Zgorzelcu Andrzej byl niezle kryty, a mimo to Anwil wygral...

Do góry
#687428 - 27/10/2006 15:05 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
Fatalny mecz w wykonaniu Kotwicy juz za nami jak rowniez 1st kolejka Euroligi. Czas na nasze rodzime rozgywki czyli DBE. Dzis o godz. 18:00 we Wrocławiu bedzie miala kolejna tzw. "Święta Wojna" czyli pojedynek ktory elektryzuje wszystkich koszykarskich kibicow w Polsce a mianowicie starcie Slaska Wrocław i Anwilu Włocławek. Dla mnie to osobiscie wielki no bet dzisiejszego dnia. Na ławkach trenerskich stana na przeciwko siebie osoby ktore znaja sie jak łyse konie a to za sprawa wspolpracy ze soba w latach ubieglych. Mam tu oczywiscie na mysli Urlepa (obecnie Slask) i Dedka (obecnie Anwil). Nie dziwie sie ze w tym meczu bukmacherzy wystawili niemal taki sam kurs na kazda z druzyn - dla mnie ten mecz moze wygrac kazdy jak rowniez kazdy moze go przegrac. Spotkanie na pewno bedzie stalo na wysokim poziomie, ale po prostu w moim przekonaniu typowanie ktora druzyna wygra ten mecz to troszeczke szalenstwo. Ja omijam to spotkanie szerokim lukiem, co rowniez radze innym typerom. Postaram sie natomiast przeprowadzic krotka analize spotkan na sobote i na niedziele. Kilka ladnych typow juz upatrzylem co bede chcial potwierdzic przekonywujaca analiza. Oby tylko teamy na ktore stawiam nie odwalily takiej maniany jak Kotiwca Kolobrzeg, ktora zostala niespodziewanie zmieciona przez warszawska Polonie w meczu zaleglej kolejki DBE. Kursy wyjatkowo beda pochodzily z firmy Toto - Mix, bo zamierzam zagrac tez zaklady na under/over sumy pkt w spotkaniu, jak rowniez handicapy. Opcje te sa niestety niedostepne w Profesjonalu, z ktorego podaje typy w moim temacie. No to zaczynamy!

vs

Znicz Jarosław - Polpak Świecie
TYPY:
1) Znicz Jarosław - Polpak Świecie --- 2 --- 1.60 (Toto - Mix)
2) Znicz Jarosław Polpak Świecie (suma punktów 153) --- under --- 1.90 (Toto - Mix)
Data i godzina rozpoczecia spotkania: 28.10.2006 (sobota), godz. 17:00

Mecz beniaminka z czwarta druzyna poprzedniego sezonu. Postanowilem zagrac ten mecz bo gra Polpaku, ktora defacto w tym sezonie widzialem juz kilka razy na zywo, w zupelnosci mnie przekonuje. Graja naprawde dobra koszykowke co pokazal chociazby mecz z Prokomem. Sensacja wisiala w powietrzu a taka niewatpliwie byloby zwyciestwo ekipy ze Świecia. Trener Krutikow w tym sezonie tak poukladal graczy w swoim zespole by najwiekszy nacisk polozyc na gre w obronie. Stad wlasnie upatruje w tym spotkaniu sumy punktow nieprzekraczajacej 153. Poza tym zespol z Jarosławia tez do tuzów gry w ataku nie nalezy. Pojedynek dla Polpaku wcale nie bedzie łatwy. Dotychczac Znicz w rozgrywkach spisuje sie w miare przyzwoicie, zanotowal tylko porazke ze wspolliderem tabeli czyli Anwilem Włocławek. Polpak w moim odczuciu i tego co widze jest zespolem zdecydowanie lepszym ktory bedzie w tym sezonie gram o zupelnie inne cele. Doskonale w roli rozgrywajacego spisuje sie Skibniewski, a powoli na lidera wyrasta David Moss, ktory dysponuje doskonalym rzutem jak rowniez potrafi dobrze podac. Pod koszem ze strony Polpaku ujrzymy Nane, Kowalczuka i Steve'a Thomasa ktory po nieudanym sezonie we włoskiej II lidze (ciezko powiedziec czy nieudanym nawet - po prostu klub mial problemy finansowe) zdecydowal sie powrocic do swieckiego zespolu. Sila pod koszem Polpaku jest wiec zdecydowana biorac uwage ze Znicz ma tylko 2 wysokich zawodnikow - Kowalenke i Macka Millera. W Jaroslawiu pomimo tych dwoch wygranych dzialacze dmuchaja na zimne i otwarcie mowia ze chca utrzymania w lidze. Obecny sklad Znicza to niemal wszyscy Ci, ktorzy wywalczyli awans do DBE. W skladzie druzyny z PD Polski mozemy zobaczyc az 10 Polakow, ale czy ten patriotym sie oplaci i przyniesie efekty w postaci dobrych wynikow? Ja bym nie byl do konca taki pewien. Gre ekipy z jarosławia ciagnie Tony Akins, obecnie gracz z najwyzszym evalem w DBE (23.7). Moim zdaniem to jednak to wszystko zbyt malo jak na ekipe Polpaku, ktora jak juz wspominalem celuje o wiele wyzej w tym sezonie jesli chodzi o pozycje w ligowej tabeli. Dobra obrona w i przykrycie Akinsa powinno byc kluczem do sukcesu. Nalezy tez zaznaczyc ze to tylko koszykowka, wszystko moze sie zdarzyc i wiele takze zalezy od dyspozycji dnia gracza/druzyny. Oby tylko to co zrobila Kotwica sie w tym przypadku nie powtorzy (odpukac). Tak wiec gram na under 153 pkt i na zwyciestwo Polpaku.

vs

Turów Zgorzelec - AZS Koszalin
TYPY:
1) Turów Zgorzelec - AZS Koszalin H(0-17) --- 1 --- 1.90 (Toto - Mix)

W tym meczu nie ma innej opcji jak wygrana Turówa Zgorzelec, ale granie jej po kursie 1.05 nie ma po prostu sensu i dlatego zdecydowalem sie na handicap w tym spotkaniu. Jak dla mnie typ bardzo realny. Uwazam ze obydwa zespoly nastawia sie raczej na ofensywe w tym meczu. Turów w tym sezonie nie zachwyca - nie pokazuje tego czego wszyscy spodziewali sie po nim przed sezonem. No ale bez przesady - nie po to sciagali Filipovskiego by bac sie Koszalina. Oby to nie byly kolejne utopione w blocie pieniadze. Ten mecz na pewno bedzie szansa do odblokowania dla druzyny ze Zgorzelca. AZS w tym spotkaniu nie ma w moich oczach ani cienia szansy. Sklad troche z łapanki, ciagle problemy finansowe klubu, ktorych kumulacja nastapila przed rozpoczeciem obecnego sezonu. Do konca nie bylo wiadomo czy zespol akademikow z Koszalina przystapi do rozgrywek. Na domiar zlego Koszalin niczym specjalnym nie zachwyca i jak dotad nie odniosl ani jednej wygranej w lidze. Nie ma sie co dziwic... Gracze ktorych dobral duet trenerski Koniecki-Dolinski, po prostu nie blyszcza niczym szczegolnym ( trudno im sie dziwic bo maja do dyspozycji taki a nie inny budzet). Nie ma w zespole lidera, a przyjscie do zespolu takich zawodnikow jak Adkins i Haynes, takze nie sprawi naglego ozywienia zespolu i jego dobrej gry bo w koncu jedna jaskolka wiosny nie czyni (mowie tak bo jedynie Haynes wyglada na solidnego zawodnika - w swoim ex zespole czyli Bnei Hasharon Raanana notowal prawie 16 pkt i 6 zb). Mimo duzej sympatii do zespolu z Koszalina i jego kibicow obawiam sie ze beda oni jednak w tym sezonie chlopcami do bicia i dostarczycielami punktow. Oczywiscie nie mowie ze przegraja wszystko co tylko mozna, ale jedno jest pewne - beda walczyli o utrzymanie i beda w ogonie tabeli. Jestem tylko ciekawy co zrobi Koniecki ktory jest naprawde dobrym fachowcem. Czy znajdzie sposob na Turow? Dla grajacych to by na pewno nie bybedzie mile. Niech Turów poprawi tylko procent rzutow za trzy punkty a bede bardzo spokojny o wynik tego spotkania. Wiadomo ze sposob na Turow to strefa lecz by ja zalozyc to potrzeba zgrania, a trudno jest sie zgrac jesli w Koszalinie caly czas trwa gielda transferowa.

vs

Polpharma Starogard Gdański - Unia Tarnów
TYPY:
1) Polpharma Starogard Gdański - Unia Tarnów H(0-15) --- 1 --- 1.90 (Toto - Mix)

Pojedynek troszeczke podobny do tego ktory opisywalem powyzej tzn. do meczu Turowa. Polpharma wydaje mi sie ze w tym sezonie jest jakby troszeczke niespelniona. Na trzy do tej pory rozgrywane mecze wygrala tylko jeden. O dziwo w takiej samej sytuacji jest Unia Tarnow lecz jak wiemy poziom ktory prezentuja obydwa zespoly jest nieporownywalny. Zagral w tym meczu na handicap dla Polpharmy. Mysle ze w koncu musza sie jakby odblokowac. W meczach ktore przegrywali, grali calkiem dobre zawody dlatego te porazki wcale nie sa az tak wysokie. W tym meczu musza pokazac sie ze potrafia wygrac ze swoim rywalem znaczna roznica punktowa. Czyz mecz z Unia Tarnow nie jest do tego dobra okazja? Moim zdaniem tak. Roznica do pokonania to 15 punktow i jest to calkiem wykonalne zadanie. Trener Polpharmy do sypozycji ma kilku naprawde dobrych graczy. Prym wiedzie na pewno w tej stawce Greg Harrington znany z wystepow w Astorii potem Stali Ostrów. To dobry gracz, ma dobry rzut za 3 pkt co w ostatnich meczach na pewno potwierdzil. Przeglad pola u niego tez nie wyglada zle, chociaz zawsze jak na PG uwazalem go za troche wolnego zawodnika. No ale nie narzekajmy. Pod koszem Kristijan Ercegovic ktory zastapil pod koszem, w porownaniu z poprzednim sezonem, Damiena Kinlocha. Narazie spisuje sie calkiem dobrze. To przede wszystkim rowny gracz, gracz na poziomie okolo 12 pkt i 10 zb w meczu. Jego parnerem powinien byc Nigeryjczyk Oduok, lecz zespol ma ciagle problemy z zalatwieniem jego listu czystosci. Trener gospodarzy ma do dyspozycji tez kilku solidnych Polakow a mianowicie mam tu na mysli Wiekiere, Zakrzewskiego i Marculewicza. Szkoda odejscia troszke Tomka Cielebaka, ktory wyladowal ostatecznie w gdynskim Kagerze. Ciezkie zadanie przed zawodnikami z Tarnowa. Trener Żmuda raczej bedzie musial przelknac kolejna gorzka pigulke porazki, pytanie tylko jak gorzka bedzie ta pigulka. Liderem zespolu jest Wojtek Majchrzak, ktorego glowna bronia zawsze byly rzuty za 3 pkt, lecz od kiedy odszedl z bydgoskiej Astorii to juz zawodnik ktory grozi rzutem z kazdej pozycji a na pewno jest tez zawodnikiem bardziej uniwersalnym. Bartek Sarzalo chyba tez troche zawodzi, ale z racji tego ze rok temu wystepowal wlasnie w zespole swojego najblizszego rywala bedzie chcial sie pokazac. Pod koszem w zespole Unii przodowac powinien Ibrahim, ale watpie zeby sobie poradzil z Ercegovicem. Dla mnie to za malo by pokonac zespol z STG. Unia w DBE znalazla sie podobnie jak zespol z Koszalina po wielu zawirowaniach. To wszystko co dzieje sie w zespole nie jest az tak klarowne, jak w zespole Polpharmy gdzie wszystko zostalo przygotowane przed sezonem w pelni profesjonalnie. Za Starogardem w moim odczuciu przemawia duzo wiecej plusow niz za Unia - chodzi mi tu o klase zawodnikow, wlasna hale, kibicow, dlatego decyduje sie na granie druzyny trenera Jankowskiego z handicapem po apetycznym kursie 1.9 Warto tez dodac ze do ST nie pojada Barnes i Jarusevicius, z ktorych klub zrezygnowal ze wzgledu na slaba forme.

vs

Kotwica Kołobrzeg - Stal Ostrów
TYPY:
1) Kotwica Kołobrzeg - Stal Ostrów --- 2 --- 1.75 (Toto - Mix)
Data i godzina rozpoczecia spotkania: 29.10.2006 (niedziela), godz. 15:00

To ostatnie spotkanie jakie wybralem w mojej analizie. Powiem tak - kurs bardzo zachecajacy biorac pod uwage wyniki ostatniej kolejki spotkan DBE. Pogrom Kotwicy w WWA i kilkudziesiecio puntkowa wygrana na własnym parkiecie Stali Ostrów z Unia Tarnow. Niby wszystko pieknie i nie pozostaje nic innego jak zagrac Stak po kursie 1.75, ale... No wlasnie chyba jednak sa pewne ale. Watpie ze Kotwica powtorzy tak zenujaco słaby mecz. Trener Karol (ktory de facto po meczu w WWA stracil bardzo duzo w moich oczach) po prostu musi cos wymyslec. Kotwica to zespol grozny we wlasnej hali i na pewno i tak bedzie tym razem. Stal nie moze zlekcewazyc zespolu znad morza. Chociaz swoja droga to co zagral chociazby Daniels (chodzi mi o straty) czy Hughes to wola o pomste do nieba. Uwazam ze w najblizszym czasie zarzad Kotwicy pozbedzie sie wlasnie Hughesa ktory na pewno nie spelnia oczekiwan w nim pokladanych. To kiedys byl naprawde dobry gracz, ale troszke chuliganski charakterek i zabawa pozbawily go mozliwosci gry na najwyzszym poziomie. Zreszta jakby byl taki dobry to by nie gral z ligowym sredniakiem jakim jest Kotwica. Ale dosyc o nim. Zespol Stali rozkreca sie z meczu na mecz. Nastroje w druzynie bojowe po tym jak rozgromili Unie tak wiec na pewno dobra forme beda chciali pokzac w Kolobrzegu. Ozdoba spotkania powinny byc pojedynki pod koszem Ansleya i Bigusa, ktorzy do drobnych graczy z pewnoscia nie naleza. Do zespolu z Kolobrzegu dolaczy juz chyba Vitas, ale co to za wzmocnienie - chyba zadne wedlug mnie. Jedynym chyba atutem Kotiwcy jest to ze ma ona kilku wartosciowych graczy na kazdej pozycji. Polacy na pewno beda chciali sie dobrze pokzac na tle kolegow spoza granic Polski. Oby tylko Arabas nie mial dnia konia, bo wiemy ze w swojej hali pilka mu wyjatkowo dobrze siedzi. Oby mial skutecznosc taka jak w ostatnim meczu to ja bede zadowolony. Biore ten mecz po kursie 1.75 bo szansa jest naprawde spora. Mecz bedzie mozna obejrzec na zywo w TV4 o godz. 15:00 w niedziele, wtedy bede mial jakis wiekszy poglad na gra Stali w tym roku.

To tyle ode mnie jesli chodzi o analizy na najblizsza kolejke DBE. Mozecie sie z nimi zgodzic lub nie, ale to tylko moje zdanie. Co to pozostalych meczy zgadzam sie calkowicie z Blazerem, z wyjatkiem meczu dzisiejszego we Wrocku gdzie jak pisalem wczesniej dla mnie jest wielkim no betem. Pamietajcie ze to zawsze koszykowka i wszystko moze sie zdarzyc, ale zawsze trzeba probowac.

Pozdrawiam serdecznie

Do góry
#687429 - 27/10/2006 17:23 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
Uwaga w ekipie czarnych moze zabraknac narzekajace na naciagniecie pachwiny Przemyslawa Frasunkiewicza. Jest to istotna sprawa ze wzgledu na przepis dotyczacy 1 Polaka ktory musi przebywac na parkiecie 40 minut. Radke i Zablocki to na chwile obecna nie ta klasa co Frasun.

Do góry
#687430 - 27/10/2006 17:37 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
andj Offline
veteran

Meldunek: 16/02/2005
To jeszcze kilka moich spostrzeżeń:

1. Nie lubię grać PLK, bo to liga zdominowana przez armię zaciężną. Mnóstwo w niej wyrobników - w większości dość przeciętnych, nierównie grających obcokrajowców, którzy do tego mają często problemy z mobilizacją na mecz (nic dziwnego, termin pierwszej wypłaty już kilka tygodni minął a w paru klubach wciąż mamy "zawodowstwo"...)

2. Spreadu na Turów nie zagram, bo przecież Turów też przeżywa kryzys. Koszalin postawi strefę i znów biedni kibice ze Zgorzelca będą psioczyć na Rodrigueza "strzelca" Poza tym w Koszalinie zadebiutuje trzech nowych graczy, w tym dwóch Amerykanów - rozgrywający Joe Adkins, skrzydłowy Michael Haynes i "Polak" Brahim Konare Chyba nikt nie wie, czego się spodziewać po dwóch pierwszych... Ale na pewno zmobilizują oni pozostałych obcokrajowców, którym grozi zwolnienie (niektórych już wyrzucono).

3. Znicz z Polpakiem? Jak dla mnie no bet (choć może postawię na jarosławian, bo jadę na ten mecz).
Nie ma co sugerować się dobrą grą Polpaku z Prokomem, bo Kager pewnie jeszcze lepiej wypadł przeciw Sopotowi a cztery dni później przegrał w Jarosławiu 70:85...
O Zniczu można różnie pisać, ale jednemu nikt nie zaprzecza - ta drużyna wkłada w mecze tyle serce, że :schocked:
Trzeba było widzieć determinację jarosławian w meczu z Anwilem - choćby Łuszczewskiego, który zostawił na parkiecie tyle zdrowia, że pierwszy raz w życiu musiał prosić o zmianę, bo łapały go skurcze. Widzieć radość z gry, z tych "trójek", które zabiły Kager (35:16 dla Znicza w IV kwarcie meczu)... Nie ma chyba w tej lidze bardziej zmotywowanej, dążącej do zwycięstw drużyny.
Polpak oczywiście jest lekkim faworytem. Tylko czy Skibniewski zatrzyma Akinsa? Czy w Polpaku jest ktoś, kto może wykorzystać słabość gospodarzy pod koszem? Rahimic pojechał do domu, Steven Thomas jest chyba zbyt krótko, by Krutikow mu zaufał (o tym jak trudno o zaufanie Krutikowa przekonało się już kilkudziesięciu obcokrajowców, którzy nie przeszli u niego try-outu).

Gdyby była taka opcja w Toto, to można byłoby zastanawiać się nad zagraniem jednego z dwóch dubli: under+Polpak lub over+Znicz.

4. Kotwica ze Stalą? Jeszcze przedwczoraj, sugerując się porażką Polonii w Tarnowie, graliśmy na Kotwicę... Teraz Stal? Nie, bo w naszej lidze, po wysokich porażkach, często przychodzi mobilizacja. Działacze tupną nóżką, pogrożą paluszkiem i dopiero wtedy koszykarze gryzą parkiet. Stąd zwycięstwa Kagera (po klęsce w Jarosławiu) z Turowem, Unii Tarnów (po klęsce z Polpakiem) z Polonią, Polonii Warszawa (po klęsce w Tarnowie) z Kotwicą... Dlatego nie zdziwię się, jak Kotwica wygra ze Stalą

5. Jedyne moje pomysły na jutrzejszą kolejkę to:
a) Znicz ML 4/10
b) over 146,5 Polpharma v Unia 5/10
c) over 142,5 Śląsk v Anwil 5/10

pozdruffki!

Do góry
#687431 - 27/10/2006 18:07 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
shane Offline
Carpal Tunnel

@przyborro

Racja. Frasunkiewicz raczej nie zagra przeciwko Kagerowi ze wzgledu na kontuzje. Byl on wyrozniajacym sie Polakiem w druzynie Czarnych o ile nie najlepszym w zespole. Globus i Wafel to juz nie to samo. Nigdy nie lubilem Hubercika, jego gra nigdy tez mnie nie przekonywala, po prostu nie lubie goscia... Moze dlatego ze zawsze wołał duze pieniadze ktore nie byly rownoznaczne z jego umiejetnosciami. Ech te polskie gwiazdeczki wolajace coraz to wiecej kasy hehe. No ale my nie o tym tu mamy mowic Co to Zabłockiego to oprocz rzutu za 3 nie posiada chyba nic innego... No jest sympatycznym kolesiem - to fakt Ale slowo "obrona" jest mu obce. Wlasnie dlatego zrezygnowalem z grania na Czarnych. Widac ze pomimo tego ze trzon zespolu jest taki sam to cos sie chlopaki w tej PLK nie rozkrecili. Odpuszcze meczyk bo i kurs jest mizerny.

@andj

Ja jednak chyba zdecyduje sie na ten handi na Turow. Swoja droga do czego to dochodzi by stawiajac 4 kolejke w meczu Turów - AZS bac sie druzyny gosci. Nie odmawiam im ich atutow ale ten nasz "polski" center Konare to tez srednie wzmocnienie. Ale wlasnie to ze zawodnicy odchodza i przychodza, to ciezko im bedzie sie zgrac szczegolnie ze meczu juz jutro.

W spotkaniu Polpaku tez mam jakies tam drobne obawy - zreszta w kazdym meczu takie sie miec powinno. Walecznosci druzynie z Jarosławia bron Boze nie odbieram W takiej sytuacji skusze sie chyba na under w tym meczu.

A co do Stali... Po prostu licze na to ze po tej kolejce beda mieli serie dwoch zwyciestw

Pozdrawiam i zarazem dziekuje za dyskusje

Do góry
#687432 - 27/10/2006 20:25 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
Sporo możnaby napisać na temat dzisiejszego spotkania, ale ja się ograniczę do absolutnego minimum.

Śląsk swoją świetną defensywą totalnie obnażył słabość ataku Anwilu, a dobrze pokryty Pluta (choć i tak swoje rzucił - brawo!) nie był w stanie pociągnąć za sobą tej bezwładnej masy. Niebieskie koszulki poruszały się dzisiaj przez większą część spotkania jak dzieci we mgle, a ich błedy w ataku możnaby liczyć i liczyć.

Czyli po niby to udanym początku sezonu przyszedł Urlep i jak na srebrnej tacy ukazał wszystkie mankamenty w grze Anwilu, w grze drużyny której wystarczy przeciwstawić twardą obronę i...

Anwil mnie dzisiaj nie przekonał i jeszcze długo nie przekona. Przegrał dzisiaj i przegra w tym sezonie jeszcze sporo spotkań.
Walka o medale...? To dopiero na woisnę ale na razie to ciemność widzę...

Tymczasem Śląsk po raz kolejny pokazał jak dobrym jest ZESPOŁEM. Ta drużyna jeszcze niejednego w tym sezonie zaskoczy, a jeśli nie dojdzie do jakiś radykalnych zmian w składzie i przede wszystkim w sztabie szkoleniowym to ta druzyna skończy sezon wyżej niż się wszystkim wydaje...

A Dedek...? A Dedek to może Andrzejowi buty czyścić...

Brawo WKS!

Do góry
#687433 - 27/10/2006 21:39 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
Quote:

@przyborro

Racja. Frasunkiewicz raczej nie zagra przeciwko Kagerowi ze wzgledu na kontuzje. dyskusje

Zagra zagra
Nawet miałem ochote na hc na Czarnych ale w tej chwili jest on za wysoki zupełnie zresztą nie rozumiem dlaczego!Niech się tylko Frasun posypie to ciekawe kim go Igor zastąpi...
Andj ach ten Twój lokalny patriotyzn...jutro Polpak win;p

Do góry
#687434 - 28/10/2006 14:14 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Davidian Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/06/2001
Zastanawia mnie dlaczego betsson anulowal mecz:

Turów - AZS ?

Do góry
#687435 - 29/10/2006 05:23 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
andj Offline
veteran

ehhh...
gubi mnie ten lokalny patriotyzm Znicz jednak poległ z Polpakiem 56:68

Szkoda tego meczu :]
Bo Znicz - konkretnie II trener, Mila Bogicevic - odrobił zadanie domowe. Polpak był dokładnie rozpracowany, kilkakrotnie nie był w stanie oddać rzutu w 24 sekundy, chyba z 10 razy piłka zamiast do czyichś rąk, leciała w trybuny O wyniku przesądziły indywidualne popisy Hamiltona i Mossa. Ten pierwszy był nie do zatrzymania, w tym meczu był niestety o dwie klasy lepszy od Akinsa...

Była spora szansa na zwycięstwo, ale Gierczak chyba pogubił się na ławce...
W 9. min, przy stanie 12:10 dla Znicza zaczął przeprowadzać dziwne zmiany. Posadził np. na ławce Przewrockiego, który znakomicie pilnował Mossa. Przewrocki siedział na ławce aż 11 minut, w tym czasie fatalnie funkcjonowała obrona na obwodzie - złe przekazania w kryciu każdy swego, brak komunikacji w obronie strefowej i 11 minut przegrane aż 8:22. Słaba obrona, beznadziejna gra Kowalenki pod koszem, Fortuny i Sulowskiego na obwodzie... Tego się później nie dało odrobić

Zniczowi brakowało przede wszystkim szybkiego wyjścia do kontry i "trójek". W przerwie było jasne, że jak jeden z tych elementów zafunkcjonuje, będzie walka... Jak oba naraz - będzie zwycięstwo

Po przerwie był wreszcie szybki atak i był moment, gdy Polpak się totalnie pogubił... 28 min., 35:42, kolejna strata Polpaku idzie kontra Znicza, i w tym momencie Ziemblicki gwiżdże faul techniczny Gierczakowi, bo ten skakał przy ławce i krzyknął coś o krokach... Porażka - gdyby takie "dachy" dawał każdy sędzia, to Urlep już w I kwarcie każdego meczu lądowałby (po dwóch technikach) na trybunach

W IV kwarcie, cały czas brakowało jednak "trójek"... Dopiero na 3 minuty przed końcem przymierzył zza łuku Akins i Polpak miał tylko 6 "oczek" przewagi... Przez kolejne dwie minuty wciąż znakomity difens, ale i trzy z rzędu pudła z czystych pozycji zza linii 6,25 m :/ W ostatnich kilkunastu sekundach łatwe punkty Hamiltona i Sroki, i aż 12-punktowa porażka.

Nie było jednak źle. Znicz znów wygrał walkę na tablicach (11 zbiórek w ataku!), świetnie grał w obronie... I nawet mimo fatalnej skuteczności (9/19 z wolnych, 5/24 za 3), powinien ten mecz wygrać Tylko ta druga kwarta...

PS. Grats, shane
PS II. Grats, zw1 Zapomniałem Ci jeszcze powiedzieć, że w Koszalinie podobno macie jakieś twarde piłki Dlatego tam był under ostatnio

Do góry
#687436 - 29/10/2006 09:32 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Wiesz przecież andj że Gierczak był dobry w 2 czy 1 lidze i trzeba się liczyć że mecze będzie czasem zawalał ... Ciekawe ile się utrzyma na pozycji ... moim zdaniem mogli zatrudnić bardziej doświadczonego trenera a Stasiowi dać czas się od niego uczyć
PS. Znicz jeszcze nieraz zaskoczy

Do góry
#687437 - 30/10/2006 10:16 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Robert Gittens i Tony Akins - koszykarze Znicza Jarosław w nocy z soboty na niedzielę uczestniczyli w bójce ! Nie wiadomo jeszcze czy zostali napadnięci czy sami postanowili komuś ... Jarosławscy działacze nic na temat pobicia nie chcą mówić, czekają na ustalenie wszystkich szczegółów nocnego zajścia. Rozważają nawet rozwiązanie kontraktów z amerynanami !! Na dzień dzisiejszy wiadomo, że ze złamaną szczęką w szpitalu przebywa Akins. Może nawet 6 miesięcy nie grac w kosza !
Dziś działacze mają oficjalnie podać jaka będzie przyszłość Amerykanów.

A w sobotę około 21 wyglądali na zmęczonych ..
Jeszcze mówiłem do kolegi, że jakby mi mial Gittens stuknąć to bym leciał i leciał Żartowaliśmy sobie tak ponieważ chłopaki "szeroko się wieźli" Razem ze mną chwile się w klubie bawili, później ich już nie widziałem

Do góry
#687438 - 30/10/2006 16:04 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
shane Offline
Carpal Tunnel

No to z trojki Akins, Adkins i Atkins ten pierwszy wraca do domu. Szkoda. Znicz mogl naprawde jeszcze troche w tej naszej lidze pomieszac, bo czytajac relacje z meczu z Polpakiem to woli walki i potu zostawionego na parkiecie z pewnoscia im nie brakuje. Trudne zadanie przed trenerem Znicza. Wiemy ze Akins byl motorem napedowym druzyny i, co nie da sie ukryc, jego gwiazda. Najblizsze spotkanie Znicza to wyjazd do WWA, na mecz z Polonia. W tej sytuacji szykuje nam sie chyba jednostronny mecz, chyba ze wlodarze klubu szybka sciagna godnych nastepcow Akinsa i Gittensa.

Pozdrawiam

Do góry
#687439 - 30/10/2006 23:02 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
andj Offline
veteran

Znicz został bez "jedynki", bo z Akinsem rozwiązano kontrakt, a rezerwowy Kordas został zawieszony do czasu wyjaśnienia zarzutów (Akins wskazał jego i innego rezerwowego - Tomasza Fortunę - jako... sprawców pobicia, których w sumie podobno było ok. dwudziestu )

Ogólnie chory klimat...

No, ale przynajmniej mamy temat w mediach... Po wzmiance w "GW" odebrałem dziś w sumie kilkadziesiąt telefonów (pierwszy - o 6.50 ). Wszyscy myśleli, że wszystko wiem... A jeszcze dziś rano nic nie wiedziałem, nic nie słyszałem Na chwilę obecną wiem, że nic nie wiem, bo są co najmniej trzy różne wersje zdarzeń

Do góry
#687440 - 31/10/2006 06:52 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
shane Offline
Carpal Tunnel

@andj

Taaa, glupia sytuacja ogolnie wyszla. Wielkim fanem ani kibicem Znicza nie jestem i nie bylem, ale denerwuja mnie takie sytuacje jak do PL przyjezdzaja gracze zza Oceanu i troche "swiruja jarząbka", a co za tym idzie dochodzi do takich sytuacji/bójek. Jestem ciekawy co zrobi zarzad tego klubu. Z jednej strony tymi zwolnieniami i zawieszeniami sami sobie rzucaja klody pod nogi, ale oczywiscie klub na brak dyscypliny ze strony graczy nie moze sobie pozwolic i ja to w pelni rozumiem i popieram. Zreszta z dobrych zrodel wiem ze to nie pierwsze tego typu juz klubowe ekscesy Akinsa...

Stalo sie jak sie stalo, nie ma juz chyba sensu dluzej o tym pisac. Klub z Jarosławia stara sie przelozyc mecz z Polonia (andj wiesz cos wiecej na ten temat, jak to bedzie z przelozeniem tego meczu?), a co z tego wyniknie okaze sie pewno niebawem.

Pozdrawiam

PS. Warto dodac ze Polpak Swiecie wciaz zbroi. Pomimo ze pod koszem maja do dyspozycji Thomasa, Nane i Kowalczuka to do zespolu z CSW najprawdopodobniej dolaczy Nigeryjczyk Akin Akingbala (23 lata, 208 cm). To tegoroczny absolwent uczelnii Clemson, gdzie notowal srednio 5,8 pkt i 4,1 zb. W Lidze Letniej NBA wystepowal w Boston Celtics, ale nie zachwycil swoja gra trenera Doca Riversa. Gra takze w reprezentacji Nigerii.

Do góry
#687441 - 31/10/2006 09:09 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
Quote:

To jeszcze kilka moich spostrzeżeń:

1. Nie lubię grać PLK, bo to liga zdominowana przez armię zaciężną. Mnóstwo w niej wyrobników - w większości dość przeciętnych, nierównie grających obcokrajowców, którzy do tego mają często problemy z mobilizacją na mecz (nic dziwnego, termin pierwszej wypłaty już kilka tygodni minął a w paru klubach wciąż mamy "zawodowstwo"...)

miales chyba "dobre wiesci "
"W kontrakcie nie ma ani słowa, że nie mogę się napić piwa. Po prostu chcą zerwać kontrakt i nie zapłacić - mówi Akins. - Niech Akins uważnie przeczyta umowę - odpowiada prezes Znicza"

Do góry
Strona 5 z 21 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 20 21 >

Moderator:  Akhu, rafal08