Strona 7 z 21 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 20 21 >
Opcje tematu
#687462 - 09/11/2006 11:24 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007 *DELETED*
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
Post deleted by sebkos

Do góry
Bonus: Unibet
#687463 - 09/11/2006 11:31 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
Panowie nie zaśmiecajcie tematu

Edited by sebkos (09/11/2006 11:39)

Do góry
#687464 - 10/11/2006 11:03 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
shane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006

Ponizej przedstawie typy, których nie bede opisywac, a nic poza czystym meczem nie przychodzi mi do glowy, bo ani handicapy jakies nie takie, ani suma punktow nie jest po mojej mysli. W tych meczach jakos nie upatruje niespodzianki tak wiec rozlegla analiza wydaje sie zbedna moim zdaniem.

Anwil Włocławek - Kager Gdynia --- 1 --- 1.15 (Toto - Mix) / Data i godzina rozpoczecia spotkania: 11.11.2006 (sobota), godz. 18:00
Śląsk Wrocław - AZS Koszalin --- 1 --- 1.07 (Toto - Mix) / Data i godzina rozpoczecia spotkania: 12.11.2006 (niedziela), godz. 18:00

Teraz przejde juz do typow jakie wybralem...

vs

Polpharma Starogard Gdański - Kotwica Kołobrzeg
TYPY:
1) Polpharma STG - Kotwica Kołobrzeg --- 1 --- 1.25 (Toto - Mix)
2) Polpharma STG - Kotwica Kolobrzeg H(0-8) --- 1 --- 1.90 (Toto - Mix)
Data i godzina rozpoczecia spotkania: 11.11.2006 (sobota), godz. 18:00 - mecz na Polsacie Sport

Mecz z cyklu tych ze kazdy musi ten mecz wygrac. Zespol Polpharmy Starogard Gdanski z bilansem dwoch wygranych i trzech porazek zajmuje dziesiate miejsce z tabeli DBE. Na pewno na poczatku sezonu dzialacze nie tak to sobie planowali. Jak juz pisalem wczesniej zespol z STG jest troche niespelniony na pewno jesli chodzi o tegoroczne wyniki. Zawsze w grze Polpharmy czegos brakowalo... ale zawsze to bylo niewiele. W poprzedniej kolejce ulegli obecnym wicemistrzom Polski Anwilowi Włoclawek, ale byl moment gdy grupka okolo trzydziestu kibicow Polpharmy jeszcze wierzyla w zwyciestwo, a byla to trzecia kwarta kiedy na niebezpieczna na Włocławian roznice punktow zblizyli sie popularni Aptekarze. Niestety... Druzyna Anwilu szybko pokazala im miejsce w szeregu chociaz walczyli dzielnie. Doskonale w zespol wkomponowal sie nowy nabytek Polpharmy czyli Patrick Okafor i z bardzo dobra skutecznoscia za dwa punkty (5/6 - 83%) byl jednym z kluczowych zawodnikow tego spotkania ze strony gosci. Jednak to juz jest za nami. O tej porazce szybko nalezy zapomniec. Trener Jankowski zdobywa coraz wiecej doswiadczenia co na pewno procentuje, a i jego nie ciesza zaciete mecze Polpharmy przegrane w minimalnym stopniu. Bezapelacyjnym faworytem do zainkasowania dwoch punktow w tym meczu beda gospodarze. Takie mecze zwyczajnie musza wygrywac na dodatek biorac pod uwage fakt ze graja u siebie. Gracze z STG to bardzo dobrze poukladany kolektyw gdzie widzimy polaczenie mlodosci z rutyna. Wydawac sie moze ze glowna bronia graczy Kotwicy sa rzuty za trzy punkty, ale Polpharma wcale nie pozostaje gorsza w tym elemencie gry - tacy gracze jak Wiekiera, Harrington czy Kitzinger na pewno wielokrotnie beda probowali swoich sil w rzutach z dystansu. W zespole Kotwicy zle sie dzieje, ale pomimo 4 porazek z rzedu, zarzad i dzialacze nie chca wywolywac niepotrzebnego fermentu i dokonywac nieprzemyslalnych zamian w zespole. W rywalizacji pod koszem na papierze lepiej wyglada Kotwica - Daniels i Bigus w moim odczuciu powinni sobie poradzic z duetem Okafor - Ercegovic, chociaz ten ostatni jak wiemy potrafi przeplatac swietne wystepy z naprawde przecietnymi. W zespole Kotwicy w koncu wybuchla bomba zegarowa pod nazwa Brandun Hughes, ktory radzi sobie coraz lepiej notujac dobre wystepy w zespole. Niby wszystko fajnie, ale patrac na gre zespolu Kotwicy to jest to po prostu tragedia. Nie dziwie sie ze Mariusza Karola nie chcieli w Zgorzelcu... Dotkliwa porazka z przecietna Polonia Warszawa, a teraz porazka z outsiderem ligi tarnowska Unia - to wszystko zle wrozy i zespolu Kotwicy nie stawia w roli faworyta w najblizszym meczu. Obawiam sie ze ambitny i lekko podrazniony zespol ze Starogardu Gdanskiego nie pozostawi suchej nitki na Kotwicy, tak wiec obstawiam zarowno win Polpharmy jak i zwyciestwo z handicapem, ktore jest bardzo prawdopodobne a kurs niezwykle kuszacy.

vs

Turów Zgorzelec - Polonia Warszawa
TYPY:
1) Turów Zgorzelec - Polonia Warszawa --- 1 --- 1.17 (Toto - Mix)
2) Turów Zgorzelec - Polonia Warszawa H(0-9) --- 1 --- 1.90 (Toto - Mix)
Data i godzina rozpoczecia spotkania: 11.11.2006 (sobota), godz. 18:00

Na pewno to pojedynek troche nieobliczalnych druzyn. Pamietamy ze druzyna ze Zgorzelca potrafila przegrac w Gdyni z Kagerem, ale rownie dobrze potrafila sprostac Polpakakowi Swiecie na ich wlasnym terenie (pomijam tu style gry w jakich dane zespoly przegrywaly/wygrywaly). Moim zdaniem Turow jest na dobrej drodze by wreszcie wyjsc na prosta i grac dobra i skuteczna koszykowke jaka przed sezonem zalozyl sobie trener Turowa Saso Filipovski. Mecz w ktorym nie dopuszczam do siebie mozliwosci innego wyniku jak latwa wygrana Zgorzelca, malo tego - upatruje w tym meczu zwyciestwa z handicapem. Na mecz z Polpakiem patrze troche z przumruzeniem oka bo wtedy po prostu mecz zawalil Polpak a Turow, dokladajac do tego znakomita obrone jak i dobry atak, postawil po prostu kropke nad i. Ta wygrana powinna umotywowac Turow i pokazac ze zespol ze Zgorzelca bedzie sie jeszcze liczyl w walce o najwyzsze cele w tegorocznym sezonie. Obudzil sie Rodriguez, ktorego osobiscie nie trawie i od poczatku jak tylko zobaczylem tego gracza nazywam go "jezdziec bez glowy", a to dlatego ze jest zbyt szalony jak dla mnie, a wiele akcji to po prostu bezsensowne wejscia pod kosz zakonczone strata. W meczu Polpakiem zainkasowal 16 pkt i przerwal swoja fatalna serie niecelnych rzutow za 3 punkty. Bardzo jestem ciekawy co pokaze przeciwko Polonistom. Dodatkowym smaczkiem meczu jest fakt ze zarowno Koszarek jak i Roszyk zagraja przeciwko swojej bylej druzynie, w ktorej wystepowali przez trzy lata. Mowi sie ze grajac przeciwko swoim bylym kolegom zawsze gra sie lepiej - oby tym razem bylo podobnie. Glownym atutem zespolu ze Zgorzelca bez watpienia wydaje sie obrona, a i strefa chyba nie stanowi juz dla nich problemu, jak to mialo miejsce zupelnie na poczatku rozgrywek DBE. Turow posiada bardzo dobry sklad i wartosciowa lawke rezerwowych - wszysto to czego nie ma trener gosci czyli Wojtek Kaminski, a jest to spowodowane zbyt niskim budzetem na tegoroczny sezon. Druzyna Polonii jak juz pisalem wczesniej potrafila sprostac Prokomowi ale np. mecz z ubieglej kolejki ze Zniczem Jaroslaw kompletnie im nie wyszedl. Polonia jest slabym zespolem i przeciwko Zgorzelcowi nie bedzie miala zbyt wiele do powiedzenia a amerykanski tercet Polonistow (Walker, Reynolds, Hudson) zostanie skutecznie zatrzymany bo Filipovski juz dobrze wie co jest glowna sila napedowa zespolu z Warszawy. Turow tego meczu nie odpusci bo po prostu zeby liczyc sie w stawce kandydatow do medalu, musi zainkasowac kolejne dwa punkty a mecz z Polonia WWA to do tego doskonala okazja. Tak jak widac po typach zainteresowal mnie takze handicap na Turow, ale czy moje przemyslenia na ten temat beda sluszne okaze sie juz w sobote.

vs

Czarni Słupsk - Polpak Świecie
TYPY: NO BET
Data i godzina rozpoczecia spotkania: 12.11.2006 (niedziela), godz. 15:00 - mecz na TV4

Spotkanie ktore odradzam jesli chodzi o typowanie, bo po co niepotrzebnie wtopic kase. Ani wytypowanie zwyciezcy nie jest latwe, ani handicap mnie nie zadowala, ani suma punktow. Graja ze soba bardzo wyrownane druzyny dlatego spotkanie to zostalo ogloszone hitem najblizszej kolejki. Emocji i dobrej koszykowki na pewno w tym meczu nie zabraknie i oto nie mozemy sie martwic. Dobrze ze mecz pokaze TV4, bo bedzie co ogladac a dodatkowego smaczku temu spotkaniu nadaje oczywiscie wspaniala atmosfera ktora co mecz panuje w hali Czarnych Słupsk. Polpak na pewno postara sie odbudowac swoja reputacje po przegranej w ubieglej kolejce na wlasnym parkiecie z druzyna Turowa Zgorzelec. Porazka jak porazka ale styl pozostawia wiele do zyczenia. Fatalne zmiany Krutikova i jego bezradnosc jak i zla obrona to glowne przyczyny porazki a w szczegolnosci drugiej kwarty ktora zespol gospodarzy przegral w stosunku 7:23. Ale taki zimny prysznic sie moze przydac i tylko wyjsc na dobre. Mysle ze w niedziele zobaczymy zupelnie inna - zmotywowana i ambitna druzyne Polpaku z dobrym pomyslem na gre. Polpak z pewnoscia (chociaz temu zaprzeczaja) beda chcieli sie zrewanzowac Czarnym za ubiegloroczne spotkania decydujace o brazowym medalu owczesnej DBL. Przewage pod koszem beda mieli podopieczni Saszy Krutikova chociaz na pewno Barlett i Dunn (no ewentualnie Radke chociaz dla mnie to kompletne zero, ale moze gora 4 zbiorki zaliczy) beda dla nich bardzo trudna przeszkoda. Niby zespol Czarnych taki zgrany, a jakos po dotychczasowych wynikach tego wielkiego zgrania nie widac. Meczarnie z AZSem w ostatniej kolejce tez nie wygladaly dobrze. No wlasnie, ale zawsze Czarni to Czarni. Na swoich smieciach sa piekielnie grozni co pokazali juz nie raz. Do tego ten niesamowity Miah Davis i trener Griszczuk na ławce. Bedzie to bardzo ciezki mecz dla Polpaku pomimo jego wszystkich atutow jakie przedstawilem. Tak samo sprawa ma sie z linia 139 pkt w meczu. Niby zespoly underowe i sprawa wydaje sie oczywista, ale czesto zdarza sie tak ze wlasnie w takich meczach padaja wysokie wyniki, wiec tego takze nie ruszam. Dla mnie to iscie ciekawy mecz, graja bardzo wyrownane druzyny z identycznym bilansem spotkan wygranych i przegranych. Juz nie moge sie doczekac jak zobacze ta atmosfere hali "Gryfia" ktora stworza kibice obydwoch zespolow. Polpak w sile ponad 50 kibicow tez swoje nam zaprezentuje pod wzgledem kibicowskim. Tak wiec NO BET.

Do góry
#687465 - 10/11/2006 12:11 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Blazer Offline
enthusiast

Meldunek: 11/05/2005
Witam,

kursy do bani, wiec nie oplaca sie w sumie typowac tej kolejki...

zamiast typow na poszczegolne mecze, gdzie przelicznik na "pewniakow" siega linii 1.00
sprobuje znalezc jakas niespodzianke, ktorej zagranie ewentualnie by mi sie oplacilo...

ale za nim o niespodziance...

Czarni Słupsk - Polpak Świecie
Krutki przegral mecz z Turowem (a nie zawodnicy Półpaku:D),
Igor jezdzi piatke jaka ma, w rotacji korzystajac tylko z Tuckera i Cesnauskisa,
bo Radke, Zablocki i Flieger to w druzynie Igora typowi statysci i dopiero jak sie
grunt wali pod nogami Frasuna, to Igor przypomina sobie ze gdzies tam w czelusciach
lawki rezerwowych ma graczy na zmiane...
czyli wynika z tego ze jeden i drugi trener nie do konca panuje jakos nad tym co "ma"...
ale przeciez to dziwic nie powinno, jedna, bialoruska krew
Czarni nadal mnie nie zachwycaja (tak jak Znicz Jaroslaw - chociaz po przyjsciu Ime,
troche zyskali w moich oczach, ale to opowiadanie na inna bajke) widac ze bez
wzmocnien ta druzyna NIE bedzie w stanie powtorzyc ubieglorocznego sukcesu!
w koncu kiedys powietrze z Davisa zejdzie, a nawet teraz na poczatku sezonu sprawial
wrazenie jakby to powietrze juz zeszlo... Półpak grajac koszykowke akademicka
stal sie druzyna jeszcze bardziej nieprzewidywalna niz rok temu! ale paradoksalnie to
wychodzi im tylko na korzysc, bo sklad jest lepszy niz w poprzednim sezonie i jesli
Krutki bedzie w stanie "ogarnac" ten "motloch" to bedzie dobrze... jedynie szybka
transformacja w Gienka moze znowu popsuc ta maszynke Polpaku, bo nawet grajac druga
piatka trzeba zostawic cos z pierwszej, a nie wpuscic Sroke i Wisniewskiego z Kowalczukiem
i dac im pole do szalenstwa przez 10min... reasumujac, po kursie jaki jest biore Polpak, wiem
Czarni graja u siebie, ale Polpak jakos mi bardziej pasuje tu do zwyciestwa niz Czarni
ale zawsze moge sie mylic

teraz tam gdzie upatruje niespodzianki

Prokom Trefl Sopot - Unia...
pomylilem sie chociaz, Gieniek, moze sluchy o Twoim koncu w Sopockowie sie
urzeczywistnia przy "pomocy" samych graczy Prokonia i pomoga Krauzemu w podjeciu
szybszej decyzji, ale czort ich tam wie
typ podany tak tylko zartobliwie, nizej cos co wydaje mi sie ze moze ma szanse...

Turów Zgorzelec - Polonia Warszawa
ta niby Turow wygral z Polpakiem, niby Polonia przegrala ze Zniczem...
niby Turow ma przewage w lawce, niby gra u siebie, niby...
bo wiadomo jak to jest z lawka Turowa... Saso gra tak jakos z rezerwa, jakby sie
bal tego co ma na lawce i nawet Roszyka wpuszcza jakos tak bez przekonania "na chwilke"
do tego Andres "0/17 - mow mi Hot Shot" Rodriguez ktory niby cos tam trafil z Polpakiem
ale to mozna upatrywac w formie jakiegos osiagniecia zyciowego, bo patrzac na staty tego
gracze trojka NIGDY nie byla jego mocna strona... podsumowujac Turow... rotacja na poziomie
7 graczy (bo Roszyka to do rotacji zaliczyc nie mozna...) nie prezentuje sie az tak wspaniale
na tle graczy Polonii, gdzie sprawa duzo gorzej nie wyglada... pod koszem Zgorzelca Drobnjak
grajacy znowu 40min moze sobie nie poszalec z Reynoldsem i Walker'em... bo ani Witka ani
Ljubotina (bo jesli wejdzie, to zaraz zejdzie) pod kosz sie nie beda pchac... Turowowi pozostaje
wierzyc ze Koszarek znow przybedzie na ratunek... ale po drugiej stronie trener Kaminski zna
najwieksze slabosci gwiazdy Turowa... kusi mnie przelicznik i biorac pod uwage ze nikt nie wie
jak Turow zagra na prawde, to biore sobie Polonistow, chociaz ostatnio sie srogo na nich zawiodlem

Do góry
#687466 - 10/11/2006 12:55 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
Mam pytanko Czy Gintaras Kadziulis dzisiaj zagra w meczu?

Do góry
#687467 - 10/11/2006 13:00 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
Quote:

Mam pytanko Czy Gintaras Kadziulis dzisiaj zagra w meczu?

mecz anvilu jest jutro
Nie wiadomo, czy w meczu wystąpi bardzo lubiany we Włocławku, były gracz Anwilu Gintaras Kadziulis. Litwin kilka dni przed meczem z Bergsonem Śląskiem nadciągnął miesień i dlatego nie wystąpił w tamtym spotkaniu. Jeżeli jednak pojawi się na parkiecie, będzie mocnym punktem gdynian
Chorwacki środkowy Andrej Stimac jest nowym zawodnikiem Turowa. W Zgorzelcu zastąpi Vlado Pasalicia.
wydaje sie wzmocnieniem turowa

Do góry
#687468 - 10/11/2006 22:31 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Maciek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/06/2001
orginalnie napisał shane

W tych meczach jakos nie upatruje niespodzianki tak wiec rozlegla analiza wydaje sie zbedna moim zdaniem.

Anwil Włocławek - Kager Gdynia --- 1 --- 1.15 (Toto - Mix) / Data i godzina rozpoczecia spotkania: 11.11.2006 (sobota), godz. 18:00

Nie ma wpływu nawet to co dzieje się obecnie w drużynie Anwilu jak również to że w expekcie spadek z 5,0 na Kager do 3,35.

Zbędna analiza to prawda tylko typ nie w tą stronę

Do góry
#687469 - 10/11/2006 23:17 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
kiziorro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2005
http://e-basket.pl/News__Gintaras_Kadziulis_Jeszcze_tu_wroce__35425

Naprzeciwko Ciebie stanie Andrzej Pluta, jeszcze nikomu w naszej lidze nie udało się go zatrzymać, masz przyszykowaną tajną broń, na kapitana Anwilu?

(...)Znam go doskonale, nie zagram przecież przeciwko niemu po raz pierwszy....

z tego wnioskuje, ze Kadziulis jutro zagra

Do góry
#687470 - 10/11/2006 23:50 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
W meczu Prokom - Unia linia under/over jest zawyżona o 11 pkt. w stosunku do statystyk, co w prostej linii związane jest z dogrywkami, z którymi oba kluby miały już w tym sezonie do czynienia.

Pomimo tego faktu nie pokuszę się o zagranie undera, gdyż puzzle mogą tutaj śmiało nastukać 3-cyfróweczkę.

Do góry
#687471 - 11/11/2006 08:22 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
shane Offline
Carpal Tunnel

Maciek ja takze zauwazylem spadek kursu, ale moim zdaniem szansa ze Anwil przegra ten mecz jest po prostu znikoma takze porazki nie biore pod uwage

PS. Kadziu zagra

@tomo - tez zastanawialem sie nad tym typem, i podobnie jak Ty pokusilem sie o over. Licze na ostre strzelanie ze strony Prokomu, a i Unia powinna cos im rzucic bo zawodnicy ktorzy doszli do tego zespolu czyli Morinia, Morris, Colić dobrze wkomponowali sie w zespol.

Prawdopodobnie ze strony Kotwicy dzis nie zagra Kikowski ktory ma problemy z kostka.

Kusi mnie takze w meczu Znicz - Stal, under 149 pkt @ 1.90 (Toto - Mix), co o tym sadzisz tomo?

Do góry
#687472 - 11/11/2006 08:33 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
macq Offline
veteran

Meldunek: 22/07/2005
Shane tego underka raczej juz nie puscisz.. Toto dzis zamkniete.
W gb anwil mozna zagrac po 1,30 a w toto wczoraj byl po 1,12 wiec roznica w kursach jest baardzo duza.
Gb wystawil linie 139,5 w meczu Energia Czarni Slupsk - Polpak Swiecie. Mecz powinien byc dosc wyrownany (moze koncowka z duza iloscia fauli...) czy te druzyny nie rzuca po 70 pkt? hmmm

Do góry
#687473 - 11/11/2006 08:57 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
blacky82 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2004
Toto jak najbardziej dzisiaj otwarte od 9:30 do 17 takze nie wiem skad takie informacje masz mylne. A mnie nawet interesuje dwojeczka na stal co o tym sadzicie?

Edited by sebkos (11/11/2006 09:24)

Do góry
#687474 - 11/11/2006 09:10 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
macq Offline
veteran

Meldunek: 22/07/2005
ooo to baardzo przepraszam za wprowadznie kogos w blad. :| w takim razie ja chyba sprobuje Prokom -18. Unia outsider DBL. Licze na powazne potraktowanie meczu przez "puzzle" i totalne zniszczenie Jaskółek. Jeszcze raz soreczka.

Do góry
#687475 - 11/11/2006 13:46 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
shane Offline
Carpal Tunnel

Obrońca Polpharmy Starogard Gdański Whitney Robinson na jednym z treningów nabawił się kontuzji kolana, która na dłuższy czas wykluczy go z gry.
Robinson po słabym początku sezonu spisywał się z meczu na mecz coraz lepiej i od dobrego meczu z Unią Tarnów (26 punktów) zaczął tworzyć zgrany duet z Gregiem Harringtonem.
Nie wiadomo czy starogardzki zespół rozwiąże kontrakt z zawodnikiem, czy może znajdzie zastępstwo na czas kontuzji Whitneya.

za e-basket.pl

No to kicha jednym slowem. Poza tym z nieoficjalnych zrodel wiem ze wystep Okafora tez stoi pod znakiem zapytania bo zawodnik polecial do USA po wize i nie pojawil sie na porannym treningu. Nie wiem czy klub dal mu odpoczac czy po prostu jeszcze nie wrocil. Szkoda ze zagralem wczesniej bo na pewno bedzie nerwowka...

Do góry
#687476 - 11/11/2006 15:13 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
harris73 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/01/2005
Co Stalowcy sadza o meczu ze Zniczem Jarosław?
Wyjazdowe zwyciestwo w Warszawie to znak lepszej atmosfery w zespole?Ostrow bardziej klasowy przeciwnik ale czy to wystarczy?Pytam bo chce sie upewnic co do typu a zamierzam zagrac Stal.Napiszcie cos o tym meczu.Pozdr.

Do góry
#687477 - 11/11/2006 16:47 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Blazer Offline
enthusiast

wiem, ze pozno, ale wczesniej nie mialem kiedy tego napisac... w Anwilu nie wystapi Kurtz, prawdopodobnie kontrakt zostal z nim rozwiazany...

Do góry
#687478 - 11/11/2006 19:18 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
I pomyśleć, że miałem się tak ze 2/10 poczęstować się away win Kageru po kursie >@4... MIAŁEM...

Ogólnie bardzo ciekawe wyniki dzisiejszych spotkań, nie spodziewałem się że Polonia tak mocno postawi się Zgorzelcowi - ze 2 razy przez myśl mi przeszło nawet -9,5 na Turów.
Kotwica też pokazała kawał dobrego basketu i z tej drużyny może być jeszcze jakotaki pożytek.]
Znicz z kolei pokazał po raz kolejny, że "ustabilizowana forma" to stwierdzenie wyraźnie im obce...

Świetny mecz w Starogardzie Gdańskim !!!

Edit:
Właśnie wchodzę na BF i widzę, że wystawione przeze mnie 2 dni temu @2.12 na -12,5 dla Anwilu jednak znalazło nabywcę (choć do dzisiejszych godzin popołudniowych obrót na tym rynku wynosił 0 /sł. zero/) !!!
Jestem w totalnym szoku...

Do góry
#687479 - 11/11/2006 19:40 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
shane Offline
Carpal Tunnel

Ja jestem po prostu zalamany postawa druzyn ktore obstawilem. Pomijam juz postawe Anwilu, ktoremu chyba zabraklo woli walki, ale przede wszystkim zawodnikow
Zarowno Polpharma jak i Turow osiagneli przewage spokojnie pokrywajaca handicapy, ale oczywiscie nie potrafili jej utrzymac. Jestem zawiedziony postawa Filipovskiego, ktory chyba nie wie kogo ma na lawce ;/ Rodrigez (sorki jesli zle napisalem nazwisko) powinien jak najszybciej opuscic ten zespol... Koles jest po prostu beznadziejny i czasami mam wrazenie ze przeszkadza kolegom. Czemu Koszarek wszedl dopiero w 2 kwarcie? Nie rozumiem tego... Gdzie ta obrona z meczu z Polpakiem?
Podobna sprawa w meczu Polpharmy - mecz zaciety i emocjonujacy ale na wlasne zyczenie Polpharmy, ktora juz osiagnela bezpieczna przewage dala sie ograc Kotwicy. Dobrze ze w dogrywce im sie poszczescilo. Zmiennik dla Grega pilnie poszukiwany. Ech, czulem w kosciach ze to bedzie ciezka kolejka. Chcialem grac czysty win Stali, ale ostatecznie zdecydowalem sie na under 149 i zostal on przekroczony o zaledwie jeden kosz Nie jestem zadowolony po prostu...

Jesli chodzi o jutro przewiduje over w meczu Slask - AZS, i czysty win Polpaku, za ktorym chyba jednak przemawia wiecej argumentow niz za Czarnymi.

Ogolnie to klops /

Do góry
#687480 - 11/11/2006 21:38 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Blazer Offline
enthusiast

ktos jest w stanie mi powiedziec co sie stalo w drugiej kwarcie w Zgorzelcu? czemu Polonia dostala takie baty ;( bylo tak blisko...

Zgorzelec to jakies specyficzne miejsce, albo przeplywa tam jakas zyla wodna, ktora uniemozliwia stworzenie dobrej druzyny, czyzby szykowala sie jakas powtorka z rozrywki w wykonaniu przygranicznej "druzyny"?

Saso przebil dzis wszystko Roszyk gral minute! to w Polonii wystapilo wiecej zawodnikow niz w Turowie!! ktory, teoretycznie ma silniejsza lawke...

Drobnjak, Petrovic i Kelati to jakies odpowiedniki Pluty i Dickela, mamy 5 graczy ktorzy zaiwaniaja przez 40 min w meczu, ciekawe kiedy "bekna" za to... cos ta slowenska szkola jakas dziwna

Anwilu nie komentuje, jedynie moge "podziekowac" prezesowi Polatowskiemu, ze jego "wizja" druzyny jest taka "wspaniala" i w polowie listopada nie ma druzyny, a wiec tj. w przypadku Turowa powtorka z rozrywki? zaraz, zaraz Krygier tez jest z Wloclawka moze to nie zyla, chociaz rok temu w Turowie go nie bylo... jestem zazenowany postawa Anwilu... dobrze zrobilem, ze nie ruszalem pseudo faworytow..

Do góry
#687481 - 11/11/2006 21:41 Re: Dominet Basket Liga 2006/2007
Blazer Offline
enthusiast

*postawa Anwilu w sensie zarzadzajacych, do zawodnikow pretensji nie mam, bo to nie ich wina, ze sa w tej "druzynie"...

sorry za 2 posty jeden pod drugim, ale musialem sprostowac

Do góry
Strona 7 z 21 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 20 21 >

Moderator:  Akhu, rafal08