maser propsujesz projekt pacyfka
że jak jest remis w meczu to bezpośrednio strzelamy karne
wygrany 2 pkt przegrany 1 ?
Przyzwyczaiłem się do
3pkt - 1pkt. wez kurwa to przeczytaj jeszcze raz
Objaśniam:
1. Przyzwyczaiłem się do 3 pkt - 1 pkt, tj. przyzwyczaiłem się do puntów w meczach piłkarskich 3 lub 1. Nie widzę miejsca dla punktowania 3pkt, 2 pkt, 1 pkt.
2. Remis oznacza "sprawiedliwe" (równe) punktowanie po 1 pkt.
3. Wygrana oznacza "sprawiedliwe" (wyższe) punktowanie zwycięzców aż 3 pkt.
4. W przypadku punktowania 3-2-1 (3 za wygraną, 2 za wygraną po karnych , 1 za przegraną po karnych), punktowanie najwyższe, czyli 3 pkt staje się deprecjonowane, albowiem drużyna remisująca, jedynie dzięki wygranym karnym zdobywa 2 pkt, co oznacza, że zdobywa nie 1/3 puntów drużyny zwycięskiej w 90 min. (plus doliczone), a 2/3 punktów, co tym samym gloryfikuje tych, którzy np. bronią się by dotrwać tylko do kranych.
5. Takie "dziwne" punktowanie zabije końcówkę meczu, gdzie żadna z drużyn może nie chcieć atakować i liczyć na 3 pkt (zamiast 1 za remis), albowiem będą dązyć do karnych i w efekcie mieć zapewnione już 1 pkt, lub nawet 2/3 puntów zwycięstwa, czyli 2 pkt.
6. Karne nie są jaskrawym obrazem wyższości sportowej drużyny, a w takim wypadku (3-2-1) będą wskazywały, że zwycięska druzyna w karnych zdobędzie 2 x więcej punktów za mecz (2pkt.), niż drużyna przegrana (1pkt.)
7. Punktowanie 3-2-1 nie ma sensu.