Za trewor.be
Norwegia - Polska 9-3
Za hokej24.pl:
- o przewadze gospodarzy turnieju w piątkowym meczu świadczy np. bilans strzałów: 25-9 na ich korzyść
- z dwunastu bramek meczu - siedem straciły drużyny grające w liczebnym osłabieniu. Po dwie bramki strzeliła każda z drużyn, gdy na lodzie miała o dwóch więcej zawodników, trzy gole padły, gdy zdobywająca bramkę ekipa miała przewagę jednego gracza
Białoruś - PolskaPrzed turniejem w Norwegii Polacy grali sparing z Unią Oświęcim. Podobno po - uwaga trudne słowo - żenującym widowisku mecz zakończył się wynikiem 2-2. Oto pomeczowa wypowiedź trenera reprezentacji: "Ten mecz poświęciliśmy w całości na ćwiczenie organizacji gry obronnej w tercji środkowej. Oczywiście, że zawodnikom zdarzały się indywidualne błędy, ale jako z całości mogę być zadowolony. Dzięki temu spotkaniu mogłem zobaczyć, nad czym musimy popracować w następnych trzech treningach, które pozostały nam przed odlotem do Norwegii. Zdajemy sobie sprawę z tego, że z przeciwnikami, z którymi przyjdzie nam się zmierzyć w Sarpsborgu, trzeba będzie się umiejętnie bronić, wyprowadzając szybkie kontry."
Zważywszy na wynik pierwszego spotkania w Norwegi (patrz wyżej), wydaje mi się, że chłopcy jeszcze długo będą musieli ćwiczyć zarówno ten, jak i wiele innych elementów gry. Ogólnie kadra Polski dość, że słaba to jeszcze osłabiona
. Skład odmłodzony i oparty na graczach z naszej wspaniałej PLH, także... (ja jeszcze grałem po kursie 1.35, ale chyba nawet lepiej to zagrać po 1.25 niż szukać czegoś po tym samym kursie np. w
)
Typ: 1__________________________________________________