Opcje tematu
#721641 - 14/11/2006 12:08 NBA - 14.11.2006
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
1:00 Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks
1:30 Miami Heat - Denver Nuggets
2:00 Minnesota - Portland Trail Blazers
2:00 N.O./Okla. City - Charlotte Bobcats
2:30 Houston Rockets - San Antonio Spurs
2:30 Dallas Mavericks - Chicago Bulls
3:00 Utah Jazz - L.A. Clippers
4:30 Golden State Warriors - Toronto Raptors

==============================================

Gospodarze na pierwszym miejscu.
Prosze podawać sensowne informacje.
Uprasza się o niepodawanie suchych typów.

- pomocne linki w przyklejonym temacie w dziale US Sports

Do góry
Bonus: Unibet
#721642 - 14/11/2006 15:04 Re: NBA - 14.11.2006
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Utah Jazz - LA Clippers

Z dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć że w zespole Utah nie wystąpią dziś Kirilenko oraz Gricek. Bez wątpienia jest to spore osłabienie Jazzmanów a co za tym idzie to Clippersi, mimo że na wyjazdzie nie są tak mocni jak na własnym parkiecie, to dziś wg mnie będą faworytem.

Kirilenko jest bardzo ważnym ogniwem w zespole Jazz a Jego dzisiejsza absencja mocno osłabi defensywe. W dotychczasowych meczach Rosjanin był czołową postacią jeśli chodzi o walke na tablicach. Zaliczył sporo zbiórek zarówno obronie jak i w ataku i co ważniejsze plasuje się w czołówce ligi pod względem ilości zablokowanych rzutów. Być może ten fakt nie miałby takiego znaczenia gdyby dziś rywalem Utah był inny zespół niż Clippers ale pod nieobecność Kirilenki na tablicach góra dziś zdecydowanie będą Ch.Kaman oraz E.Brand.
Oprócz sporych umiejętności w grze defensywnej Kirilenko był także ważnym elementem jeśli chodzi o zdobywanie punktów. Nie zdobywał ich co prawda wyjątkowo dużo bo 8 ale jak wspomniałem wcześniej prawdopodobnie nie zagra również G.Gricek może poszczycić się najlepszą skutecznością ( 83% ! ) rzutów za 3 punkty a zatem brak tych dwóch panów może mieć dziś decydujące znaczenie.
W zespole Jazz nie brakuje oczywiście dobrych zawodników z Boozerem na czele. Jest D. Williams który jest znakomitym rozgrywającym. Jest Harping który zaliczył już bardzo dobre występy w tym sezonie, jest bardzo doświadczony Fisher ale to Kirilenko jest kluczem do sukcesów Utah i Jego brak może spowodować że sukcesu w postaci zwycięstwa dziś niestety nie będzie.

Co do Clippers to oczywiście najważniejszą postacią jest Cassel. Mimo że nie jest już najmłodszym zawodnikiem ( 37 lat ) to w tym sezonie jak do tej pory prezentuje się bardzo dobrze. Jest Kaman a Ci którzy widzieli w akcji to wiedzą jaka wartość ma ten zawodnik. Wg mnie jeden z lepszych centrów w lidze. Agresywny na tablicach nie tylko w obronie ale również w ataku a mając do pomocy solidnych graczy na obwodzie: Maggette'a oraz Mobleya + Branda pod koszem są bardzo grozni dla wszystkich wszystkich a na pewno będą grozni dla Jazz być może na tyle że Jazzmanie pod nieobecność Kirilenki oraz Gricka po prostu nie poradzą sobie z dobrze dysponowanymi w tym sezonie Clippersami.
Zpomniałbym o rozgrywającym S.Livingsonie który porównywany jest do Magica Johnsona i kreowany na przyszłą gwiazdę zespołu z miasta Aniołów.
Tak więc jeśli potwierdzą się informacje o absencjach w zespole Utah gram dziś Clippersów.

Do góry
#721643 - 14/11/2006 19:36 Re: NBA - 14.11.2006
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Charlotte Bobcats (+7.5) @ 1.917

Hornets troszkę osłabli po świetnym początku i dodatkowo stracili na przynajmniej dwa mecze bardzo ważnego gracza Davida Westa. Pewnie nie przegrają (Chris Paul wyrasta na wielką gwiazdę) ale widzę tu wyrównaną walkę.

Atlanta Hawks (-1) @ 1.971

Atlanta zaczęła wyśmienicie sezon dzięki grze Joe Johnsona. Z uwagą śledzę jego karierę od przyjścia do Atlanty i z zadowoleniem stwierdzam, że poczynia cały czas postępy. Mam nadzieję, że dziś prowadzony przez niego zespół podtrzyma dobrą formę w meczu z bardzo jak dla mnie nierównym Milwaukee (no dobra, akurat Redd jest bardzo równy, ale jak się okazuje, zdobywane przez niego tony punktów nie stanowią klucza do wygranej)

Portland Trail Blazers (+8) @ 1.990

Nie wiem czemu tak wysoki hcp dla Blazers. Wilki cieniują w tym sezonie (niech Garnett w końcu zmieni klub, bo się nigdy mistrzostwa nie doczeka) i już raz przegrali z Blazers w tym sezonie. Portland mimo iż gra na wyjeździe, to stać chyba na dotrzymanie kroku Garnettowi (bo reszta jest milczeniem)

Bilans: 10-7 (+2,408 j.)

Do góry
#721644 - 14/11/2006 20:32 Re: NBA - 14.11.2006
parker23 Offline
member

Meldunek: 01/08/2006
Charlotte Bobcats (+7.5) @ 1.92
mysle ze brak Westa moze odniesc skutki i NO straci sile ataku...nie skreslalbym z gory druzyny Bobcats bo to sa ambitni zawodnicy i niekoniecznie musza dostac srogie lanie...w zupelnosci zgadzam sie z Ghostem
Miami Heat - Denver Nuggets over 198.5 @ 1.92
licze ze w tym meczu miami przelamie swoja nieksutecznosc... do tej pory nie zdobywali zbyt wiele pkt ale z takim rywalem jak denver jestto mozliwe poniewaz denver gra bardzo ofensywnie i mysle ze swoje tez rzuci...maja wkoncu carmelo i reszta calkiem niezlych grajkow
Golden State Warriors - Toronto Raptors over 213.5 @ 1.92
tu podobnie...obie ekipy bardzo overowe i mysle ze sa spore szanse...choc linia wysoka to mysle ze do przeskoczenia
Portland Trail Blazers(+8) @ 1.92
nie podoba mi sie dotychczasowa gra wilkow...raza oni straszan nieskutecznoscia...zawodzi garnett i mysle ze jeszcze nie zlapal swojej formy...a mysle ze linia jest spora i mysle ze sa duze szanse...
Atlanta Hawks @ 1.83
atlanta zadziwia forma a milwauke gra poniezj oczekiwan przynajmniej moich...swietna gra redda i tak ie przynosi im zwyciestwa ...mysle ze i tym razem okaza sie gorsi...licze na zwcietwo graczy z Atlanty:)
dotychczasowe statystyki:

18W/10L
+7.17
POZDRAWIAM

Do góry
#721645 - 14/11/2006 22:04 Re: NBA - 14.11.2006
United States Of America Offline
enthusiast

Meldunek: 02/11/2006
Czy wie ktoś czemu u niektorych buków mecz Dallas Mavericks - Chicago Bulls jest zawieszony?

Do góry
#721646 - 14/11/2006 22:05 Re: NBA - 14.11.2006
hokuy Offline
veteran

Meldunek: 22/08/2006
Miami Heat - Denver Nuggets - over
Denver i Miami to niezwykle ofensywnie usposobione drużyny na czele ze swoimi młodymi gniewnymi: Antonym i Wadem, sądze że obaj dziś sobie sporo porzucają

Golden State Warriors - Toronto Raptors (-6.5)- 1
GSW zachwycają w tym sezonie, sądzę, że taki handicap spokojnie przeskoczą, pewnie wygrywając z Toronto

Utah Jazz - Los Angeles Clippers (+1.5)- 2
kolega stoin, ładnie to opisał, nic tylko się zgodzić

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers(+7.5)- 1
nie ma co urkywać blazers to najsłabsza drużyna NBA! i nic tego nie zmieni, a także nic nie uchroni dziś drużyny Portland przed sromotną porażką, dawać na Portland z takim handi to poprostu strata kasy.

Do góry
#721647 - 14/11/2006 22:11 Re: NBA - 14.11.2006
Stoin Offline
Profesor

Na dziś jeszcze jedno spotkanie które wg mnie jest warte uwagi.

Houston Rockets - San Antonio Spurs

Obie ekipy od początku sezonu prezentują wysoką formę co w przypadku SA nie jest zaskoczeniem natomiast takich wyników oraz tak dobrej gry Rakiet chyba niewielu się spodziewało.
Houston rozgromiło dwie ekipy, które w poprzednim sezonie były w czołówce ligi.
Piątego listopada w Toyota Center Rakiety wygrały z Dallas 107-76 a w roli głównej wystąpił Yao który zdobył 36 pkt. Później przyszła nieoczekiwana porażka z niezle spisującymi się w tym roku Hornets a następnie 3 kolejne wygrane na wyjazdach z Memphis, Milwaukee oraz NY Knicks aż w końcu zdemolowali aktualnych mistrzów - Miami 94-72 a najskuteczniejszym zawodnikiem był oczywiście Yao ( 34 pkt )
Mimo to dziś zaryzykuję i spróbuję i zagram na Ostrogi.

Oglądałem San Antonio w meczu z Phoenix i naprawdę jestem pod wrażeniem gry pary Duncan & Parker.
Szybki, przebojowy Parker siał spustoszenie pod koszem Phoenix, w tym roku wydaje się że jest jeszcze lepszy niż w poprzednim sezonie. Od pierwszej koleji imponuje skutecznością sięgającą 50% na mecz i wygląda na to że to On w tym sezonie pociągnie SA do finału na Zachodzie. Nie gorzej prezentują się Jego koledzy: Duncan sporo rzuca oraz zalicza wiele zbiórek, niepokoją natomiast straty Tima.
Na pewno SA czeka ciężki mecz gdyż Yao wydaje się być w wyśmienitej formie ( być może ine jest wybitnym grajkiem ale robi to co potrafi najlepiej i być może w tym tkwi Jego siła ) Oberto, który wskoczył do pierwszej piątki w tym roku będzie miał dziś niełatwe zadanie: powstrzymać "Chińczyka". Nie sądze żeby mu się to udało więc liczę że cała drużyna zagra mocno w defensywie z naciskiem na powstrzymanie groźnych graczy obwodowych. Wyłącznie ich z gry będzie kluczem do zwycięstwa bowiem Yao wydaje się być nie do zatrzymania. SA ma w swych szeregach szeregach.Bowena który słynie z ostrej gry w obronie, nie zawsze czystej ale może sprawi że T-Mac'owi i reszcie odechce się grać
Dzisiaj pod znakiem zapytania stoi występ B.Wells'a oraz C.Hayes'a. Nie są to może aż tak poważne osłabienia ale na pewno sprawiają że ławka Houston jest uboższa i w przypadku słabszego dnia któregoś z podstawowych graczy to może być problem.

Najważniejsza sprawa: Ostatnie pojedynki między tymi zespołami wskazują że faworyt w tym meczu jest tylko jeden i nie są to gospodarze.
Różne źródła podają że: Houston przegrało ostatnie 13 meczy z 15 rozegranych przeciwko SA ja doszukałem się troszke innych danych ale nie wnikając w szczegóły zespół San Antonio wygrywał zdecydowaną większość spotkań z Houston Houston licze że dziś dołożą kolejne.

Dla nocnych marków: ten mecz można będzie zobaczyć na NBA TV ( TVUPlayer np )

Do góry
#721648 - 14/11/2006 22:47 Re: NBA - 14.11.2006
Platini Offline
Porucznik

ehh, spisałem sie dużo a tu nagle jakiś błąd i nici z moich wywodów
Tak więc jeszcze raz ale nie za obszernie

Utah Jazz - L.A Clippers

Spotkanie drużyn, które obecny sezon rozpoczęly bardzo dobrze. Do dnia dzisiejszego doznały tylko po jednej porażce. Utah w wspaniałym stylu potrafiła wygrać z Detroit czy ostatnio z Milwaukee gdzie Reed rzucił 57 punktów !
Clippersom rownież wiedzie się dobrze, pokonali Dallas bardzo wyraźnie, uporali się z Phoenix.
Obie drużyny w tym sezonie zdobywają bardzo duża liczbę punktów w każdym meczu. Jeszcze w przypadku Clippersów jest to dla mnie do przyjęcia ale Utah w każdym meczu ponad 100 ? Chyba nie za długo tak będzie.
W dzisiejszym meczu nie wystąpi Kirilenko i Giricek w zespole Utah. Jak ważna osobą jest u Jazzmanów Andrei nie trzeba chyba pisac
Zdobywa dużo punktów, dobrze broni, w kazdym meczu ma kilka asyst.
W tym meczu cięzko mi wskazać zwycięzce i nie podejme sie wskazać druzyny, która zejdzie z parkietu z tarczą.
Clippersi to ciekawa drużyna, która może bardzo namieszac w obecnych rozgrywkach. Zawodnicy tacy jak Brand, Mobley, Sam Cassell czy młody Livingston potrafią na parkiecie dużo zdziałać.
Dziś spodziewam sie wyrównanego meczu, w którym losy zwycięstwa będą sie wahały do ostatnich sekud.
Liczę, że zawodnicy będą dobrze bronili i nie będą szaleli w ataku

Typ : Under 198 @ 1,91 6/10

Z innych meczów proponuję :
San Antonio - W tym wypadku analiza jest zbędna; nie można grać na porażkę ulubionej drużyny w NBA ( w dodatku w takim meczu)

Dallas Mavericks- Drużyna Mavsów po złym poczatku chyba wychodzi na prostą. Dziś zmierzą się z solidna ekipa Byków. Ale wątpie aby zespół z Chicago było stać na zwycięstwo w Dallas.

Do góry
#721649 - 14/11/2006 23:10 Re: NBA - 14.11.2006
M-Jeffrey Offline
stranger

Meldunek: 14/11/2006
Pierwszy post na forum ( czuje się rozdziewiczony )
Siema wszystkim wiem , że to nie jest temat na przedstawianie, a więc zaczynamy.

@ Stoin bardzo ciekawe analizy. Nie zgodze się tylko co do jednego meczu Los Angeles Clippers @ Utah Jazz.

- Clippersi poraz ostatni wygrali w Salt Lake City 22 stycznia 2003 roku

- Mimo dwóch osłabień " AK47 " i Giricek, Jerry Sloan, ma w tym sezonie szeroki wybór zawodników, co ciekawe jak sam mówi wszyscy grają bardzo równo, i w każdej chwili może zmienić zawodnika z pola gry , nie tracąc na efektywności. Co ciekawe jest to 4 sezon Rosjanina, w którym łapie kontuzje.

- Jeśli mowa o elemencie zbiórek Clippersów zgadzam się , że Brand i Camman są jednymi z lepszych zawodników w lidze, to co można powiedzieć o Bozzerze, który w tym sezonie radzi sobie świetnie na 7 rozegranych meczy zaliczył 6 double - double , w meczu otwarcia przeciwko Houston zanotował 19 zbiórek. Jest jeszcze Mehmet Okur , który radzi sobie dobrze zarówno pod koszem jak i na obwodzie.

- Jeśli w LA mówi się na Livingstona , że jest podobny do Magica, to w Utah można powidzieć o Deronie Williamsie, że jest zawodnikiem , który poczynił ogromne postępy i stać go na bardzo wiele " Źródło "

Moim zdaniem jest to bardzo ciężki mecz do wytypowania, obie drużyny prezentują się wyśmiecie w tym sezonie , więc zaryykuje na podtrzymanie serii Jazz , ( aktualnie kurs na betfair wynosi 2.06 ) 4/10

Ciekawie zapowiada się spotkanie Chicago @ Dallas

Dallas po wygraniu 2 wyjazdowych meczy z PHX i POR , będzie liczyło na 3 wygraną z rzędu i pierwszą przed własną publicznością.

Chicago po łatwym ograniu mistrzów NBA z początku sezonu miało lekkie zawirowania 2 porażki , wygrana, przegrana i wygrana.

Wcześniejsze pojedynki między tymi drużynami były bardzo zacięte, Chicago potrafiło przegrywać w Dallas duża różnicą punktów , aby potem odrobić straty i zblizyć się do przeciwnika , a następnie przegrać spotkanie nieznacznie. Czegoś w tedy brakowało może centra Chandler nie w jednym spotkaniu dawał z siebie wszystko, sle to nie wystarczało.

Obie drużyny dysponują długą ławką rezerwowych, ale z nowych nabytków bardzo żadko korzysta trener Johnson, a niektóre nowe nabytki grają poniżej oczekiwań np. Greg Buckner. Myśle, że przewaga zawodników jest po stronie Chicago zarówno rezerwowych jak i przewaga rozgrywającego. Porównując Hinricha i Terrego jedno rzuca się w oczy , asysty 1 znich zdobywa średnio 5.8, a drugi 3.2 na mecz. Średnia Terrego jest chyba jedną z najniższych jeśli chodzi o średnie zdobywane przez rozgrywających występujących w pierwszych piątkach.

Kluczem do zwycięstwa jeśli chodzi o Chicago, będzie wyeliminowanie z gry nowitzkiego, co w obecnym sezonie nie powinno stwarzać zbyt dużych problemów Bulls.
Money Line 2.7 5/10 <-betfair

Do góry
#721650 - 14/11/2006 23:16 Re: NBA - 14.11.2006
wiqtor Offline
member

Meldunek: 06/11/2005
siemka

moge prosic o linka gdzie moge sprawdzic wyniki pomiedzy druzynami w poprzednich sezonach. nie moge znalzc.

pozdrawiam i dzieki za pomoc

Do góry
#721651 - 14/11/2006 23:19 Re: NBA - 14.11.2006
rangiz9 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2006

Do góry
#721652 - 15/11/2006 03:48 Re: NBA - 14.11.2006
Stoin Offline
Profesor

Quote:

Houston Rockets - San Antonio Spurs 84 - 92

Dawno nie widziałem takiego meczu:

Oto kilka ciekawych faktów:

Najwyższe prowadzenie Houston +19
San Antonio run 34-9
Houston nie trafili 13/15 rzutów !
Najwyższe prowadzenie San Antonio +9

Do góry
#721653 - 15/11/2006 12:20 Re: NBA - 14.11.2006
Platini Offline
Porucznik

Mecz Hou - SAS musiał rzeczywiście był interesujący Ale niczego innego od takiego pojedynku oczekiwać nie mogliśmy. Załuje tylko, że nie pooglądałem moich Spurs
Cieszy wygrana SA

Dallas też mnie nie zawiodło i pewnie wygrali

Tylko Utah wycieła mały numerek i sie rozrzucała

Nie wiesz Stoin (albo ktoś inny) gdzie znajdę skróty meczów NBA ? Chodzi mi w tym przypadku o dzisiejszy mecz Houston - San Antonio ? A może ktoś posiada na dysku owy skrót ??

Do góry
#721654 - 15/11/2006 12:59 Re: NBA - 14.11.2006
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Tutaj masz cały mecz

Co do skrótów to tez tam czasami sie pojawiają ale dopiero na wieczór.

Do góry
#721655 - 15/11/2006 17:34 Re: NBA - 14.11.2006
Platini Offline
Porucznik

Dzięki Jose za link z fajną stroną gdzie znajde mnóstwo meczów NBA

Jednak to nie na moją szybkośc łącza Musiałbym chyba to ściągac dwa tygodnie

Chciałem tylko zobaczyć jakiś skrót kilkuminutowy, gdzie zobacze kilkanaście najlepszych akcji meczu

Do góry
#721656 - 15/11/2006 17:44 Re: NBA - 14.11.2006
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Takiej stronki to Ja nie znam gdzie można ściągnąć tylko skróty.
Ale jesli ktos ma jakieś namiary na tego typu rzeczy to śmiało sie może pochwalić

Pozdrawiam

Do góry
#721657 - 15/11/2006 18:06 Re: NBA - 14.11.2006
Stoin Offline
Profesor

Quote:

Chciałem tylko zobaczyć jakiś skrót kilkuminutowy, gdzie zobacze kilkanaście najlepszych akcji meczu

Tu możesz zobaczyć fragmenty meczu...kolego Platynowy

http://www.nba.com/video/

Do góry

Moderator:  rafal08