Opcje tematu
#731726 - 18/11/2006 11:27 NBA - 18.11.2006
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Sat 18
Cleveland @ Washington 7:00pm
Miami @ Atlanta 7:00pm
Charlotte @ Orlando 7:00pm
Portland @ New Jersey 7:30pm
Boston @ New York 7:30pm
Houston @ Detroit 7:30pm
NO/Okla. City @ Minnesota 8:00pm
Indiana @ Milwaukee 8:30pm
Memphis @ Dallas 8:30pm
Toronto @ Denver 9:00pm
Phoenix @ Utah 9:00pm
Philadelphia @ L.A. Clippers 10:30pm
Seattle @ Golden State 10:30pm

Gospodarze na drugim miejscu.
Prosze podawać sensowne informacje.
Uprasza się o niepodawanie suchych typów.
Pomocne linki w przyklejonym temacie w dziale US Sports

Do góry
Bonus: Unibet
#731727 - 18/11/2006 16:45 Re: NBA - 18.11.2006
lepusti Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2006
2 zdarzenia wygladaja zachecajaco
Detroit-Huston over 181,5 1,92
Golden State - Seattle under 214,5 1,92
huston z det to ekipy zdobywajaco malo punktow, huston wczoraj grali, z drugiej str linia 214,5 jest sporo zawyzona. puszczam to raczej w dublu, dosc pewnie to wyglada

Do góry
#731728 - 18/11/2006 17:05 Re: NBA - 18.11.2006
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Utah Jazz - Phoenix Suns Typ: 1 Kurs: 1,60 (expekt) 6/10

Jazzmani zadziwiaja chyba wszystkich, ale nie ma sie czemu dziwic. Bardzo dobra lawka M. Harpring,( ktory byc moze wyprze ze skladu Kirilenke), Millshap, Fisher. Boozer i Williams swietna gra( no comments).
Phoenix w kratke, wprawdzie z takimi graczami jak Diaw, Stoudemire( w koncu sie wyleczyl, ile mozna bylo czekac ;]), Barbosa, Bell, Nash( kontuzja spore oslabienie) nie wypada grac slabo, a jednak. Jeszcze widocznie nie weszli w tryb "maszynki" do wygrywania. Utah 2 tygodnie temu pokonali Suns 108-104. Licze, ze i tym razem Utah utrzyma swietna forme. Udowodni, ze ich pozycja w lidze nie jest dzielem przypadku, a fani w Delta Center beda sie cieszyc z kolejnego zwyciestwa.

Do góry
#731729 - 18/11/2006 22:07 Re: NBA - 18.11.2006
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Wash -3.5 8/10

Typ na przelamanie zarówno zlej passy koszykarzy ze stolicy, jak i tej dobrej Cavs. Wash z bilansem 3-5... a tak naprawde kilka spotkan przegrali na wlasne zyczenie... minimalna roznica punktów. Moim zdaniem kluczowy dla tego spotkania bedzie fakt, ze zdobywane punkty u gospodarzy rozkladaja sie na 4-5-6 graczy... a wsrod gosc pod nieobenosc Larrego Hughesa... jedynym argumentem w ofensywie jest LeBron. Stawka wysoka, ale mam spore przekonanie co do tego typu.

Miami over 194 2/10

Jeszcze wczoraj, jak zobaczylem w profie 2.45 na Hawks myslalem... ze bede gral gospodarzy... dzis z kolesi zobaczylem 2.2 na Miami w necie... i nie wiedzialem z czym to sie je. Heat sa w fatalnej dyspozycji... graja praktycznie w 7, z przemeczonym Wadeam. Jezeli gram juz u/o, a gram bardzo rzadko... to gram na czuja... nie licze punktów... licze, ze chlopaki przucjają. Równy mecz... niewykluczona dogrywka.

Boston 2/10

2.15 jakie oferowane jest na Celtów spelnia moje aspiracje. Boston bo bardzo slabym poczatku zaskoczyl i ostatnio prezentuje sie bardzo dobrze. Minimalne porazki z Cavs i Magic.. oraz wysokie zwyciestwa nad Pacers i Potland w pelni to potwierdzaja. Moim zdaniem "podjarany" wczorajszym zwyciestwem NY... dzisiaj zostanie sprowadzony na ziemie przez Celtics.

Pistons 3/10

Wielkie zespoly poznaje sie po tym, ze jak im nie idzie, sa w stanie wygrac. Pistons wczoraj przez dlugi okres czasu nie szlo... a skonczylo sie happy endem. Houston idzie w tym sezonie aż za dobrze... wiec porazka na trudnym terenie tragedią nie bedzie. 2.06... na Pistons na wlasnych smieciach.. nie mozna przejsc obok takiego czegos obojetnie.

Mam zamiar zagrac jeszcze Pacers, Raptors, Memphis i Phile... ale o tym pozniej.

Do góry
#731730 - 18/11/2006 22:08 Re: NBA - 18.11.2006
parker23 Offline
member

Meldunek: 01/08/2006
na dzis tripel
New Jersey+ LA Clippers+Orlando
Pozdrawiam

Do góry
#731731 - 18/11/2006 22:16 Re: NBA - 18.11.2006
Skiper Offline
shaken not stirred

Meldunek: 07/07/2005
Ja natomist skuszę się na zagranie ekipy słońc - Phoenix @2,62 w expie.
Jazzmeni przystępują do tego meczu z bilansem 8-1 , kto by się spodziwał. Niewątpliwie ich bilans jest mocno przeszacowany, a fantastycznej formie Okura Boozera czy Derona kiedyś kres przyjśc musi . Stawiam że wydarzy się to już dziś w nocy. Frontline Suns gra z każym meczem coraz lepiej, Amare się rozkręca, Kurt Thomas szaleje w obronie (to akurat może się okazać kluczowe). Co prawda możliwe że Steve Nash nie zagra (plecki bolą), ale w dobrej formie jest jego zmiennik Leandrinho Barbosa (26p z 76ers). Jestem też przekonany że mecz nie będzie wyglądał jak 1 starcie tych drużyn w tym sezonie (108-104 dla UTA na terenie Suns), kiedy to panowie z Arizony grając kiepściutko ulegli zaledwie 4 punktami

Do góry
#731732 - 18/11/2006 22:23 Re: NBA - 18.11.2006
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Jeszcze dodam Golden State, lider w meczach u siebie. Z niezwyklym graczem B. Davis w meczu z Sacramento 35.pktow i 18 asyst. Gorsza lawka, ale pierwsza piatkaa mocna. Nie pisze, analizy Seattle, ale to druzyna slabsza co sie dzisiaj potwierdzi.Gram gospodarzy bez wahania
Do Zobaczenia jutro w tym topicu

Do góry
#731733 - 18/11/2006 23:16 Re: NBA - 18.11.2006
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Dziś sporo meczy więc troszke krócej o każdym ale za to więcej 4 typy.

Na początek

Utah - Phoenix

Kiedy zaczynał się sezon napisałem parę ciepłych słów o ekipie z Utah między innymi że w końcu zbudowali bardzo mocny zespół na miarę awansu do play off. Chyba się nie myliłem ale powiem szczerze, że nie spodziewałem się aż tyle dobrego po tym zespole. Mimo że ze składu wypadł kluczowy gracz jakim był Kirilenko, Utah nadal wygrywa ale w kiedyś musi przyjść porażka.

Jazz'mani na własnym parkiecie bilans 4-0 Suns na wyjezdzie 0-3 - tak więc typ na Phoenix bardziej na przełamanie passy niż poparty argumentami czysto sportowymi.
Ostatnie 10 meczy to 6 zwycięstw Phoenix ( 3 u siebie i 3 na wyjedzie ).
W składzie przyjezdnych zabraknie poraz kolejny Nash'a ale myśle że mimo to stać ich na zwycięstwo. Na pewno nie będzie ławo bo zespół z Utah jest w dobrej formie ale kto wie czy będą w stanie zatrzymać na obwodzie snajperów z Phoenix. Amare Stoudemire wraca do formy, pozostali jakby troszke ostrząsnęli się po porażkach z Dalas oraz SA tak więc warto przyłożyć lekko na Suns @2.55

Drugi typ na dzisiejszą nocke to:

Detroit Pistons - Houston Rockets

Pistons zadziwiają...nie da się ukryć niestety bardzo słabym początkiem sezonu. Po dwóch porażkach z NO i z GS pokonali we własnej hali Washington ale trzeba powiedzieć że styl w jakim to zrobili kompletnie nie robi wrażenia. Niby wynik może świadczyć że Pistons kontrolowali sytuację na parkiecie...nic bardziej mylnego. Gdyby nie fatalna 3 kwarta w wykonaniu Wizards jestem pewien że skończyło by się porażka Tłoków. Gra nie układał się tak jakby tego sobie życzyli kibice. Brak pomysłu na rozmontowanie obrony Wash a co gorsze nie potrafili postawić mocnej defensywy z czego jeszcze do niedawna słynęli.
Dziś do "Palace" przyleci ( pewnie Rakietą ) zespół Houston.
W przeciwieństwie do Pistons prezentują się dużo lepiej i gdyby nie porażka z San Antonio, mogliby się szczycić 6 kolejnymi wygranymi.
Imo wydaje mi się że na tą chwilę Houston oprócz tego że po prostu są w lepszej formie niż Detroit za czym przemawiają wszystkie statystyki i nie tylko to jeszcze dysponują bardziej wyrównanym składem w którego szeregach nie brakuje bardzo dobrych zawodników. Yao w dobrej formie więc w walce z Wallace'm na pewno nie stoi na straconej pozycji, T-mac również wygląda na dobrze przygotowanego do sezonu. Sporo rzuca, nie odpuszcza na tablicach .W tej formie w jakiej są teraz Detroit myśle że mogą mieć spore problemy.z pokonaniem dziś Rakiet. Skuteczność z dystansu zawodzi a pod koszami oprócz Wallace to nikogo tam nie widze kto mógłby powalczyć z Chinolem i Mc Grady'm.

Na dziś jeszcze dwa opery

Dallas - Memphis over 191.5

Wczoraj linia była na poziomie 186 pkt i nie było żadnych problemów z jej pokonaniem a dziś licze na podobny mecz do wczorajszego. Poza tym z tego co wycztałem wczoraj na jednym z forum...ponoć włodarze klubu wywarli presje na trenerze aby ten zmienił styl gry drużyny z Memphis z defensywnego na bardziej ofensywny.
Wczoraj skuteczność obu druzyn była na poziomie 50% więc bez żadnych rewelacji - nic nie stoi na przeszkodzie żeby i dziś było podobnie. Dallas przed własną publicznością gra bardzo ofensywnie, rzuca około 100 okt więc powinno starczyć na overa. Memphis chcąc dotrzymać im kroku i myśląc o zwycięstwie musi się do tego dostosować i na moje oko znowu będziemy świadkami sporej liości pkt w tym meczu.

Na koniec..

LA Clippers - Philadelphia under 197

Phila nie potrafiła nawrzucać setki tak słabej obronie jaką ma Phoenix więc nie sądze zeby udało się to zrobić przy tak mocnej defensywnie jaką ma Clippers .W ostatnich czterech meczach na parkiecie w LA over 197 padł tylko raz...reszta wyników zdecydowanie poniżej lini.

Do góry

Moderator:  rafal08