#649668 - 22/11/2006 18:17
Re: LEAGUE ONE&TWO
|
addict
Meldunek: 26/01/2005
|
Witam Troche jeszcze wczesnie no ale jak mozna to wrzuce swoje propozycje do przedyskutowania jakby ktos mial ochote : Swindon v Bury First Goal Bury 2.60 2.60 singiel Altrincham Wins or Match Drawn Double Chance 1.909 Walsall v Notts County Both Teams To Score 1.85 dubel Gillingham v Rotherham First Goal Rotherham 2.10 singiel Wrexham v Lincoln City Lincoln City 2.375 singiel York v Dagenham Dagenham Wins or Match Drawn 1.533 Yeovil v Scunthorpe Scunthorpe Wins or Match 1.615 dubel Powody : krotko, Bury niesamowity progres, wygrywaja wyjazdy jeden po drugim Bishop strzela bramki, Swindon slabo u siebie tylko wygrana z Grimsby , ktore ten sezon ma tragiczny mysle ze duza szansa na 1 bramke Bury po kursie 2.6 SB to lakomy kasek, Altrincham x2 z Grays ktore u siebie slabo i underowo a na wyjazdach lepiej, Altrincham juz wiele razy mnie zaskoczylo , mysle ze duza szansa na 1 bramke dla nich i conajmniej remis z jednak lepiej grajacym na wyjazdach Grays, do nich Wallsal i Notts obydwie strzela, Wallsal lider tabeli i do tego dobre wyniki u siebie z Notts , ktore tez w czolowce i potrafi grac na wyjazdach, podejrzewam ze duzo ludzi bedzie gralo na Wallsal zapominajac ze Notts gra dobrze na wyjazdach, mozliwa 1 brama dla Notts te ligi tak maja ze pewniak staje sie strasznym zonkiem, Rotherham roniez ladny progres i rowniez potrafia strzelac jako pierwsi na wyjazdach, byli do tylu z punktami a juz sa prawie w czolowce, Lincoln mam nadzieje ze juz sie troche obudzili i poradza sobie ze slabym Wrexhamem, a tak na marginesie mialem ich ostatnio na kuponie z 3 tygodnie temu jak grali ze Stockport, 2-0 przegrali ale czytajac strony klubowe wyczytalem ze Manager Lincoln ubiegl managera Stock w walce o laur managera miesiaca czy cos takiego i tak sobie pomyslalem czy to sie odbije na meczu no i niespodziewanie sie chyba odbilo takie moje prywatne zdanie i taka mala ciekawostka ktora moze wylapalem a moze mi sie tylko zdaje , Dagenham gonia lidera juz niewiele zostalo mecz z Yorkiem ktory prezentuje sie odziwo lepiej na wyjazdach niz u siebie moze byc ladnym widowiskiem , spotkanie wyjazdowego grajacego u siebie z wyjazdowym na wyjezdzie, zalezy ile sil starczy Dag & Red, mysle ze ciekawie by wygladal rowniez na nich singiel, to samo w One chociaz Yeo powinno cos ustrzelic z Leyton i nie sa taka potega na wyjazdach jak Scun, obydwa zespoly w czolowce mysle ze moze byc underowo 0-0 mozliwe. Jak narazie z tej perspektywy to wszystko moze wygladac w miare, szkoda ze w sobote o 18-00 to juz bedzie wygladalo troche gorzej No Panowie co myslicie
|
Do góry
|
|
|
|
#649672 - 25/11/2006 14:16
|
journeyman
Meldunek: 13/10/2006
|
League Two Peterborough - Torquay United 1 Peterborough miało niesamowicie udany począteks ezonu, kiedy można było na United stawiać w ciemno. Potem przyszły gorsze dni, jednak od kilku kolejek Peterborugh wróciło do formy sprzed dwóch meisięcy. Zatem sióma ekipa po 18. kolejdce nie powinna mieć problemów z przyjezdnymi, którzy na wyjazdach częściej tracą punkty (2 zwycięstwa w 9 meczach), a w pięciu ostatnich spotkaniach zanotowali zaledwie jeden remis. Zatem i kurs całkiem przyzwoity (1,65), co skłąnia by zaufać ekipie gospodarzy dzisiejszego meczu! (źródło dlakibica.pl)
|
Do góry
|
|
|
|
#649675 - 25/11/2006 14:59
|
addict
|
Quote:
no ja na dzis z tych nizszych lig wybralem Northampton, Huddersfield, Doncaster i uwaga Macclesfield.....to w takim razie nerti to ja jestem jedna z tych osob dzieki ktorej kurs na Stockport poszedl w gore, bo sam zagralem ten mecz juz wczoraj....cóż zaraz poczatek spotkań i jedziemy z emocjami:)
No to ruszyli
|
Do góry
|
|
|
|
#649676 - 25/11/2006 18:14
|
addict
|
Quote:
Witam Troche jeszcze wczesnie no ale jak mozna to wrzuce swoje propozycje do przedyskutowania jakby ktos mial ochote :
Swindon v Bury First Goal Bury 2.60 2.60 singiel 0-1 SCOTT(21)
Altrincham Wins or Match Drawn Double Chance 1.909 1-1 Walsall v Notts County Both Teams To Score 1.85 dubel 2-1
Gillingham v Rotherham First Goal Rotherham 2.10 singiel 1-0
Wrexham v Lincoln City Lincoln City 2.375 singiel 2-1
York v Dagenham Dagenham Wins or Match Drawn 1.533 2-3 Yeovil v Scunthorpe Scunthorpe Wins or Match 1.615 dubel 0-2
To co Lincoln teraz wyprawia to szczyt bezczelnosci straca taka dobra pozycje wyjsciowa do aut prom, mam nadzieje ze wkoncu sie przelamia, chociaz widac ze bedzie ciezko, nie wiem o co chodzilo ze Stockport czy jakies sytuacje kadrowe czy Manager nowy czy co, ale widac ze duzo ludzi od 2 tygodni czy dluzej, gra na przelamanie zlej passy przez Macclesfield ??? nierozumiem. Szkoda tego Stockport ze z Macc nie pojechali bo 6/1 (Dag & Red 3-2, Liverpool 1-0) by weszlo no ale wszystkiego miec nie mozna.
|
Do góry
|
|
|
|
#649677 - 30/11/2006 13:46
|
addict
|
Witam W ten weekend FA, Conference i Champ. Nie bede zakladal nowych tematow bo juz jest chyba wystarczajacy smietnik. A wiec : Altrincham v Burton Burton Albion 2.60 singiel Coventry v Stoke Stoke City 2.80 singiel Barnet v Northampton Northampton 2.25 WBA v Derby Derby Wins or Match Drawn 1.70 dubel Forest Green v York Draw 3.20 singiel Jak narazie tyle. Powody : Burton bardzo dobry sezon , czolowka tabeli dobra gra na wyjazdach jak i u siebie, napewno ich sila jest dobra gra na wyjazdach, powinni sobie poradzic z Altrincham, ktore lubi robic niespodzianki i jest dosc nieprzewidywalne jak chocby remis z liderem Oxford, kursy dosc zrownowazone co swiadczy o rownej formie zespolow, mysle jednak ze atut dobrej gry na wyjazdach pozwoli punkty zgarnac Burton. Stoke krotko, bardzo mnie zaskoczylo i mam nadzieje ze tym razem zaskoczy mnie jeszcze bardziej, Coventry jakby nie bylo zawsze jest mocne u siebie , no ale przy takiej zwyzce formy jaka ma teraz Stoke, nie powinni stawiac duzego oporu. Northampton, nie lubie ich grac po takich niskich kursach szczegolnie jak sa faworytami na wyjazdach, Barnet jest nieprzewidywalne i wlasciwie pamietam ich tylko z Conference, jednak gra Northampton meczy wyjazdowych jest nie do opisania, mam nadzieje ze nie odpuszcza FA, i zagraja jak zwykle swoja pilke wyjazdowa, do nich w dubel Derby , ktore przechodzi renesans i mysle ze przy obecnej formie mecz z WBA conajmniej zremisuje jak nie wygra ( Derby + 1 gol Barnsley - 8/1, taki dubel za drobne chyba puszcze zeby mnie nerwy nie zzeraly do 16 w sobote, Barnsley startuje o 13:00). Forest i York, zostalem zmuszony grac ten mecz inaczej niz chcialem, albowiem SB nie wystawil "pierwszej bramki", Forest od kilku spotkan utrzymuje dobra forme, wygrana z Northwich pokazala ze sa teraz mocni, jak rowniez ich przeciwnik York, ktory bardzo dobrze spisuje sie w meczach wyjazdowych. York powinien wygrac, teoretycznie, radzili sobie z Forest rok temu, graja dobrze wyjazdy, ale martwila mnie jednak dobra forma Forest i atut wlasnego boiska, co mysle ze moze wyrownac ich szanse w tym meczu. Moze ktos z forumowiczow ma inne zdanie co do tych spotkan ?
|
Do góry
|
|
|
|
#649679 - 02/12/2006 18:32
|
addict
|
Witam Dzis poszlo nie zabardzo, chociaz 1 polowa byla na +(chyba zaczne grac 1x2 tylko 1 polowe ) Wnioski pisze tylko dla siebie jako samokrytyke . Trzeba grac to co sie czuje, 1 gol dzis by mnie nie zawiodl Northampton, Burton, York, Barnsley, ach szkoda...Nastepne emocje juz we wtorek na pierwszy rzut oka widze : BLACKPOOL-1, DONCASTER-2, 1 Bramka, SWANSEA-2, 1 Bramka, DARLINGTON-2, 1 Bramka, TRANMERE-2, 1 Bramka. Ogolnie jestem zadowolony ze tyle mozna podyskutowac w tym temacie:D. Az jedna odpowiedz przez caly tydzien no i jeszcze nie do tematu. Aha a tak jeszcze dla smiechu napisze "nie wpisywac sie do tematu" Mimo wszystko jednak Pozdrawiam fanow angielskiej pilki, bo sam widzialem jak inni sie meczyli a nic nie pisalem
|
Do góry
|
|
|
|
#649681 - 05/12/2006 17:11
|
old hand
Meldunek: 28/11/2005
|
Scounthorpie - Tranmere 1 np. Unibet 2,1 Ciekawy mecz na dzisiaj. Scounthorpie i Tranmere - dwaj kandydaci do awansu...ale... Scounthorpie w zasadzie gra optymalnym składzie , gdy tymczasem Tranmere ma mnóstwo kontuzji i wykluczeń. To , plus dobry kurs na gospodarza (2.1) moim zdaniem zdecydowanie uzasadnia ten typ.
|
Do góry
|
|
|
|
#649683 - 07/12/2006 19:03
|
addict
|
Witam Kilka moich propozycji na nadchodzacy weekend, mozna by w koncu pogadac i zastanowic sie nad najpewniejszym betem Kiddermins - Altrincham 2 @ 3.58, lub x2 1.8 SBGrays - York 2 @ 2.67 Stevenage - Gravesend 1 @ 2.16Stoke - Q.P.R. 2 @ 4.55 Grimsby - Shrewsbury 2 @ 2.90 lub 1 gol Shrewsbury @ 2.1, lub ht-Shrewsbury @ 3.5Rotherham - Bristol Ci 0 @ 3.17 Carlisle - Scunthorpe 2 @ 2.85 Norwich - Sheffield 2 @ 3.34, lub x2 @ 1.7 SBSouthend - Southampto 2 @ 2.00Middlesbro - Wigan 2 @ 3.44, lub x2 @ 1.7 SB Na niebiesko treble: mysle ze jeden z tych typow powinien wejsc jako czyste 2, sklanialbym sie raczej ku Wigan, lub Shef Wed, we wszystkich 3 meczach granie podwojnej szansy na gosci moim zdaniem ma bardzo duza wartosc, Altrincham potrafi na wyjezdzie zremisowac chyba z kazdym z Conf, 3.75 na Wigan wzialem z pocalowaniem reki w meczu z West Hamem i sie oplacilo, jeszcze w Champ zaskakiwali rajdami na wyjazdach, Sheffield Wednesdey rowniez maly renesans i coraz lepsza gra na wyjazdach z czego kiedys bardzo slyneli moim zdaniem. Na czarno double: Stevenage juz mnie raz zdziwilo jak wygrali z Woking w pieknym stylu 3-2, do tego remis 2-2 z liderem tabeli grajac w 10, oraz dobre staty z Gravesendem na wlasnych smieciach, ten mecz moze byc jednak troche ciezki poniewaz Gravesend gra w tym sezonie bardzo dobrze, mam tu troche obaw no ale...jedziemy dalej, Sotony z Rasiakiem powinni latwo zgarnac 3 punkty z bardzo slabym Southendem , kurs jeszcze w okolicach 2.0, ale w sobote pewno bedzie okolo 1.9 lub mniej. Te 2 mecze gram w dublu jako najpewniejsze w ten weekend, zobaczymy jak to bedzie wygladalo po 18 w sobote. Na czerwono singiel : Shrewsbury ht @ 3.5, Grimsby poczul chyba troche wiatru w zaglach, ale zawsze ich ocenialem jako dosc slabych u siebie a wygrywajacych underami na wyjazdach, moze sie otrzasneli z letargu, ale to nie znaczy zeby lekcewazyc Shrewsbury, ktore rok po roku prowadzilo po 1 polowie. Zobaczymy jak bedzie tym razem. Niektore zeczy sie sprawdzaja, gralem np ostatnio corect score w meczu Barnet-Grimsby no i dalem 0-0 a mecz skonczyl sie jak w sezonie poprzednim 0-1 Grimsby Szkoda ze nie mozna tu pogadac z ludzmi ktorzy graja te mecze juz od lat i wiedza o niektorych rzeczach, a mozna by stworzyc taka atmosfere jak na punters forum , lub BA... Jesli chodzi o pozostale mecze to martwi mnie a w zasadzie zmartwila mnie chyba mala zadyszka Stoke, ktora to moze wykorzystac QPR, ktore ma bardzo dobre staty z nimi lecz gorsza obecna forme. Mysle jednak ze kurs 4.5 przy takim obrocie sprawy jak napisalem to gra warta malej staweczki . Mysle rowniez ze skusze sie na York do polowy za @ 2.9, Grays ten sezon slabszy, a w domu nie graja blyskotliwie w przeciwienstwie do wyjazdow Yorku-ten mecz z Forest powinien byc na 0-1/1-1, ale nie byl Roterham z Bristol City, jedno co moge powiedziec to to ze najprawdopodobniej Bristol bedzie ciezko to wygrac, bo wyjazdami raczej punktow nie lapia. Roterham gra dobrze ale jak wygra, to slabym underem 1-0, dlatego sklaniam sie w tym meczu do remisu. Tak naprawde duzo myslalem o tym meczu ale jak sie czlowiek bierze do pisania to jakos ciezko to idzie. Carlisle mocne u siebie ale ze Scun zawsze przegrywalo, no raz wygralo, ale tym razem moze to odbic, poprzednie sezony ktore przegrywali odznaczaly sie w miare slaba gra u siebie , czego nie mozna o nich powiedziec w tym sezonie. Carlisle-Port Vale i Hudder-Scunthorpe, te mecze oceniam rowniez biorac pod weekendowe spotkanie. Co mi z tego wychodzi : strata 1 polowy Carlisle i piekne odrobienie w 2 to na + dla Carlisle, 1 bramka i prowadzenie Scunthorpe ale jednak remis calosci z bardzo przecietnym Huddersfield, co moim zdaniem sygnalizuje jednak mankamenty gry Scunthorpe na wyjazdach, tym bardziej ze w poprzednich sezonach z nimi wygrywali. Bardzo ciekawie ten mecz sie zapowiada, ht/ft Scunthorpe/Draw, biorac pod uwage wspanialy napad Scunthorpe, oraz bardzo dobra forme gospodarzy na wlasnym gruncie Jutro info BBC Co panowie o tym sadzicie ???
|
Do góry
|
|
|
|
#649684 - 07/12/2006 22:00
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
Nie mam jeszcze opcji na weekend, ale na pewno zaczynam progres na under Chester i Bury. W tym sezonie w One&Two overowe serie powyżej 4 meczy to rzadkość, więc typy uzasadnione. Też myślałem nad SWed, poza tym skłaniam się ku graniu na Sunderland. Z One raczej Brighton i może Yeovil, ale obawiam się, że zadyszka może jeszcze potrwać. W Two chyba Wycombe. To wstępnie, czas na analizę przyjdzie jutro w nocy, teraz siadam do jutrzejszego europejskiego hokeja, bowiem trzeba wykorzystać passę, którą mam od przeszło miesiąca
|
Do góry
|
|
|
|
#649685 - 07/12/2006 22:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Ja na ten weekend myslalem o Tranmere bo Brentford jest beznadziejny w ostatnim czasie.Czytalem relacje z meczu z Doncaster i mimo porazki 0:4, najlepszym zawodnikiem gospodarzy byl 19 letni bramkarz Masters.Kurs ponad 2.0 kusi. Poza tym Crewe praktycznie powrocilo do pelnego skladu,wyleczyli sie Maynard i Varney,a u siebie na Gresty Road radza sobie dobrze w tym sezonie.Z drugiej strony lider z Notthingham, ktory przegral we wtorek ze slabym Bournemouth,a w weekend nie poradzil sobie z Salisbury.Widzialbym tu szanse dla druzyny Dario Gradiego. Poza tym warto takze przyjrzec sie druzynie Oldham , bedaca na fali(5 kolejnych zwyciestw) grajaca z Chesterfield,ktora potrafila w ostatnich 6 meczach zdobyc komplet punktow tylko z Cheltenham. W League 2 druzyna w swietnej dyspozycji jest Hereford,ktory rozbil Port Vale w pucharze i zdecydowanie dominowal w meczu z Peterborough(0:0).Graja z Torquay,ktorego sytuacja jest nieciekawa.Prezes klubu zapowiada,ze pozwalnia wszystkich zawodnikow zarabiajacych powyzej 400 funtow na tydzien i sprowadzi import z nowej EU,na razie zatrudnil Lubos Kubika,czeskiego internacjonala.Ostatnie 2 mecze Torquay to remisy z Leyton O. i Wrexham u siebie.Chociaz kurs niewysoki(ok.1.6 - 1.7) to chyba jednak warto sprobowac . A jak bedzie to zobaczymy...
|
Do góry
|
|
|
|
#649686 - 08/12/2006 08:50
|
addict
|
Witam Jesli chodzi o Wycombe to raczej na swoim gruncie sa niepewni szczegolnie z taka druzyna jak Barnet , ktora dla mnie jest zupelnie nieprzewidywalna, a kurs okolo 1.6 na HW zupelnie mnie nie przekonuje tymbardziej ze chyba wielkiej rozmiarami porazki Barnet nie zaliczy, jesli wogole zaliczy NO BET. Ciekawie rowniez wyglada Tranmere, tez o nich myslalem jako jednym z pewniejszych betow ale cos mnie skusilo zeby ich nie grac, moze Brentford sie w koncu przelamie, chociaz Tranmere potrafilo zremisowac na twardym gruncie jakim jest Scunthorpe, to w sumie ten grunt nie jest az taki twardy poniewaz Scunthorpe u siebie gra nierowno, i swoje wyniki nadrabiaja pieknymi wyjazdami, dlatego moim zdaniem Tranmere ten mecz ze Scun nawet powinno wygrac, a nie wygralo. Mysle ze chyba jednak sie skusze, bo przy takiej zenujacej formie pszczolek 0-2 do przerwy nie bedzie zadnym zaskoczeniem. No i jeszcze Oldham, ktory rozwazam tylko w kategoriach 1 bramki, sa teraz na duzej fali i powinni zaczac jako pierwsi z Chesterfield, ale biorac pod uwage jednak progres Chesterfield grajacych coraz lepiej u siebie, nie widze ich jako wygranych w tym meczu. Zreszta sami widzielscie co sie tam dzialo tydzien temu w FA CUP 4-4, a te bramki padaly jedna po drugiej Czyli reasumujac z naszych postow jak narazie wylaniaja sie 2 teamy : Sheffield Wednesdey oraz Tranmere 1 typ wysoka wartosc kursu, 2 typ wieksza pewnosc i bezpieczenstwo
|
Do góry
|
|
|
|
#649687 - 08/12/2006 12:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2005
|
po cichutku wsune swje typki One: Millwall - Bradford 1 Brighton - Cheltenham 1. Ciekawy bilans maja Millwall at home: 2-6-2 i zaledwie 7-7 bramki, rok temu spadli z Ch teraz bronią sie przed spadkiem z One. Najlepsi kibice w kraju musieli dotąd oglądać te partie szachów, oby juz nie. Okazja jest bo grają z Bradford który dopiero tydz temu przełamał 7 meczów bez wygranej z najsłabszym Orient, go London Boys. Two: Hereford - Torquay 1. NC - Macclasfield 1. Wycombe - Barnet 1. może to naiwne ale od poczatku sezonu gram na Wycombe u siebie i jakoś nie nawalają. Stołeczni to nie jest wielka druzyna, dopiero od 2 lat graja na tym poziomie. Do boju Łabędzie co do Hereford to licze na kolejny dobry mecz tego skromnego zespołu, mają 3 mecze bez wygranej a przybywa słabiutkie Torq. Conference: Morecambe - Stafford 1. Halifax - St.Albans 1. przyjezdzaja beniaminki, gospodarze bardzo dobrze patrząc na 3 ostatnie lata grają u siebie, stawki po 1,8 nawet nawet.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|