Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#801726 - 21/12/2006 13:22 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: pablos75]
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
Frank Rijkaard, szkoleniowiec FC Barcelony, ogłosił listę 17 zawodników powołanych na dzisiejsze spotkanie szesnastej kolejki hiszpańskiej ekstraklasy z Atletico Madryt.

Bramkarze: Albert Jorquera, Victor Valdes.

Obrońcy: Juliano Belletti, Oleguer Presas, Jesus Olmo, Carles Puyol, Lilian Thuram.

Pomocnicy: Marc Crosas, Deco, Andres Iniesta, Thiago Motta, Xavi Hernandez.

Napastnicy: Santiago Ezquerro, Ludovic Giuly, Eidur Gudjohnsen, Ronaldinho Gaucho, Javier Saviola.

Javier Aguirre, szkoleniowiec stołecznego Atletico Madryt, ogłosił listę 19 zawodników powołanych na dzisiejsze spotkanie szesnastej kolejki hiszpańskiej ekstraklasy z FC Barceloną.

Bramkarze: Cuellar, Leo Franco

Obrońcy: Antonio Lopez, Azcarate, Pablo, Luis Perea, Mariano Pernia, Giorgios Seitaridis, Ze Castro.

Pomocnicy: Gabi, Jurado, Luciano Galletti, Peter Luccin, Maniche, Valera, Victor Bravo.

Napastnicy: Sergio Aguero, Fernando Torres, Mista.

Do góry
Bonus: Unibet
#801733 - 21/12/2006 13:31 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: pablos75]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Co by tu nie mówić. Barcelona jest faworytem, ale kurs 1.4 nie nadaje się do grania.
Atletico im nie leży, Torres wkłada brameczki na Neu Camp jak na podwórku, brak Eto'o Messiego i teraz ubytki w obronie...
Barca jest po dalekiej podróży, gdzie rozegrała 2 mecze. W pierwszym sie nie narobili, ale w drugim zagrali słabiutko i trochę sił zostawili, bo z pewnością chcieli wygrać. Nie sądzę, by jakiś wiekszy uraz został, ale to trzeba też wziąć pod uwagę.

Ja uważam, ze jeśli grać, to X2 lub strzelców

Wynik jest tu sprawą otwartą i żaden mnie nie zdziwi, no chyba, ze będzie 0:3 jak wczoraj na Santiago

P.S
Valdes jest słabiutki. Potrafi wybronić trudne piłki, ale też potrafi wykręcić niezłe lody. I to go w moich oczach dyskwalifikuje jak dobrego, pewnego bramkarza

Do góry
#801754 - 21/12/2006 13:49 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: mumin]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
Originally Posted By: mumin
ja tez nie zgodze sie ze Valdes jest slabym bramkarzem. fakt swiatowa czolwoka to on nie jest.

NO to cos tu sie nie zgadza, Barcelona nalezy do zespolow z najwyzszej polki, a na bramce brak faceta z tejze czolowki, dziwne troche:D

Dla mnie Valdez jest slabiutki, fakt ze miewa bardzo dobre parady ale miewa tez straszliwe farfocle ktore go dyskwalifikuja do gry w takim klubie.
Zreszta on nawet fizycznie jest mizerny, za duzy stroj mu tego niestety nie wynagrodzi, bramkarz moze nie powinien byc super wielki i masywny ale Valdez jest szcypiorkiem jakich malo na tej pozycji.
Nie ta polka i koniec.

Dzis warto szukac moim zdaniem dobrych kursow na wszystko co sie Barca nie nazywa, czyli wszelkie handi, goscie strzela, konkretna osoba strzeli, to wszystko ma sens, Atletico poluje na Barce juz od dawna i dzis okazja niepowtarzalna zeby zapolowac skutecznie.
Choc gospodarze u siebie zawsze grozni to dzis wyjatkowo mniej grozni dla dzisiejszego rywala.
No i ten "Dzieciak" w szeregach druzyny z Madrytu, pelnia szczescia jak strzeli bramke, a najlepiej jakiegos farfocla
Do tego tradycyjnie over bo jakos under w dzisiejszym meczu uznam ze spora sensacje.
over
Atletico strzeli
Dzieciak strzeli
handi na Atletico

Choc stawki mimo wszystko spokojne bo mecze w tygodniu przedswiatecznym nie sa chyba najlepszym materialem do obrobki ale zawsze zostaje live i baczne oko na sytuacje na boisku:)

Aaa, jeszcze dodam sobie ze Madryt strzeli juz w 1 polowie, Barca czesto dawala sie przycisnac w meczach na szczycie i zaczynala sie zbierac pod koniec 1 lub po przerwie, zreszta Torres i spolka rusza do ataku od poczatku i nie beda kalkulowac, jak wygrac to z klasa, a jak przegrac to po bitwie, a nie po jakiejs podworkowej bijatyce;-)

Do góry
#801789 - 21/12/2006 14:24 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Biszop]
vegos00 Offline
enthusiast

Meldunek: 23/08/2005
Imponująca jest historia spotkań i problemy Barcelony z tym klubem. Z innej beczki nieciekawe są kontuzje w Atletico.

Do góry
#801816 - 21/12/2006 14:45 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Biszop]
mumin Offline
enthusiast

Meldunek: 24/10/2006
Originally Posted By: Biszop
Dla mnie Valdez jest slabiutki, fakt ze miewa bardzo dobre parady ale miewa tez straszliwe farfocle ktore go dyskwalifikuja do gry w takim klubie.
Zreszta on nawet fizycznie jest mizerny, za duzy stroj mu tego niestety nie wynagrodzi, bramkarz moze nie powinien byc super wielki i masywny ale Valdez jest szcypiorkiem jakich malo na tej pozycji.
Nie ta polka i koniec.

Ty no Biszop Tobie sie chyab film urwal. caly czas przypominasz sytuacje gdzie 2 razy podal do Villi. a przypomnij mi inne sytuacje gdzie to niby farfocla strzelil? a co do jego budowy to zobacz jak wyglada bramkarz realu przez wielu uwazany za najlepszego bramkarza swiata...
i jeszcze na temat Ikera. wczoraj real zalapal na wlasnym boisku 3 bramki. juz uwazasz ze iker jest slaby?

Do góry
#801859 - 21/12/2006 15:26 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: mumin]
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Ja na temat Ikera nic nie napisalem wiec porownanie zbedne.
Natomiast uzylem Twoich slow aby pokazac ze Valdez jest za slaby na druzyne tej klasy jaka ma Barcelona, zreszta w samej Barcelonie kibice tak twierdza, wiec to nie tylko moje zdanie, oczywiscie nie musisz sie z tym zgadzac:)

zeby nie bylo zupelnie OT h2h spotakn na Camp Nou:
05/02-06 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 1:3
06/02-05 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 0:2
15/02-04 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 3:1
01/09-02 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 2:2
19/12-99 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 2:1
28/11-98 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 0:1
20/12-97 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 3:1
09/11-96 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 3:3
20/04-96 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 1:3
08/10-94 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 4:3
13/03-94 Primera Division FC Barcelona vs. Atletico Madrid 5:3

Do góry
#801932 - 21/12/2006 16:35 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: kardynal20]
Konradoboss Offline
member

Meldunek: 15/07/2006
[quote=kardynal20]
Quote:
a wszyscy widzieli co z nimi zrobili w 1 pol brema nie istniala

nieporownujmy werderu do atletico. bo to nie na miejscu :). chcialbym zobaczyc jak werder by sobie radzil w hiszpanskiej i szczerze mowiac ciezko ich widze \:\)

Rzeczywiście nie ma co porównywać bo Werder jest o niebo lepsze od słabego Atletico, i nie pisz głupot że nie poradzili by sobie w lidze Hiszpańskiej.

Dzisiejszy mecz czysta 1

Do góry
#801935 - 21/12/2006 16:36 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Biszop]
romeo23 Offline
stranger

Meldunek: 30/08/2006
Jestem wiernym kibicem Barcy i musze pyzyznac ze Valdez do bezblednych nie nalezy,zreszta kto by nie spojrzal na historie tego klubu to sam przyzna ze nie na bramkarzy tam stawiaja lecz na atak...
Valdez ma tzw kompleks Valencii kto widzial ostatnie mecze tych druzyn bedzie wiedzial o co mi chodzi;D
zdarzaja mu sie super mecze,gdy pilka zmierzajaca do bramki jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci go trafi i wtedy jest boski,ale sa i takie gdy jak w meczu z Valencia ratuje im remis...

Dzisiejszy mecz Barcy odpuszczam i radze odpuscic sobie,bo Atletico to druzyna,ktora nie lezy Barsie i kazdy wynik jest tutaj mozliwy...

wczoraj ,,galaktyczni''pokazali oj pokazali:/

Do góry
#801980 - 21/12/2006 16:50 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Biszop]
Biszop Offline

Czas sprecyzowac oczekiwania co do dzisiejszego meczu:)

Barcelona - At. Madrid: Drużyna gości zdobywa gola 1,77
Fc Barcelona - Atletico Madrid over 2.5 2.00
Fc Barcelona - Atletico Madrid Fernando Torres strzeli 3,50
Fc Barcelona - Atletico Madrid obie druzyny zdobywaja gola 1.88

Kursy z betsson, betway i Unibet.
Zapomnialem co dzis za dzien i nie poogladam meczu wiec i live bedzie dla mnie niedostepny wiec skomponowalem taki zestawik.
Zastanawia mnie tez kurs 4,75 na to ze Aguero strzeli.
Ciekawie wyglada over 1,5 w pierwszej polowie za 2,45.
Jesli zle oceniam mecz to wiekszosc z tego nie wejdzie, jesli sie nie pomyle bedzie calkiem milo.
Male stawki ale licze ze chlopaki nie zrobily sobie wczesniejszych swiat tylko zaczna dopiero od dzisiejszego wieczora;-)

Do góry
#802414 - 21/12/2006 18:21 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Biszop]
nerti Offline
addict

Meldunek: 26/01/2005
Witam
Generalnie mozna powiedziec tyle, ze sa w La Liga 3 a moze i nawet 4 liczac Recreativo, zespoly , ktore bardzo dobrze graja wyjazdy, a potrafia u siebie tracic ze slabeuszami. Sa to Zaragozza, Atletico Madrid, Sevilla. Ta ostatnia zaczela progres i jak na razie dobrze im idzie, poniewaz wygrywaja zarowno wyjazdy jak i domowe spotkania. Mysle ze jest to jedyny skuteczny srodek na wygranie ligi. Jesli chodzi o Atletico, to nie potrafia oni zaprezentowac sie przed wlasna publicznoscia , co rekompensuja im zwycieskimi wyjazdami. Ciekawe jest rowniez to ze potrafia wygrywac jedna bramka, caly mecz, a przewaznie strzelaja jako pierwsi. Oczywiscie Barcelony nie mozna lekcewazyc, bardzo dobrze radzi sobie Eidur Gudjonhsen, ktory strzela brameczki na zawolanie, ale to nie wystarczy zeby tak potraktowac Atletico, to moim zdaniem normalna kpina i mam nadzieje ze festiwal glupich wpadek bukmacherow ( leyton orient, recreativo, wycombe, espanyol, alemania achen ) dzis sie jeszcze nie skonczy. Zagralem pierwsza bramka Atletico po bardzo dobrym kusie @ 3.5 SB i mam nadzieje ze Torres odpali dzis wielka Barce, a zal mi bedzie nie wielkiej Barcy , ale Wielkiego Franka Rijkarda.
Pozdrawiam

Do góry
#802483 - 21/12/2006 18:34 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Biszop]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Chyba się zastrzele \:o wcięło mi posta którego pisałem chyba godzine ...
W skrócie ... h2h wsadziłbym bym sobie w...wiadomo gdzie gdyż Atletico wygrywało z Barceloną mając takich grajków u boku "Elninio" jak Maxi czy Petrov, dochodzi absencja Costinhi który w tym sezonie był wiodącą postacią w środku pola "Roji Blancos" pod ich nieobecność siła rażenia drastycznie spada co za tym idzie szanse Barcy rosną.W/g mnie na tą chwilę Barca dysponuje zdecydowanie lepszymi grajkami niż Atletico a osamotniony z przodu Torres nie będzie tak grozny jak w zeszłym sezonie mając u swego boku szybkiego Petrova czy kreatywnego M.Rodrigueza.
Co do VV - z pewnością daleko mu do miana "ręcnika" ale jak na klub tej rangi to z pewnością nie jest szczytem marzeń "Cules" ale fakt iż w barwach Blaugrana nie pokonbał On Atletico moze mieć spory wływ na Jego postawe w tym meczu.

W/g mnie kluczem w tym meczu będzie opanowanie środka pola i mimo dużej sympatii dla Maniche'a oraz dla P.Luccin'a to brakuje im jednak umiejetności które posiadają Deco, Motta czy Iniesta i co za tym idzie widze tu spory handicap po stronie Barcy.
Niektórzy upatrują szansy Atletico w domniemanym zmęczeniu Barcelony turniejem w Japoni ale szczerze mówiąc to mecz z C.America wygrany 4-0 to był spacer a porażka w bądz co bądz fatalnym stylu z Internacional nie kosztowała "Katalonczyków" wiele sił co chyba nie odbije się jakości gry Barcelony.

Krótko mówiąc Barcelona to nie $real który daje sie ogrywac ogórkom 3-0 \:D więc dziś szczytem marzen będzie remis który w.g fachowców będzie nie lada sensacją do których Barcelona nie zdązyła przyzwyczaić swych wiernych fanów.

FCB - Atletico M
Typ: 1

Do góry
#802859 - 21/12/2006 19:43 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Stoin]
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
rene, biszop, nerti - pelne poparcie co do typow.
Oj Stoin zle to wymysliles, ze wszystkimi tylko nie z Atlethico.
To jak nie przymierzajac Widzew z Odra, nie wazne o co, jak silny, wygrac nigdy nie moze.

Werder silniejszy od Athetiko. OK. Tylko wlasnie Barcelona lubi grac z takimi zespolami jak Werder, A nie nawidzi prowadzenia gry przeciw takiemu zespolowi jak Athelico Madryt.

Ogladalem jak w ostatnich dwoch tyg9odniach jak gralo athelico. I powiem wam ze graja "zabojczo" dla druzyn o takim stylu gry jak Barcelona i nawet 0:3 by mnie nie zdziwilo jak ktos napisal wczesniej. To zreszta bedzie widac juz po 20 minutach meczu co sie swieci, tak jak prawie rok temu gdy zagralem na Athetico grubo po kursie 7, a Buki nie wystawily juz meczu LIVE na druga polowe bo tyle kasy zaczelo isc na porazke Barcelony.

Najlepsze wersje typow podal Biszop i wbrew obawom mozna to dac grubo. Golą dwojke w tym roku jednak nie zaryzykuje, bo w skladzie Barcy jest Ronaldhinio /jakis wolny czy co i typ out/ a w ubieglym roku pauzowal za kartki,a nie gral rowniez Deco.

Obrona Barcelony na dzisiejszy mecz w skladzie:
Beletti, Oleguer, Thuram /widzialem go kilka lat wstecz na zywo, teraz juz nie to samo gra/ dla Torresa jest jak podworkowa kiwka i gol miedzy tyczkami !!!!!

Barcelona - Athelico h(+1.50) 2 kurs 1.7 9/10

Do góry
#802899 - 21/12/2006 19:56 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: timeek]
oiram Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/03/2006
Powiem krótko Atletico ma patent na Barce i znów zanotuja win.A kurs jaki u naziemnego wystawił millenium to prezent na gwiazdke 7.05 brałem go z pocałowaniem ręki.

Do góry
#802922 - 21/12/2006 20:03 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: timeek]
Stoin Offline
Profesor

hihih

Zaraz zaraz, czegoś tu nie rozumiem może dlatego że wigilia w szkole troszkę się przeciągnęła :]

Dwa a nawet trzy tygodnie wstecz Atletico nie Athletico grało z: Getafe,Levante i Espanyolem gdzie tu analogia do stylu gry Barcelony ?
Z całym szacunkiem ale te ekipy to kompletnie inne style gry niż Barca przede wszystkim ze względu na potencjał ludzki.
Co do typów wyżej wymienionych to nie bardzo sie orintuję bo nie czytałem postów Biszopa i reszty ale wydaje mi się że Atletico nie "zrobi krzywdy" (czyt: Barca straci punkty ) bo po prostu Atletico nie mają na tą chwilę tyle mocy.Co może zrobic Torres przeciwko trzem nastawionym typowo na desktrukcje zawodnikom ? moim zdaniem niewiele...Agüero to fajny grajek,sporo potrafi jak na jego młody wiek ale dziś mając na przeciwko Puyola Thurama czy Oleguera tak jak wspomniałem nastawioncyh typowo defensywnie chyba niewiele będzie miał do powiedzenia. Maniche i Luccin znaczą wiecej w defensywie niż w ofensywie z tak grająca Barceloną więc tak naprawdę ich rola w dzisiejszym meczy będzie ograniczła się do gry w obronie niż na konstuowaniu ataków :]

Barcelona wygra do 0 ... chyba ;\)

Do góry
#802927 - 21/12/2006 20:06 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: oiram]
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
Ja powiem tak: jestem kibicem Interu i w każdym meczu tego zespołu nie podpowiada mi rozum lecz serce \:\)
Całkowicie rouzmie Stoina, ale trzeba sobie powiedzieć jedną rzecz: sentymety nie mogą odgrywać głownej roli przy obstawianu wyników!

Tym bardziej Barcelona jest już zmęczona i te osłabienia, które wymienił Stoin w Athletico w pewnym stopniu pokrywają sie z obecną formą Barcy. Wymienienie dwójki Deco, Motta jest dla mnie nie tyle dziwne co smieszne.

Ale tak jak powiedziłem: Stoin rozumie co myslisz ale lepiej jak nie bedziesz mieszał sentymentów z obstawianiem \:\)

Sorki że tak szybko i troche nie jasno ale za 10 minut zmykam na mecz do baru

Pozdro

Do góry
#802937 - 21/12/2006 20:11 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Stoin]
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Hm.....tak czytam sobie wszytskie powyższe posty i taka myśl mi przyszła do głowy a raczej pytanie. Kiedy Barcelona przegrała dwa mecze pod rzad bez wzgledu na rozgrywki w jakich grała?

Cofam sie wstecz i nieprzypominam sobie takiej sytuacji ani w tym ani w poprzednim sezonie...

Z całym szacunkiem dla Atetico ale ich dotychczasowe mecze i wyniki sa juz zaskoczeniem na plus....nie twierdze ze Barcelona zmiecie Atletico z powierzchni Ziemii ale mowienie ze kurs na Atletico to prezent pod choinke wydaje mi sie " ciut" przesadzone...: )) Jak dla mnie Barca wygra to spotkanie i przerwie niemoc zwiazana z meczami a druzyna z Madrytu na własnym boisku dla odwaznych kurs 2.15 na zwyciestwo BARCY w handi....Krotko mowiac zgadzam sie ze STOINEM i nie bede przepisywał tego samego co On juz napisał: )( patrzcie powyzej)

POzdrawiam wszystkich.

___On

Do góry
#802956 - 21/12/2006 20:16 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Jose]
Stoin Offline
Profesor

Fakt: na miejsce Motty znalazłbym dzisięciu innych lepszych lub równorzędnych włącznie z moją osobą ale Deco mając naprzeciwko Maniche'a i Luccin'ea będzie robił co chciał mimo że od jakiegoś czasu nie jest w wyśmienitej formie.
Co do sentymentów to nie brałbym sobie do serca moich wywodów jako kibica Barcelony ale jako człowieka który oglądał FC Porcelane i Atletico w Primera ;\) i ma jako takie pojęcie o mozliwościach tych dwóch ekip na dzien dzisiejszy.

Zdaję sobie sprawe że niewielu przyjmie moje uwagi do wiadomości ale rozum podpowiada że dziś Barcelona przełamie fatalną passe i pokona Atletico

Frente Atletico

Do góry
#802995 - 21/12/2006 20:27 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Stoin]
rafal08 Online   karty
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
To moze wrzuce swoje trzy grosze .Ostatnimi czasy najczesciej spotkania,w ktorych bardzo nagłaśnia sie wszelakie osłabienia kończą sie zwycięstwem tych (niby)osłabionych.Staram sie nie stawiać meczy po takich kursach,ale jednak bardziej skłaniam sie ku wygranej Barcelony.

Po prześledzeniu wszelkich sugestii zagram sobie HT/FT 2/1 kurs 25.

Do góry
#803012 - 21/12/2006 20:32 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: Stoin]
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
A wszystkim zycze dzis takiego meczu: od 0:3 do 5:4 dla Stoina

Piłka nożna :: F.C.Barcelona - Atletico Madryt (1997)

Dla takich meczów warto iśc na stadion i czuc ta atmosfere.....

http://www.maxior.pl/?p=index&id=41180&20

Do góry
#803086 - 21/12/2006 20:53 Re: Primera Division - 16 kolejka (19-20.12.2006) [Re: timeek]
nerti Offline
addict

Meldunek: 26/01/2005
Tak na marginesie. Martwi mnie troche ten najazd na Valdeza, oby dzis nie rozegral meczu zycia.
Minuty...
PS. Przepraszam za zlamanie ciszy radiowej lol

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Akhu, Biszop