Opcje tematu
#803581 - 22/12/2006 06:56 NBA - 22-12-2006
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Fri 22

Utah @ Charlotte 7:00pm

Golden State @ Orlando 7:00pm

L.A. Lakers @ New Jersey 7:30pm

Chicago @ New York 7:30pm

Indiana @ Atlanta 7:30pm

Philadelphia @ Boston 8:00pm

Memphis @ NO/Okla. City 8:00pm

Houston @ San Antonio 8:00pm

Milwaukee @ Minnesota 8:00pm

L.A. Clippers @ Dallas 8:30pm

Sacramento @ Denver 9:00pm

Toronto @ Portland 10:00pm

Washington @ Phoenix 10:30pm

=============================================

Gospodarze na drugim miejscu.
Prosze podawać sensowne informacje.
Uprasza się o niepodawanie suchych typów.
Pomocne linki w przyklejonym temacie w dziale US Sports

Do góry
Bonus: Unibet
#803819 - 22/12/2006 12:45 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

znalazłem coś ciekawego dla fanów NBA

TOP 50 dunks by best dang sports show

wiadomo, że bedą się przewijali tutaj Carter & Brylant & Jordan, ale jest też wiele ciekawych perełek z lig akademickich... i nie tylko, także udanego oglądania.

50 - 21

20 - 1

Do góry
#803857 - 22/12/2006 13:20 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: Baqu]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Nr 11 \:\)

Do góry
#803919 - 22/12/2006 14:23 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: lupus]
fart? Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/12/2003
oj Phoeniz kiedys mieli pake Barkley , Danny Ainge,K&J robil piekne wsadki szczegolnie ten nad Hakemem super \:\) + ten co tak za 3 pykal hm..... jak on mial ? pamieta ktos ? ten final z 1994 chyba? z Chicago poezja \:\) skleroze mam ladna \:\) ale az lezka sie kreci jak zobaczylem te wsady Kevina Johnsona \:\)

Do góry
#803930 - 22/12/2006 14:29 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: fart?]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Originally Posted By: fart?
oj Phoeniz kiedys mieli pake Barkley , Danny Ainge,K&J robil piekne wsadki szczegolnie ten nad Hakemem super \:\) + ten co tak za 3 pykal hm..... jak on mial ? pamieta ktos ? ten final z 1994 chyba? z Chicago poezja \:\)

Dan Majerle

Do góry
#803946 - 22/12/2006 14:43 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: lupus]
hrabia Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
Originally Posted By: lupus
Nr 11 \:\)

11 faktycznie miazga \:\)

Wzruszyłem się prawie na nr 2 Jordan \:\)
Ciekawe też nr 9 B Davis,Kobe na Yao nr 40 18 S Kemp i 27 Stackchouse to tak po 1 oglądnięciu

Super sprawa \:\)

Do góry
#803999 - 22/12/2006 15:30 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: hrabia]
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/10/2001
ostatnie 2 z pierwszego filmiku + Kobe
ale Szaku po prostu wymiata w cholere

a z drugiego
#16 Jordan \:\)
#13 i #12 tez niezle
#11 ostra
Kobe #7 miazdzy
#3 i #1 tez niezle

Do góry
#805145 - 22/12/2006 21:02 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: RyanGiggs]
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

Wczoraj dubelek elegancko
Wczoraj: 1-0 (+40.6)

Bilans: 34-26 (+77.3)

szczerze mowiac nie weim co sie dzieje z tym dzialem ale cos ostatnio malo analiz , czy to wina okresu przedswiatecznego? nie weim. Tak czy srak skrobne pare zdan po swojemu jak widze \:\)

Na dzis sprobowalem sobie taki deczko szajbniety kuponik ale co tam sprobujemy. \:\)

wiec dzis takie cudenko
3 z 4 (po 2,5jednostki na blok)
a do rozpisu wybralem sobie 4 spotkania...
Po pierwsze Utah 1.32
Co prawda Utah mialo 2 wypadki przy pracy w ostatnim okresie ale jakos wg mojego odczucia ujmy im to nie przynosi, co prawda SAC w formie nie byli ale zespol to zly nie jest a znowu Knicks zlapali super wiatr w zagle i mozliwe ze ich passa sie przedluzy i kropna dzis Chicago ale do rzeczy Utah to co pokazalo ostatnio z Atlanta pokazuje ze druzyna ma charakter przegrywac po 3 kwarcie 20 pktami niejeden zespol by odpuscil. To robi wrazenie. Poza tym w Charlote nadal nie jest pewny wystep Brevina Knighta oraz Seana Maya ktorzy sa dosc kluczowymi zawodnikami w zespole Charlote. Smieszy mnie tez troche obecnosc w pierwszej piatce Bobków Dereka Andersona. Skad on sie urwal nie wiem. Widzialem 2x tego kolesia w akcji w tym miesiacu...kolo gra taka padake ze glowa boli...tyle co akcji potrafi zepsuc to oj...
Dodac nalezy tez ze 2 ostatnie wyjazdy do Bobkow konczyly sie zwyciestwami Utah \:\)

Po drugie Lakers 2.32
Wiekszych wazniejszych absencji w tym meczu poza Odomem(Lakers) nie ma. Netsi w pelnym skladzie i chyba wrocila im wiara we wlasne sily Z magicznego trio Carter Krstic Kidd mysle ze NEtsi moga obawiac sie formy tylko Vince'a niby kolo sie ostatnio przebudzil ale czy potrwa to dluzej nie wiadomo(...nie najgorzej gra tez Jefferson. Ostatnio dosc szczesliwie wygrali z Cleveland a wczesniej przekonujaca wygrana z Goldenami. I co teraz? \:\) Wracajac do Vince'a dzis bedzie ostry pojedynek na noze z KObe i sam jestem ciekaw jak to sie potoczy. W 1 spotkaniu w sezonie co prawda lepszy o 2 pkty byl Vince ale Lakers mecz i tak wygrali. Kluczem znow musi tu byc gra defensywna Lakersow ktorzy musza sie skupic na grze obronnej. Jak sie gra w obronie Lakersi pokazali z Minesota puszczajac im tylko 7 pktow w 4 kwarcie. Ale Kobe byl wspomagany dobrze graczami rezerowymi i mogl sie skupic na defensywie. Dzis Cartera bedzie ciezko powstrzymac ale po 2 dobrych wystepach moze przyjdzie znow feralny 3 raz juz slabszy. Zreszta ostatnio Carter ladnie zawalal \:p Moim zdaniem bardziej Lakers powinni sie skupic na Kidd'dzie i Krsticiu, czuje ze Vince dzis slabo zagra \:\) Kumpel mi mowil ze w tamtym sezonie Kobe w meczu z Nets gral na tyle dobrze ze nie pozwolil rzucic Carterowi wiecej niz 10 pkt. Oby i dzis bylo podobnie. Spotkanie bedzie wyrownane najlepiej by bylo wziac handicap ale chyba ostane przy moneyline. KObe i spolka górą

Po trzecie Indiana 1.71
Atlanta buahaha z czym do ludzi pytam? Jak nie potrafia za kazdym razem utrzymac prowadzenia nawet 20 pktowego? Skandal. Do tego watpliwy jest powrot do zespolu Childressa i Lue, a to mimo wszystko nadal jest spore oslabienie. Atlanta niby potrzebuje domowego zwyciestwa bo zdaje sie w grudniu przegrali wszystko ale chyba nie z Indiana, chyba ze z cienkim Cleveland? bo dalej tez maja ciezkie mecze DET , Houston czy SA. A co do Indiany nie mam zastrzezen wrocil pelny sklad i chyba wszystko jest w porzadku co prawda to wyjazdowy mecz ale w obliczu oslabien i cudowania Atlanty powinni sobie poradzic. Jedyne co martwi to to ze w zeszlym sezonie wszystkie 4 pojedynki Indiana przegrala, no ale chyba czas to zmienic Lider Jermaine O'Neal chyba w formie bo sporo rzucil z Philą. Takze go Indiana.Polecam.

I po czwarte Wizards 5.79
Ten kurs to jakis koszmar czy aby na pewno Gamebookers jest zdrowe? Ja rozumiem Phoenix graja swietnie super passa. Ale chyba czas ja zakonczyc \:p Typ raczej na czucie choc z drugiej strony Wizardzi wcale nie stoja na straconej pozycji. Wczoraj elegancko odprawili Sacramento nie dajac im zadnych szans wystukali ich ladnie w 3 kwarcie na 20 pkt. Jamison, Antawn zagral nadzwyczaj niezle nawet nieco lepiej od Arenasa. Dzis Arenas zapowiada twarda walke z "Sloncami". Mysle ze chlopaki z Washington powinni sie skupic bardziej na obronie a nie trzepac sie na wymiany bo to bedzie porazki z graczami Phoenix. Proponuje od poczatku meczu zagrac tak defensywnie jak z Sacramento w 3 kwarcie(po 2 pierwsze byly tragiczne jesli chodzi o "defence") i wszystko powinno grac i mam nadzieje ze Nashowi i spolce odechce sie wygrywania. Dodam tylko ze prawie dokladnie rok temu wlasnie Wizardzi wygrali w Phoenix 1 pktem. A ze historia lubi sie powtarzac

To chyba tyle. Poza tym jeszcze 2 typki ktore chyba mozna zagrac grubiej.

Utah 1.3 10/10
Wizards +11 1.91 10/10

To tyle , moze jeszcze by ktos rozruszal temat bo troche biednie tu.

Do góry
#805191 - 22/12/2006 21:24 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: RyanGiggs]
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

co do rozpisu to w sumie beda 4 bloki czyli 2,5x4=10 jedn.
Pozdro

Do góry
#805278 - 22/12/2006 22:14 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: RyanGiggs]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
chyba znow warto zagrac przeciwko brylkom
fakt doszedl "answer" ale ile on moze poznac zagrywek przez 2 dni treningow
ale odszedl miller w ostatnim meczu " mozg" brylek
pozatym wypadl ze skladu markus camby a to juz mocne oslabienie i tak przetrzebionego skladu
Camby, M C Early Jan - Finger - 12/22/06
http://www.covers.com/pageLoader/pageLoader.aspx?page=/data/nba/matchups/g5_summary_13.html
GB daje 2.32 i ja to biore
pozatym przeciwko drugiemu "ozrywkowemu zespolowi " byczki powinny zdobyc hale w nev yorku
knicks " psim swedem " wygrali dwa ostatnie czym uratowali tylek swietnemu koszykarzowi ale beznadziejnemu trenerowi i menedzerowi Thomasovi dzis przyjezdzaja byczki ktore ostatnio graja dobra koszykowke i powinni zdobyc MSG Bigben powinien zdominowac deske i juz niepowinni poszalec na desce gracze z nowego yorku

Do góry
#805280 - 22/12/2006 22:15 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: RyanGiggs]
kolbi Offline
addict

Meldunek: 05/11/2006

UTA Jazz v CHA Bobcats 1.32

Utah rozgrywa 4 z rzędu mecz na wyjeździe, poprzedni wygrali przewagą 6 pkt. z Atlantą mimo, że po III kwartach Hawks prowadzili aż 93-72.
Charlotte w dalszym ciągu bez May'a. Przypuszczam, że mogą mieć problemy w walce pod koszem, bo Okafor - Brezec to słabszy duet niż Boozer - Okur.
Poza tym w dalszym ciągu kontuzjowany jest Knight.
Myślę, że jedna z najlepszych obecnie drużyn odniesie kolejne zwycięstwo nad słabą ekipa Bobcats.

CHI Bulls
v NY Knicks 1.44

Byki w świetnej forimie, szczególnie na własnym parkiecie potrafią zmiażdżyć rywala. Dziś jednak wybieraja się do NY. Wg mnie będzie to zacięty mecz, ponieważ Knicks mimo absencji wielu graczy w ostatnich dwóch meczach odnieśli zwycięstwa i w obydwu meczach o wyniku musiała zadecydować dogrywka.
Chicago swój świetny bilans zawdzieczają głownie grą na własnym parkiecie, na wyjeżdzie nie idzie im tak gładko. Mimo to stawiam na nich, mam nadzieję, że wykorzystają osłabiony sklad NY.

GS Warriors v ORL Magic under 201 1.91

Według mnie próg zbyt wysoki, Orlando w meczach na własnym parkiecie gra bardzo dobrze w obronie. Warto dodać, że w ostatnich 9 meczach w Orlando granica 201pkt. nie została przekroczona ani razu.
Wojownicy z GS w ostatnich dwóch meczach spuścili z tonu i ich zdobycz punktowa nie była tak wysoka, jak to zwykle bywa. Jeśli wybierają się do zespołów nastawionych defensywnie, zdobywaja zwykle po 90-95 punktów.
W zeszłym sezonie w obydwu meczach tych drużyn nie została przekroczona granica 201pkt.
Myslę, że ten typ ma duże szanse na powodzenie ;\)

TOR Raptors v POR Trailblazers 1.62

Portland wyraźnie w formie, mają serię już 5 wygranuch spotkań. Dziś będą podejmować słabą drużynę z Toronto.
Goście nadal bez Bosh'a, chociaż ptrząc na ostatnie wyniki Toronto lepiej spisuje się bez niego ;\) Niepewny jest też występ Garbajosy, który ostatnim czasie jest sporym wzmocnieniem dla zespołu.
Myślę że młody zespół z Portland sprosta wyzwaniu,pokonają słabych Raptors. Liczę na Randolpha, który może zdziałac w tym meczu bardzo dużo, ponieważ nie ma godnego rywala pod koszem w toronto.

Myślałem jeszcze nad zwycięstwem Atlanty i Milwaukee, ale to raczej typy na czuja ;\)
No i kto wie, może dziś passa Słońc zostanie przerwana za sprawą Czarodziejów ;\)

P.S. Niezłe filmiki, Baqu ;\)

Do góry
#805681 - 23/12/2006 09:04 Re: NBA - 22-12-2006 [Re: kolbi]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

RyanGiggs gratuluje dzisiaj typu na czarodziejów \:\)

ale najbardziej zaskoczył mnie dzisiaj Kobiash !

LAL - K. Bryant (Pts:21, Reb:6, Ast:11)

Do góry

Moderator:  rafal08