#863798 - 15/01/2007 17:58
Re: LEAGUE ONE&TWO
[Re: jinx]
|
newbie
Meldunek: 15/01/2007
|
Walsall v Grimsby Walsall wystąpi bez swojego pomocnika Daniela Foxa który jest zawieszony za kartki na jeden mecz.Nowe nabytki Walsall Par Cederqvist i Geordie Lyall.Po kontuzji ścięgna wraca również Darren Wrack.Zaś Grimsby zakupiło Jamesa Hunta z Bristol Rovers.Nick* Fenton jest zawieszany i są wątpliwości nad występem Michael Reddy, Isaiah Rankin i obrońca John McDermott. Historia Date Tournament Match Result 07/12/2002 Championship Walsall FC vs. Grimsby Town 3:1 15/12/2001 Championship Walsall FC vs. Grimsby Town 4:0 04/03/2000 Championship Walsall FC vs. Grimsby Town 1:0 04/11/1997 League One Walsall FC vs. Grimsby Town 0:0 Historia przemawia za Walsall,zaś na Bwin wczoraj był kurs na Walsall 1,55 a dziś już jest 1,40!! Także Walsall-Grimsby 1 kurs 1,40 8/10 POLECAM!!
|
Do góry
|
|
|
|
#864672 - 15/01/2007 22:30
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Nie wiem czy buki nie zczaily ale pilkarze Scunthorpe nie dosc,ze dostali 2 czerwone kartki w meczu z Oldham,to jeszcze najlepszy napastnik Sharp dostal 5 zolta kartke,podobnie jak czolowy obronca Foster(mimo,ze Scunthorpe graja jutro z Cheltenham to nie beda mogli zagrac dopiero w weekend). Mógłbyś poprawić? Nie będą mogli czy będą mogli? Bo nie orientuję się, a z Twojej wypowiedzi nie wynika to jasno...
|
Do góry
|
|
|
|
#868116 - 16/01/2007 18:55
|
newbie
Meldunek: 15/01/2007
|
Bury-Darlington
Bury od czterech meczy bez zwycięstwa,czas na zwyciestwo wszystko przemawia za gospodarzami ,ostatnio do zespołu został sciagniety Andy Warrington z Doncaster.
Bury-Darlington 1 kurs:2,15
PS.Wczoraj Walsall łatwo rozprawiło się z Grimsby pokonując ich 2-0 tak więc łatwe pieniązki !!POWODZENIA !!
|
Do góry
|
|
|
|
#871825 - 17/01/2007 20:55
[Re: ZIOLEK90]
|
old hand
Meldunek: 02/11/2003
|
29 kolejka, 20 stycznia LEAGUE ONE 0-2 Tranmere - Bradford (19.01) 2-2 Bournemouth - Huddersfield 1-5 Carlisle - Crewe 1-2 Cheltenham - Gillingham 2-1 Chesterfield - Brighton 0-2 Doncaster - Scunthorpe 0-3 Leyton Orient - Blackpool 3-2 Millwall - Rotherham 0-0 Oldham - Bristol City 2-0 Port Vale - Northampton 1-3 Swansea - Nottingham F. 2-1 Yeovil - Brentford
LEAGUE TWO 1-1 Shrewsbury - Rochdale (19.01) 1-1 Boston Utd. - Swindon 0-2 Bristol R. - Chester 2-0 Bury - Lincoln 2-2 Grimsby - Darlington 3-3 MK Dons - Barnet 0-1 Macclesfield - Hereford 0-4 Mansfield - Walsall 1-0 Notts Co. - Torquay 1-0 Peterborough - Stockport 0-3 Wrexham - Hartlepool 1-2 Wycombe - Accrington
Kolorem podano wynik pierwszego meczu rozegranego w ramach 12 kolejki, która odbyła się w dniach 29-30 września
|
Do góry
|
|
|
|
#875751 - 18/01/2007 23:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2004
|
Jinx , ten mecz Cie musi zainteresowac: Wrehxam - Hartlepool.Hartlepool ostatnie jedenascie meczy to undery,natomiast ostatnie 4 przeciwko Wrexham to overy,w tym cuda typu 4;6 czy 5:1 Jak dla mnie over,a co do 1X2 to musze przestudiowac kontuzje i zawieszenia ale ok 2.20 na gosci wydaje sie bardzo interesujace. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#878188 - 19/01/2007 22:40
|
old hand
|
Odnośnie meczu Wrexhamu - Walijczycy to dla mnie jedna z większych niespodzianek in minus tego sezonu. Spodziewałem się po nich miejsca w ósemce, Hartlepool zaś mają solidną obronę. Tylko jedna stracona bramka w bodjże 10 meczach, ale większość meczy wygranych po 1:0. Czy over ??? Nie wiem, ten mecz odpuszczam. Co do meczu Doncasteru - coś w tym jest o czym pisał konstruktor. Goście po wdrapaniu się na szczyt ligowej tabeli ostatnie trzy mecze tylko zremisowali, a Doncaster ma już na rozkładzie u siebie lidera (23 grudnia 1:0 z Nottingham). Śmiem twierdzić, że jutro około godz.18 na fotel lidera wróci Nottingham. Potrzebowali chyba takiego meczu jak z Oldham (0:5), a terminarz kojarzył w ostatnich kolejkach czołowe drużyny, gdzie padały najczęściej remisy. Wszystko układa się pod Forrest. Po dzisiejszym zatwierdzeniu transferu Fallon'a do Plymouth zupełnie inaczej postrzegam jutrzejszy mecz Swansea - Nottingham. Do składu gospodarzy wraca co prawda Trundle, ale pauzował, więc mógł wypaść z rytmu, poza tym teraz większa uwaga obrońców będzie skupiona właśnie na nim. A z wyższych kursów: Port Vale - Northampton 2 Bilans PV ostatnio to 0-1-4, a goście nad wyraz dobrze spisują się w tym roku na wyjazdach (4-8-2), jedyne porażki ponieśli na boisku Scunthorpe i Oldham. Jutro nie są bez szans (tak mi się wydaje). Grimsby - Darlington 2Gospodarze po pechowym zakończeniu ubiegłego sezonu nie mogą się pozbierać. Od 22 grudnia bez zwycięstwa, ostatnio 5 porażek, bramki 0-13 !!! Goście też przechodzili ostatnio solidny kryzys, ale wydaje się wracają powoli do gry. Zwycięstwo z Peterborough 3:1, choć przegrywali, no i wyjazdowy remis we wtorek. Strzelili wyrównującego gola w 88 minucie grając w 10. Potencjał również po ich stronie.
|
Do góry
|
|
|
|
#878957 - 20/01/2007 08:02
|
veteran
Meldunek: 04/08/2006
|
z tych nizszych wybieram chyba tylko 3 mecze:
z League One jednak trzeba grac na Doncaster, ktore powinno z meczu na mecz piac sie coraz wyzej, a takie pojedynki jak ten ze Scunthorpe sa kluczowe do osiagniecia tego celu sa idealne. jeszcze jak juz dochodzi fakt, ze w zespole gosci nie zagra Sharp, Baraclough, Willimas i Byrne (a wiec zawodnicy podstawowi ) to kurs okolo 2,3 trzeba brac i ryzykowac.
Macclesfield zdaniem Paula Ince'a powinno powrocic do kolejnej serii zdobywania punktow. seria ma rozpoczac sie od zwyciestwa wlasnie z herefordem. no coz pozostaje wierzyc Ince'owi, umiejetnosciom zawodnikow i razem z gospodarzami ograc ekipe Hereford.
Ince i spolka o utrzymanie walczyc beda miedzy innymi z zespolem Accringtonu, ktory wybiera sie dzis do Wycombe. Gospodarze wciaz bez Mooneya, a wiec z wielkiego ataku jest tylko Easter. w ostatnich dwoch meczach pilkarze Wycombe przezywali horror ostatnich minut. Raz im zabralo, raz dalo. w ostatnim pojedynku na wlasnym boisku Wycombe zaledwie zremisowalo z innym kanddyatem do spadku - Rochdale 1-1, a gola na wage remisu dla gosci zdobyl Etuhu w 82 minucie (bodajze). teraz ograli na wyjezdzie Chester 1-0 po trafieniu Eastera w 88 minucie. do skladu gospodarzy powracaja Antwi i Bloomfield. natomiast u Stanelykow chyba maly szpitalik. z roznych powodow lista nieobecnych jest dosyc dluga, ale nie wiem ktorzy z tych zawodnikow sa podstawowymi, a ktorzy uczestnicza jedynie w rotacji. tak wiec Wycombe powinno ogrywac takich rywali jesli chce walczyc o playoofy w tym sezonie. jedyna obawa to jest taka, ze pilkarze Wycombe nie beda nalezycie skoncentrowani bo juz we wtorek graja rewanzowy pojedynek polfinalu Pucharu Ligi z Chelsea. mam nadzieje ze nie wierza przypadkiem w awans i nastawia sie na starcie z podopiecznymi Mourinho. niech zdobywaja punkty w lidze!!!
tak wiec z lig nizszych powstal tripelek: Doncaster @2.30 Macclesfield @2.15 Wycombe @1.6
i jak do tego dodamy z Championship Burnley @1.9 i CP @1.8 - wyjdzie nam z tego ladna piateczka, ktora chodzi mi po glowie, co na to jinx i konstruktor?
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#879039 - 20/01/2007 08:59
[Re: Feel-Tsu]
|
Carpal Tunnel
|
Milo Cie widziec Feel Tsu :). Szczerze mowiac wyprzedziles mnie z Macclesfield.Tez chce na nich zagrac.Mysle,ze skoro jest juz po 20 stycznia to klatwa menedzera miesiaca przestala dzialac i Guwerner Ince i jego oddzialy powroca do boju z wielkim hukiem.Najwazniejsze,ze wracaja do skladu obronca Swailes oraz bramkarz Tommy Lee. Hereford gra ostatnio kiepsko i kurs ponad 2,0 na gospodarzy jest interesujacy. Co do Wycombe to ja nie lubie ich grac na tak niskich kursacach,co nie oznacza ,ze dzisiejszy mecz nie zostanie przez nich wygrany,ale na 1.6 wolalbym chyba Notts C. albo Yeovil. Doncaster i Hartlepool napewno sie znajda na mojej liscie ale trzeba pamietac,ze z ta pogoda co teraz jest wszystko sie moze zdarzyc tak naprawde.Wyjatkowo wiele bedzie dzis zalezec od losowania stron bo kto wylosuje,ze pierwsza polowe gra z wiatrem ten bedzie mial duza przewage moim zdaniem. Oczywiscie urodzila mi sie w glowie poroniona koncepcja,ktora nie chce odejsc,podziele sie nia z Wami.Otoz mecz : Carlisle - Crewe,czyli mecz druzyny swietnie grajacej u siebie z temamem kiepskim na wyjezdzie.I co? I wciaz mi sie wydaje,ze Crewe to moze wygrac.Po problemach kadrowych nie ma juz praktycznie sladu(niedysponowany jedynie Otsemobor) a to bylo glownym zrodlem problemow Dario Gradiego.Varney z Maynardem zaczynaja znowu szalec,nie udalo im sie strzelic w Tranmere ale chyba tym razem bedzie inaczej.No nie wiem,zobaczymy ja w kazdym razie sprobuje,oby tylko nie skonczylo sie piatka do zera dla gospodarzy .I jeszcze inny typ to over.Ostatnie dwa mecze Crewe to undery,mysle,ze tym razem powroc do swojej dobrej tradycji brania udzialu w strzeleckich festiwalach. Jak dla mnie Bristol City trafilo jackpota na rynku transferowym wypozyczajac Wayna Andrewsa z Coventry.Swietnie pokazal sie on w Sfeffield W. i mysle,ze bedzie to ogromne wzmocnienie.Ciekawe bedzie starcie Oldham - Bristol C.,mysle,ze kac po niewykorzystanej pucharowej szansie moze wciaz gnebic podopiecznych Sheridana,poza tym jakby slabszy okres ma superstrzelec Porter,Bristol nie przegralo od bardzo dawna,ale kurs na gosci w tym meczu ponizej 3.0 wiec biorac pod uwage dotychczasowe dokonania gospodarzy na Boundary Road chyba za niski by ryzykowac. I jeszcze co do Twojego typu na CP,to mimo,ze zdobyli 7 punktow w 3 ostatnich meczach,to trzeba popatrzec z kim grali.Byli to kolejno: Cardiff, Norwich i Coventry czyli druzyny przechodzace ogromny kryzys. Hull to zupelnie inna historia.Mimo porazki swietny mecz w Pucharze przeciwko Boro.Na mnie duze wrazenie zrobil fakt,ze potrafili im strzelic 3 bramki,mimo,ze grali Woodgate i Schwarzer.Niewiele druzyn z Premiership potrafilo dokonac tej sztuki,poza tym pokazali niezly charakter podnoszac sie z kleczek przy stanie 0:3 i doprowadzajac do dramatycznej koncowki.Poza tym 3 ostatnie mecze w lidze to zwyciestwa Hull( w tym Sheff.W AWAY),takze sam nie wiem czy przy kursie 1.8 CP to tak atrakcyjna propozycja ,ja w kazdym badz razie ten mecz odpuszczam. Wreszcie,co do Burnley pelna zgoda.Powrot Akinbyi i zwiastuny lepszej gry w meczu pucharowym z rezerwami Reading oraz wyjazdowym ligowym z Southampton pozwalaja wierzyc,ze juz nie dlugo czarna seria meczow bez zwyciestwa bedzie dla rezydentow Turf Mill tylko zlym wspomnieniem. Trzeba pamietac jednak,ze glownym aktorem dzisiejszych spotkan bedzie pogoda wiec moga dziac sie cuda. Pozdrawiam i zycze udanego popoludnia.
|
Do góry
|
|
|
|
#879071 - 20/01/2007 09:21
|
veteran
Meldunek: 04/08/2006
|
no tak, coz znow musze sie z Toba zgodzic konstruktorze:0
wiem ze Wycombe maja tylko 1.6 i wlasnie po takim kursie nie weszli mi wtedy z Rochdale, ale wierze ze tym razem bedzie do przodu. mowisz ze wolalbys inne mecze? sluchaj ja wspomniana piateczke wybralem z grupy 9 spotkan. ostatecznie wciaz jednak waham sie co do zwyciestw Leeds oraz Yeovilu, MK Dons oraz Notts County. i chyba najblizej mi wlasnie do wspomnianych przez Ciebie winow Yeovilu oraz Notts County. no bo tak dzis w Milton Keynes rozpoczyna swoja 5 meczowa kare Izale McLeod i przez to slabnie troche sila ataku gospodarzy, choc duet Wilbraham - Platt tez potrafi strzelac bramki. kibice tez pewnie wierza ze tak bedzie zwlaszcza, ze coraz wiekszymi krokami zbliza sie realizacja sporej inwestycji w Milton Keynes. ma tu powstac 30 tysieczny stadionik - jeden z piekniejszych w Anglii, tak wiec wypada im grac wyzej, a nie w League Two. Rywalem dzis jest taki troche niewygodny Barnet - co i potrafi ograc mocny zespol u siebie i zremisowal wlasnie w Milton, ale gospodarze powinni byc gora. podobnie jak Notts County, u ktorych nie gra jednak dzis Pipe (obronca) i N'Toya (napastnik). nie znam za bardzo ekipy z Nottingham, ale z tego co wiem sa to kluczowi gracze. z drugiej jednak strony Torquay zawsze dla mnie pozostanie zespolem kierowanym przez slabego trenera Lubosa Kubika i to bedzie dla mnie argumentem zawsze na niekorzysc Torquayu.
co do Yeovilu to tak zgadzam sie z przedmowca. zastanawiajace jest tylko jak mozna bylo sie tak pograzyc w marazmie jak zrobilo to Brentford. jak dla mnie szok, taki spadek formy i celow na koniec sezonu w porownaniu z poprzednim. Goscie maja jednak na dzis znow problemy z bramkarzami. znow nie zagraja Nelson oraz Maters. oznacza to, iz o kolejne 7 dni przedluzono wypozyczenie Abbey'a z...Torquay.
a co do tego typu na CP to wiesz mam swiadomosc tego z kim grali gospodarze, ale jeszcze raz ci powtorze ze licze na wiedze Petera Taylora, ktory w ubieglym sezonie zarzadzal Hullem. paru pilkarzy pozostalo w tym zespole i to moze byc argument za Pałacowymi. w Hullu zabraknie poza tym Livermore'a oraz Barmby'ego, a w ataku rzadzic ma duet Parkin oraz Windass. Forster pojdzie na lawke. dziwi mnie troche zatrudnienie Deana Windassa z Bradfordu. przeciez ten gosc ma chyba 37 lat. przypomina mi to troche transfer Norwich jak sciagali Diona Dublina. tak sie cieszyli ze bedzie dobry zawodnik gral u nich z przodu z Earnshawem, a ja od poczatku uwazalem ze to byl blad. i co gdzie dzis jest Norwich? na dole. dzis pojedzie do Burnley bez Earnashawa a Dublin wobec kilku absencji zagra.... na obronie.
sorki ze nie w temacie , bo tu nie championship, ale zobacz na nieobecnosci w WBA: nie zagraja przeciez Koumas, Hartson, Curtis Davies, Albrechtsen i McShane. ja tam za duzo nie wiem, ale czuje ze chyba ktos bedzie dzis oddawal punkty dla Leeds za puchar anglii....oj bedzie sie dzialo na Elland Road:)
|
Do góry
|
|
|
|
#891477 - 24/01/2007 11:02
[Re: viking24]
|
old hand
|
30 kolejka, 27 stycznia LEAGUE ONE 3:2 Gillingham - Tranmere (26.01) 0:0 Bradford - Yeovil 0:2 Brentford - Carlisle 1:2 Brighton - Port Vale 1:1 Crewe - Leyton Orient 1:1 Doncaster - Rotherham 0:0 Huddersfield - Chesterfield 1:0 Scunthorpe - Millwall 0:3 Northampton - Oldham (28.01) LEAGUE TWO 0:2 Torquay - Grimsby (26.01) 6.03 Chester - Mansfield 0:1 Darlington - Wrexham 1:0 Hartlepool - Bury 1:0 Hereford - Notts Co. 2:1 Lincoln - Peterborough 1:2 Rochdale - MK Dons 0:2 Stockport - Wycombe 1:2 Swindon - Macclesfield 1:1 Walsall - Boston Utd Przed parą podano wynik pierwszego meczu (Chester - Mansfield mecz pierwszej rundy zagrają 6 marca) rozegranego w ramach 23 kolejki w dniach 22-23 grudnia
|
Do góry
|
|
|
|
#909763 - 30/01/2007 15:32
[Re: Kefir70]
|
Carpal Tunnel
|
Zastanawiam sie nad Macclesfield w meczu przeciwko liderom z Wallsall.Te druzyny graja ze soba juz po raz 4 w tym sezonie.We wrzesniu w lidze Wallsall wygrali u siebie 2:0,trzeba jednak pamietac,ze byl to okres kiedy Macclesfield przegrywal wszystko i ze wszystkimi,a mimo to pamietam,ze w tamtym meczu Wallsall szczesliwie odniosl zwyciestwo.Nastepne 2 starcia to pierwsza runda Pucharu Anglii,kiedy to po remisie u siebie Macclesfield odnioslo niespodziewany sukces pokonujac faworyzowany Wallsall na wyjezdzie,od tego wyniku rozpoczelo sie zreszta odbijanie sie od dna druzyny z przedmiesc Manchesteru.Zatem mozna powiedziec,ze Wallsall Macclesfieldowi " lezy". Co dodatkowo wzmacnia moje przekonanie,ze gospodarze maja szanse na zwyciestwo dzisiaj to niespecjalna forma lidera,ktorzy w tym roku pokonali jedynie Grimsby i Peterborough,ostatnio zremisowali natomiast z Bostonem u siebie i przegrali z Mansfield. I na koniec dodam,ze do skladu Macclesfield wracaja dwaj obroncy Swailes i Mcintyre,ktorzy nie grali w dwoch przegranych przez podopiecznych Ince`a meczach z Barnet i Swindon.
Jeszcze inne opcje,ktore mnie interesuja to wygrane Stockport i Swindon na wyjezdzie. Ale tu jest wiele znakow zapytania.Peterborough w koncu sie przebudzi,nie wiem jednak czy w tej chwili wystarczy im umiejetnosci na grajacy zdeydowanie najlepszy futbol w calej dywizji Swindon.Troche sie jednak obawiam naciac,tym bardziej,ze Posh dzieki wielkiej kasie nowego wlasciciela wciaz sie wzmacniaja,a nazwisko nowego menedzera musi budzic respekt.Zobaczymy czy odziedziczyl menedzerskie zdolnosci po ojcu. Stockport natomiast ma kiepski H2H przeciwko Wrexham na wyjezdzie gdzie przegralo 3 ostatnie mecze.Ale graja takze bardzo dobrze w ostatnim czasie,a w sobote bez problemu rozprawili sie z bezposrednimi rywalami do miejsc w play-off Wycombe.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|