Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#924844 - 03/02/2007 11:56 Lekkoatletyka 2007
kasparov Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/01/2007
IAAF - Indoor Meeting - Sparkassen Cup - Stuttgart

http://www.sparkassen-cup.de/aktuell/index.html - oficjalna strona turnieju

Najwieksza gwiazda tych zawodow jest bez watpienia Xiang Liu

Relacje z zawodow przeprowadzi Eurosport godz.18.00

Pomocne linki:

http://www.iaaf.org/

http://www.iaaf.org/statistics/toplists/index.html - najlepsze tegoroczne rezultaty na hali

Edited by tomo (12/03/2007 12:09)

Do góry
Bonus: Unibet
#924858 - 03/02/2007 12:03 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

#1 http://www.bwin.com

IAAF - Indoor Meeting - Sparkassen Cup - Stuttgart

N.Lebusova - C.Kluft 1,60

Rosjanka dobrze zaczela sezon , wygrana w Sankt-Peterburgu z dosc dobrym wynikiem 6,70. Pozniej przyszedl turniej w Moskwie co za tym idzie silniejsze rywalki no i skonczylo sie na czwartym , ale mysle dobrym miejscu (wygrana Lebedevej). W poprzednim roku Lebusova najdalej skoczyla 6,93 co jest lepszym o 30cm wynikiem niz szwedki. Kluft w tym roku jeszcze nie pojawila sie na arenach miedzynarodowych wiec dopiero wchodzi pelny tryb tego sezonu i nie powinna zagrozic rosjance.

poczatek sezonu dlatego narazie spokojne granie i przygladanie sie mozliwosciom zawodnikom

POZDRO kasparov

Do góry
#926940 - 03/02/2007 20:10 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Czas podsumowac dzisiejsze zawodu , bo po tym co powiedzial komentator Eurosportu przez najblizszy tydzien bedziemy mieli sporo relacji z mitingow IAAF. Zaczne moze od mojego typu podanego powyzej , niestety rosjanka nie wystartowala , nie wiem z jakiej przyczyny , a szkoda bo Kluft tak jak przewidzialem bez formy na poczatku sezonu 6 miejsce z wynikiem zaledwie 6,40 gdyby wystartowala rosjanka na pewno przeskoczylaby szwedke , coz szkoda , ale typ mozna uznac za udany.Pozostajac przy tej dyscyplinie wygrala kubanka Savigne , ktora dzis nie maila sobie rownych ale tzreba przyznac ze rywalki mizerne , jeszcze raz szkoda ze nie bylo rosjanek. Pozostajac przy kobietach ciekawie zapowiadal sie bieg na 60m przez plotki , gdzie jak sie okazalo wygrala faworytka Kallur , ale niespodzianka jest na pewno dalekie miejsce niemki Bolm. 3000m to mial byc teatr jednej aktorki Defar zrobila to co miala zrobic , czyli wygrala , a dodatkowo to co wszyscy przewidywali WR , ale tego rekordu na pewno by nie bylo gdyby nie etiopka Melkamu , która minimalnie byla gorsza , zdecydowalo zaledwie 0,00,02. Trzeba bedzie na nia teraz wzrucic uwage , bo moze byc ciekawie w tym sezonie. W biegu na 800m najbardziej trzeba wzrucic uwage na brak formy rosjanek Kotlyarovej i Cherkasovej. Teraz przejde do mezczyzn gdzie wydarzeniem numer jeden byla porazka chinczyka Liu z mlodym kubanczykiem Roblesem. 3000m to dosc dziwny bieg , co chwile zmiana tempa i wygrana Korira nad Komenem , z dobrej strony pokazal sie francuz Tahri. W trojskoku najlepszy okazal sie Evora , ktory razem z Douglasem nie mieli sobie rownych , bardzo zawiodl rumun Oprea , ktory jest narazie bez formy. I to by bylo na tyle z tego co mnie najbardziej interesowalo , dzisiejsze zawody staly na dobrym poziomie , we wtorek kolejne zawody , teraz wiemy co nieco wiecej , tylko zeby buki wystawily lepsza oferte , oczywiscie chodzi mi o Bwin , ktore jako jedyne wystawilo kursy. Na poczatku sezonu niektorzy zawodnicy sa zupelnie bez formi i trzeba to wykorzystac w kolejnych mitingach. Jeszcze raz szkoda ze nie wystartowala Lebusova , bo byl to moj typ dnia , a po wyniku Kluft widac bylo ze byl dobrym typem.

POZDRO kasparov

Do góry
#1008183 - 02/03/2007 11:02 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

UNIBET

R.Smith - M.Vodovnik 2.55

Bardzo ciekawą pare wystawił Unibet i jeszcze z takim kursem Smith to dobry zawodnik ale zdecydowanie na stadionach , w hali idzie mu słabo w tym roku jeszcze w haki nie rzucał przeciwnie do Vodovnika , który w tym roku rzucił niedawno 20.30 m. Sprawdziłem wyniki w hali z 2006 r. i znów widać , ze Smith nie radzi sobie w hali rzucając zaledwie 19.89m , a Vodovnik 20.41m. Kurs warty zagrania i raczej nie powinno być inaczej.

Do góry
#1008204 - 02/03/2007 11:08 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: kasparov
UNIBET

Bardzo ciekawą pare wystawił UNIBET i jeszcze z takim kursem Smith to dobry zawodnik ale zdecydowanie na stadionach , w hali idzie mu słabo w tym roku jeszcze w haki nie rzucał przeciwnie do Vodovnika , który w tym roku rzucił niedawno 20.30 m. Sprawdziłem wyniki w hali z 2006 r. i znów widać , ze Smith nie radzi sobie w hali rzucając zaledwie 19.89m , a Vodovnik 20.41m. Kurs warty zagrania i raczej nie powinno być inaczej.

Kurs już spada w tej chwili już 2,20 . Przypomne , że to typ na HALOWE ME w Birmingham (tak się śpieszyłem , że zapomniałem zapisać \:\)

OFICJALNA STRONA ME

http://www.birminghamathletics2007.com/

LIVE

http://www.european-athletics.org/index.php?inhalt=statistics/db/eichsearch&nav=nav/statistics

Do góry
#1008303 - 02/03/2007 11:37 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

bwin

3000m

Bouabdallah Tahri - WIN 1.50

Jedyny sensowny zakład do obstawiania w Bwin (reszta zakładów strasznie cieżka) Francuz zdecydowanie lepszy od pozostałych zawodników , pamiętam bieg ze Stuttgartu gdzie zajął 3 miejsce za Kenijczykami (tzrymał sie bardzo długo , ale niestety finiszu z Kenią nie da się wygrać). Zdecydowanie najlepszy Europejczyk na tym dystansie w hali jego czas to 7:38.41 . Jego konkurenci mają czasy w granicach 7.43.00 i raczej mu nie zagroźą.

Triple jump

O.Bufalova - A.Gavrila 2.10

Troche dziwnie wysoki kurs na Rumunke w tym roku jest zdecydowanie lepsza od Rosjanki , Gavrila skakała w tym sezonie już trzy razy poza granicę 14 m , a jej najlepszy rezultat to 14.29! Rosjanka jest zdecydowanie słabsza jej najlepszy rezultat to 14.00 m.

Do góry
#1008503 - 02/03/2007 13:02 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Tak jak przewidywałem Smith słabiutko na hali , rzucił zaledwie 19.19m , a 2 próby spalił i nie zakwalifikował się do serii finałowej. Vodovnik przyzwoicie z rzutu na rzut się poprawiał i w ostatniej próbie osiągnął 19.88m i zobaczymy go w finałowej serii.

POZDRO (dobrze zaczęły się te mistrzostwa) \:\)

Do góry
#1011293 - 03/03/2007 07:47 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Narazie szeroka ofertę na ME wystawił EXPEKT pary strasznie wyrównane , dlatego wybrałem coś takiego

N.Sanders - I.Usovich 1.25

Strasznie mały kurs , spodziewałem sie nieco wyzszego ale trudno , Brytyjka najlepsza w tym sezonie , schodziła już poniżej 51s. (50,60 w tym roku). Co do Usovich najlepszy jej rezultat to 51,86 (zdecydowanie przegrywa). Plus Brytyjka na własnym terenie przed własną publicznością.

T.Lobinger - B.Otto 1.50

Otto w tym roku skacze jak szalony , osiągnął już 5,90m poza tym ma kilka lepszych rezultatów od Lobingera , który w tym sezonie osiągnął zaledwie 5,75. Myśle , ze typ jak najbardziej warty zagrania.

B.Otto - D.Yurchenko 1.30

Nie powinno być problemów.

Do góry
#1011380 - 03/03/2007 09:11 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Jeszcze znalazłem jedną ciekawą parę wartą zagrania (jakoś przeoczyłem) EXPEKT

R.Tobin - J.Wissman 1.60

Brytyjczyk na włąsnym terenie , na pewno bedzie chciał pokazac sie z jak najlepszej strony w tym roku jego najlepszy rezultat to 46,07s i to właśnie w Birmingham 17 lutego. Tobin w poprzednim sezonie schodził już poniżej 46s. i na pewno jest w stanie to zrobić dziś. Co do Wissmana robi postępy , gdyż jeszcze rok temu nie schodził poniżej 47s. dziś już może się pochwalic rezultatem 46,22s. Tobin juz w półfinale osiągnął lepszy rezultat od życiówki szweda notując 46.19s.

Do góry
#1011511 - 03/03/2007 10:12 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
kasparov gratuluje typow, tak trzymaj!!! Co do pary R.Tobin - J.Wissman zapomniałes tylko o jednej sprawie. Wissman to specjalista o 200m, a na 400m biegnie nieco z "przymusu". Co do czasów z połfinałow tez bym sie nimi zbytnio niesugerował gdyz Szwed przez cały czas biegł niezagrozony i mogł lekko odpuszczac, Brytyjczyk miał juz zadanie trudniejsze gdyz przez dłuzszy czas Buzolin i Zaller go troche naciskali. Ogólnie kurs moim zdaniem bardzo dobrze dobrany wiec niespecjalnie (przynajmniej mnie) zacheca do gry.

N. Sanders to chyba najszybsza zawodniczka na 400m i tylko Usovich moze ja pokonac, wiec czy nielepiej zagrac jakis zakład na zwyciestwo brytyjki?? Ryzyko takie samo a kurs powinien byc wyzszy. Ja na taka opcje sie chyba skusze.

Co do innych dyscypin, dzis napewno pogram na Phillipsa Idowu w trójskoku gdyz jest to zawodnik z najwiekszym potencjałem ze wszystkich startujacych oraz przeciw Hellebaut gdyz dzis jakos jej niewidze przed zawodniczkami pokroju Vlasic czy Venevej a kursy sa stosunkowo wysokie.

Pozdrawiam retoox

Do góry
#1012851 - 03/03/2007 17:14 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: retoox]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Dzięki Retoox , dzisiejszy dzień można zaliczyć do udanych ,

R.Tobin - J.Wissman 1.60
N.Sanders - I.Usovich 1.25
T.Lobinger - B.Otto 1.50

B.Otto - D.Yurchenko 1.30 - zoonk

Tobin rzutem na taśme wygrał z Wissmanem i zdobył medal brązowy , Sanders - kalsa sama w sobie , a co do skoków o tyczce szczerze nie lubie ich stawiać , ale skusiły mnie wyniki OTTO w tym sezonie jednak dzisiejszy konkurs stał na bardzo słabym poziomie Otto tak jak myślałem wygrał z Lobingerem , ale niestety przegrał z ukraińcem , mimo ,że mieli taki sam rezultat , ale zadecydowała chyba ilość zrzutek (nie wiem , nie daęłm rady oglądnąć końcówki).

Do góry
#1013002 - 03/03/2007 17:36 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Teraz coś na jutro , bo UNIBET mnie troche zaskoczył z biegiem na 800m (dał ciekawe pary z ładnymi kursami).

J.Ceplak - J.Meadows 1.85

Nie wiem czy taki wysoki kurs to nie pomyłka , Ceplak zdecydowanie lepsza od Brytyjki , razem z Petlyuk rządzą w tym sezonie. Ceplak w tym sezonie 1.58.99 (2 wynik). Brytyjka ma bisko sekunde gorszy (12 wynik na listach). Moim zdaniem walka rozegra się między Petlyuk i Ceplak oglądałem kilka mitingów i są zdecydowanymi faworytkami.

T.Petlyuk - O.Zbrozhek 1.40

Tak jak wspominałem Petlyuk główna faworytka do złota , jak narazie jej rezultat jest najlepszy w tym sezonie. Zbrozhek to troche dla mnie niewiadoma , bo to nowa postać na 800m (jeżeli nie zmieniła stanu cywilnego) dość dobrze radzi sobie w tym sezonie , ale myślę że doswiadczona Petlyuk powinna sobie poradzić. Dysponuje dobrym finiszem + doświadczenie pomoże jej wygrać.

Retoox co myślisz o tych typach ? Jak dla mnie kurs na CEPLAK dosć wysoki i wart zagrania. Narazie tyle , bo jeszcze chyba nie ma pełnej oferty , a i trzeba czekac do jutra na ofertę STS , bo dziś 9/8 jedynie ROMAN w parze z TOBIAS mimo dobrego początku zajęła dopiero 7 miejsce , a rywalka 6 będąc cały bieg z tyłu. HEH niestety to sprawa LIDKI , bo narzuciła w końcówce zbyt duże tempo i ROMAN nie wytrzymała. POZDRO

Do góry
#1013170 - 03/03/2007 17:55 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
kiziorro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/08/2005
ale tutaj nie biegnie sie po wynik tylko medal, jak brytyjka ma lepszy finisz to moze byc nie wesolo.

Do góry
#1014780 - 04/03/2007 08:28 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kiziorro]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Jeszcze coś z UNIBET

V.Boslak - Y.Golubchikova 1.75

Rosjanka w tym sezonie skacze bardzo przyzwoicie , jej najlepszy rezultat to 4.70 i jest lepszym wynikiem od rezultatu Francuzki o 10cm. Golubchikova wygrywała konkursy w Moskwie , Volgogradzie , ale trzeba przyznac że czołowych zawodniczek tam nie było. Rosjanka przeciwnie do Boslak skacze bardzo równo i tu upatruje klucza do zwycięstwa.

S.Spiegelburg - P.Rybova 1.45

Rybova jest zdecydowanie lepszą zawdoniczką od młodej niemki , bardziej doświadczoną i w tym sezonie osiąga o wiele lepsze rezultaty.

C.Tomlinson - N.Winter 1,75

Brytyjczyk na pewno będzie chciał się dobrze zaprezentować przed własną publiką , raczej na medal nie ma szans , ale z Winterem powinien wygrać. Wczoraj w pierwszym skoku kwalifikacyjnym uzyskał wynik 7.96 , a Niemiec dopiero ostatnim skokiem zapewnił sobie final 7.94.

To by było na tyle poczekam jeszcze na oferte STS i złóże jakiś kupon. POZDRO

Do góry
#1014916 - 04/03/2007 10:22 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Kasparov, a widziales to w unibecie:

Ceplak Jolanda - Zbrozhek Oksana
800m Women, European Indoor Championships, Birmingham Mistrzostwa Europy 2.20 1.60

?

Do góry
#1014917 - 04/03/2007 10:22 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: muppet]
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
tfu, przepraszam, w expekcie

Do góry
#1014929 - 04/03/2007 10:28 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: muppet]
remik Offline
addict

Meldunek: 07/07/2005
http://www.iaaf.org/statistics/toplists/...al=A/index.html

muppet ,chyba wszystko ok z tym zakladem...Obie dobrze biegaja,z ebym,ze Oksana rowniej.Stad taki kurs.

Do góry
#1014958 - 04/03/2007 10:46 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: muppet]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: muppet
Kasparov, a widziales to w unibecie:

Ceplak Jolanda - Zbrozhek Oksana
800m Women, European Indoor Championships, Birmingham Mistrzostwa Europy 2.20 1.60

?

Tak , ale ja dalej zostaje przy tym , że Petlyuk i Ceplak powalczą między sobą o złoto. Kurs pewnie dlatego taki , że w kwalifikacjach do finału Zbrozhek miała najlepszy czas 1,59,53.

Do góry
#1014970 - 04/03/2007 10:55 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
CANTORO Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2004
T.Petlyuk - O.Zbrozhek 1.40

Tak jak wspominałem Petlyuk główna faworytka do złota , jak narazie jej rezultat jest najlepszy w tym sezonie. Zbrozhek to troche dla mnie niewiadoma , bo to nowa postać na 800m (jeżeli nie zmieniła stanu cywilnego) dość dobrze radzi sobie w tym sezonie , ale myślę że doswiadczona Petlyuk powinna sobie poradzić. Dysponuje dobrym finiszem + doświadczenie pomoże jej wygrać.

taka sama pare masz w tipsporcie po @1.9 pozdro

Do góry
#1014974 - 04/03/2007 10:59 Re: lekkoatletyka - sezon 2007 [Re: kasparov]
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Na wstepie odniose sie do typow kasparova. Z par które proponujesz najbardziej podoba mi sie typ na Golubchikova. Kurs jak i obecna forma naprawde zacheca do gry. Typ oceniam na 7/10.
Pozostałe dwie pary juz mi sie tak niepodobaja, Rybova vel Hamackova jest zawodniczka napewno troche lepsza, ale równiez troche nieobliczalna, poza tym czuje ze jakas niemka moze leko postraszyc i zajec 4 miejsce ;\) bo podium jest raczej zarezerwowane dla Rogowskiej i Rosjanek. Co do ostatniej pary to jest to dla mnie całkowity no bet a wynik w tej parze jest dla mnie sprawa otwarta i osobiscie nikomu typowania tej pary bym niepolecił gdyz zadecyduje tutaj dyspozycja dnia.

Teraz pary które mnie zainteresowały:

Unibet
Ceplak, J miejsce 1-3 1.85 4/10
Zbrozek jak i Pytluk przy dobrej dyspozycji Słowenki sa napewno w jej zasiegu. Kurs moim zdaniem sporo przeszacowany.

Janku, T miejsce 1-3 1.40 6/10
W finale mamy dwóch mocnych Szwedów, Czecha i nieobliczalnego Rosjanina. Pozostali zawodnicy nic specjalnego niepokazali do tej pory i napeno bedzie ciezko któremu kolwiek powalczyc o pudło. Tereshin jakos mnie do siebie nieprzekonuje wystep Thornblada jest niewiadoma natomiast Janku w tym sezonie prezentuje sie nadzwyczaj poprawnie. Jesli powtórzy wyniki z ostatnich startów bezproblemowo powinien zdobyc jeden z krazków.

Expekt
Legnante Assunta - Ryabinkina Olga 1.75 3/10
Grane głownie z jednego powodu - Włoszka w tym sezonie w kazdym starcie rzuca równo jak i daleko, Rosjanka jest bardziej nieobliczalna zawodniczka. W kwalach osiagnely bardzo podobne rezultaty

Safronava Natallia - Veldakova Dana 2.10 1,5/10
Kurs lekko przeszacowany zwazywszy na tegoroczne stary Słowaczki.

Janku Tomas - Walerianczyk Aleksander 1.45 8/10
O Janku juz pisałem, Walerianczyk niby ciagle młody, niby zdolny a co wieksza impreza to kolejny zawód.

Sdiri Salim - Tomlinson Chris 1.50 8/10
Sdiri i Tsatoumas to dwaj głowni kandydaci do złota i watpie zeby im ktokolwiek zagroził. Na Tl maja najlepsze rezultaty znacznie odtsajace od pozostałych uczesników, w kwalach tez pokazali sie z dobrej strony. Tomlinson to na chwile jest jedna pólke nizej niz Francuz.

Kwakye Jeanette - Thanou Ekateríni 2.0 2/10
Kurs napewno przeszacowany! Thanou w kwalach została wygwizdana wiec humor pewnie jej nie dopisuje. Po przerwie spowodowanej "afera dopingowa" w jaka była uwikłana nie do konca wiadomo w jakiej jest dyspozycji, ale w dotychczasowych startach niebłyszczała.

Gevaert Kim - Kallur Susanna 1.05 9/10
Zestawienie Dawida z Goliatem. Jesli tylko Kim niezostanie wykluczona przez falstart badz w trakcie biegu nienaciagnie sobie czegos to powinna w miare spokojnie wygrac cały bieg (1.12 Ub), Kallur to jedna ze slabszych zawodniczek w gronie startujacych wiec Kim na dokładki jak znalazł.

Jest jeszcze kilka ciekawych pozycji ale wyzej wymienione najbardziej mi sie podobaja.

Do góry
Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08