Wizards @ Spurs Ostatnio z formą zespołu Spurs nie najlepiej. Porażki w słabym stylu z Utah czy wysoka porażka z Phoenix chluby nie przynosi. Tym bardziej, że ten zespół przyzwyczaił wiele osób ( w tym mnie) do regularnego wygrywania i bardzo dobrego bilansu na koniec zasadniczej części sezonu.
Dziś Tima i spółke czeka cięzkie zadanie powstrzymania swietnie grających u siebie Wizards. Ja osobiście liczę, że to się uda.
Nie widze jakoś trzeciej z rzedu porażki Spurs, brak Jamisona w zespole stołecznych z pewnością będzie widoczny.
Z pewnością Greg wie, że nie można grać bardzo ofensywnej koszykówki z Wash gdyż może się to skonczyć skarceniem jak to miało miejsce w meczu z Suns.
San Antonio musi zagrać mądrze, rozważnie, rzucać z przygotowanych pozycji - do tego nas przyzwyczaili i dziś po głowie mi chodzi w tym meczu zarówno wygrana SA jak i under, który zagram.
Typ :
Under 200 @ 2,10 6/10Philadelphia @ CharlotteZespół Philadelphii do tej pory rozegrał u siebie 20 spotkań z czego wygrał tylko 8. Dziś nadarza się bardzo dobra okazja do dziewiątego zwycięstwa. Zespół Bobcats przyjedzie do Phili osłabiony, na wyjazdach nawet nieźle się prezentuje ale mnie swoją postawą nie przekonuje.
Myśle, ze ekipa 76 –ek już wraca na właściwy tor. Ostatnio wygrali po dogrywce mecz z NJ gdzie bardzo dobrze zaprezentował się Iguodala i Dalembert.
Drużyna Phili wg mnie zajmuje nieadekwatna pozycje do swoich możliwości i dziś pokaża kawałek dobrej, skutecznej koszykówki i wygrają spokojnie to spotkanie i nie będą trzymać swoich kibiców w niepewności do samego końca jak to miało miejsce w meczu z Golden czy z NJ
Typ :
76ers ( -5) @ 2 7/10Golden State @ MinnesotaMinnesota przegrała ostatnie cztery spotkania, w ostatnim meczu została upokorzona i rozbita przez graczy Rakiet. Zarówno graczom Golden jaki i Wilków marzy się gra w ósemce ale aby tam się znaleźć trzeba wygrywać mecze z bezpośrednimi rywalami o to miejsce. Jeśli dzis Minnesota wygra mecz zrówna się bilansem własnie z graczami Golden, które przystąpi do tego meczu bardzo osłabione. Brak Richardsona czy Davisa to wielka strata i ciężko będzie tych graczy zastąpić.
Liczę na dobrą gre drużyny Kevina i wygranie ważnego meczu. Przy tym spodziewam się underka.
Typ :
Under 106.5 (HT) @ 1,909 5/10Do tego z sentymentu zagram chyba na Denver

( z handi pewnie też

)