Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#947408 - 10/02/2007 12:37 Re: Puchar Polski 2007 [Re: kajtek]
- c1amak - Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/06/2005
od siebie dam takie podsumowanie:

wszystkie informacje z portalu http://www.plk.pl:

"Z pewnością o zwycięstwo będzie Czarnym niezmiernie trudno, bowiem przyjechali do Trójmiasta osłabieni brakiem swoich podstawowych graczy z pozycji silnego skrzydłowego i centra. Alex Dunn choruje na zapalenie oskrzeli, a Jamajczyk Omar Barlett mocno naciągnął mięsień uda. Bez tych koszykarzy na pozycji środkowego musi występować, jeszcze niezgrany z zespołem, Litwin Evaldas Jocys, a na pozycji silnego skrzydłowego gra Darrel Tucker, dla którego jedyną alternatywą jest Tomasz Zabłocki. Dla porównania Anwil ma pod koszem Hilla, Grudzińskiego, Hajrica i Białka co znacznie zwiększa trenerowi Pipanowi pole manewru."

A zatem duży plus na korzyść Anwilu, który nie ma problemów kadrowych. Jeśli chodzi o mecz Anwilu z Kagerem to nie uważam żeby Kager olał to, aż tak jak to piszesz kajtek, przede wszystkim Kager załatwiły kontuzje:

"- Graliśmy twardo, wiedzieliśmy, że Kager ma kilku graczy kontuzjowanych – mówił rozgrywający Anwilu, Chris Thomas. "

Jeśli chodzi o meczyk Energi ze Śląskiem to jak już wszyscy wiedzą Wrocławianie się na PP wypieli:

"Zastępujący Andreja Urlepa w roli pierwszego trenera Andrzej Adamek, pozbawiony swoich podstawowych koszykarzy, postanowił dać szansę młodzieży. Dzięki temu sporo minut na parkiecie spędzili juniorzy Diduszko, Grzywa, Hałas czy Mielczarek. Pierwsza połowa udowodniła, że przed tymi koszykarzami jeszcze sporo nauki. Trzy asysty przy czternastu stratach oraz zaledwie 27 punktów zdobytych w tej części gry mówią same za siebie."

To chyba faktycznie mówi samo za siebie, jak juniorzy grają z pierwszoligowym teamem (i to z czołówki) to wynik oczywisty.

Na koniec trochę statystyki:

2006-10-21 Anwil - Energa Czarni 83:63

w meczu tym O. Barlett zdobył 10pkt i grał 27:02 min. i miał 6 zbiórek, natomiast A. Dunn zdobył 11pkt, grał 34:44 min. i miał 7 zbiórek

2007-01-27 Energa Czarni - Anwil 72:78

w meczu tym O. Barlett zdobył 11pkt i grał 22:52 min. i miał 6 zbiórek, natomiast A. Dunn zdobył 7pkt, grał 32:44 min. i miał 8 zbiórek

Teraz obaj nie grają !!!

oczywiście koszykówka (jak każda dyscyplina :)) jest nieprzewidywalna w 100% \:\) ale w 80% da się przewidzieć \:D hihi

Do góry
Bonus: Unibet
#947426 - 10/02/2007 12:41 Re: Puchar Polski 2007 [Re: kajtek]
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
Originally Posted By: kajtek
Napisze tak: spotkanie Anwil - Energa Czarni nie jest takie latwe jak sie wam wydaje co do wyniku i awansu do finalu.
To co zauwazylem to to ze buki faworyzuja az za bardzo anwil i kursy 1.3 1.4 sa smieszne bo nei zapominajmy ze jest to puchar polski a nie polfinal playy-offow i walka o medale co i tam taki kurs nawet na zdecydowanego faworyta jest zbytnio nie do przyjecia i zaryzykowania wiekszej kaski na Anwil.
To co rzuca mi sie w oczy w grzeAnwilu to slaba gra JAgodnika, niby mial dawac sie z siebie duzo, duzo tez punktowac mialy byc te jego slyyne trojki a tu cisza.. moze cisza przed burza ja go nie skreslam ale jeden dobry mecz zaraz po przyjsciu do zespolu to zamalo . No bo nie oszukujmy sie ale srednio 8 pkt na mecz w ostatnich spotkanaich to troche malo. CZarni maja naprawde dobra ekipe ktora bedzie potrafila powalczyc z Anwilem.
Wczoranszy mecz ze Slaskiem zamazal nam troche oczy i wydaje sie ze Energa wygrala bo rezerwami gral Slask. Tak to prawda ale wlasnie oto chodzilo zeby wygrac bo niektore zespoly nawet z taskiej promy by nie skorzystaly i nie ograly Wroclawian.
Sam jeszce nie wiem czy Anwil czy Czarni a moze jakis overek? Pomyslimy Jedno co wie mto wstyd Kagere byc gospodarzem i olac puchar ech panowie ktorzy bierzecie za to pieniadze ładnie tak okradac widza, Kager out.

Anwil jest slusznie tak faworyzowany bo bedzie mial w tym meczu ogromna czasami moze i nawet przygniatajaca przewage pod koszami! Czarni graja bez swojich 2 podstawowych wysokich zawodnikow. Tucker ktory zwykle jest ich zmienikiem zagra dzis pewnie caly mecz, a tetowany Litwin szalu wczorajnie zrobil. Zmieniac ich bedzie zablocki ktoremu to Stevic zbieral wczoraj pilki w atakujak chcial gdysie kryli.
A co do samego Jagody to w kazdym meczu jest pieczolowicie pilnowany. Anwil to nie Prokom gdzie gdy gral jagoda bylo 7-8 rownorzednych zawodnikow. Przeciw Anwilowi obrona ustawiaja glownie przeciw niemu i Plucie Hillowi

Do góry
#947439 - 10/02/2007 12:43 Re: Puchar Polski 2007 [Re: przyborro]
przyborro Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2006
C1mak po co ty wklejasz zapowiedz z plk.pl kazdy zna ta stronke i czyta. Tu sie wyglasza opinie!!!

post do kasacji

Do góry
#947467 - 10/02/2007 12:53 Re: Puchar Polski 2007 [Re: przyborro]
- c1amak - Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/06/2005
przyorroł \:\) z tego co wiem to zapowiedz którą wkleiłem (za pierwszym razem) to OPINIA Pana Piotra Wasilewskiego (CZYTAJ OPINIA!!!) w której jest wiele istotnych informacji odnośnie meczyku

zanim zaczniesz "piepszyć" weź poczytaj trochę co jest grane w danym temacie \:\) skoro jakiś fachowiec wypowiada się na temat tego meczu to cenię sobie jego zdanie i wklejam tutaj, nie ma lepszego źródła niż plk.pl (no dobra tutaj to się można kłócić :))

zresztą naturalne jest na tym forum (i każdym innym) że wkleja się informacje z oficjalnych źródeł o kontuzjach i aktualnej dyspozycji danej drużyny

btw coś taki nerwowy? nie zdąrzyłeś zagrać po kursie 1.8 czy co? \:p

Do góry
#947753 - 10/02/2007 14:10 Re: Puchar Polski 2007 [Re: - c1amak -]
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
A ja dzisiaj ponownie stworzę sobie taką małą jednoosobową opozycję i tak jak jakiś czas temu (kurs >3.0 się kłania;)) samotnie postawię na Turów. Tym razem nie jestem już jednak aż tak mocno przekonany co do ich zwycięstwa więc ograniczę się do dodatniego handi w postaci +8,5 pkt.

Ta defensywa po prostu zabija wszystko co stanie im na drodze i nic tu nie zmieni fakt grania de facto na wyjeździe.
W pamiętnym meczu Prokom nie mógł z 50-tki wyjść, dzisiaj sobie nawrzuca niewiele więcej bo przeciwko niezwykle twardej obronie po prostu grać nie potrafi, a że tak samo dobrą defensywą odpowiedzieć nie potrafi to i dodatnie handi na Turów wybitnie mi pasuje...

W drugim meczu Anwil i to bez najdrobniejszego mrugnięcia okiem. Co prawda na poranną promocję u ziemniaczanych się nie załapałem ale -6,5 w Expie też fajne, tylko weź bądź człowieku mądry i zagraj teraz cokolwiek u nich... :|

Do góry
#949226 - 10/02/2007 20:40 Re: Puchar Polski 2007 [Re: tomo]
rafako Offline
a.k.a. "typer 1986"

Meldunek: 12/05/2004
jak to jest z tym pucharem ULEB. zwyciezca praktycznie gwarantuje podobno sobie udzial w tym pucharze, powiedzmy ze wygra prokom i zbobedzie mistrza, to wtedy w pucharze bedzie gral anwil bo byl w finale pp,czy druzyna z drugiego mijsca w lidze( mysallem ze do pucharu uleb wybiera sie vicemistrza polski)

Do góry
#949354 - 10/02/2007 21:25 Re: Puchar Polski 2007 [Re: rafako]
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
W rzeczywistości Pucharu Polski i Pucharu Uleb nie łączy zupełnie nic...

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  Akhu, rafal08