Opcje tematu
#949773 - 11/02/2007 09:15 NBA 11/02/2007
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
11/02

19:00 San Antonio @ Miami

19:00 Portland @ Washington

20:30 L.A. Clippers @ Indiana

21:30 L.A. Lakers @ Cleveland

0:00 Boston @ Minnesota

0:00 Dallas @ Philadelphia

2:00 Chicago @ Phoenix

3:00 Atlanta @ Golden State

3:00 Seattle @ Sacramento

================

Gospodarze na drugim miejscu.
Prosze podawać sensowne informacje.
Uprasza się o niepodawanie suchych typów.
Pomocne linki w przyklejonym temacie w dziale US Sports

Do góry
Bonus: Unibet
#950508 - 11/02/2007 13:26 Re: NBA 11/02/2007 [Re: Platini]
Zabielany Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/02/2005
Dzisiaj naprawde ciekawe pojedynki, dlatego dyskuje warto rozpoczac juz wczesniej.

Miami - Spurs 1 @2.06
Widziałem Heat z Cavs... i praktycznie nie wiem dlaczego przegrali. Najzwyczajniej w świecie uciekł im ten mecz. Niby sobie pykali kosz za kosz.. a tu nagle +20 Cavs. Szak jest w dobrej formie, jest co prawda wprowadzany do zespolu wolno, jednak ZO jakos drastycznie nie odstaje. Kapono mecz przeciwko Cavs nie wyszedl, jednak ostatnio takze moze imponowac. O formie Flasha nie musze chyba nikogo przekonywac. Nie wyobrazam sobie, zeby Miami nie awansowalo to Play Offów. Moim zdaniem z pozostalych 32 spotkaniach jakie zostaly Heat do rozegrania, Miami wygra okolo 25... i awansuje do PO z miejsca 3-6. Ostatnia forma Spurs dość dziwaczna. Szczesliwe zwyciestwo w LA, porazki z w Utah i Phoenix,i potem dość niespodziewane zwyciestwo w stolicy... i to roznica 27 punktów. Nie ogladalem spotkania, wiec ciezko wywnioskowac czy byla to zasluga wash, czy spurs, w co watpie. W meczu z Magic, SA... praktycznie przez caly mecz kontorolowalo sytuacje na boisku... przez caly mecz utrzymawala sie przewaga..10 punktów...aby pod koniec 3 kwarty był remis, a ostatecznie porazka. Szczerze mowiac to co gra ostatnimi czasy Spurs jest dla mnie lekko niezrozumiale. Upieram sie od dluzszego czasu, ze jezeli wyeliminowac by Duncana... z gry... to SA jest ledwie przecietnym zespolem. Przewaga parkietu, i chyba jednak mimo wszystko wyzsza forma... powinny zaowocowac zwyciestwm gospodarzy. Heat w ostatnim czasie, z wyjatkiem Cavs, ogrywali ledwie slabeuszy... pora ograc kogos konkretnego.

Wash - po komromitacji z SA, pora odbudowac zaufanie. Roznica przynajmniej 1 klasy, jak nie dwóch. No i ten Arenas...

Pacers - tutaj mam lekkie watpliwosci... pacers po serii 3 porazek z rzedu. Clippersi to jeden ze slabszych zespolow w nba, jesli chodzi o spotkania wyjazdowe. Ostatnio zwyciestwo w Philadelfii, wiec pora teraz wrocic do normy, czyli porazki. Indiana wciaz tak jakby szuka stylu. Gra bez klasycznego rzucajacego obroncy... z cala pewnoscia nie jest latwa. Po incydencie z Denver pewnie Stern zawiesi Armstronga... choc nie doczytalem... bo mi niemilosiernie muli net. Handi dość niskie... do polkniecia... jak dla mnie Pacers. J.O..wrocil na ostatnie spotkania... wiec powinno to wystarczyc na slabe LA..

Dallas - zespol ideany kontra... szalona philadelfisjka koszykówka... co prawda Mavs na wyjazdach ... rzadko wygrywa pewnie... ale wygrywa. Obnazyli Houston... to pokazuje... ze zdecydowany faworyt do mistrzostwa jest tylko jeden. Jezeli Mavs gra na maxa... to nie ma zespolu, ktory bylby w stanie ich zatrzymac. A 75% na Phile powinno wystarczyc.

Do góry
#951375 - 11/02/2007 16:50 Re: NBA 11/02/2007 [Re: Zabielany]
Matprof Offline
member

Meldunek: 12/01/2007
Originally Posted By: Zabielany

Widziałem Heat z Cavs... i praktycznie nie wiem dlaczego przegrali. Najzwyczajniej w świecie uciekł im ten mecz.

Z Heat to prawda, tez ogladam, ogladam i cały czas mialem wrazenie ze Heat dogoni Cavs a tu taka poracha.
Podobnie bylo z San Antonio, Spursi grali w Orlando, pierwsza kwarta 27:20, do przerwy 59:48, wydawalo sie, ze kontrolują grę i nic złego się nie stanie, a jednak... przegrali.

Z dzisiejszych spotkań najciekawiej wyglądają pojedynki:

- Golden State Warriors v Atlanta Hawks

Atlanta u siebie gra słabo, za to na wyjeździe jest to zupełnie inna drużyna (ostatnio zwycięstwo z Phoenix, czy w ubiegłą niedzielę po dogrywce z NJ), dla równowagi Golden State często zwycięża przed własną publicznością. Śmiem jednak twierdzić, że mimo ważnych osłabień (brak J.Richardsona i B.Davisa) to GSW jest zespołem lepszym, ostatnio potrafiącym ograć na wyjeździe Indianę i Philadelphię. Poza tym będzie to rewanż za mecz w Atlancie (tam Hawks wygrali 115:94)

Typ: 1 (1.52) Sportingbet

- Phoenix Suns v Chicago Bulls

O wyjazdowych meczach Chicago napisano na tym forum wiele, i nadal nic się nie zmieniło, byki wciąż mają problem z wygrywaniem na obcych parkietach. Słońca upokorzone w piatek przez Atlantę będą zdecydowanym faworytem w niedzielnym meczu. Co prawda nie ma stuprocentowej pewności, że Nash dzisiaj zagra (sam zawodnik twierdzi co prawda, że czuje się lepiej, ale jest zbyt cenny dla drużyny by wrzucać go do składu z niedoleczoną kontuzją), zastępujący go w pierwszej piątce Barbosa zagrał z Atlantą przyzwoity mecz (19 pkt i 5 asyst) i myślę, że na Byki powinno to wystarczyć.

Typ: 1 (1.22) Sportingbet

Sympatyczne AKO: 1.85 i zawsze można dorzucić jeszcze jakiś meczyk: może Indianę (1.44)

Do góry
#951445 - 11/02/2007 17:05 Re: NBA 11/02/2007 [Re: Matprof]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
dzis overek 203 w washingtonie i dzien zemsty arenasa
"Arenas: "Time to Get my 50 Points vs. Portland."
Arenas has vowed to score 50 against the Trail Blazers on Sunday as payback for anyone who might have had anything to do with his not making the U.S. national team for the world championships last summer. Phoenix coach Mike D'Antoni and Portland coach Nate McMillan served as assistants on that team, and Arenas unleashed his frustrations against D'Antoni by scoring 54 against the Suns in December "

Do góry
#951490 - 11/02/2007 17:11 Re: NBA 11/02/2007 [Re: Zabielany]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Originally Posted By: Zabielany
Wash - po komromitacji z SA, pora odbudowac zaufanie. Roznica przynajmniej 1 klasy, jak nie dwóch. No i ten Arenas...

Zupelnie sie z tym nie zgodze, ze jest az taka przepasc. Sa to zespoly z tej samej polki ( ze wskazaniem na Was), glownie za sprawa...Arenasa wlasnie - najwiekszego egoisty jakiego widzialem. Daje glowe uciac, ze Wash bez Arenasa graloby o wiele lepiej. Na miejscu wlascicieli Wash juz dawno wyrzucilbym tego goscia ze skladu sprzedajac go do zespolow, ktore...nie chca grac w PO ;\) i na 100% bylo by to dobre posuniecie.
Widzialem mecze Was i Por i na tej podstawie pisze powyzsze slowa.
Ostani mecz z SA przegrali wyraznie tylko i wylacznie przez pseudogwiazde Arenasa.
Moim zdaniem zespol ten bedzie mial ciezko zakonczyc sezon z dodatnim bilansem.

Pozdrawiam.

Do góry
#951507 - 11/02/2007 17:13 Re: NBA 11/02/2007 [Re: jarko 33]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Originally Posted By: jarko 33
"Arenas: "Time to Get my 50 Points vs. Portland."

A to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze Was zacznie sie staczac.

Do góry
#951717 - 11/02/2007 17:44 Re: NBA 11/02/2007 [Re: donic]
kajtek Offline
enthusiast

Meldunek: 27/12/2006
kurs podskoczyl na Miami czyzby kogos brak w zespole???

Do góry
#951809 - 11/02/2007 17:56 Re: NBA 11/02/2007 [Re: kajtek]
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/10/2001
Trzeba sprobowac jeszcze raz Miami(choc po meczu z Cleveland bylem oburzony i zygalem ile wlezie) 2.22 za FULL STAKE: 10/10

Gra obronna SA coraz mniej mnie przekonuje...poza tym ten motyw z orlando gdzie koles w 2 sekundy rzucil pilke z boku na kosz a drugi wsadzil i frajersko przegrali koncowke...oby dzis Miami im wybilo obrone z glowy Wade ostatnio beznadziejnie bodajze 6 TO jak dobrze liczylem i tez nie wiem jak mogli nie wykorzystac nieporadnosci Cavsow...co prawda niezle zagral Le Bron i dzieki temu Cavs wygrali ale coz czas na rehabilitacje co prawda do PLAY OFF jeszcze troche ale jesli przegraja dzis Heat ten meczyk to sytuacja zaczyna sie lekko komplikowac...a wiec
Forme wyzej opisal Zabielany wiec nie bede sie powtarzal \:\)
GO Heat!

Do góry

Moderator:  rafal08