Wlasnie z checia posluchalbym uwag szczegolnie "autochtonow"
Dla mnie dzis:
Tychy - Gdansk 1 1,60 6/10 /
Bwin/
Stawiam na Tychy chyba ze Odrobny znow zagra magicznie i obroni wszystko ( jest naprawde swietny ). Tychy maja bardziej doswiadczony zespol, ale mlodziez z Gdanska jest z kolei bardziej glodna sukcesu. W tym sezonie Gdanszczanie zdobyli tylko 2 pkty w konfrontacjach z Tychami ( 1 zwyciestwo po dogrywce ) . Stocznia az 5 meczy walczyla z Toruniem podczas gdy Tychy szybko w 3 meczach zalatwilo awans.
Dopisalem jeszcze bo to moze miec lekki wplyw na typ - w Stoczni brak bedzie dzis: M.Urbanowicza ( zawieszony na 2 mecze), Riabenki ( uraz wiazadel) i Sklodczyka (grypa ) nie sa to kluczowi gracze ale wazne uzupelnienia. Ale i tak kluczem bedzie dyspozycja Odrobnego.
Cracovia - Podhale no bet
Troszke obawiam sie tego pojedynku i wydaje mi sie ze bedzie ciezko dla Craxy, aczkolwiek wydaje mi sie ze Cracovia ma wazna przewage - tj. pozycja bramkarza Radziszewski jest lepszy od Rajskiego ( choc w tym roku Radzik chyba nie gra najlepszego sezonu). Poza tym pod znakiem zapytania stoi wystep kapitan nowotarżan Jaroslawa Rózanskiego.
Torun - Unia 1 1,55 6/10 /
Bwin/
POd warunkiem ze Torun-iowi bedzie zalezalo na walce o 5 miejsce bo potencjal maja.
Zaglebie - Naprzod 1 1,40 ale za niski kurs by grac gdyz to Derby
Sanok - Krynica X2 1,90 3/10 /
Bwin/
Supeer ciekawy meczyk , na razie Sanok wygral 2 mecze i z meczu na mecz idzie im latwiej . Wiadomo ze dzis przyjdzie sporo ludzie i doping bedzie ogromny. Ale dla Krynicy to ostatni dzwonek na odwrocenie losow rywalizacji. Ja zaryzykuje X2 dla KTH.