Dzisiejszy dzien byl jednym z lepszych w tym turnieju przynajmniej dla mnie. Wyniki ukladaly sie zgodnie z planem, nawet mixty "wchodzily" jak trzeba. Z wyjatkiem jednej parki, ktora mocno mnie zawiodla (Stubbs/Wood), no ale jak sie gra dwa wyczerpujace mecze w odstepie kilku godzin to coz..Trzeba uwazac na przyszlosc na takie spotkania. Corretja odstawil dzis piekny horror, ale najwazniejsze ze wygral. To jest wlasnie piekne w tym sporcie, te zwroty akcji i przebiegu meczu.
Jutro skupiam sie na nastepujacych spotkaniach:
David Nalbandian vs. Marat Safin 1 O tym meczu juz chyba wszystko zostalo powiedziane, nie wiem jeszcze w jakiej formie, ale ten mecz pojawi sie na moim kuponie. Jak znam Safina to jutro zagra mecz roku i zmiecie Nalbandiana no ale coz, trzeba zaryzykowac ze chociaz raz ten nieobliczalny typ zagra tak jak chcemy
Silvia Farina Elia vs. Tamarine Tanasugarn 1 Wloszka w calkiem niezlej dyspozycji. Czas by osiagnela cos wiecej niz kilka rund w nizej notowanych turniejach. Mysle ze poradzi sobie z Tamarine.
Katarina Srebotnik vs. Emilie Loit 1Katarina w swietnej formie roznosi rywalki i to nie tylko w singlu (moj dzisiejszy mixt
). Francuzka jest w tej rundzie wielkim fuksem i mysle ze czas zegnac sie z impreza. Dla mnie mocna 1.
Hicham Arazi vs. Gaston Gaudio 2 Gaston jak juz gra to na calego. Arazi swoje juz zrobil, odprawil wyzej notowanych zawodnikow i mam nadzieje ze jutro nie bedzie znowu az tak bardzo zmotywowany. Jezeli kurs bedzie cienki to nie gram.
Agassi-Robredo
Pewnie wygra Andre, ale po takim kursie nie warto ryzykowac.
Grosjean-Spadea
Moim zdaniem latwe zwyciestwo "groszka".
Reszta jutro jak beda znane kursy, trzeba popracowac nad deblami i mixtami. A teraz mozna udac cie na zasluzony odpoczynek po ciezkim dniu