[QUOTE]Oryginalnie wysłał RAFTER:
[qb]witam
Jutro ferrero-gaudio 2.Dosyc ciezki typ ale szanse sa mozna powiedziec rowne.Gaudio ostatnio wydaje sie byc w dobrej formie.Wogole polubilem tego zawodnika jest solidny i jego uderzenia sa bardzo precyzyjne szczegolnie backhand.Kurs na ferrero jest zbyt zanizony i nieproporcjonalny do ryzyka.Co tu duzo mowic warto obstawic gaudio ale nie jest to nic pewnego .Mozna ten mecz porownac do dzisiejszego haas-pavel.Jesli gaudio wykaze taka wole walki jak pavel a ferrero troche zwatpi to powinien wygrac.
Apropo agassiego moim zdaniem nie wygra on finalu.Cos mi sie wydaje iz final moze byc sensacyjny.Mam tu na mysli 2 nazwiska z ktorych jedno powinno sie tam znalezc.Pavel i gaudio moim zdaniem jak juz to pavel.Obaj robia postepy i w najblizszej przyszlosci chodzi mi tu szczegolnie o pavla bukmacherzy beda zanizali na niego notowania.Moj final brzmi pavel albo safin -i ktos jeszcze
[/qb][/QUOTE]Polemizowałbym i to doć zdecydowanie. Gaudio jest solidny, owszem, backhand ma porzšdny, to również nie mija się z prawdš, ale primo jeli wygra z - niby kontuzjowanym - Ferrero to będzie dla mnie sporš sensacjš, secundo do półfinału nie dojdzie, bo ma po drodze spotkanie z przyszłym zwycięzcš całego turnieju - Agassim, który jest w rewelacyjnej formie i jako jedyny zawodnik przechodzi z jednej rundy do drugiej praktycznie się nie wysilajšc.
I z całš pewnociš dzisiejszego spotkania Niemca z Pavelem nie można rozpatrywać w kontekcie przyszłych gier. Haas popełnił ponad 40 (!!!) niewymuszonych błędów więcej niż przeciwnik, jaki z tego wniosek? Otóż rewelacyjnie grajšcego do tej pory Niemca dopadł turniejowy kryzys (który to przytrafia się większoci zawodników podczas wielkoszlemowych turniejów vide Corretja z Clementem, Ferrero z Kotletem, czy Ferrero z Kuertenem w tamtym roku), a swoje zwycięstwo Pavel zawdzięcza nie dobrej grze, bynajmniej, lecz fatalnej postawie przeciwnika. Mylę, że prawdziwa jakoć gry Pavela objawi się w jego spotkaniu z Corretjš (czyt. Rumun nie ugra nawet seta
) - kurs na Corretję w Interwetten 1,40 (mylę, że w stsie będzie przynajmniej 1,50).