Przyznam, że mocno się dziś zdziwiłem. Wyjątkowo łatwe zwycięstwo Hewitta, porażki Federera, Johanssona i te może nieco mniej niespodziewane Araziego (!!!), Dupuis oraz Economidisa. Odnoszę wrażenie, że Wimbledon zaczyna żyć, nabierać swoistego charakterku, który lubi sprawiać fanom tenisa (czyt. hazardzistom
) liczne psikusy. Spójrzmy na dzień jutrzejszy:
Malisse - Spadea 1.40 2.40 (tego spotkania bym nie ruszał, Vince miał być podobno nie w pełni sił na mecz z Larssonem, ale i tak - z trudem bo z trudem - zwyciężył, natomiast jeśli chodzi o Malisse'a to trawa nie jest jego ulubioną nawierzchnią - podsumowanie: jeśli już grać, to na
Spadea'ę )
Rusedski - Lee H.T. 1.15 4.00 (Kura już pisał wcześniej, że jego zdaniem Greg nie zajdzie zbyt daleko w tym turnieju, z czym ja całkowicie się zgadzam, zabawny tenisista - bo z Korei :-) - ma spore szanse na zwycięstwo - podsumowanie: grać tylko na
Lee :-))
Philippoussis - Enqvist 1.60 2.00 (to spotkanie może być długie i zacięte, lecz IMO wygra Philippousis w 4 setach - podsumowanie:
Philippousis )
Kiefer - Gonzales 1.30 2.70 (Kiefer potężnie męczył się w swoim pierwszym meczu z przeciętnym Balcellsem, lecz w II rundzie powinien wygrać bez większych problemów - podsumowanie:
Kiefer )
Krajicek - Blake J. 1.60 2.00 (niegdyś fantastycznie grający na trawie Krajicek jest chyba jeszcze kawał drogi od dawnej formy - podsumowanie:
Blake )
Nalbandian - Mathieu 1.50 2.10 (jak już ktoś wspomniał Mathieu jest "w gazie" i powinien dość łatwo poradzić sobie z preferującym wolniejsze nawierzchnie Argentyńczykiem, za Mathie przemawiają również odrobinę lepsze warunki fizyczne - podsumowanie:
Mathieu )
Gambill - Dent T. 1.45 2.30 (Jean-Mark jak zwykle świetny na szybkich nawierzchniach, Taylor natomiast wygrał co prawda w I rundzie, lecz z Mirnyiem, który przeżywa potężny kryzys formy - podsumowanie:
Gambill )
Arthurs - Novak 1.55 2.05 (Arthurs świetny w tym roku na trawie - podsumowanie:
Arthurs )
Pavel - Beck 1.20 3.40 (Pavel niby łatwo wygrał z Carlsenem, a Beck męczył się niemiłosiernie z słabiutkim Simonim, ale mam dziwne wrażenie, że ten mecz może nie być tak jednostronny, jak wskazuje na to kurs - podsumowanie: jeśli grać, to na
Becka , choć na jego zwycięstwo daję jakieś 30%)
Lapentti - Cowan 1.55 2.05 (Lapentii miał spore problemy z J. Delgado, a Cowan, no cóż, to chyba miejscowy bohater :-) - podsumowanie: raczej
Cowan )
Martin T. - Clement 1.60 2.00 (kolejny ciężki mecz, choć wg mnie zakończony zwycięstwem doświadczonego Martina - podsumowanie:
Martin )