Wybrane spotkania na dzis:
W Zurichu wydaje sie, ze powinno sie obyc bez niespodzianek, mecze raczej pewne, ciezka przeprawa moze czekac jedynie Jelenke Dokic, ktora nic ostatnio nie prezentuje, a jej rywalka wrecz przeciwnie. A wiec:
Hantuchova D. v Dementieva E. 1
Clijsters K. v Coetzer A. 1
Mauresmo A. v Schnyder P. 1
Henin J. v Mikaelian M.-G. 1 (?)
Dokic J. v Stevenson A. 2 (?)
Clijsters i Amelie bardzo pewnie wygladaja, graja z rywalkami w obecnym czasie bez formy i powinny byc w obu wypadkach gladkie dwa sety. Henin gra z przedstawicielka gospodarzy i po kursach jakie oferuja nam buki raczej nie ryzykowalbym 1, moga byc 3 sety, a wynik jest sprawa otwarta, chociaz wiecej atutow wskazuje na Henin (m.in doswiadczenie..). Dokic nie ruszam, bo kiedys sobie obiecalem, ze spotkania z jej udzialem bede omijal z daleka, czuje ze wygra, ale bedzie pewnie meczyc strasznie. Stevenson mimo braku spektakularnych sukcesow, odprawila ostatnio o wiele bardziej wymagajace rywalki.
Madryt
Srichaphan P. v Ljubicic I. 1
Santoro F. v Nalbandian D. 2
Johansson T. v Calleri A. 1 (?)
Novak J. v Moya C. 2 (?)
Grosjean S. v Youzhny M. 1
Ferrero J.C. v Corretja A. 1 (?)
Agassi A. v Lopez F. 1
Federer R. v Lapentti N. 1
Troszke opisu:
Najpewniej wygladaja tu dla mnie zdecydowanie Roger Federer, oraz oczywiscie Agassi. Na Andre kursy smieszne, wiec grac nie warto, natomiast Federera polecam, jego forma zwyzkuje i mam nadzieje, ze dzis mnie nie zawiedzie po raz kolejny. Wydaje sie, ze dzis powinna zakonczyc sie przygoda dwoch najwiekszych niespodzianek tego turnieju czyli Lopeza oraz Calleri'ego. Lopez mimo grania przed wlasna publicznoscia dzis nie da rady Andre, natomiast Augustin dotarl juz zdecydowanie za daleko jak na jego mozliwosci gry w hali i mysle, ze dzis wezmie gore doswiadczenie Johanssona. Nie wiem co sadzic o meczu dwoch hiszpanow, niby faworytem jest Ferrero, ale to nie jego nawierzchnia i moze byc roznie, tym bardziej jak gra dwoch zawodnikow z jednego kraju ciezko cos wyrokowac - dla mnie no bet. Licze bardzo na Paradorna, powinien poradzic sobie z Ljubiciciem, skoro ogral o wiele bardziej wymagajacego Henmana. Sebastian Grosjean wg. mnie wygra z Luznym, ale moga byc 3 sety. Kursy sa dosc ciekawe wiec zagram ten mecz. Nalbandian jesli jest na fali to wygrywa i sadze, ze to wystarczy na Santoro, ktory troszke szczesliwie wygral z Haasem. Novak - Moya to moze byc mecz dnia, wynik jest otwarty ale wierze, ze sciany pomoga znowu gospodarzowi. Po tym co wyczynial Carlos w meczu z Gonzalezem sadze, ze dzis znowu jego psychika bedzie znaczaca.
Bratyslawa:
Tulyaganova I. v Kurhajcova L. 1
Grande R. v Loit E. 1
Jedynie te dwa mecze sa dla mnie w miare do przewidzenia, ale nie ruszam ich ze wzgledu na kursy. Wydaje sie dosc pewne zwyciestwo Irody, oraz obronczyni tytulu z przed roku - Rity Grande.
Zobaczymy co z tego bedzie, na pewno beda jakies niespodzianki, nie wszystko ulozy sie po mojej mysli, sztuka jest je wylapac. Chyba trzeba bedzie zagrac jakis system...
Udanych typow - pozdrawiam.