#1593558 - 16/09/2007 01:43
Re: GRAND PRIX
[Re: mihal]
|
member
Meldunek: 26/03/2006
|
iversen-dobrucki 1 1,6 baw 10j Jak wyżej. jeszcze wczoraj wieczorem puściłem to za @1.72 Ogólnie GP Challenge według mnie będzie obfitowało w niespodzianki i to nie za sprawą tylko pogody. Generalnie trudno coś typować bo jak dla mnie ani Dobrucki ani np Dryml na podium nie byliby jakims mega zaskoczeniem. Dlatego luźna łydka na te zawody w obstawianiu
|
Do góry
|
|
|
|
#1611346 - 22/09/2007 18:57
[Re: buszmen]
|
Karpaty 1928 Krosno
Meldunek: 22/07/2007
|
Co w temacie taka cisza??? halo ludzie dzis przedostatnia runda dzipi tyle ciekawych zdarzen;p moje propozycje 1 N.Pedersen- Crump 1 1,50 Nicki jak to Nicki zawsze jedzie swietnie mimo kontuzji bez problemu powinien dojsc do finalu a moze nawet i wygra a Jason niestety nie ta forma co rok temu jezdzi dobrze ale bez blysku za malo na Nickiego w tym sezonie 2 Gollob-Jonsson 1 1,45 Sporadycznie kiedy gram na Tomka ale dzis nie ma innej opcji jak kolejne podium myslalc o brazowym medalu Tomus musi dzis dojc do finalu a AJ ogolnie sezon nie najlepszy przez liczne kontuzje aczkolwiek na polfinal go stac ale jesli nie bedzie padac to Tomek spokojnie go polknie 3 Adams- Andersen 1 1,50 Leigh rowniez jedzie z kontuzja ale to co wyprawia Hans w tym sezonie w Polsce i GP (pod koniec ) to zenada tak wiec izzi 4 Holta-Lindback 1 1,40 Przez caly sezon gram uparcie przeciw czarnemu nie widze innej opcji on mnie wogole ni eprzekonuje mimo ze teraz jegoi forma jest coraz lepsza ale Rune go spokojnie powinien puknac i na deser; B.Pedersen- Pavlic 2 1,35 2,50 I znow kursy takie ze grzech nie skorzystac jak dla mnie Jurica to moze dzis nawet dojsc do polfinalu jesli wszystko zagra i nie spali sie psychicznie to moze dojsc naprawde daleko to chlopak bardzo utalentowany do tego zna ten tor jak wlasna kieszen tak wiec ja ryzykuje : Warto rowniez zagrac na Pavlica w parze z Lindbackiem po kursie 2,20 analitycy w sts nie doceniaja tego chlopaka ale dla mnie to dobrze
|
Do góry
|
|
|
|
#1611448 - 22/09/2007 19:53
[Re: legolas]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
Utalentowany jak utalentowany, ale furmanki ma niezłe. Ja to jednak zostawiam. Jurica będzie dziś jeździł dużo po orbicie, odwagi mu nie brakuje, ale techniki i doświadczenia w takiej stawce owszem. I może się chłopak nieco zdziwić jak zobaczy jak twardo jeździ się w GP. To samo tyczy się 1 łuku. Nie sądze by powtórzył dokonania Łaguty. Ale zobaczymy. Natomiast w kwestii ciszy, oto co ja dziś pograłem: #1: Harris - Zagar 2 1.85 - typ dnia, obok innej opcji na Zagara(o której zaraz). Nie lubię Słoweńca, nie cenię specjalnie, ale gdzie jak gdzie - w Krsko będzie szybki. Oglądałem wczoraj zawody z Krsko z 2005 i z 2006. W tych pierwszych Matej był 3, rok temu 6. Choć trzeba dodać, iż w zeszłym roku jego awans do 1/2 wisiał na włosku. Niemniej w każdym biegu Zagar był szybki, dlatego, że on po pierwsze wie jak dopasować tu sprzęt, a po drugie - które ścieżki wybierać. Awans do pófłinałów uważam, że spokojnie osiagnie. A nawet jeśli nie... na Harrisa starczy. Krsko to bowiem lotnisko, typowe lotnisko. Na takich Harris nie czuje się najlepiej, a i forma wystrzałowa nie jest. Zakład wchodzi nawet w przypadku równej ilości punktów. Grzech nie brać. Adams - Andersen 1 1.5 - Lejk po kontuzji, sam mówi, że nie czuje się na 100%, ale nie przypuszczam by miało to dziś znaczenie. Może gdyby były to zawody na dziurach, ale to nie w Krsko - tu jedzie się lekko, a opadów też nie zapowiadają. Hans ma dołek sprzętowy i trochę tez jednak sportowy. W Krsko szybkie rakiety to podstawa. Crump - Hampel 1 1.35 - szkoda, że musze grać na Crumpa, bo fajnie jakby zawalił(w kontekście walki Tomasza o brąz), ale tu nie widzę innej opcji. I puszczam w zapomnienie już nawet to, że w Bydgoszczy Jason pozbawił mnie wygranej na kuponie z ako 60.0 i na innym kuponie. Hampel w Krsko zawsze wypadał blado, co nie jest przypadkiem. Sam o tym mówi, że tego toru nie czuje i nigdy nie czuł. Gdy widziałem wczoraj jego jazdę z roku ubiegłego wiem, że nie rzuca on słów na wiatr. Gubił się na tym obiekcie jak dziecko. Zresztą Jarek często gubi się w walce. Mało tego, wylosował najgorszy z możliwych numer startowy, trójkę, co oznacza, ze w pierwszych trzech wyścigach ma następujący układ torów: CDC. Zawody w Krsko charakteryzują się tym, że pierwsza seria to naogół jazda gęsiego, każdy pilnuje kredy. A potem zaczyna się show. Także im później tym lepiej dla zewnętrznych pól. Im wcześniej tym gorzej. Wiem, ze Hampel podobnie wypowiadał się o torze w Bydgoszczy, ale tam jednak tor był nieco inny niż zwykle (nie do walki w sumie, oczywiście nie dla Golloba). Tu niespodzianek być nie powinno. A Crump swoje zrobi, na tym torze nie raz pokazał fajne ściganie, jak wszędzie zresztą. Niestety ostatnio forma nienajgorsza. #2 Hampel - Zagar 2 2.20 - obu zawodników opisałem już wyżej i chyba dość jednoznacznie z tych opisów wynika, że to Zagar powinien być tutaj faworytem (jak na mój gust). Jonsson - Nicholls 1 1.65 - Andreas zawodził Polonię, zawodził w lidzie polskiej, zawodzi siebie w GP - bo miała być walka o medale, a utrzymanie stoi pod znakiem zapytania. Ale Andreas w tym GP nie jeździ wcale źle, za to bardzo pechowo. To pojedynek dwóch głównych kandydatów do zajęcia 8 miejsca na koniec cyklu(a jednocześnie dwóch pewniaków do DK na 2008). Obaj lubią obiekt w Krsko, choć obiektywnie to Jonsson miał tu lepsze wyniki. Rok temu pechowo nie wszedł do 1/2, ale zdobył 8 punktów w dobrym w sumie stylu. Pamiętam jego jazdę z 2002, gdzie zaszedł do finału startując od biegów eliminacyjnych. Zresztą, to tor gdzie może pokazać swoje możliwości - walkę na całego, na szybkich motorach. A Nicholls? Wspomniałem, jeździł tu naogół dobrze, jest pod ścianą. Ale Scott ma chyba jakiś dołek sprzętowy. W Bydgoszczy było dno, w polskiej lidze - u siebie z Unią dno, w Lesznie - w sumie świetnie. Trochę kameleowa dyspozycja. Jak to u Scotta. Dziś będzie zapewne twardo, a to nie są dla niego wymarzone warunki. To nie jest pewka, ale wyżej widzę Jonssona - bo tak. Numer startowy niższy u Jonssona, co może mieć znaczenie. A ponadto z Profesjonala: Gollob - Hancock 1 1.35 - unikam zakładów na Tomasza, choć chyba skuszę się na V za 6.00 w Unibecie Tutaj zdaje mi się jednak, że spokojnie ogra Hancocka, który nie ma już o co jechać, nie ma formy, a ponadto w Krsko nigdy mu nie szło. Crump - Harris 1 1.3 - obaj opisani wyżej. Osobiście uważam, ze no way dla awansu Chrisa do 8. Nicki - Hans 1 1.3 - może Nicki po kontuzji, ale to kolejny z zawodników, który kocha ten obiekt. Rok temu 1, dwa lata temu - 2. Dodam, że wtedy nie było tych rakietowych startów i dojazdu do 30 metra. Jonsson - Hampel 1 1.5 - także opisywałem już wyżej. ====== Ponadto, spodziewam się niezłego występu Antonio. To znaczy: przyzwoitego. Pod rozwagę rzucam zagranie '2' na Antonio w pojedynku z Harrisem. Choć Zagar się mimo wszystko lepiej kalkuluje.
|
Do góry
|
|
|
|
#1611519 - 22/09/2007 20:19
|
member
Meldunek: 06/04/2002
|
Hello,
Czy możesz Buszmen wytłumaczyć dlaczego grasz i podajesz typy i zakłady z tak niskimi kursami na żużel? Czytając Twoje wypowiedzi, można odnieść wrażenie, że wiedzę o sporcie o żużlowym masz niemałą. Zapewne już nieraz te niskie kursy skutkowały Twoimi przegranymi, jednak mimo to konsekwetnie dalej je stosujesz. Jeśli, Twój dzisiejszy kupon z Profesjonała będzie wygrany, to bardzo się zdziwię i oczywiście pogratuluję Ci.
Pozdrawiam
MICHAŁ
|
Do góry
|
|
|
|
#1611556 - 22/09/2007 20:38
|
member
Meldunek: 06/04/2002
|
Jeśli tak, to tego wyniku już teraz gratuluję, choć z ciekawości przejrzę poprzednie Twoje typy z forum:-) Powodzenia!
MICHAŁ
|
Do góry
|
|
|
|
#1611691 - 22/09/2007 21:23
[Re: MICHAL]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/04/2003
|
Jeśli tak, to tego wyniku już teraz gratuluję, choć z ciekawości przejrzę poprzednie Twoje typy z forum:-) Powodzenia!
MICHAŁ
Zapewniam Cię, że buszmen jest jedym z najlepszych fachowców na tym forum od żużla albo najlepszym. Nie masz co przeglądac jego typów bo to co mówi to prawda. Wiele razy na opniach buszmena sprawdzam swoje analizy i wiele razy się kieruje jego mądrościami. A jeśli chodzi o niskie kursy to takie właśnie są w naziemnych bukach. Znajdź mi gdzieś w necie gdzie możesz przywalić za dużą kasę bez podatku jeden singielek parę Crump - Harris za choćby te 1.3. Nie znajdziesz w necie nigdzie takiej oferty. Zresztą taka jest strategia naziemnych buków czy profa czy stsu, że tak dopierają pary by różnica klas była widoczna i do tego różnica w kursie. Identycznie jest w ofercie na skoki. Też nigdzie w necie nie znajdziesz pary lidera ze średniakiem. Jak wiemy jednak w sporcie często zdarzają się wpadki i nieprzewidywane sytuację i na tym właśnie koszystają naziemne. Żeby zrobić kupon z niezłym AKO (jak gra większość) to trzeba do kuponu dodać z 5-6 typów po kursie około 1.3 i na 5-6 typów zawsze zdarzy się jakaś wpadka. Ale jak mądrze wybiera się z oferty góra 2-3 takie zdarzenia to szansa na wygraną jest bardzo duża. Ale wracając do tematu. Prof: Pedersen - Andersen 1 1.3 Crump - Harris 1 1.3 Wisła 1 1.18 Miedź Legnica 1 1.45 Taki kuponik puściałem z rana. Jak już napisał buszmen wyżej Nicki czuje się na tym torze doskonale i myślę, że przypieczętuje dzisiaj zwycięstwem swoją wygraną w całym cyklu. Hans spisuje sie obecnie beznadziejnie. Do tego Crump, który może też nie błyszczy w GP ale myślę, że tak łatwo nie sprzeda skóry i nie odda brązowego medalu na rzecz Polaka. Crumpa spokojnie widzę w 1-6 natomiast Harrisa nie widzę jakoś nawet w 1-8. To tyle i życzę wysokich wygranych:D
|
Do góry
|
|
|
|
#1611706 - 22/09/2007 21:27
|
old hand
Meldunek: 21/11/2001
|
A teraz podam peffki z Bwin: Gizatulin - Gafurow 1 @1.65 Kroner - Tomicek 1 @1.75 Schlein - Johnston 1 @1.40 to tak jak na mojego gusta, ale nie gram tego. Rano prześwietle biegi. Może STS coś rzuci. Sorki, ze sie wtracam, ale pisanie o yield ponad 100% na kursach rzedu 1.30 w zuzlu, to troszke naciaganko. Wyzej peffki Buszmena z GP Chall., weszla az jedna, po 1.40 Schlein. Co do dzisiejszych typow sie w wiekszosci zgadzam, z STS wybrales oplacalne zagrania, ale ten kuponik z Profa to jak juz zauwazyl Michal lekkie przegiecie w/g mnie. Grasz 1.30, co z prostej matematyki oznacza, ze dajesz zawodnikowi minimum 77% szans w pojedynku. Hmm...chetnie bym zagral dwojki po 4.35 (dopelniajace 23%), ale oczywiscie marze zabijaja. Szkoda, ze zaden exchange nie daje par, moze bym Ci powystawial nawet po 1.35 hehe Pozdro i powodzonka, od razu mowie, nie obruszaj sie za ten wpis. Wiedze masz, tylko ten brakujacy szlif. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1611720 - 22/09/2007 21:36
[Re: Krompa]
|
old hand
|
Zeby nie bylo, ze krytykuje tylko, a nie podaje typkow. STS Jagus - B. Pedersen 2 2.05 (fair dla mnie 1.70-1.75) Harris - Zagar 2 1.85 (fair 1.60) do tego Wloszki w siatke 1.05 quazi na podatek i @3.98 moze kupon isc. Drugi: Harris - Lindback 2 2.35 (fair 1.95-2.00 max, Lindback tydzien kapitalnych wystepow w Anglii i Szwecji) Hampel - Zagar 2 2.20 (fair 1.75-1.80, to opisal ladnie Buszmen) + te Wloszki i moze isc kartka @5.43
|
Do góry
|
|
|
|
#1611770 - 22/09/2007 21:53
|
old hand
|
Tak. Jasne. Rozumiemy, ze mowisz o yield z kuponow. Podales z Profa 1.35, 1.30, 1.30, 1.50. Czyli czworka @3.42 (3.08 po podatku). Mozesz napisac, jakie w/g Ciebie powinny byc prwidlowe kursy w tych parach? Bo rozumiem, ze sa to valuebety?
|
Do góry
|
|
|
|
#1611793 - 22/09/2007 22:01
[Re: Krompa]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
No gdyby w mojej ocenie nie były to value bety, to bym ich nie grał. Jeśli chodzi o zakłady na Crumpa i Nickiego spokojnie oceniam ich szanse na ponad 80%. W zakładzie na Golloba może nie ma specjalnego value, ale już w przypadku Jonssona takowe widze. To odnośnie tych typów z profka.
Ja bym wystawił Jonssona za 1.30, Nickiego i Crumpa po 1.2, jeśli juz pytasz. Ale zakład jest opłacalny tak naprawdę wtedy - kiedy wchodzi.
Ja gram takim stylem, co prawda głównie w STS, przez cały sezon i co możesz sprawdzić w tym temacie(choć rzecz jasna nie ma tu dokładnie odwzorowanych kuponów oraz wszystkiego co zagrałem), przynosi to rezultaty.
A że za każdym razem nie uda się wygrać, to jest jasne. I to, czy polegnie mi dziś kupon z Profka czy nie nie przekreśli takiego grania.
Choć moim głównym kuponem dziś jest kupon nr 1 z STS. Oprócz tych konfiguracji, które tu wymieniłem mam jeszcze : Zagar z Hampelem + Adams z Hansem, ale o tym nie pisałem, bo podałem te typy przy okazji omawiania innych układów.
|
Do góry
|
|
|
|
#1611800 - 22/09/2007 22:03
|
old hand
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1612080 - 22/09/2007 23:09
[Re: mihal]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2006
|
Dajcie spokoj buszmenowi to jest jedna z nielicznych osob w tym temacie ktora cos wnosi ale oczywisce komus musi sie to nei spodobac i trzeba sie przyczepic mimo ze samemu nei wnosi sie nic ach ta Polska mentalnosc:(
Ode mnie:
Nicki - Crump 1 1,5 Nicki lubi ten tor do tego zapewne dzis juz bedzie chcial przypieczetowac mistrzostwo swiata ktore zreszta mu sie w tym roku nalezy. Crump jezdzi w tym roku dosc himerycznie w zwiazku z czym nicki powinien sobie poradzic
Gollob - Jonsson 1 1,4 Tomek z szansami na braz do tego tor mu odpowiada nie ma wyboru musi byc final dzis a Adrenalina bardzo slaby sezon zarowno w naszej lidze jak i Gp
Bjarne - Pavlic 1 1,35 Doswiadczenie i iluzoryczne szanse na osemke oraz osatnio nei najgorsza forma na debiutanta (mimo iz zna tor i ma dosc szybkie rumaki) powinno wystarczyc.
Adams - Hampel 1 1,35 Jarkowi ten tor nei lezy co zreszta sam przyznal po wczorajszym treningu Kongur mimo ze po kontuzji powinien dzis Hameplka objkechac ktory dzis raczej bedzie okupowal ogony stawki
Cos takeigo dalem sobei w sts;)
|
Do góry
|
|
|
|
#1612164 - 22/09/2007 23:29
[Re: krycha84]
|
old hand
Meldunek: 25/06/2006
|
ja mam takie typy na dzis, h andersen nie wygra dzisiejszego gp (betfair) nichols/harris 1 1,65 , nichols notuje od 4 kolejek dobre wystepy w gp. w klasywikacji jest 8 i musi walczyc by zapewnic sobie to miejsce na koniec tegorocznych wystepow, bo reszta stawki naciska. pojawily sie typy na forum ze zagar, lindeback wygra z harrisem, to dlaczego by mnie mail tego zrobic nichols. haris mial dobry start w gp od 4 kolejek b slabo. scoot rok temu w sloweni 8, mysle ze dzis bedzie 8-9, a harris bedzie za nim.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|