Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#1167877 - 26/04/2007 00:51 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: rene]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Originally Posted By: rene
Jeszcze parę zdań na koniec.
Więcej nie będę

Rene nie obrażaj się \:p

Originally Posted By: rene

Remis nikogo w Warszawie nie usatysfakcjonuje. Nikogo!

Jeśli o to chodzi to nikt tego nie neguje, choć zauważmy że Wiśle nawet i wygrana nic nie daje bo na puchary ma małe szanse i teraz gra o prestiż i premie także Wiśle jeśli już lepiej będzie jej zremisować niż przegrać. Choć trzeba zauważyć, że Wisła nie będzie grała oczywiście na remis tylko o 3 punkty.

Co do wypowiedzi Ignoratora to też jestem zdania, że Stawowy to byłby lek na zło białej gwiazdy, tylko pytanie brzmi czy jakikolwiek trener poradziłby sobie w timie zarządzanym przez Cupiała?? Stawowy jest zaliczany do trenerów młodego pokolenia ale już trochę doświadczenia ma, a Urban hmmmm, czy Legia ma znow czas aby budować drużyne kolejne 2-3 lata?? Jakie doświadczenie ma trener Urban?? Jakoś mnie ta kandydatura nie przekonuje

Do góry
Bonus: Unibet
#1167886 - 26/04/2007 00:54 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: rene]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Zarząd Arki Gdynia SSA informuje, że Komisja Odwoławcza PZPN pozytywnie rozpatrzyła odwołanie naszego klubu dotyczące orzeczeń o walkowerach w meczach, których Arka nie rozegrała podczas zawieszenia. Decyzja dotyczy zarówno meczów Orange Ekstraklasy z Górnikiem Łęczna i Widzewem Łódź, jak i ćwierćfinału Pucharu Polski z Wisłą Płock. Mecze ligowe zostaną więc rozegrane w najbliższym czasie. Co będzie z pucharem na razie nie wiadomo, ale w ciągu kilku godzin powinno się wszystko wyjaśnić.

Serdecznie informujemy, że nierozegrany mecz I ligi piłki nożnej z Widzewem Łódź odbędzie się w dniu 16.05.2007 r. (środa) o godzinie 19:00 na stadionie przy ul. Olimpijskiej w Gdyni.

Ciekawe co Boniek zrobi? Przecież tak krzyczał, że na inny termin się nie zgodzi. Do tego ten nieszczęsny PP, PZPN przyznaje się do błędu i mamy 3 drużyny w finale \:p

Do góry
#1169493 - 26/04/2007 18:21 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Kameleon]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
Gornik Zabrze - Groclin Grodzisk Wlkp.

Od momentu wygrania meczu z warszawska Legia forma zabrzan "leci w dol". Kolejny mecz, remisowy z Odra zagrali bardzo zle. Wynik 0:0 na pewno ucieszyl Gornika, gdyz podopieczni MArka Motyki nie umieli stworzyc dogodnej sytuacji do strzelenia bramki ( w przeciwienstwie do Odry ktora owych sytuacji miala kilka).
Nastepny mecz KSG przegrywa u siebie z Zaglebiem 0:3. I tu musze stwierdzic ze gry gospodarzy az taki surowy wynik nie powinien ukarac. W tym spotkaniu bylo widac male przeblyski ;\)
Jednakze po meczu slaskiej ekipy w Krakowie pomyslalem sobie jest zle. Malo tego...jest bardzo zle. Wynik 3:1 dla Cracovii. Sadze ze to spotkanie najlepiej podsumowywuja slowa Marka Motyki:
"Mielismy duzo szczescia ze nie przegralismy duzo wiecej"
Ech,ech...
I teraz przyszlosc \:D To Zabrza zawita ekipa Groclinu, o ktorej mozna smialo powiedziec ze prezentuje solidna gre. W ostatnich 3 meczach zdobyli 4 punkty(wygrana u siebie z LKS, przegrana w Belchatowie i remis w Poznaniu).
Atutem Gornika z pewnoscia bedzie publicznosc. Ale czy to wystarczy?
Jak sie nie myle, to zabrzanie nastepny mecz graja z GKS Belchatow. Tam o chociazby punkt bedzie bardzo trudno.
Jest jeszcze jedna sprawa. PZPN... Chodzi mi o odwieszenia ekipy z Gdyni i z Lecznej. Gornik znalazl sie teraz nad spadkowa przepascia i moze to dodatkowo umotywuje zabrzan, ktorzy maja tylko 4 punkty przewagi nad przedostatnia Pogonia. Tyle samo punktow ma Leczna , jednak oni maja te swoje zalegle mecze. Heh...
Nie bylem zwolennikiem tego zawieszenia, ale uwazam ze jak cos sie juz zrobi to trzeba byc stanowczym i trzymac sie tego co sie zrobilo. Decyzja PZPN namieszala. I to bardzo... Ciekawi mnie teraz jaka sytuacja bedzie miala miejsce w Pucharze Polski. Czyzby bylo 3 finalistow?
Bilans h2h na korzysc Groclinu. W ostatnich 5 meczach ksztaltuje sie 3-1-1 (wygrana Grodziska - remis - wygrana zabrzan).
I tak sobie mysle czy ruszac ten mecz. Ja chyba skusze sie zagrac mala stawka na remis. Groclin to krol remisow, Gornik powinien sie choc troche obudzic,to moze podzial punktow...Nie wiem, nie wiem...
Moze Sikora, ktory pamieta swoja slaska przygode za bardzo sie nie rozstrzela. \:D Zreszta co tu mowic Gornik potrafi zaskakiwac. Kto by pomyslal ze stac go na zwyciestwo z Legia? \:p
Reasumujac(za mala stawke):
Gornik Zabrze - Groclin Grodzisk Wlkp. X

Jesli chodzi o mecz Wisla - Legia to uwazam go za no bet. Wiem ze warszawski klub potrzebuje zwyciestwa, jednak spotkania takiego typu wyzwalaja dodatkowe emocje. Emocje, ktore moga spodowawac ze w meczu padnie dziwny wynik. Analizujac obecna forme trudno nie zgodzic sie z przedmowcami ze lepiej gra Warszawa. To prawda, jednak na ile przelozy sie to na rzeczywista gre w piatek tego nie wiem.

Wisla Krakow - Legia Warszawa no bet

Wisla Plock - Zaglebie Lubin
Tutaj nie powiem ze Lubin potrzebuje punktow bo walczy o mistrzostowo. \:p Tutaj obie ekipy potrzebuja punktow \:D Plocki zespol ma jeszcze szanse na utrzymanie ( a po decyzji o odwieszeniu na pewno beda o nie walczyc). Przegladajac bilans h2h zaciekawil mnie jeden fakt. Nie pamietam ( i tez za daleko nie szukalem) kiedy klub z Lubina wygral w Plocku (przegladalem dane od 2002 roku). Najlepszym rezultatem byl remis 1:1 w Pucharze Polski w maju 2005 roku.. ;\)
Jednakze nie patrzac na statystyki mysle ze plocka ziemia moze sie okazac troche przyjazniesza dla Lubina.
Sadze, ze mozna za mala stawke zagrac na zwyciestwo gosci ;\)

P.S.
A doszly mnie sluchy \:D ,ze w Lubinie ma powstac nowy stadion :
http://www.90minut.pl/news.php?id=545275
Powodzenia w budowie zycze \:\)

Pozdrawiam

Do góry
#1170153 - 26/04/2007 21:12 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Stalion]
kanibala Offline
stranger

Meldunek: 24/11/2005
Kurcze a mnie kusi to 1.80. Nie wiem jak ze skladami to wyjdzie ale gra Wisly P. w ostatnich czasach to dramat. Tymczasem w Lubinie szczegolnie Iwanski, Piszczek no i niezbyt lubiany przeze mnie ale bramkostrzelny jednak Chalbinski sami moga ich wykonczyc.
Stalion pisze o zlym stosunku h2h i do tego pare razy zdarzylo sie po wysokich wynikach (tu 6:0) jakies klopsy z outsiderami typu 1:1...
Ma ktos info z pierwszej lub choc drugiej reki jakies ciekawsze...?

1.80.... Kusi

Do góry
#1170184 - 26/04/2007 21:25 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Stalion]
Skarszewiak Offline
newbie

Meldunek: 02/04/2007
PZPN walkowery za nierozegrane mecze anulowane!!!!

Z Pucharem Polski "To moze zorganizujemy szesciomecz??? - ironizuje Adam Gilarski szef ZTP (związku trybunału pilkarskiego)
Ale w PZPN powstają jeszcze bardziej absurdalne pomysły, jak ten zakladający przyznanie 3 punktów Arce z doznane krzywdy!!! to w dzisiejszym przeglądzie sportowym

Ja mysle aby PZPN przyznał Mistrzostwo Polski Arce po co się meczyc z rozgrywkami lato juz idzie mozna odpoczac.

A tak na serio to przed EURO 2012 powinni panowie z PZPN .......... (wyraz niecenzuralny).

Ciekawy jestem co jeszcze wymyślą Ci panowie.

Do góry
#1170272 - 26/04/2007 22:04 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Skarszewiak]
jarko 33 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/12/2003
gornik zabrze-groclin 1
groclin "musi" rozegrac mecz w zabrzu w sobote a myslami beda juz przy wtorkowym meczu finalu pucharu polski a ze groclin wszystko podporzadkowuje zdobyciu tego pucharu to mozna sie spodziewac rezerwowego skladu gosci na ten mecz bo raczej trener niebedzie ryzykowal kontuzji najlepszych zawodnikow przed meczem wtorkowym
gornik potrzebuje pkt a gdzie ma je zdobywac jak nie na wlasnym boisku

Do góry
#1171066 - 27/04/2007 01:33 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: kfjatek]
Tijk Offline
enthusiast

Meldunek: 21/03/2007

Wisła Płock - Zagłębie Lubin 18.00

Walczące o mistrzostwo kraju Zagłębie Lubin w sobote zmierzy się w Płocku z broniącą się przed degradacją Wisłą. Przed nami jeszcze 7 kolejek a o tytuł walczy 5 drużyn. Wszystko za sprawą GKS Bełchatów które w ostatnich trzech spotkaniach zdobyło 1pkt! i straciło dystans dzielący ją od "gniącego peletonu". W ostatniej kolejce Zagłębie znokautowało na własnym boisku Arke 6-0. Do przerwy nic nie wskazywało na taką liczbę bramek, mimo jednobramkowej straty Gdynianie utrzymywali się przy piłce i wyczekiwali szans do kontr, jednak po stracie drugiego gola nadzieje na wywiezienie remisu prysły jak bańka mydlana i od tego czasu atakowali i strzelali tylko i wyłącznie lubinianie. Z bardzo dobrej strony pokazał się Łukasz Piszczek który zademonstrował swoje nieprzeciętne umiejętności zdobywają Hattricka. Dużo walczył, podawał, strzelał, jednak martwi mnie to, że jest on tylko wypożyczony z Herthy Berlin i od przyszłego sezonu może już "grzać ławe" a tym samym cofać się w rozwoju. Ponadto drużyna Michaniewicza ma moim zdaniem najlepszą pomoc w lidze, Kolendowicz-Iwański-Łobodziński w/w Piszczek czy przez wielu niedoceniany, odwalający zawsze czarną robotę Szczypkowski to zawodnicy stanowiący w dużej mierze o sile zespołu. Chałbiński to kolejne mocne ogniwo skutecznie kończące akcje kolegów. Kto wie może to właśnie któryś z tych graczy zostanie w tym sezonie królem strzelców, pozyjemy zobaczymy \:\) Spoglądając na terminarz całej "5" walczącej o mistrza kraju teoretycznie najwieksze szanse ma Zagłębie które ma najmniej wymagających partenerów.
Wisła Płock zajmuje ostatnią 16 pozycje w lidze z dorobkiem 15pkt. Sobotni mecz będzie drugim pod wodzą nowego trenera Przemysława Cecherza. Ten młody trener debiutował w środe w PP w którym na całe szczęście Wisła nie wyszał zwycięsko w konfrontacji z Koroną. Co prawda płocczanie atakowali od pierwszych minut a największe zagrożenie pod bramką rywali siał Peszko, który wkońcu umieścił piłkę w siatce. Można powiedzieć, że dopiero od straty gola Korona zaczęła grać zdobywając wyrównującą bramkę i kontrolując dalszy przebieg spotkania. Ogólnie gra Wisły nie należy do widowiskowych, zawodnicy nie mają pomysłu na grę, nie mają indywidualności która mogłaby zabłysnąć i poderwać drużynę do walki w trudnych momentach :P, mało tego obrona popełnia często wiele głupich błędów sprawiając wrażenie zdekoncentrowanych ludzi. Co do statystyk do drużyna nie gra najlepiej na swoim stadionie zdobywając w ostatnich 6 meczach 5 pkt. Jednakże historia przemawia za Wisłą, w konfrontacjach z Zagłębiem radziło sobie w miare dobrze nie przegrywając u siebie od dłużeszego czasu. W rundzie jesiennej spotkanie zakończyło się wynikiem 2-1 dla Zagłębia Lubin.
Uważam, że jeżeli podopieczni polskiego Mourinho chcą w tym roku cieszyć się w tytułu mistrza i walki w kw. LM powinni takie mecze wygrywać. W takim ścisku w jakim znajduje sie czołówka tabeli każda strata punktów może dużo kosztować. mimo, iż spodziwam się cieżkiej przeprawy lubinian stawiam na ich zwycięstwo.

Przepraszam z góry z błędy ;\)

Do góry
#1171401 - 27/04/2007 02:41 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Tijk]
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
Arka-Cracovia

Piłkarze Arki poruszają się ostatnio jakby w sztormowej pogodzie. Do zawirowań po aferze korupcyjnej, po zawieszeniu, doszło jeszcze kompromitujące 0:6 z Zagłębiem w Lubinie i decyzja trenera Wojciecha Stawowego o podaniu się do dymisji. O rozstaniu z trenerem nie chce słyszeć jednak zarząd klubu, nie godzą się na takie rozwiązanie sami piłkarze. Ostatecznie Stawowy ma usiąść w sobotę o godzinie 19 na ławce trenerskiej, a o tym czy pozostanie w Gdyni zadecyduje planowane po tym meczu spotkania szkoleniowca żółto-niebieskich i całej drużyny z jej właścicielem Ryszardem Krauze.
Wspomniane zawirowania nie sprzyjały dobremu przygotowaniu się drużyny do spotkania z Cracovią. Optymistyczne jest jednak to, że zawodnicy namawiając trenera Stawowego do pozostania z zespołem i wycofania się z pomysłu o dymisji, przyrzekali jednocześnie, że na boisku zrobią wszystko, aby pokazać, że na dalszej współpracy ze Stawowym im zależy. Po blamażu w Lubinie, poprzedzonym dwoma porażkami z Legią Warszawa i Odrą Wodzisław, właściwie tylko zwycięstwo w sobotę mogłoby przekonać trenera, że piłkarze chcą grać dla niego i kibiców.
- W sporcie zwycięstwa nie można zagwarantować przed meczem, ale zrobimy wszystko co w naszej mocy, aby pokonać Cracovię - zapewniają piłkarze Arki.
Zresztą mecz z Cracovią ma dla trenera Stawowego specjalne znaczenie, wszak z tego klubu trafił do Gdyni, a Kraków opuszczał kilka tygodni po tym jak podpisał kontrakt na 10-letnią współpracę z tym klubem. W jesiennym meczu Cracovia - Arka był remis 1:1 i kto pamięta eksplozję radości Stawowego po zdobyciu bramki przez Arkę, ten rozumie skalę emocji towarzyszącą tej rywalizacji.
Cracovia tymczasem pod wodzą trenera Stefana Majewskiego radzi sobie w lidze lepiej niż przyzwoicie. Siódme miejsce i 35 zdobytych punktów pozwalają na spokojną grę już do końca sezonu. W ostatnim ligowym meczu zespół spod Wawelu pokonał na własnym boisku Górnika Zabrze 3:1. W 11 rozegranych w tym sezonie meczach wyjazdowych Cracovia wygrała 3 spotkania, 7 przegrała, a tylko raz podzieliła się punktami.
Ambicje trenera Majewskiego i piłkarzy Cracovii sięgały występu w finale Pucharu Polski. W środę te plany zniweczyła druga już półfinałowa porażka 0:1 "Pasów" z Groclinem. Może więc krakowianie przyjadą nad morze nieco sfrustrowani i Arka potrafi to wykorzystać?
Jedno jest pewne na trybunach gdyńskiego stadionu będzie to mecz przyjaźni kibiców obu klubów .Gdynianom animuszu powinna dodać korzystna dla nich decyzja Komisji Odwoławczej PZPN i zapowiedź rozegrania spotkań z Górnikiem Łęczna i Widzewem Łódź, które zakończyły się nieprawomocnymi walkowerami.

zrodlo DB

Dodam ze trener porozmawial sobie konkretnie z zawodnikami, powiedzieli sobie co ich gryzie i widac ze atmosfera na treningach jest naprawde zajebista .
W druzynie Arki nie zagra napewno Przytula i dzisiaj na poczatku treningu zszedl z boiska Ława ,nie wiadomo czy powazna kontuzja ,reszta do dyspozycji trenera , jutro podam sklad jesli kogos to interesuje

Do góry
#1172305 - 27/04/2007 18:12 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Domingos]
Toledo Offline
journeyman

Meldunek: 01/08/2006
Dzień Dobry
Toledo Preview

Wisła - Legia

Zwolnienie Nawałki było moim zdaniem złym ruchem bowiem druzyna jest dobrze przygotowana do tej rundy.Po pewnym zwycięstwie z
Górnikiem można było oczekiwać iż Wisła zaczeła gonitwe za Bełchatowem.Remis z Arką potem z Wisłą Płock spowodował,iż piłkarze wisły się zacieli.Problem leżyw motywacji.W tym spotkaniu o motywacje bądź to cechy wolicjonalne nikt nie musi się martiwć,bowiem na ul Reymonta przyjeżdzą odwieczny rywal
Legia.Ten klasyk polskiej ligi ma teraz nieco inny wymiar owiem jescze niedawno bezpośrednie pojedynki pomiędzy tymi drużynami decydowały o losie tytułu.Teraz jest to mecz o europejskie puchary.Lecz to nie oznacza ,że zobaczymy słabe spotkanie.
Jest wiele przesłanek aby sądzić,iż to biała gwiazda zwycięzy.
Po pierwsze Wisła cały czas zawodzi.W piłkarzach rodzi się coraz większa frustracja,po drugie seria zwycięstw Legii zaciemnia nam trochę obraz.Legia czuje się pewnie i wszyscy uważają,że kryzys już dawno minął to również mnie przekonuje do tezy,że to Wisła będzie drużyną bardziej zmobilizowaną oraz zdeterminował.
Ponadto kiedy przyjeżdzasz na stadion przy ul Reymonta musisz wymyślec jakąś skuteczną taktykę,czymś zaskoczyć a w przypadku Zielińskiego szczerze w to wątpie.Wdowiec dobrze przygotował druzyne,ale był konflikt w drużynie i dlatego to tak teraz wygląda.Nie powiem w moim przekonaniu Legia na dzień dzisiejszy ma lepszych piłkarzy.Guerrero,Radovic,Choto to są postacie naszej ligi.Gdyby Legia nie potrafiła wygrac od dłuższego czasu to bym się zastanawiał nad rzeultatem tego spotkania.Jednak Wisła
jest głodna pewnego zwycięstwa i teraz przychodzi im się zmierzyć
z wielokrotnym mistrzem polski Legia Warszawa.Przy pomocy swojej publiczności Wisła ma wspaniałą okazję aby zakończyć tą słabą serię.
Typ : 1

Do góry
#1172706 - 27/04/2007 20:55 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Toledo]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

OK,

Dzisiaj o godz 20.00 pojedynek vice mistrza Polski z obrońcą tego trofeum a więc Wisła Kraków - Legia Warszawa Pojedynek iście ciekawy gdyż na ławce spotkają się dwaj wielcy trenerzy \:D , któryz zamiast trenować Czelsi czy Liverpul muszą męczyć się w naszej Pomaranczowj Ekstraklasie a mówie tu o Kazimierzu Moskalu (Wisła) vs. Jacek Zieliński (Legia) Także zwodnicy przez trenerów są super rozpracowani i raczej nic nie powinno nikogo zaskoczyć ;\) . Dlatego zobaczmy na składy.

Do składu Wisły powracają Arlkadiusz Głowacki i co najważniejsze Kuba Błaszczykowski, ale dalej nie wystąpi Mario Zeińczuk (duże osłabienie Legii \:D ) oraz Sobolewski (to już osłabienie Wisły) natomiast w Legii dalej nie wystąpi Szałachowski oraz Grzelak oraz za kartki Vukovic, także pod znakiem zapytania stoi występ Choto, ale znajc życie jeśli występ jest problematyczny to w takim meczu 90% szans, że zawodnik zagra.
Teraz napiszę dlaczego nie zagram na Legie!! Dlatego m.in że zagra jak, to mówi spiker Hadaj, niezastąpiony, wspaniały, galaktyczny Piotr Włodarczyk. Może on jeszcze strzelić w tym sezonie 10 bramek to nie zmieni o nim zdania, że jest to drewno jakich mało a jak strzelanie bramek ma się opierać na tym zawodniku to ja dziękuje takie granie. I możecie pisać do mnie (McDziarz i inni Legioniści) po tym jak Nędza ustrzeli hat-tricka, że jest super gites, mnie to nie rusza. Wygrane Legii wynikały ze słabości druzyn przeciwnych jak już pisałem Arki, Wisły tej z Płocka czy mojej Korony, która ostatnio prezentuej się fatalnie. I jedyną szanse w wygranej Legii upatruje w lekko mówiąc średniej formie Wiślaków.
Moim zdaniem szanase w tym meczu upatruje 60:40 na korzyść Wisły, która ma Błaszczykowsiego i m.in to że u siebie baardzo rzadko przegrywa. Legia nei wygrała na Reymonta od 10 lat i moim zdaniem poczeka jeszcze. No chyba, że znów Piotruś był u jakiegoś szamana i znów strzeli bramki.

Jak dla mnie NO BET!!!!

Do góry
#1173498 - 28/04/2007 01:47 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: drfocus]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
"I możecie pisać do mnie (McDziarz i inni Legioniści) po tym jak Nędza ustrzeli hat-tricka, że jest super gites, ..."

tego nigdy nie napisze....nawet jeżeli zagra rewelacyjnie...trzeba oceniać chłodno racjonalnie a nie poprzez pyzmat jednego czy dwóch udanych meczy...skoro zawodnik szmat czasu gra totalny piach to jednak trudno uwierzyć w nagłą metamorfoze tego zawodnika...Nędzy już dawno powinno w Legii nie być takie jest moje zdanie...RAZ DO ROKU TO I KIJ OD MIOTŁY STRZELA ;\)

ave (L)

Do góry
#1174245 - 28/04/2007 05:46 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Legia]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
No i wszystko jasne
Wisła zagrała najlepszy mecz w sezonie i zadała Legii "pocałunek śmierci"
Kibice Korony, Zagłębia i GKS-u Bełchatów - cieszcie się i wyślijcie sześcipaki do Krakowa
Wiśle to zwycięstwo nic nie da, a Legię zdołowało

Recepta na zwycięstwo Wisły jest prosta: wystarczy posadzić na ławie Zieńczuka, Sobolewskiego \:D
No i dwóch Brożków, a nie Rumuna

Pytanie jest takie: kto z prowadzącej trójki jest gotowy na mistrzostwo?

Do góry
#1174297 - 28/04/2007 06:43 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: rene]
Kibickrk Offline
journeyman

Meldunek: 12/01/2007
No właśnie dopiero co wróciłem z meczyku :)To co Wisła dzisiaj zagrała to była miazga \:\) Nawet za starych dobrych czasów tak nie grali.
Zagrali naprawdę fenomenalnie. Trzeba pochwalić Pawła Brożka i Jasia Pauliste naprawdę pokazali na co ich stać.
Ja dalej wierze w Mistrzostwo, a jak nie Mistrzostwo to chociaż puchary \:\) Rozklepali dzisiaj Legie.

Proszę nie stosować zaczepek do kibiców Legii

Edited by Ignorator (28/04/2007 06:50)

Do góry
#1174359 - 28/04/2007 08:27 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Kibickrk]
rene Offline
Pooh-Bah

Korona - Odra

Z uwagą i zainteresowaniem czytam info drfocosa o Koronie
No więc, tak jak opisał szanowny kolega, złocisto-krwiści wykonali plan w PP, czyli wspięli się o stopień wyżej i są w finale.
Skoro plan już wykonany \:D to najwyższy czas skupić się na lidze, bo może być tak - i jest to bardzo prawdopodobne - że Korona ( zgodnie z planem ) przegra finał i uplasuje się w pierwszej trójce - a dokładnie na 3 miejscu właśnie.
Puchar UEFA przejdzie bokiem i scyzortkom przyjdzie grać w Intertoto \:D
Kolega drfocus zapewne powie, że taki scenariusz się nie sprawdzi i pewnie znowu postawi na szali browar i żonę
Na dworcu w Kielcach nie byłem, ale polecam dworzec w Wołoszowej, nowy, pod specjalnym nadzorem, bo teraz zsyłka może być dłuższa \:D

Wracajac jednak do meczu
Za kartki odpoczną Golański i Gajtkowski
Kontuzję leczy Hernani, a popularny Kaka ma pecha, bo też pooglada mecz z trybun
Spore to osłabienia
Ja muszę przyznać, iż liczyłem na Kakę. Ten kielecki może nie taki dobry i w "teatrze marzeń" bramek nie strzela, ale wydaje mi się on lepszy od Sobolewskiego, lepszy do stylu gry, jaki preferuje Korona.
Korona z pewnością nie potraktuje tego meczu ulgowo ani tym bardziej go nie odpuści, choć finał PP zbliża się dużymi krokami
Zresztą Groclin gra teraz bardzo dobrą i - nazwał bym - staranną piłkę i to podopieczni Skorży - przynajmniej wg mnie - będą faworytem
Sam awans do finału, choć wywalczony nielekko, napewno podbudował Kielczan
Co prawda niektórzy dopatrują się jakiegoś dołka w grze Korony ( i nie tylko ich ) to akurat ja stoję na stanowisku, że liga jest niełatwa, a słabeuszy nie ma
Odra już to pokazała. Do Kielc napewno nie pojadą na zwiedzanie rynku.
Wcześniej już pisałem, że jeśli Korona awansuje do finału, to z Odrą wygra i tak uważam.
Nie będzie to 11:0
Taki wynik osiągnęły Koroneczki Kielce z PTS Piekoszów
Sądzę, iż złocisto-krwiści poradzą sobie z Wodzisławiem i dopiszą 3 punkty
Na Bonina można liczyć

Do góry
#1174361 - 28/04/2007 08:33 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: rene]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Nie nalezy zapominac że obecny trener dobrodziej kieleckiej ekipy Ryszard Wieczorek to były opiekun Odry Wodzisław i ma tam na pewno nadal paru kolegów. Goście grają o "czapkę gruszek". Korona walczy o europejskie puchary. Dla mnie w tym meczu "jedynka"

Do góry
#1174448 - 28/04/2007 14:35 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: DJ SOSNA]
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
Arka-Cracovia

Stawowy poki co zostaje na stanowisku, istotnym punktem przetargowym bedzie dzisiejszy mecz ,jak rowniez spotkanie druzyny z R.Krauze.Pilkarze zagraja z pelnym zaangazowaniem dla trenera i kibicow ,"Jeśli w klubie pojawi się nowy trener, nie wyjdziemy na trening" - mówią jednym chórem zawodnicy. "Razem wpadliśmy w ten dołek i razem z niego wyjdziemy" - deklarują piłkarze. Trener musi zobaczyć zespół agresywny i walczący. Tego od chłopaków oczekuję" - mówi Stawowy. Oby przerost ambicji i agresji na boisku nie spowodowal jakiegos babola typu Sobieraj wyciecie,kartka i np karny a to czesto sie zdarza gdy druzyna przyjezdna gra z kontry i dwoma podaniami otwiera sobie droge do bramki .Arka jest ustawiona za bardzo ofensywnie nie ma zadnego defensywnego pomocnika (Mazurkiewicz,Ława cieniutko w defensywie,zero wslizgow ,jedynie pociaganie za koszulki )
Napewno pilkarze nie przejda obok meczu, to moge zagwarantowac ;\)

W druzynie Arki nie zagra kontuzjowany Przytula i Wroblewski za kartki(wg moich wiadomosci ,bo wszyscy podaja ze zagra ;))
Przypuszczalny sklad
Witkowski-Kowalski,Jakosz,Sobieraj,Sokolowski,Mazurkiewicz,Ława,Moskalewicz-
Nawrocik,Wachowicz,Dziedzic

W drużynie Pasów nie będą mogli zagrać Dariusz Pawlusiński i Michał Karwan (ścięgno Achillesa). Jeśli do tej dwójki doliczymy Tomasza Wacka za zołte ,to Craxa ma problem z zestawieniem obrony.
Ciekawe czy Cracovia zagra 3 obroncami? bo wtedy przewaga Arki rosnie w ataku, w srodku pola pieciu przeciwko trzem ,wiec zostaja skrzydla ,jesli skrajni obroncy zagraja na dobrym poziomie nie powinno byc klopotow ze zdobyciem kompletu pkt
Ogolnie ciezki mecz do typowania ,duze zawirowania w klubie, Stawowy zna duzyne Pasow,zawodnicy Cracovii znaja styl Stawowego,duza presja dla zawodnikow Arki graja o przyszlosc klubu jak i samych siebie.

Typ 1 (przy remisie zwrot) 1,88
under 2,5 1,75

Do góry
#1174535 - 28/04/2007 16:39 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: Domingos]
ciacho1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/09/2004
Ja skomentuje wczorajszy mecz Wisly, bo mialem okazje na nim byc. Pierwsza polowa bardzo senna, bardzo malo akcji mogacych zagrozic bramkarza, ogolna walka w srodku pola raz z inicjatywa jednych, raz drugich. Zato druga polowa na naprawde europejskim poziomie, nie tylko ze wzgledu na ilosc bramek (4) ale naprawde ladne zagrania. Wisla po strzeleniu pierwszego gola sie cofnela i oddala inicjatywe Legii, co niestety skonczylo sie strata glupiej bramki z niczego,Legia chciala pojsc za ciosem i zaczela mocno atakowac zapominajac o obronie zupelnie, skonczylo sie to ciekawa akcja Wisly po ktorej Paulista zostal faulowany i to tak ewidentnie ze nawet sedzia ktory raczej nie sprzyjal Krakowiana musial podyktowac karnego, ktorego to Cleber zamienil na gola, bramka ta podciela zupelnie skrzydla Legii. Ale najlepsze dopiero mialo miec miejsce czyli akcja Kuby Błaszczykowskiego, po prostu akcja stadiony swiata, akcja prawym skrzydlem, mija jednego przeciwnika, wchodzi w pole karne mija kolejnego i idealnie wyklada pilke , a Paulista tylko dopelnil formalnosci, akcja piekna mysle ze moze to byc akcja kolejki jak nie sezonu, Ci co ogladali mecz albo byli na nim wiedza o czym mowie.
Moje inne uwagi, Fabianki po stracie gola zachowal sie jak ostatni buc, kopnal pilke z calej sily w strone zawodnika Wisly, ten trafiony zas w glowe upadl jak trafiony piorunem, i dosc dlugo sie nie podnosil, dopiero dluzsza pomoc medyczna pomogla, ale takie zachowania nie powinny miec miejsca na polskich stadionach, a to bylo chamstwo w czystej postaci, a najlepsze co bylo potem za to powinna byc czerwona kartka, ale nie Fabianski poklepuje sedziego, jeden i drugi sie smieje i tylko zolta kartka, mam nadzieje ze PZPN zajmie sie ta sprawa, bo nie wygladalo to na przypadkowe zagranie, siedzialem na sektorze E wiec bylo dobrze widac to zdarzenie.
Z innych spraw meczowych i oprawy, trzeba powiedziec ze ze bardzo dobry doping kibicow wraz z ciekawa oprawa na poczatku, szkoda ze nie bylo konfeti ale i tak bylo bardzo ciekawie wszystko zrobione.
A ochrona miedzy sektorami E a C to powinna sie zastanowic jak wala gazem ulzawiacym do 2-3 osob, bo potem odczuwa to pol trybuny E, a nie jest to za mile uczucie.

Do góry
#1174579 - 28/04/2007 17:26 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: ciacho1984]
Toledo Offline
journeyman

Meldunek: 01/08/2006
Dzień Dobry
Toledo Preview
1.Wisła Płock - Zagłębie
Jeżeli ktoś myśli,że to będzie łatwy mecz dla Zagłębia to się myli.Naprawdę całkowicie nie rozumiem decyzji ozwolnieniu trenera Csaplara.W moim przekonaniu pomimo złych wyników ten gość zna sie na swoim fachu i w lepszej drużynie mógłby to udowodnić.Zresztą przez ostatni okres gra Wisły poprawiła się.
Wisła Płock musi grać o3 punkty bo nie wiadomo w końcu kto spada z ligi.Minister soprtu zawiesił decyzję PZPN odnośnie anulowania degradacji Łęcznej oraz Arki.W takim przypadku nie można liczyć na nikogo innego tylko trzeba grać. W przeciwieństwiedo Bełchatowa kapitalnie ostatnio grające Zagłebie nie ma problemów ze zdobywaniem punktów z teoretycznie słabszymi rywalami.Dlatego
prawdopodobna jest tutaj wygrana gości
Typ : 2
2.Korona - Odra
Korona ma u siebie imponujący bilans jednak trzeba podkreślić,że ta drużyna jest w słabszej formie w tej rundzie.Zwycięstwo 3:0 z Widzewem tylko zaciemnia obraz bowiem bo to był słaby mecz w wykonaniu Korony i tylko brak koncentracji pozwoliła na zwycięstwo.Z Odrą może byc inaczej.Ta drużyna za Zielińskiego uwielbia grać defensywnie i wyprowadzać szybkie kontry.Efekt :Zwycięstwa z Wisłą i Botem,remis ze wskazaniem na trudnym terenie w Lodzi,zwycięstwo z Arką.
Jeżeli Korona nie strzeli szybko bramki to będzie dla nich cięzki mecz.
Typ: Under
3.Pogoń - Widzew
Kolejne arcyważne spotkanie.Już wcześniej pisałem,że nikt nie może być pewny na utrzymanie ze względu na decyzje ministra.
W moim przekonaniu jest tutaj duża szans na zwycięstwo gospodarzy pomimo wielkich problemów klubie.Musze przyznać,że trener Baniak wpłynał pozytwywnie na brazylijczyków ale i również na nielicznych polkaów takich choćby jak Grosicki czy
Celeban.Widzew ma zbyt młoda drużynę i brakuje jej doświadczenia.
W moim przekonaniu największe zagrozenie stwarzają na swoim boisku,lecz w meczu z Pogonią nie daje im zbyt wielu szans.
Baniak powinien zmotywować swoich pododbiecznych i w końcu kibice doczekają się zwycięstwa.
Typ : 1
4.Lech - Łęczna
W tym przypadku Lech powinien spokojnie sobie poradzić.Pomimo niesamwitego comebacku Lęcznejz Pogonią nie daje im zbyt wielu szans.Lech powinien wygrać te spotkanie bez żadnego problemu.
Typ:1
5.Górnik - Groclin
Groclin pokazał swoja siłe w meczuz cracovią wygranym na wyjeździe 1:0.Już pisałem,że jest to najlepiej grająca drużyna takyczniew całej lidze.To nie przypadek,że nie przegrali żadnego meczu w trakcie przygotowań.Tutaj widzę podobny scenariusz.Groclin tutaj na pewno nie przegra.Remis to jest mask co może górnik osiągnąć
Typ : X2

Do góry
#1174587 - 28/04/2007 17:32 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: ciacho1984]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: ciacho1984

Wisla po strzeleniu pierwszego gola sie cofnela i oddala inicjatywe Legii, co niestety skonczylo sie strata glupiej bramki z niczego

Paulista zostal faulowany i to tak ewidentnie ze nawet sedzia ktory raczej nie sprzyjal Krakowiana musial podyktowac karnego

Moje inne uwagi, Fabianki po stracie gola zachowal sie jak ostatni buc, kopnal pilke z calej sily w strone zawodnika Wisly...
...mam nadzieje ze PZPN zajmie sie ta sprawa, bo nie wygladalo to na przypadkowe zagranie...

Może na drugi raz daruj sobie te komentarze, bo sporo ludzi też ogląda mecze

Jeśli bramka Legii była bramką z niczego, to chyba różne mecze oglądaliśmy \:D
To była bardzo ładna akcja, inna sprawa, że Dolha zawalił

Nie wiem, czy Paulista był ewidentnie faulowany. Myślę, ze niejeden sędzia by to puścił

Jeśli uważasz , że Fabiański zrobił to specjalnie i wcelowal dokładnie w głowę Marcina Baszczyńskiego, to jesteś w błędzie.
Gdyby tak był, to Fabiański powinien grać w ataku, bo wielu ligowych graczy ma kłopoty by trafić w bramkę \:D

Wisła wygrała zasłużenie i to jest mój komentarz

Do góry
#1174644 - 28/04/2007 18:14 Re: Orange Ekstraklasa - 24 kolejka (27 - 29.04) [Re: rene]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

rene wiem, że czekasz z utęsknieniem na informacja z Kielc, ale najpierw też dodam kilka słów co do wczorajszego meczu.

Legia ostatnimi czasy przypominała mi troszkę spółke na giełdzie, Po kilku dobrych wynikach nagle gro osób zaczeło obstawiać na Warszawian, balon zostal rozdmuchany, że Legia wraca do walki o majstra a tu przyszła korekta (z może to bessa) to się okaże dalej. Prawdę mówiąc, to jak z takim trenerem jak Zieliak (z całem szacunkiem do jego czasów jak byl zawodnikiem) można wywalczyć Mistrza Polski?? Fakt Wisła zagrała b. dobry mecz. P. Brozek trafił w bramkę , ale znając życie już za tydzień straci jakieś punkty w Wodzisławiu. Aż się boje co się stanie z Wisłą jak odejdzie Kuba Błaszczykowaski. I ta flaga Korony co straciły ją pikniki w Kielcach, ale szczypała w oczy \:\(

Dobra to co mamy na dzisiaj
Korona Kielce - Odra Wodzisław (z dedykacją dla rene)

Właściwie to całe Kielce są już przy meczu w Bełchatowie i z tego co się zapowiada to 1 Maja rano wrócą stare czasy i "żółto-czerwony" pochód wyruszy na stadion GKSu BOT. 2600 biletów jakie były dostępne w Kielcach rozeszły się w godzine, a zapotrzebowanie jest na jeszcze ponad 1000 - conajmniej!! A miałem pisać o meczu z Odrą, no właśnie takie jest podejście kibiców i nie wieże, że piłkarze, sztab szkoleniowy itp. nie są myslami już przy wtorkowym meczu. Jak już zostało napisane nie zagrają Golański, Gajtkowski i Hernani. Jeśli chodzi o Gajtka to widać było że przyda mu się odpoczynek, gdyż w meczu z Wisłą Płock strata za stratą, Golo to profesor i bedzie duże osłabienie, jeśli zagra za niego Saszka to hmmm over jak nic będzie, ale uważam że obrona będzie wyglądała tak Kuś-Szyndrowski-Kiciński-Bednarek. Jeśli chodzi o pomoc to po pierwsze odniose się do Kaki i Sobolewskiego. Są to dwaj różni zawodnicy. KAKA to taki jeździec bez głowy, szybki, waleczny tylko zeby przy strzałach i dośrodkowaniach otwieral oczy to by było dobrze. Jeśli chodzi o Sobolewskiego to moim skromnym zdaniem to jeden z lepszych zakupów prezesa Klickiego. Piłki wrzuca co do cm dokłądnie tam gdzie chce. Niestety podatny jest na kontuzje. Jeśli chodzi o Bonina to jest on teraz chyba najlepszym zawodnikiem w ekipie Kieleckiej (zero kompleksów) - SŁYSZAŁEŚ LEO!! Choć nie zdiwie się, jak dzisiaj zagra Sasin. W pomoce tyż bardzo prawdopodobne że nie zagra Hermes - Zgani a wejdzie ktoś z pary Trzeci - Nowak z naciskiem na tego drugiego. Chciałbym, żeby Rysio dal dzisiaj szamse młdemu Kiełbowi, który może chcieć się pokazać.
Jeśli chodzi o Odre to dodając do tego co napisal Sosna warto zauważyć, że ekipa z Łęcznej prowadzi Jacek Zieliński (ten prawdziwy trener) , który nomen omen byl pierwszym trenerem zatrudnionym przez prezesa Klickiego!! Że Odra puści mecz jest prawdopodobne choć ja w to nie wierze, w innym przypadku może być ciężko m.in z racji wystepu 2 ex-kielczan, który jedny już skarcił złocisto-krwistych strzelając 2 bramki za czasów gry w Łęcznej i wtedy można powiedzieć, że Korona pożegnała się z pucharami. Drugi zawodnik to Czerstwas sorry Czerkas, który nawet sezon spędził w Anglii w Quuens Park Rengers, choć tejne służby widziały go na zmywaku w jednej z Londyńskich knajp \:D . Licze, że Adaś nie strzeli tym razem bramki z bara z 25 metrów \:\) .
Także o dziwo odradzam granie na zespół Kielecki (nie wierze w ustawkijak już pisałem, no chyba, że te Eugeniusza \:D ) po takim kursie . Na tą kolejke jest wiele innych perełek, o których napiszę później.
Aha rene i tekże nie postawie złamanego grosza na Korone w finale \:p choć opcja z noclegiem na na dworcu we Włoszczowie kusi ;\) , jeśli już na na final mogę postawić flaszkę dobrej wodeczki. Finał o 12, kurde trzeba pić od 8 rano
A jeszcze jedno rene widać, że jak przeglądałeś stronke Korony to oczka już były zaspane bo Koroneczki nie wygrały z PTS Piekoszów 11:0 tylko jest napisane że mecz jest o 11:00 \:p

Także jak dla mnie NO BET \:\)

Zaraz opisy do kilku innych meczów \:\)

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro