|  
| 
| 
| 
| #859521 - 13/01/2007 18:25    Re: Słodycze naszej młodości
[Re: ajdam] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  13/04/2006
 | 
tez takie cudo mialem. ale jak baterie sie wyczerpaly to juz o nowe sie nie doprosilem    hehe w Wolfa pykalem ostro. W olimpiade tez - skoki do wody lubilem   pamietam jak Warcrafta na 40 dyskietkach dostalem kiedys   ogolnie to w dizziego siekalem, albo dyne - to na PC   w gry telewizyjne to w Tunks, Mario, Contra - klasyki   albo takiego goryla - nie wiem jak sie ta gra nazywala, Kong?   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #870140 - 17/01/2007 10:23  Re: Słodycze naszej młodości
[Re: Zbigniew] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  19/09/2005
 |  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #872066 - 17/01/2007 21:42  Re: Słodycze naszej młodości
[Re: Baton_vcp] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  11/08/2005
 | 
A pamietacie takie gierki w pike nozna bylo boisko do tego taka mala metalowa pileczka pilkarze byli na sprezynkach porostawiani na boisku i sie strzelalo to byla zabawa . do tego jeszcze mialem podobna gre w hokeja    gdzies na strychu powinno byc    temacik zajefajny takie wspomnienia  pewnie ze pamietamy    pamietam jak robilismy sobie turnieje w bloku na klatce, jaja byly jak kulka wypadla i spadala po schodkach kilka pieter i cala zgraja po nia leciala   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #876145 - 19/01/2007 07:22  Re: Słodycze naszej młodości
[Re: konstruktor1] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  26/05/2003
 | 
Kiedyś moim zdaniem dzieciństwo było fajniejsze,nie było takich głupich bajek,gier,konsol,chipsow,fali przemocy i dysproporcji finansowych.Cały boży dzień dzieciak grał sobie w piłke, w karty,w kapsle się grało(pamiętam każdy chciał być Ludwikiem a ja zawsze skromnie bylem Awdudżaparowem),gralismy w dołek, w kluchy i setki innych zajebistych gier.Nie było,pijanych,nacpanych 12-latków,nie było chamówy,jak się dostało na choinke klocki lego to człowiek pół roku się cieszył i je składał. Pamietam swoją pierwszą biedronówe, colegówke z logo Chicago Bulls, czy jak sie zamiast do koscioła na Lechie jeździło i stało przy bramie,aż jakiś dorosły wprowadzi na stadion .Fajne też były wczasy w takich ośrodkach w domkach lub pawilonach nad jeziorkiem, wypas był,wszystko fajnie zorganizowane i taniocha.Dziś jak nie masz twardej psychiki i bogatych starych to możesz miec jednie ch... dzieciństwo   Ja nigdy nie zapomne jak nam podłaczyli kabłówke i wtedy pierwszy raz zobaczyłem na takim fajnym kanale Sportkanal , rozgrywki ligi argentyńskiej i Copa America i wtedy pokochałem Boca i biancocelestes    Pamiętam jak tvp pokazalo pierwszy raz nba i byłem w szoku że tak mozna grać w kosza, i Szaranowicz z jego hej,hej tu NBA.... Pamiętam moje pierwsze atari i jak mogłem spokojnie zjeść obiad zanim taśma się wgra z grą( o ile sie wgra), pamiętam jaki był popas jak były cytrusy na gwiazdke,pamiętam jak dzieciaka rajcowały zwykłe rzeczy,wszystko miało swoją wartość,były prawdziwe przyjaźnie,nie to kongo co jest teraz. A największe rozzcarowanie to jak kiedyś zbierałem gumy NBA , dwa pełne albumy i mieli mi przysłać oryginalną piłke do kosza,ale nic nie przysłali i wtedy zakumałem,że konkursy to lipa ,aby ludzie tylko kupowali produkty... Raz tylko wygrałem w Świerszczyku książki,ale to były inne czasy i jak obiecali tak było,ale niestety te czasy juz mineły.... |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #876671 - 19/01/2007 11:39  Re: Słodycze naszej młodości
[Re: boca juniors] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  09/02/2004
 | 
Kiedyś moim zdaniem dzieciństwo było fajniejsze,nie było takich głupich bajek,gier,konsol,chipsow,fali przemocy i dysproporcji finansowych.Cały boży dzień dzieciak grał sobie w piłke, w karty,w kapsle się grało(pamiętam każdy chciał być Ludwikiem a ja zawsze skromnie bylem Awdudżaparowem),gralismy w dołek, w kluchy i setki innych zajebistych gier.Nie było,pijanych,nacpanych 12-latków,nie było chamówy,jak się dostało na choinke klocki lego to człowiek pół roku się cieszył i je składał. Pamietam swoją pierwszą biedronówe, colegówke z logo Chicago Bulls, czy jak sie zamiast do koscioła na Lechie jeździło i stało przy bramie,aż jakiś dorosły wprowadzi na stadion .Fajne też były wczasy w takich ośrodkach w domkach lub pawilonach nad jeziorkiem, wypas był,wszystko fajnie zorganizowane i taniocha.Dziś jak nie masz twardej psychiki i bogatych starych to możesz miec jednie ch... dzieciństwo   Ja nigdy nie zapomne jak nam podłaczyli kabłówke i wtedy pierwszy raz zobaczyłem na takim fajnym kanale Sportkanal , rozgrywki ligi argentyńskiej i Copa America i wtedy pokochałem Boca i biancocelestes    Pamiętam jak tvp pokazalo pierwszy raz nba i byłem w szoku że tak mozna grać w kosza, i Szaranowicz z jego hej,hej tu NBA.... Pamiętam moje pierwsze atari i jak mogłem spokojnie zjeść obiad zanim taśma się wgra z grą( o ile sie wgra), pamiętam jaki był popas jak były cytrusy na gwiazdke,pamiętam jak dzieciaka rajcowały zwykłe rzeczy,wszystko miało swoją wartość,były prawdziwe przyjaźnie,nie to kongo co jest teraz. A największe rozzcarowanie to jak kiedyś zbierałem gumy NBA , dwa pełne albumy i mieli mi przysłać oryginalną piłke do kosza,ale nic nie przysłali i wtedy zakumałem,że konkursy to lipa ,aby ludzie tylko kupowali produkty... Raz tylko wygrałem w Świerszczyku książki,ale to były inne czasy i jak obiecali tak było,ale niestety te czasy juz mineły.... Ojeku jak to napisałeś ja miałem praktycznie identycznie oprócz chodzenia na mecze, nigdy nie chodziłem i z gum zbierałem turbo i lazery wklejałem do zeszyciku. Eh kiedyś to były czasy kapsle jak sie rysowało na tym kawałku karteczki imitacje koszulek z wyścigu pokoju i kaligrafowalo nazwiska. Jak sie zbierało kapsle pod budkami z piwem. Pełne kieszenie sie niosło i wybierało najlepsze. Albo zbieraliśmy zołniezyki. Jeden miał kowbojów inny indian i sie budowało w piaskownicy całe fortece i potem sie rzucało na przemian gałami eh   |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #877975 - 19/01/2007 20:50  Re: Słodycze naszej młodości
[Re: siwy212] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  26/05/2003
 | 
Tia też Turbo się zbierało, i takie gumy z kartami do gry na których były wizerunki gwiazd swiatowego futbolu,pamiętam ,że sie nawet kase dawało,aby zdobyć brakujace karty albo wymianki szły , te karty miały moc:)
 Żołnierzyki też zbierałem,pamiętam,że miałem tego full,minaiturki wojaków,czołgi,samoloty,działa, cała armia, jak kiedyś byłem chory i się nudziłem w domu,to wszystko to rozstawiłem,to jak mama z pracy wróciła to się okazało,ze prawie cała chata to pole bitwy,nawet w wannie stacjonowła Kriegsmarine:)
 |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
| 
| #885121 - 22/01/2007 00:46  Re: Słodycze naszej młodości
[Re: boca juniors] |  
|   Carpal Tunnel

Meldunek:  25/11/2005
 |  |  
| Do góry |  |  |  |  
| 
|