Co by nie  było  proponuję  zorganizowanie  się .
jako że  forum  Mecz  jest liderem  w tej  dziedzinie myślę  że to tu można   by  zorganizować  ośrodek obywatelskiego  oporu i nieposłuszeństwa .
Znam  już  z  atopsji i z  całkiem  nieodległej przeszłości fakty które  przy  biernej postawie zaintersowanych pozwoliły na przeprowdzenie  tego co  sobie obecny  rząd  zaplanuje .
Mam tu na  myśli podwyżki gier rodem z  totalizatora  sportowego czyli Multiloteka i  Dużego Lotka .
Jeśli  od razu  nie podejmiemy  jakichkolwiek czynności przciwdziałających  to jak  barany  idziemy  na  rzeź .
Przynajmniej zacznijmy  od  szerokiego  poinformowania  wszystkich  naszych  kolegów .
Potem  spróbujmy  wywierać  presję na  osłów .//  ierdolonych 

/ Szerokie  rozpowszechnienie  naszego  stanowiska spowoduje  być  może  to  że  zainteresowani się  zastanowią ,że kładą  na  szalę  swój byt poltyczny . 
Jeśli   nie  wystąpimy  wspólmie   i jeśli  nie  pokażemy  naszej  siły  to  niestety czarno widzę  naszą   przyszłość . Zostana  na  zbuki naziemne  i   Multilotek za 2,50PLN /w  którym jest  najmniejsze  prawdopodobieństwo wygrania  głównej wygranej /
==---------->>
Mam  propozycję   abyśmy  może  tu może  napisali ODEZWĘ  APEL z protestem przeciw  takim  zamiarom..
Bardzo  Was  proszę jeśli  tylko  choć  trochę Wam  zależy  na tym aby pozostał  stan obecny a  nie zmiany  na  gorsze  i dalsza  monopolizacja - zastanówmci  się nad  tym i proszę  o poparcie  tej inicjatywy 
xyzen