[QUOTE]Oryginalnie wysłał hunter750:
[qb]Andre Agassi – Guillermo Coria 1,23 3,4 [prof.]
Podobnie jak kilka osób na tym forum zastanawiam się poważnie nad graniem Argentyńczyka. Choć nie mam zwyczaju gry na niespodzianki to ten kurs jest strasznie przesadzony. Coria jest przede wszystkim bajecznym technikiem (widać to głównie w turniejach na clay’u), biegającym po całym korcie do każdej piłki. Andre też technicznie jest dobry ale na pewno nie biega on po całym korcie. Jeżeli ktoś zagra dokładnie po rogu to Andre ma świadomość swoich lat i odpuszcza nie marnując niepotrzebnie swych sił. Widać to na każdym jego meczu jak zmywa z siebie strugi potu i zmienia co trochę koszulki. Warto tu pamiętać o temperaturach panujących w Kalifornii (pow. 30 stopni). Argentyńczykom na pewno mniej to przeszkadza, oni w takich temperaturach się wychowują.
Ostatni ich pojedynek na US Open wygrany przez Agassiego 6-4 6-3 7-5 jest bardzo podobny do dzisiejszego. Coria też szedł dobrze w turnieju ale mimo to odpadł bo grał z świetnie serwującym Andre Agassim. W tym turnieju Corii jak na razie nie straszne są serwisy rywali, pokonał Mirnyja i Grosjeana, którzy przecież należą do tej grupy jak ja to mówię „snajperów”. Agassi na razie nie przegrał seta ale z kim grał: Sanchez (co on tu robi?), Hrbaty (świeżo po kontuzji jeszcze nie doszedł do siebie), Youzhny (bardzo chimeryczny zawodnik, który ma według mnie poważne problemy z psychą).
Dodam jeszcze, że Coria ma temperament południowca i na pewno pamięta, że to właśnie Andre go wyeliminował z US Open. Na pewno większość pamięta co się stało po zeszłorocznym Roland Garros gdy przegrał z Ferrero. Później jeździł i szukał turnieju w którym mógłby się zrewanżować Carlosowi. Dlatego uważam, że dziś będzie miał więcej niż w normalnym meczu determinacji do zwycięstwa.
Na koniec powiem jeszcze, że nikogo tu nie namawiam do grania na Guillermo bo to pewniak. Sam jeszcze nie wiem czy postawię jakąś sumę. Chciałem pokazać, że Argentyńczyk dziś będzie na pewno bardziej zdeterminowany i jeżeli ktoś myśli o grani na Andre to niech lepiej nie ryzykuje.
Pozdro z Czewy![/qb][/QUOTE]zaje.....a analiza
iwo: