Henman imponuje mi swoją grą na tegorocznym RG, a przedewszystkim spokojem z jakim rozgrywa swoje akcje, jeżeli sytuacja w danym gemie czy secie nie układa się po jego myśli. Jego akcje serv & volley są znakomite i Coria będzie musiał grać bardzo dobre returny aby go przełamać. Gra Argentyńczyka polega ( według mnie ) na tym że popełnia on bardzo mało niewymuszonych błędów w przekroju całego spotkania, a w dłuższych wymianach przy próbie kończącego ataku przez przecwnika potrafi znakomicie odegrać ( chociaż nie zawsze i liczę że w meczu z Anglikiem będzie się mylił częściej niż zwykle
). Jeżeli Henman będzie dobrze atakował serwis Argentyńczyka, który przecież nie jest rewelacyjny ( "slajs" bekhendowy pod końcową linię może sprawić mu duże problemy ) to będzie ciekawie.
A co do kursów 1.15, 1.2 to co z tego że jestem przekonany że dany mecz wejdzie bez problemu, jeżeli później jest ZONK, a mnie nachodzi reflesja : po jakiego CH.... grałem taki kurs
A na tym poziomie turnieju kurs na jednego z graczy 1.2 to przesada.
Grającym na Corię życzę aby nie powtórzyła się sytuacja z zeszłego roku gdzie w pólfinale Guillermo przegrał z Verkerkiem
pozdro