Witam wszystkich serdecznie po przerwie!!!
Mam nadzieje, że znajde coś ciekawego na forum i nie narusze żadnego regulaminu bo z rzadka zaglądam.
Uwaga to są typy na całą pierwszą runde, a więc na przynajmniej 2 dni.
Typy niestety w wiekszości z głowy i ze statystyk, niż po obejżeniu spotkań zawodników na trawie.
Wiadomo trawa to trawa i cięzko o ciekawy pojedynek. Serw, wolej i punkt. Rzadko kiedy oglądamy długie wymiany, aż normalnie chce się wyjść z kina i może dlatego
widziałem kilkanaście meczy na trawie w przeciągu 2 tygodni. Nie jest to może dużo
ale spróbuje coś ciekawego zapodać.
Jak to powiedzą hiszpanie przyszedł sezon na "las fresas con nata" czyli truskawki ze śmietaną (ulobiona potrawa na wimbledonie), a ja bym dodał jeszcze "y dineros"
Oto moje typy mam nadzieje na dużą kaskę:
Knowle - Falla @ 1
Stawiam na Juliana widziałem jego kilka piłek na trawie z kwalifikacji oraz kilka meczy niestety na ziemi. Austryjak gra troche zabawnie trzymając rakiete cały czas uburęcznie.
Wygląda to może śmiesznie, ale jest naprawde bardzo skuteczne, a do tego dość dobry serwis.
T.Johansson - Kiefer @ 1
F.Lopez -
Bloomfield @ 2
Elseneer -
Parmar @ 2
Corretja -
Stepanek @ 2
Serw odgrywa na trawie kluczową role a w tym fachu specjalistą jest Radek.
Jouzhny - Ivanisevic @ 1
Ostatni krecz Jouznego w Hertogenbosch to bardziej jego niemoc na piekiene piłki Verkerka niż jakaś kontuzja.
A Gorana widziałem w tym roku już chyba 4 razy w tym dwa razy dość nie dawno.
I niewiem dlaczego ten gracz nie kończy kariery. Choć wiadomo, że Ivanisevic zawsze dobrze czuł sie na trawie nawet raz wygrał wimbledon w 2001 i chyba to tylko jeden + przemawiający na chorwata.
Arthurs -
Mayer @ 2
Coria -
Moodie @ 2
O ile dobrze pamiętam bo niechce mi się już zaglądać do statystyk to Wesley M zawsze dobrze gra na Wimbledonie.
Chociaż Coria po zmęczeniu turniejem na Franch Open szybko odpadł w pierwszym turnieju na trawie to ostatnio na trawie już dość doba gra.
Spodziewam sie zaciętego pojedynku z czego słynie zawodnik RPA . Mój typ 2:3. Chociaż jeszcze się waham czy nie odpuścic sobie tego pojedynku
Vacek -
Lu @ 2
Clement -
J Johanson @ 2
O.Rochus - Carraz @ 1
Boutter - Ferrero @ 1
Sa - Arazi @ 1
Sa dość łatwo w kwalifikacjach
Andrejev - Van Lottum @ 1
Dobra forma Andrejeva również na trawie myśle że rosjanin powienien wygrać 3:0 3:1
Verkerk - Davydenko @ 1
Myśle że Verker jest jednym z faworytów turnieju. Świetny serwis i zupełnie przyzwoity voley stawiają holendra przed szansą wygrania tego turnieju
Zupełnie przyzwoicie porusza się na trawie ten dwumetrowiec.W tym meczu dla mnie spokojne 3:0. Obstawiam również holendra na zwyciestwo w całym turnieju.
Chociaż ma bardzo trudną drogę Philipousis (jeżeli przejdzie 1r.), Andrejev, Henman itd.
Beck -
Marray @ 2
Zupełnie przyzwoici gracze na trawie chociaż ostatnio Beck zagrał fatalny mecz z Corią, który też niegrał też nic nadzwyczajnego.
Hilton - Costa @ 1
Zawodnik gospodarzy wyrastał razem z trawą na wimbledonie gra z obecnie przecietnym graczem na clay-u. Nie wykluczam 5-ciu setów
Chela -
Burgsmuller @ 2
Martin - Canas @ 1
Childs - Schalken @ 1
Schalken potrafi grać na kortach trawiastych ale nie prezentuje obecnie najwyższej formy.
Massu -
Poop @ 2
Ulihrach - Montanes @ 1
Montanies zupełnie bez formy nawet ostatnio przegrał w 1r w Chelengerze w Braunschweig.
Robredo -
Starace @ 2
Tu spodziewam sie bardzo wyrównanego meczu. Starace posiada silny serwis ale obydwaj gracze nie są zwolennikami grania na tej nawierzchni.
Kurs przyzwoity wiec można zaryzykować.
Horna -
Van Scheppingen @ 2
Mam nadzieje, że uda mi sie w 1 rundzie zrobić 1000 zysku.
Wszystkie mecze gram singlami bądz dublami.
Sporo do zainwestowania, ale nie bedzie źle. Szkoda tylko że Andre Agassi nie pojawi się na turnieju, bo już z jednego meczu mogłoby być ~1000.
Szkoda.
Już wkrótce ogramy buków, tylko nie bójmy się ryzykować.
Pozdro
iwo: