#1354207 - 01/07/2007 01:46
Re: MLB 2007 - typy, opinie, komentarze
[Re: DJ SOSNA]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Axel jest znany nie tylko z tego nicka na forum  tu i tam  ... ale ważne, że zna się na swojej robocie i dobrze mu idzie ! również pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1357527 - 02/07/2007 22:23
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Dwie zmiany wśród managerów.
Z pracy u świetnie radzących sobie Seattle Mariners, odszedł Mike Hargrove. Dlaczego podjął taką decyzję w momencie, gdy Mariners po raz pierwszy od dawna wygrywają, nie jest do końca jasne. Sugeruje się konflikt między nim a ikoną klubu Ichiro Suzukim, czemu oczywiście obaj zaprzeczają. Dzisiaj już poprowadzi ich do kolejnego zwycięstwa (a może wreszcie przegranej?) nowy manager, John McLaren, który raczej nie ma większych sukcesów na koncie i który od ponad 20 lat nie pracował jako samodzielny manager.
Druga zmiana jest raczej spodziewana, a nawet od dawna wyczekiwana. Posadę stracił Jerry Narron z Cincinatti Reds, który z tak silną ofensywą nie potrafił w tym sezonie nic zwojować. Tymczasowym managerem został scout Pete Mackanin.
Niedługo pewnie pora na Garnera z Astros i Guillena z White Sox. Chociaż Astros lubią zaskoczyć w drugiej części sezonu seriami wygranych, więc pewnie Garnerowi się upiecze, ale tak słabych Astros to ja nie pamiętam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1359323 - 03/07/2007 05:59
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
|
spotkania które podałem w czerwcu: Arizona Diamondbacks - San Francisco Giants / 1 / 1.73 stawka 1/10j Tampa Bay Devil Rays - Los Angeles Dodgers / 2 / 1.65 stawka 1/10 San Francisco Giants - San Diego Padres / 2 / 1.97 stawka 1/10j. San Francisco Giants - San Diego Padres / 2 / 1.99 stawka 2/10j Chicago Cubs - Milwaukee Brewers / 2 / 2.1 stawka 1/10j. Chicago Cubs - Milwaukee Brewers / 2 / 1.90 stawka 2/10j. podsumowanie: 4 wygrane / 2 przegrane / +3.16j. ================================================================= Pittsburgh Pirates - Milwaukee Brewers / 2 / 1.72 stawka 1/10Już za niecałe trzy godziny dojdzie w Pittsburgu do pierwszego z serii czterech spotkań pomiędzy dosyć gościnnymi w tym sezonie gospodarzami czyli Pirats ( wygrali jedynie 17 z 39 domowych spotkań ), a drużyną z Milwaukee czyli Brewers. Goście mimo dość słabego bilansu spotkań wyjazdowych ( wygrali 17 z 38 ) przewodzą w National League Central z przewagą sześciu spotkań nad Chicago Cubs. W tej serii będą mogli podreperować sobie wyjazdowy bilans, gdyż przeciwnik nie jest z tych wymagających moim zdaniem, a Brewers z drużynami z tej samej dywizji radzą sobie bardzo dobrze ( wygrali 22 na 34 spotkania ). Warto nadmienić, iż goście nie przegrali dwóch spotkań z rzędu od 20 spotkań ! ( a wczoraj zostali przegrali z Cubs ) oraz pokonali Piratów aż sześć razy na ostatnie siedem spotkań. Liczę również na startera Brewers - Jeffa Suppana, który jeden ze swoich lepszych sezonów zanotował właśnie w Pittsburgu, kiedy to osiągnął w całym sezonie najniższy współczynnik ERA w karierze. Jego oponent - John Van Benschotenrozegrał wystąpił dopiero w trzech spotkaniach jako starter w tym sezonie, z czego tylko raz jego drużyna schodziła z boiska jako wygra. Liczę na przedłużenie dobrej serii lidera National League Central i jego co najmniej jedną wygraną w serii czterech. moje "wolne" propozycje na dziś: Washington Nationals - Chicago CubsColorado Rockies - New York MetsOakland Athletics - Toronto Bluejays San Diego Padres - Florida Marlins pozdr,
|
Do góry
|
|
|
|
#1359801 - 03/07/2007 17:49
|
Carpal Tunnel
|
 Milwaukee Brewers at Pittsburgh Pirates  10:3 : ))) bilans tego miesiąca: 1 wygrana / 0 przegranych / +0.72j. bilans ogólny: 5 wygrane / 2 przegrane / +3.88j.
|
Do góry
|
|
|
|
#1363404 - 04/07/2007 16:48
[Re: Lipi]
|
Carpal Tunnel
|
dzięki Lipi za wrzucenie   Toronto Blue Jays at Oakland Athletics  1:3 : ))) bilans tego miesiąca: 2 wygrane / 0 przegranych / +1.96j. bilans ogólny: 6 wygrane / 2 przegrane / +5.12j.
|
Do góry
|
|
|
|
#1364894 - 04/07/2007 23:30
[Re: Prezes_1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2006
|
Philadelphia Phillies- Houston Astros - typ 1 PHI: Hamels (9-4, 3.87) HOU: Sampson (6-5, 4.15) Phila Wygrane na wyjeździe: 20 Porażki na wyjeździe: 21 Houston Wygrane w domu: 22 Porażki w domu: 19 Witam  Dziś postanowiłem zagrać sobie na Phile  Dziś kończy się 3 meczowa seria pomiędzy tymi drużynami i jak narazie to Astros dwa razy okazali się lepsi. Dziś spotkanie nr3 w którym to stawiam na przyjezdnych. Wczoraj fatalny w skutkach HR pozbawil Phile wygranej, która to jej się z przebiegu meczu należała  Słów kilka o rzucających: Nie rzucają dziś może "grube ryby mlb" jednak po stronie gości stanie ograny na boiskach Hamels który to powalczy dzis o swoją 10 wygrana w sezonie, natomiast po stronie gospodrzy zagra Sampson , który nie jest w formie ostatnio i rzuca mówiąc najprościej przeciętnie. Przewaga zatem po stronie Phili, dobry pitcher w połączeniu ze świetną ofensywa powinny dać dziś wygraną z Astros które w tym sezonie postanowilo być ligowym"średniakiem" No i jakoś nie wierze aby Philaa dostała sweepa od Astros... Podsumowywując Phila 1,75 w Bwin sądze tak 6/10. Mecz o 20 "naszego"czasu Pozdrawiam Dziadek69
|
Do góry
|
|
|
|
#1365260 - 05/07/2007 00:47
[Re: Dziadek69]
|
Carpal Tunnel
|
mimo, że: * PHI are 6-17 in the last 23 meetings. * PHI are 3-8 in the last 11 meetings in Houston. przychylę się do zdania "dziadka"  dodam iż Hamels jest 2-0 przeciwko HOU, a ostatnie swoje spotkanie przegrał, a nie przegrał dwóch spotkań z rzędu od początku ligi, kiedy to własnie dwa razy schodził pokonany. Chris Sampson ma aktualnie dwie wygrane z rzędu, a on znowu w przeciągu tego całego sezonu nie zanotował jeszcze trzech wygranych z rzędu... skusiłem sie jeszcze dzisiaj na Tigers, i dubelek Mets z SD pozdr,
|
Do góry
|
|
|
|
#1365376 - 05/07/2007 01:22
|
Carpal Tunnel
|
mimo, że: * PHI are 6-17 in the last 23 meetings. * PHI are 3-8 in the last 11 meetings in Houston. przychylę się do zdania "dziadka"  dodam iż Hamels jest 2-0 przeciwko HOU, a ostatnie swoje spotkanie przegrał, a nie przegrał dwóch spotkań z rzędu od początku ligi, kiedy to własnie dwa razy schodził pokonany. Chris Sampson ma aktualnie dwie wygrane z rzędu, a on znowu w przeciągu tego całego sezonu nie zanotował jeszcze trzech wygranych z rzędu... skusiłem sie jeszcze dzisiaj na Tigers, i dubelek Mets z SD pozdr, Tifers  rogers dzis wygra ten mecz dla det  wczoraj porazka po OT o ile sie nie myle wiec dzis pora na rewanz... moje typy z mlb na dzis wiec to Tigers i Phila Powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#1368965 - 06/07/2007 00:30
|
Carpal Tunnel
|
L.A. Angels 1st AL WEST (51-33) L 2 Texas 4th AL WEST (36-48) W 2 typ: L.A. Angels kurs 1,55 => BwinLAA: Escobar (9-3, 3.32) TEX: Tejeda (5-7, 6.69) LA: Wygrane na wyjeździe: 22 Porażki na wyjeździe: 20 Tex: Wygrane w domu: 20 Porażki w domu: 20 Witam Dziś upatrzyłem sobie tylko jeden meczyk z mlbi gram na L.A Angels  Dziś to właśnie konczy się kolejna 3 meczowa seria w ktorej jak do tej pory prowadzi Tex 2-0  H2h miedzy tymi druzynami w tym sezonie to 6 win Angels i 3 texasu  Nie chyce mi się wierzyć ze LA dostanie sweepa w tej serii od TEx i sądzie ze chodź jedno spotkanie wygrają  Pozatym przekonuje mnie do tego seria Tex na własnym stadionie a mowie tu o 7 meczach nie przegranych w regulaminowym czasie czyli 9 inn  jedna wpadka się im przydarzyla z Houston kiedy to polegli po OT  Do tego Texas dawno nie dostał łomotu od nikogo u siebie a wiec pora wlasnie dzis na ten oto łomot  Teraz słów kilka o pitcherach: W LA rozpoczyna swietnie rzucający w tym sezonie Escobar, i powinien spokojnie powalczyc o 10 win w tym sezonie, rzucal on już przeciwko Tex kiedy to jego druzyna pojechala 8-3. Wpradzie bilans 3-8 przeciwko Tex nie napawa optymizmem to jednak sądze ze dzis zostanie poprawiony. Ostatnie dwa mecze wygrane w swietnym stylu kiedy to rzucal Escobar przekonuja mnie w tym typie. O Tejadzie za duzo powiedziec nie moge... przecietny pitcher, który to zostaje wprowadzany w lige, w tym seoznie 5-7 i wysoka ERA. kontuzje na korzyśc LA, przelamanie passy Tex i swietny pitcher po stronie LA skłania mnie do zagrania na Angels. Stawka 8/10 a wiec typ dla mnie wysoce prawdopodbny  Nie wyobrażam sobie aby Escobar zagrał słabiej od Tejady A wiec LA Angels 1,55 mecz o 2 czasu "naszego" Pozdrawiam Dziadek69
|
Do góry
|
|
|
|
#1370777 - 06/07/2007 20:06
|
Carpal Tunnel
|
Hideki Okajima Added to American League All Star Game Roster July 5th, 2007 by Ryan Spoon
Okajimi received 4,300,000 votes to win the All Star contest. The addition of Okajimi makes 6 Red Sox on the American League All Star team - and Okajimi is one of the few Red Sox rookies making a big impact in 2007 - Dice K and Dustin Pedroia are also rookies.
ESPN: Red Sox reliever Hideki Okajima was added to the American League All-Star roster Thursday night as the winner of the 32nd man Internet vote, giving Boston a leading six players in the game.
Okajima received 4.3 million votes in four days to beat Detroit starter Jeremy Bonderman, Minnesota reliever Pat Neshek, Los Angeles Angels starter Kelvim Escobar and Toronto starter Roy Halladay.
Red Sox pitchers Josh Beckett and Jonathan Papelbon were already named to the roster for Tuesday’s game in San Francisco, along with third baseman Mike Lowell and sluggers Manny Ramirez and David Ortiz.
nie ma to jak skośny brat w NBA i skośni bracia w MLB, czasem mi sie wydaje, że nawet gdyby on miał ERA 15 to i tak dostał by się do @LL star 
|
Do góry
|
|
|
|
#1371324 - 06/07/2007 22:43
|
Carpal Tunnel
|
Witam wszsytkich Na dzisiaj tylko jeden mecz, analiza mysle zbedna... a mianowicie Tampa Bay, podobni rzucajacy, kursy podobne, poziom tez podobny ale wielka seria do przelamania ... L11 pora to przerwac a kiedy to zrobic jak nie z wiesniakami ?  Zaczyna sie dzis 3 dniowa seria, jezeli dzis nie wypali to jutro a jezeli nie jutro to w niedziele, jedno jest pewne TB w tej seri wygra i oby to bylo dzis  To tyle odemnie . Pozdrawiam Dziadek69
|
Do góry
|
|
|
|
#1375367 - 08/07/2007 00:57
|
Carpal Tunnel
|
Witam wszystkich Dzis z mojej ulubionej ligi mlb wybrałem sobie 2 spotkania. 1) Atlanta Braves u San Diego Padres Zakład na zwycięstwo - Typ: San Diego Padres kurs 1,64 => BwinATL: Reyes (0-0, 0.00) SD: Wells (4-5, 4.16) Zdecydowałem się na drużynę z SD z kilku powodow  1. Swietny pitcher przeciwko mlokosowi, Wells koles ktory wyglada jak bydle i rzuca jak bydle 234-153 statystyki kariery powalaja... jedna z tuz ligi, która w dodatku wygra dzis mecz dla Paders  Z drugiej strony stanie Reyes...i o nim akurat za duzo powiedziec nie moge  cienki jest i tyle  2 powod to 4 porazki pod rzad Paders z bravers, oraz ich wczorajsza porazka, dzis pora na rewanz i to srogi rewanz! Kontuzje na korzysc SD a wiec nic tylko grac  jak dla mnie 8/10 Drugi mecz to : Florida Marlins u Los Angeles Dodgers Zakład na zwycięstwo - Typ: Los Angeles Dodgers 1,55 typ Bwin  FLA: Mitre (2-4, 2.88) LAD: Lowe (8-7, 2.98) Drugi emcz to spotkanie Dodgers  Wczoraj plecy chodz prowadzili w 9 inn 5-4 to jednak ... wielka rotacja pitcherow spowodowala ze poprostu " spier***" ten mecz i przegrali po OT. Dzisiaj dla Dodgers rzuca jedna z ich gwiazd a mianowicie Lowe, koles niesamowity potrafiacy zrobic wszsytko z pilka  Dzis powalczy o swoje 9 zwyciestwo w tym sezonie aby poprawic swoj bilans ;)=>108-89 . Po drugiej stronie "ogór" czytaj Mitre, koles rzucil tyle pilek co ja w swoim zyciu  ogolnie cienko wyglada jego kariera a dzis napewno nie zablysnie przeciwko Dodgers. Pozatym dosc wygrywania przez morliny czy jak ich tam sie nazywa 1 pkt bo tego juz za wiele. Dzis dodgers bierze rewanz i koniec kropka, nie ma nad czym dumac. Dla mnie 9/10 . to tyle odemnie dzis , prawdopodobnie zagram te spotkania w singlach albo szrpne sie na dubla bo spotkania wydaje mi sie bardzo wporzadku Pzodrawiam i czekam na opinie P.S sory za bledy ale analiza pisana w pospiechu Dziadek69
|
Do góry
|
|
|
|
#1375440 - 08/07/2007 01:27
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Pzodrawiam i czekam na opinie
To może ja. Z pobieżnej analizy (bo dopiero wróciłem do domu) wynika mi, że powinno wejść  Ale żenujący kurs w tym bwinie. W bet365 na Padres jest 1.74 a w pinnie nawet 1.76. Uściślając informację to dla pitchera Braves jest to debiut w MLB ale w niższych ligach miał bardzo dobre występy, więc może taki cienki nie będzie  Wells to z kolei stary dziad, który był dobry parę lat temu, teraz jest solidny, choć potrafi czasem ostro zawalić mecz (no ale ostatnio to nawet Sabathia dał się rozstrzelać). Musi zwłaszcza uważać na Andruw Jonesa, który ma bardzo dobre statystyki przeciwko niemu jak i generalnie na stadionie Padres. Jeśli znajdą na niego sposób to Padres powinni wygrać. Drugi mecz też powinien wejść, ale tu już kurs jak dla mnie za niski. Dodatkowo proponuję zagrać under w meczu White Sox. Po wczorajszych dwóch ostrych strzelaniach 12-0 (!) i 20-14 (!!!!), dzisiaj powinno być spokojniej, pitcherzy nieźli a linia nie tak nisko i kurs dobry (2.06 w Pinnacle).
|
Do góry
|
|
|
|
#1381696 - 10/07/2007 03:54
[Re: Ghost]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Hello  Jak wiadomo all star game jutro, ale dzis mamy home run derby  MLB Home Run Derby P. Fielder (MIL) 4.720 R. Howard (PHI) 3.480 J. Morneau (MIN) 7.180 V. Guerrero (LAA) 10.120 M. Ordonez (DET) 14.000 A. Pujols (STL) 5.000 A. Rios (TOR) 15.000 M. Holliday (COL) 12.000 Tak mysle nad Fielderem, moze Morneau  A jakie sa wasze opinie 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|