Juz dzis czeka na nas uczta siatkarska.

vs

O 20.00 zacznie sie mecz rozpoczynajacy faze finalowa w grupie E. Polska jak wiemy w fazie grupowej nie doznala zadnej porazki i zdobyla komplet punktow.

Francja w turnieju finalowym jest dzieki dzikiej karcie ...
Polska , druga druzyna na swiecie z meczu na mecz w fazie grupowej grala coraz lepiej i mysle ze szczyt formy wlsnie osiagnela na FF. Co do meczu z Francja mysle ze nie chcemy narobic sobie "klopotow" i przegrac z "zabojadami".Cieszy mnie rozniez ze wszyscy czolowi nasi zawodnicy sa w pelni zdrowia i nie borykaja sie kontuzjami jak podczas fazy grupowaj.
W druzynie Polakow ambicje zawdonikow sa bardzo wyskoie i nikt nie wyobraza sobie finalu LŚ bez Polakow. Myle ze takie pozytywne nastawienie psychiczne dobrze wplywa na zawodnikow i na atmosfere w druzynie. Na dodatek bedziemy miec jeszcze za soba cala hale POLSKIEJ wspanialej , najlepszej na swiecie publicznosci , ktora jest dla nas malym HC
Francja , w fazie grupowej nie spisali sie najepiej ale dzieki dzikiej karcie graja w finale. Na lige swiatawa powraca Antiga ktory jest duzym wzmocnieniem. Wspoierac go bedzie nieobliczalny Grandvorka i najprawdopodobniej nomionowany do MVP turnieju finalowego Samica Guillaume. Sklad Francuzi maja bardzo dobry i napweno powalcza o sprawienie niespodzianki, bo chyab wygrana z nasza ekipa bedzie tak rozpatrywana.
Mysle ze o wyniku meczu beda decydowac zgranie druzyny ale i dyspozycja w danym dniu niektorych zawodnikow.
Na rozegraniu w Polsce jak zawsze Pawel Zagumny ... Najlepszy rozgrywajacy swiata , ktory gra bardzo szybkie pilki i potrafi swietnie wrzucic z 3-4 metara pod reke srodkowym. Jak dla mnie duzo bedzie decydowac jak Pawel odczyta gre przeciwnikow i zacznie "rzucac" pili aby blok Francjii nie byl sciana nie do przebicia.
Na ataku Mariusz Wlazly , ktory gra cala LŚ na swoim wysokim rownym poziomie. Mam nadzieje ze narobi troszke spustoszenia swoja piekielnie mocna zagrywka.
Srodek to moim zdaniem Daniel Pilinski ktory jest obecnie najlepszym srodkowym w Polsce i Lukasz KAdziewicz, ktory bedzie sie napewno w czasnie meczy zmienial z Wojciechem Grzybem. Tak wiec mysle ze Lozano pogra 3 srodkowymi.
Na przyjeciu zagra Michal Winiarski , ktory jest najlepszym zawdonikiem polskim jak do tej pory. Prezentuja wspaniala forme i mysle ze na FF bedzie ona jeszcze lepsza. Drugim przyjmujacym bedzie zapewnie Piotr Gruszka ktorego wizytowka jest bardzo duze zaskoczenie i cwaniactwo boiskowe. Na pewno nie zabraknie na parkiecie rozniez Sebastana Swiderskiego ktory ostatnio pojawial sie na boisku na koncowki seta.
Libero , Raul postawil tak jak na Mundialu w Japoni na Piotrka Gacka. Ja osobiscie wole "Igłe" ale ja sobie moge pogadac...

Piotrek gra dobrze, nie robi prostych bledow. Mocna zagrywke odbiera wysoko a nie probuje odebrac w punkt a jak wiemy wtedy latwo o blad. Mylse ze nie sparawi nam przykrej niespodzianki i zagra z wielkim poswieceniem...

Teraz moze cos o Francjii ..
Wystawa chyba : Pujol Pierre , niestyty nie wiem nic o tym zawodniku , jaka prederuje gre i jak "rzuca".
Na ataku zagra Granvorka Frantz ktory jest swietnym zawodnikiem. Potrafi sam rozstrzygnac seta , gdyz posiada potaezna zagrywke jak i atak. Nie boi sie atakowac z sytuacyjnych pilek.
Przyjmujacy to nominowany do MVP FF Samica ktory jest najlepszym i najrowniejszym zawdonikiem w druzynie Francji.Podczas fazy grupowej pokazał wolę walki i dużę agresję wobec rywala. Potrafi prowokować przeciwnika w sposób niedostrzegalny dla kibica. Dla widzów jego gra również nie rzuca się w oczy. Jest to jednak zawodnik bardzo pożyteczny, o czym przekonał chyba wszystkich w meczach fazy grupowej.
A drugim to oczywiscie to powracajacy po kontuzji Stefan Antiga, tego chyab zawodnika nikomu nie trzeba przedstawiac. Bardzo doswiadczony i waleczne gracz.
Moze szybko reszta bo chyab za bardzo sie rozpisalem:
Srodek:Vadeleux Romain i Kieffer Oliver
Libero:Exiga Jean-François

Moj typ to:
Poland - France 1 @1,35
UnibetPoland - France powyżej 185.5 @2
UnibetPoland - France 1 set 2 @2,55 GB
A wiec jutro cala Polska

i przed telewizor , no chyba ze ktos do Katowic sie wybiera to 2x

zeby lepiej kibicowac.
Pozdro Gib01