#1370075 - 06/07/2007 07:14
Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn U20 - Nova Gorica (SŁO) i Gorizia (WŁO) 2007
[Re: g_i_t_s]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Ostania porażka Greków z Francją 4 pkt po OT i wygrana z Włochami nie są tragicznymi wynikami. Pozatym Hellada umie grać z Ruskimi... no bet
|
Do góry
|
|
|
|
#1370128 - 06/07/2007 07:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/12/2004
|
Najlepiej przeczekac 1 kolejke , bo wyniki i kursy sa naprawde bardzo dziwne w porownaniu wlasnie do meczow towarzyskich i trzeba je traktowac z przymruzeniem oka
Izrael-macedonia 1 handi -12.5 pts francja-wegry 1 wlochy-bulgaria 1
tutaj bez niespodzianek druzyny z pierwszych miejsc powinny uporac sie z 3 najslabszymi zespolami zawodow, glownymi kandydatami do spadku do dywziji B
Takze najlepiej przeczekac pierwsza kolejke i mozna bedzie zobaczyc co dalej aha jeszcze jeden typ:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1371094 - 06/07/2007 21:25
[Re: doggy]
|
veteran
Meldunek: 06/11/2006
|
Izrael (-11,5) - Macedonia @1,94 Serbia (-5) - Słowenia @1,94 Rosja (-3,5) - Grecja @1,85
Izrael znacznie mocniejszy od Macedonii handicap myślę, że jest osiągalny. Serbia równie mocna dobrze się przygotowali na te mistrzostwa -5 nie jest tak dużo. Rosja niezła forma a tej formy brakuje właśnie Grecji .
|
Do góry
|
|
|
|
#1371225 - 06/07/2007 22:09
[Re: Policeman]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/01/2007
|
Raczej pasuje odpuscic pierwsza kolejke , bo moga byc jaja. Odradzam granie na Serbie! Zagraja mistrzowie z wicemistrzami z poperzedniego sezonu , obie ekipy posiadaja w skladzie zawodnikow , ktorzy rok temu pelni wiodace role w swoich zespolach m.in. Serbia (Dragovic,Labovic,Paunic,Jerimonov,Tepic) , Słowenia (Brcin,Perko,Vidmar,PRELDZIC). I wlasnie Preldzicia powinni sie obawiac Serbowie , na poprzednich mistrzostwach zajmowal czolowe miejsca pod wzgledem (punktow,asyst,zbiorek,przechwytow)! Obecnie został nowym zawodnikiem ULKERU i jest to na pewno duze wzmocnienie tej ekipy. Oczywiscie jeden gosc o niczym nie swiadczy , liczy sie druzyna Preldzic razem z Vidmarem beda bardzo grozni , a kurs chyba nie jest warty az takiego ryzyka. Co do innych meczy chyba skusze sie na Turcje , 3 druzyna poprzednich mistrzostw obok Rosjan posiada najwiecej zawodnikow , ktorzy grali rok temu. Zgranie bedzie bardzo wazne , Litwini posiadaja tylko 3 zawodnikow , ktorzy jedynie w zbiorkach sie wyrozniali. POZDRO
|
Do góry
|
|
|
|
#1374191 - 07/07/2007 19:14
[Re: kasparov]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/01/2007
|
Dzis druga kolejka , a zainteresowanie slabe... Wczoraj tak jak wczesniej podalem Slowency po wyrownanym meczu pokonali Serbie. Slowenia tak jak przypuszczano powalczy o mistrzostwo , jest na dobrej drodze. Niesamowite trio graczy ze Slovana [Klobucar,Vidmar,Preldzic-(juz Ulker)] moga pociagnac Slowenie do mistrzostwa! Dzis Serbia juz bezproblemowo wygra z Wegrami ale i kurs odpowiedni... Gram dzis przeciwko Rosji , Litwa dobrze zaprezentowała sie w meczu z Turcja , o mały wlos nie wygrali , bardzo dobra gra lidera Butkeviciusa! Rosja wedlug mnie podobnie jak rok temu (silniejszy skład) nic wielkiego nie zwojuje. Kurs zachecajacy 2,70 w Expekt! Kolejny moj typ to Izrael , sadzac po wypowiedziach chorwatow z BA , to co gra Chorwacja to tragedia! Izrael dosc pewnie wygral z Macedonia i mysle ze dzis tez nie bedzie mial problemow. Zagram tez na Łotwe , mimo , ze przegrali pierwszy mecz z niedoceniana Gruzja sa dzis faworytami. Bułgaria zostala osmieszona przez Włochow , szczegolnie na tablicach 58-27! (jesli dobrze pamietam). Mysle , ze i tu gra na tablicach bedzie kluczem do zwyciestwa. Turcja tez dzis powinna wygrac , Grecy sa slabi i nie powinni zagrozic Turkom. No i na koniec Słowency , prawdopodobnie dalej wygraja , wczoraj zagrali super zawody sa w gazie , jesli tylko nie poczuja , ze sa juz mistrzami to wygraja!
|
Do góry
|
|
|
|
#1374275 - 07/07/2007 19:57
|
enthusiast
Meldunek: 06/08/2006
|
Dzis druga kolejka , a zainteresowanie slabe... Wczoraj tak jak wczesniej podalem Slowency po wyrownanym meczu pokonali Serbie. Slowenia tak jak przypuszczano powalczy o mistrzostwo , jest na dobrej drodze. Niesamowite trio graczy ze Slovana [Klobucar,Vidmar,Preldzic-(juz Ulker)] moga pociagnac Slowenie do mistrzostwa! Dzis Serbia juz bezproblemowo wygra z Wegrami ale i kurs odpowiedni... Gram dzis przeciwko Rosji , Litwa dobrze zaprezentowała sie w meczu z Turcja , o mały wlos nie wygrali , bardzo dobra gra lidera Butkeviciusa! Rosja wedlug mnie podobnie jak rok temu (silniejszy skład) nic wielkiego nie zwojuje. Kurs zachecajacy 2,70 w Expekt! Kolejny moj typ to Izrael , sadzac po wypowiedziach chorwatow z BA , to co gra Chorwacja to tragedia! Izrael dosc pewnie wygral z Macedonia i mysle ze dzis tez nie bedzie mial problemow. Zagram tez na Łotwe , mimo , ze przegrali pierwszy mecz z niedoceniana Gruzja sa dzis faworytami. Bułgaria zostala osmieszona przez Włochow , szczegolnie na tablicach 58-27! (jesli dobrze pamietam). Mysle , ze i tu gra na tablicach bedzie kluczem do zwyciestwa. Turcja tez dzis powinna wygrac , Grecy sa slabi i nie powinni zagrozic Turkom. No i na koniec Słowency , prawdopodobnie dalej wygraja , wczoraj zagrali super zawody sa w gazie , jesli tylko nie poczuja , ze sa juz mistrzami to wygraja! jeśli bułgaria została ośmieszona przez wlochów to co można powiedziec o lotyszach -30 z drugą liga europejską gruzją bułgarzy przynajmniej do 19min. walczyli z grającymi u siebie wlochami, a łotysze od samego początku tragedia . kurs na łotwe 1,5-1,6 totalnie nieopłcalny, turcja tez bez kilku gwiazd( przynajmniej 2 z pierwszej piątki ) sprzed roku gdzie grali rewlacyjnie a mecze turecko - greckie to wiadomo...
|
Do góry
|
|
|
|
#1376505 - 08/07/2007 08:29
|
veteran
Meldunek: 17/07/2003
|
Zeby nikt sie nie zdziwil jak GRUZJA dzis pojedzie Włochów. bądź spokojny ....
|
Do góry
|
|
|
|
#1376815 - 08/07/2007 17:53
[Re: Robertino]
|
veteran
|
Macedonia - Chorwacja
Obie drużyny już bez szans na wyjście z grupy. Nie widzę tu jakiejś różnicy między tymi zespołami. Macedonia ma dobrą obronę, trochę gorzej jest ze skutecznością ale na tle skuteczności Chorwacji nie jest tak źle. Obie drużyny mają duży problem z rzutami wolnymi. Czołowe postacie zespołu Macedonii to Karakolev, Nikolovski, Stojanovski i to właśnie oni w dzisiejszym spotkaniu będą odgrywać bardzo ważną rolę. Zespół Macedonii według mnie nie jest bez szans a handicap +20 @1,90 jest jak najbardziej do przyjęcia ale także zagram Macedonię normalnie @9
Macedonia +20 @1,90 Macedonia @9
|
Do góry
|
|
|
|
#1377617 - 08/07/2007 22:19
|
veteran
|
tak na początek brawo dla macedonii za ostatnią kwartę 16-33 ale handi szczęśliwie. A tak do połowy 3q wyglądało wszystko dobrze ;]
Serbia-Francja
Francja dobra drużyna gra na niezłej skuteczności. Serbia to pierwsza druzyna poprzednich mistrzostw ale w tym roku tak dobrze sie nie spisują notują sporo strat słaba skuteczność z za linii 6.25. Dziś upatruję szansy na zwycięstwo zespołu Francji uważam że są równie dobrym zespołem i na obecną chwilę są w lepszej formie niż Serbowie. Ale żadna z drużyn nie odpuści tego spotkania ponieważ jest to mecz o awans do następnej fazy. Ważną rolę w tym spotkaniu powinni odegrać tacy zawodnicy jak Salmon, Koma, Pellec czy Curti i licze na to że poprowadzą zespół do zwycięstwa.
Francja @3,85
|
Do góry
|
|
|
|
#1379935 - 09/07/2007 16:32
Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn U20 - Nova Gorica (SŁO) i Gorizia (WŁO) 2007 *DELETED*
|
newbie
Meldunek: 01/07/2007
|
Post deleted by sebkos
Edited by sebkos (09/07/2007 16:52)
|
Do góry
|
|
|
|
#1379951 - 09/07/2007 16:42
[Re: Andreoid]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2004
|
OK biore to 3,85 zobaczymy... Mecz był wczoraj - dość pewne zwycięstwo Serbii, ktora teraz aby awansować do PF nie może sobie pozwolić na żadną porażkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1380378 - 09/07/2007 19:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
Dywizja B vs  typ: -10,5 HOLANDIAkurs: 1.75stawka: 6/10buk: UNIBET Przekombinował Unibet z linią. We wszystkich firmach handicapy wynoszą od 14,5 do 16,5 punktów. Uważam, że na prawdę warto skorzystać z tej oferty. Może analityk Unibetu zasugerował się bilansem spotkań pomarańczowych (0-2), ale tutaj trzeba zaznaczyć, że grali pierwsze dwa mecze grali z najlepszymi drużynami grupy (Polska 73-85 oraz Estonia 63-70). Bardzo ważne jest także to, że potrafili stawić czoła i nie oddali łatwo tych meczy. Pomarańczowi grają dobrą, twardą, agresywną obronę, dużo zbierają na atakowanej tablicy. Dlatego -spread na Holendrów z marnymi Szwajcarami powinien być dobrym rozwiązaniem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1380568 - 09/07/2007 21:09
[Re: pettersen]
|
veteran
|
vs  linia 146.5 wydaje mi sie że jest dosyć wysoka jak na to spotkanie. Tak jak już pisał pettersen Holandia ma dobrą obronę a forma Szwajcarii nie jest za wysoka. Słaba skuteczność zawodników Szwajcarii z za linii 6,25 jeszcze gorzej jest z rzutami wolnymi. Kuleje atak pozycyjny. Holandia to zespół lepszy o wiele od Szwajcarii ale linia 146,5 wystawiona przez Pinnacle jest dosyć wysoka a więc spróbuję zagrać under. Under146,5 @1,952 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#1380695 - 09/07/2007 21:55
|
veteran
|
 VS  Czarnogóra co prawda w niezłej formie ale Austria to nie leszcze pokazali już w spotkaniu z Niemcami że potrafią walczyć. Obrona też nie najgorsza stracili tylko o 6 pkt więcej niż Czarnogóra. Walka na tablicach powinna być wyrównana. Uważam, że to będzie zacięte spotkanie po obu stronach wystąpią nieźli strzelcy sądzę że + handi na Austrię oferowane przez Pinnacle powinno siąść. Austria +17,5 @1,943 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#1381097 - 10/07/2007 00:28
|
veteran
|
 Vs  Estonia niby jest mocna ale nie na Polskę tak sądzę. Polacy lepsi w każdym elemencie rzutach za 2 i za 3 pkt trochę gorzej jest już z rzutami wolnymi. Polacy mają bardzo dobrą obronę i nieźle gają ofensywnie na niezłej skuteczności. Mają niezłego rozgrywającego, który mądrze gra akcje. Estonia jak na razie nie najgorzej się prezentuje ich gra wygląda znacznie gorzej. Pierwszo planowe role w polskim zespole pełnią Pietras i Dluski i to głównie na ich barkach spoczywa gra polskiego zespołu sądzę i myślę że dziś poprowadzą Polskę do zwycięstwa. Handi -7,5 oferowane przez 10bet nie jest za wysokie więc spróbuję. Polska -7,5 @1,87
|
Do góry
|
|
|
|
#1381172 - 10/07/2007 01:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
policeman o jakim madrym rozgrywajacym polskim to pisales? polska niegra dobrze popelnia ponad 20 strat na mecz ( fakt ze narazie polska grala ze slabymi druzynami i dlatego wygrala )i ty piszesz ze polska ma madrego dobrego rozgrywajacego  estonia dzis napsuje krwi polakom i wcale niezdziwi mnie ich win
|
Do góry
|
|
|
|
#1381525 - 10/07/2007 02:46
[Re: jarko 33]
|
veteran
|
Chodziło mi o Michalskiego i jest niezły ale to moje zdanie. następnym razem staraj się pisać przed meczem a nie już po 1q 
|
Do góry
|
|
|
|
#1381537 - 10/07/2007 02:48
|
Carpal Tunnel
|
Chodziło mi o Michalskiego i jest niezły ale to moje zdanie. następnym razem staraj się pisać przed meczem a nie już po 1q jakbym byl przed meczem na forum bym napisal  ale zdanie co do gry polakow niezmieniam bardzo duzo strat popelniaja i jak trafia na mocniejsza ekipe ktora podobnie jak polska bedzie walczyla na deskach bedzie ciezko 
|
Do góry
|
|
|
|
#1381554 - 10/07/2007 02:52
[Re: jarko 33]
|
veteran
|
jakbym byl przed meczem na forum bym napisal  ale zdanie co do gry polakow niezmieniam bardzo duzo strat popelniaja i jak trafia na mocniejsza ekipe ktora podobnie jak polska bedzie walczyla na deskach bedzie ciezko wiem ale Polska od Estonii ma o wiele lepszą obronę i nie widziałem tu innej możliwości jak handi -7,5 które nie było za wysokie tak jak już pisałem wcześniej
|
Do góry
|
|
|
|
#1382079 - 10/07/2007 06:46
|
Carpal Tunnel
|
ok czas cos wklepac:) Dywizja B Grupa A AWANS Niemcy a wiec CZesi-austria -6.5 2 Pepiki po prostu szokuja i to prawie pod kazdym wzgeldem wspomne tylko ze liczba 35 fauli na mecz jest przerazajaca i CZesi chca chyba pobic jakis rekord Procentowo Pepiki znacznie gorsze od austriakow(nie chodzi o alkohol) 42 % za 2 ,cale 20 % za 3 pts i calkiem niezle jak na nich 70 % za 1 point ale statysyki nie graja tylko gracze Mysle ze austriacy wyjda bardzo zmotywowani graja wczesniej niz serbowie dlatego jedyne co moga zrobic to wygrac i czekac na to ze goscie z polnocy sprawia mala niespodzianke Mam nadzieje ze CZesi beda duzo faulowac albo przynajmniej na swoim poziomie , a Austriacy beda wykorzystywac rzuty wolne czesi bez szans na cokolwiek i czeka ich walka o utrzymanie sie Dla szwedow istotny pojdenyk , w p[rzypadku wygranej bardzo im pomoze zostac w tej dywizji Szwecja-SErbia ??? Szwecja z grupy juz nie wyjdzie, chyba ze zdarzy sie cud i austria przegra , a pozniej niespodzianka i szwecja wygra conajmniej 3 oczkami, w przypadku wygranej CZechow handi +10.5 jak znalazl , ale watpie by austiacy oddali zwyciestwo Czechom , a granie serbow po kursie 1.12 to ja dziekuje bo szwedzi tacy slabi to nie sa i moga sprawic niespodzianke jak juz wczesniej pisalem Grupa B Awans Polska i raczej Estonia Irlandia-Holandia -20.5 2 Wyspiarze o koszu wiedza tyle co ja o baseballu czyli nic Smieszy mnie ich 40 % skutecznosc z wolnych wygrana ze slabiutka szwajcaria pogrom przez Polakow i Estonie Irlandia nie umie grac w kosza i tyle:) Holendrzy po 2 porazkach z faworytami tej grupy dzis pewne zwyciestwo i choc do 8 nie awansuja to bedzie istotne zwyciestwo w wlace o 9 miejsce, mysle ze jutro podobny przebieg jak w meczu ze szwajcaria moze znajde nizsza linia ale -20.5 tez wydaje sie dobre Szwajcaria-Estonia 2 Tutaj oczywiscie EStonia rozgromi slabiutka szwajcaria, ale czy roznica 25.5 pts  nie wiem, to dosc duze handi , zwazywszy na to ze byc moze estonczycy beda chcieli oszczedzac sily w finalowej 8 takze ten mecz odpuszczam:) Grupa C AWans Ukraina Portugalia-Ukraina ??? nie wiadomo iloma punktami wygra ukraina wiadomo ze zmiazdzy przeciwnika ale czy roznica 30.5 pts?? Bialorus-Slowacja 2 1.5 Co sie moze stac Slowacja wygrywa i jest w 8 Bialorus wygrywa conajmniej 4 i jest w 8(oczywiscie licze na to ze liczy sie bilans punktow straconych i rzuconych w bezposrednich meczach miedzy druzynami) Slowacy dosc dzielnie stawiali opor ukraincom w 1 polowie , trener dal pograc wlasciwie wszystkim zawodnikom , bo szykuje sie na mecz z bialoruskami:D:D:D: Bialorusini , dzis polegli przed portugalczykami, moze beda zmeczeni zobaczymy, tak jak pisalem slowacja musi wygrac by awansowac w przeciwnym razie ktoras z druzyn portugalia lub bialeruski przejda do 8 Ciekawa sytuacja w grupie D ale teraz juz nie mam sily:) W ogole to jest tak duzo meczy ze musze sie skupic na kilku konkretnych:) W dywizji A tez nie brakuje dobrych meczy  jutro cos wklepie  Powodzenia wszystkim:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1382198 - 10/07/2007 10:40
[Re: bodescu_wampir]
|
Carpal Tunnel
|
Lotwa-wegry +6.5 1
Lotysze pod kazdym wzgledem lepsi tak w skrocie moge napisac:) przede wszystkim skutecznosc za 2 pts 52-37 z osobistych 69-55 przewaga na deskach w asystach srednio 16 strat do 7 i 9 przechwytow do 6 i 25 fauli do 30
Ktos napisze ze lotwa przegrala z gruzja , ze slaba ruzja, coz w sumie przegrali bo gruzini duzo trafiali 15/26 za 3:| robi wrazenie , poza tym to byl 1 mecz z meczu na mecz lotysze grali coraz lepiej , porazka z bulgaria , tez lotysze nie zablysneli, ale juz w meczu z wlochami , ktorzy sa calkiem dobra ekipa, pokazali klase i gdyby druzyna byla troche lepsza mogli sie pokusic o zwyciestwo
Faza grupowa sie skonczyla zostala walka o utrzymanie , wg mnie spadna Macedonia i wlasnie wegrzy, bo grecja da sobie rade, a lotysze coz 2 mecze wg mnie wygraja a moze i nawet 3 z grecja kto wie
Wegrzy , to prawda ze byli w najsilniejszej grupie, i tez wysoko przegrywali, wyjatkiem m jest mecz ze slowencami, ale nie ma sie co sugerowac takim wynikiem bo ostatnia kwarte chlopcy przespali by zachowac zapewne wiecej sil stad taki niski wynik, niemniej jednak serbowie pokazali w 1 polowie jak sie gra w kosza, po prostu osmieszajac wegrow, tak tak , wiem wlosi to nie serbowie, sa na pewno od nich slabsi, ale skoro lotwa potrafila nawiazac walke z wlochami to wygranie meczu 2 cyferkami jest jak najbardziej w zasiegu dzisiaj rywal duzo latwiejszy, a stawka duzo wieksza bo pozostanie w dyzwizji:)
Ciekaw jestem jak jutro kursy beda sie wachac najkorzystniejszy znalazlem na unibecie 6.5 mecz o 14, zycze wszystkim powodzenia:)
|
Do góry
|
|
|
|
#1382202 - 10/07/2007 13:12
|
veteran
|
10bet ma handi +7.5 @1.9 a Pinnacle +7.5 @2,04
|
Do góry
|
|
|
|
#1382203 - 10/07/2007 13:27
|
veteran
|
Grecja - Macedonia Bwin wystawia Macedonię po kursie @11 biorę a to za sprawą tego, że Grecja nie jest wcale mocna, Macedonia juz ostatnie spotkaniu przegrała wygrany mecz na własne spotkanie ale dziś zagra z drużyną słabszą od tamtej. Gra Grecji wygląda chaotycznie dużo strat niska skuteczność. Macednia ostatnio gra nie najgorzej ale ma słabe końcówki ale myślę powinni dać radę zespołowi Grecji. Macedonia jak na razie ma lepszą skuteczność. Macedonia @11 Macedonia +17,5 @1,85
|
Do góry
|
|
|
|
#1382253 - 10/07/2007 16:15
|
Carpal Tunnel
|
10bet ma handi +7.5 @1.9 a pinnacle +7.5 @2,04 handi podskoczyl jak szalony i wzrosl juz nawet do 12.5 oby lotysze dali rade:) a co do grecja macedonia to zgadzam sie z Toba Grecja niczym nie zaskakuje ale mozna znalezc handi 19.5 i delikatnie sprobowac, jednak nie wyobrazam sobie jak grecy mogliby spasc z dywizji 
|
Do góry
|
|
|
|
#1382295 - 10/07/2007 16:48
|
Carpal Tunnel
|
skoro lotwa potrafila nawiazac walke z wlochami to wygranie meczu 2 cyferkami jest jak najbardziej w zasiegu dzisiaj rywal duzo latwiejszy, a stawka duzo wieksza bo pozostanie w dyzwizji:)
Mecz Włochy - Łotwa tak jak mecz Słoweni- z Węgrami był meczem w którym obaj faworyci oszczędzali siły. Nie można powiedzieć żę Łotysze nawiązali walkę z Włochami gdyż w tym meczu makarony mogły sobie pozwolić nawet porażkę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1382333 - 10/07/2007 17:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2006
|
Nic ja pogralem na dzis dwa dubelki:
Łotwa - Węgry +7,5 1 Hcp rosnie wszedzie na leb na szyje..statystyki i dotychczasowe mecze mimo wszystko na korzysc Łotyszy wygrywajacy dzis praktycznie utrzymuje sie w pierwszej dywizji a lepsza druzyna wydaja sie Łotysze;) Czechy - Austria 2 Austriacy prezentuja sie calkime solidnie wygrali juz jedno spotkanie natomiast czesi sa bici i to dosc wyraznie przez swoich przeciwnikow(oprocz niemiec ale ci wygladaja jakby lekcewazyli przeciwnikow)
I drugi kupek to: Czechy - Austria -6,5 2 grecja - Macedonia -15,5 Macedonia narazie najmniej przegrala 18 pkt z nie tak mocna Chorwacja natomiast Grecy w bardzo mocnej grupie potrafili wygrac jeden mecz wniosek nasuwa sie sam dzis łomot kolo 20pkt:P
|
Do góry
|
|
|
|
#1382348 - 10/07/2007 17:15
|
Carpal Tunnel
|
skoro lotwa potrafila nawiazac walke z wlochami to wygranie meczu 2 cyferkami jest jak najbardziej w zasiegu dzisiaj rywal duzo latwiejszy, a stawka duzo wieksza bo pozostanie w dyzwizji:)
Mecz Włochy - Łotwa tak jak mecz Słoweni- z Węgrami był meczem w którym obaj faworyci oszczędzali siły. Nie można powiedzieć żę Łotysze nawiązali walkę z Włochami gdyż w tym meczu makarony mogły sobie pozwolić nawet porażkę. Masz racje mogli sobie pozowlic na porazke, ale Lotwa w pewnym momencie prowadzila juz nawet 14 punktami, a teraz wyobraz sobie prosze, wegrow ktorzy prowadza ze slowencami , ktorzy tez moga sobie pozwolic na porazke czyli rowniez w meczu o pietruszke roznica 14 pts 
|
Do góry
|
|
|
|
#1382354 - 10/07/2007 17:16
|
Carpal Tunnel
|
vs Ciekawy handicap wystawił Sportingbet. Wszystkie firmy oferują nam linię w wysokości -18,5 do -22,5 . Izrael jest o klasę lepszy od swoich rywali. Jeżeli tylko będą chcieli to skończy się tam ~+30. "Pejsiaści" mają znakomitego lidera Omria Casspiego (21.3 punktów na mecz oraz 5.7 zbiórek). Natomiast Gruzja to tacy przeciętniacy, niespodziewanie wygrali pierwsze spotkanie z Łotyszami, przegrali z Włochami różnicą 38 oczek oraz szczęśliwie wygrali z Bułgarią. Mam nadzieję, że koszykarze z Izraela zagrają w pełni skoncentrowani przez 40 minut i rozbiją Gruzinów. Myślę, że over 150,5 w Unibecie też będzie dobrym rozwiązaniem.typ: -16,5 IZRAELkurs: 1.70stawka: 5/10buk: SPORTINGBET typ: OVER 150,5kurs: 1.85stawka: 6/10buk: UNIBET
|
Do góry
|
|
|
|
#1382506 - 10/07/2007 18:10
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: -18,5 HISZPANIAkurs: 1.80stawka: 7/10buk: SPORTINGBET Podobna sytuacja jak w meczu Izraela z Gruzinami. Także tu powinien być porządny łomot. Hiszpanie pretendenci do medalu (po cichu liczę na ich grę w finale) są najlepiej zbierającą drużyną na własnej tablicy (31 zbiórek na mecz - dla porównania Bułgarzy 18,3). Handicap oferowany przez Sportingbet jest spokojnie do pokrycia, więc gram.
|
Do góry
|
|
|
|
#1385833 - 11/07/2007 10:14
|
Carpal Tunnel
|
Chorwacja-bulgaria 1 1.5 albo z handi -4.5 Bulgaria przede wszystkim miala slabsza grupe , z rywalami malo wymagajacymi prezentowali sie dosc dobrze, ale jezeli chodzi o dobre zespoly jakimi niewatpliwie sa wlosi i hiszpanie wypadlli slabiutko o ile z hiszpanami zagrali calkiem dobry basket majac az 45% za 3 pts to wlosi zrownali ich z ziemia zbiorki 58-27 o czym juz wszyscy wiedza, a teraz w meczu wloschy-chorwacja 23-31 w zbiorkach , jakies wnioski  Chorwacja, to przeciez nie wlosi ani nie hiszpanie to prawda , ale do tej pory grali wlasnie z wlochami hiszpanami i izraelczykami a wiec dobrymi zespolami, co prawda przegrali wszystkie spotkania z w.w. zespolami ponad 10 pts jednak potrafia rzucic za 2 pts przy dobrym procencie a w przypadku przewagi na tablicach bedzie sie to bardzo liczyc ew dobitki czy sama gra podkoszowa Bulgarzy moga straszyc z obwodu, ale jezeli tylko nie beda mieli dnia na rzucanie za 3 to chorwacja szybko wypracuje sobie pokazna przewage ktorej nie odda do konca meczu a i przeciez chorwaci przy podobnej skutecznosci z zalozonymi rekoma nie stana na boisku REasumujac wygrana chorwacji upatruje w zbiorkach i rzutow z pol-dystansu jak beda trafiali wolne to juz w ogole super Ciekawa jest opcja handicupu ktory wynosi -4.5 mysle ze jutro moze nawet podskoczyc do 8,5 a moze i wiecej zobaczymy, moze bedzie bez zmian, nie wiem Mecz o miejsca 5-8  Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1385910 - 11/07/2007 15:58
|
Carpal Tunnel
|
Chorwaci mają słaby ten rocznik i nic tego obrazu nie zmieni... przegrywali wyraźnie mecze przygotowawcze co potwiedziło się na ME gdzie przegrali wszystkie ważne mecze. Jeśli grać ten mecz to Bułgarię jako UD ...
|
Do góry
|
|
|
|
#1385926 - 11/07/2007 16:21
Re: Mistrzostwa Europy Mężczyzn U20 - Nova Gorica (SŁO) i Gorizia (WŁO) 2007 *DELETED*
[Re: sebkos]
|
addict
Meldunek: 20/06/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1385940 - 11/07/2007 16:31
[Re: 210689]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2001
|
Wchodzisz na pierwszego lepszego buka np Bwin i masz pelno spotkan na dzis w ofercie;) Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1385982 - 11/07/2007 16:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/05/2006
|
serbia z ruskimi w tipsporcie 1.98, w Pinnacle zaledwie 1.510 
|
Do góry
|
|
|
|
#1385998 - 11/07/2007 17:08
[Re: bolec]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
Chyba na Słowenie warto zagrac 1,35.Same wygrane w mistrzostwach a Turcy juz 2 porazki.Slowenia u siebie.Mysle ze wygra kolejny mecz.
|
Do góry
|
|
|
|
#1386034 - 11/07/2007 17:28
[Re: max74]
|
Carpal Tunnel
|
Chyba na Słowenie warto zagrac 1,35.Same wygrane w mistrzostwach a Turcy juz 2 porazki.Slowenia u siebie.Mysle ze wygra kolejny mecz. Słowenia powinna sobie poradzić, a Turcy mają 3 a nie 2 porażki - bo w pierwszej rundzie jeszcze od Greków dostali 63-62
Edited by sebkos (11/07/2007 17:56)
|
Do góry
|
|
|
|
#1386078 - 11/07/2007 17:48
|
addict
Meldunek: 20/06/2007
|
bez uszczypliwości bo robisz zamieszanie w temacie
Edited by sebkos (11/07/2007 17:55)
|
Do góry
|
|
|
|
#1386269 - 11/07/2007 18:55
[Re: Rivaldo]
|
Carpal Tunnel
|
Raczej nie...prof najbliżej prawdy wg mnie....
|
Do góry
|
|
|
|
#1386297 - 11/07/2007 19:06
[Re: Rivaldo]
|
Carpal Tunnel
|
juz sie ciesylem ze jest surbet a jednak nie ma stawki na mecz niemcy polska bardzo roznie sie wachaja
na niemcow 4.5 Tip sport a na polakow 1.75 Profesjonal
tylko co jak bedzie remis
surebet po podatku 13,14%
|
Do góry
|
|
|
|
#1386330 - 11/07/2007 19:13
|
Pooh-Bah
Meldunek: 23/08/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1386368 - 11/07/2007 19:25
[Re: szymon0305]
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: SŁOWENIAkurs: 1.30+ vs  typ: HISZPANIAkurs: 1.02+ vs  typ: WŁOCHYkurs: 1.53ako: 2.03stawka: 7/10buk: BETGUN #1 Słoweńcy mają znakomitą ekipę, grają u siebie. Po zaciętym boju pokonali faworyzowanych Serbów (80-78), gładko rozprawili się z resztą rywali Francuzami, Litwinami i Węgrami. Jeżeli dzisiaj wygrają z Turkami to zapewnią sobie grę w półfinale.
#2 Bałem się brać ujemnego hcp na Hiszpanów, ale spokojnie dorzucę ml do mojego combosa Gruzini po prostu nie mają szans, musiał by się zdarzyć cud nad cuda by przegrali różnicą mniejsza niż 5 punktów, nie mówiąc już o wygranej.
#3 Tutaj mecz może być zacięty, jednak skłaniam się ku gospodarzom. Izrael to w większej mierze Cassipi, jeżeli makaronom uda się wyeliminować go z gry (w co wierzę) to o zwycięstwo nie będzie tak trudno. Tutaj mamy identyczną sytuację jak w meczu Słoweńców, jeżeli Italia wygrywając dzisiejsze spotkanie zapewnia sobie awans. Jeżeli przegrają to cholernie skomplikują sobie sprawę ponieważ w ostatnim meczu zagrają z Hiszpanią, a Izrael gra ze słabą Bułgrią.
|
Do góry
|
|
|
|
#1386381 - 11/07/2007 19:27
|
Carpal Tunnel
|
Jeżeli dzisiaj wygrają z Turkami to zapewnią sobie grę w półfinale.
A właśnie że nie zapewnią sobie jeszcze...no chyba że wcześniej Serbia padnie z Rosją 
|
Do góry
|
|
|
|
#1386402 - 11/07/2007 19:33
|
Carpal Tunnel
|
Jeżeli dzisiaj wygrają z Turkami to zapewnią sobie grę w półfinale.
A właśnie że nie zapewnią sobie jeszcze...no chyba że wcześniej Serbia padnie z Rosją tak jest, moje nie dopatrzenie  ale to tym bardziej motywacja musi być, ponieważ jutro mecz z Rosją
|
Do góry
|
|
|
|
#1386458 - 11/07/2007 19:50
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: +6,5 NIEMCYkurs: 1.93stawka: 6/10buk: PINNACLE Moim zdaniem mecz będzie wyrównany. Buki faworyzują Polaków ale nie mam pojęcia dlaczego. Co prawda wygrywaliśmy z takimi "potęgami" jak Szwajcaria, Holandia, Irlandia czy Estonia. Już w meczu z pomarańczowymi było widać jak nasi gubią się gdy przeciwnik agresywnie broni. Robimy mnóstwo strat, 24 na mecz! To jest tragedia. Niemcy przegrali jedno spotkanie. Po zaciętym boju ulegli Czarnogórze (78-80). Ciekaw jestem gry Naszych Orłów z porządnym przeciwnikiem, uważam że +6,5 powinno być dobrym rozwiązaniem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1387802 - 12/07/2007 02:20
|
veteran
|
 VS  Chorwaci uważam, że w dzisiejszym spotkaniu powinni poradzić sobie z drużyną Bułgarii. Chorwaci mają lepszego rozgrywającego niż Bułgarzy. Chorwacja gra na nie najgorszej skuteczności oddaje sporo celnych rzutów z za linii 6,25. Bułgarzy grają chaotycznie popełniają wiele strat. Oddają bardzo dużo niecelnych rzutów. Chorwacja ma lepiej wygląda w obronie jak i w ataku. Handi -6,5 nie jest za wysokie więc można zagrać. Chorwacja -6,5 @1,85
|
Do góry
|
|
|
|
#1388957 - 12/07/2007 05:53
|
Carpal Tunnel
|
Ciekawe kto wymyśił kurs na Niemców na poziomie 4  No nic w każdym bądź razie za Niemców i Bułgarów dzięuję bukom... kosz młodzieżowy to potęga  PS. Powodzenia dalej...od jutra MŚ do lat 19 w Serbii transmitowane przez Eurosport2
|
Do góry
|
|
|
|
#1388972 - 12/07/2007 05:58
|
addict
Meldunek: 01/03/2004
|
mamy już osobny temat na MŚ U19 M - zapraszam tam
Edited by sebkos (12/07/2007 06:02)
|
Do góry
|
|
|
|
#1389137 - 12/07/2007 09:08
[Re: KAZIK WICHURA]
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: +1 HISZPANIAkurs: 2.00stawka: 9/10buk: PINNACLE Nie rozumiem kursu na Hiszpanów. Moim zdaniem to lepsza i bardziej poukładana ekipa. Zarówno oni jak i Włosi zapewnili sobie udział w półfinałach wygrywając wszystkie dotychczasowe mecze. Dobrym punktem odniesienia do jutrzejszego pojedynku o pierwsze miejsce może być konfrontacja obu drużyn z Izraelem. Jeszcze dwie ważne sprawy. Hiszpanie mają Xaviera Reya (moim zdaniem wschodząca gwiazda), 15,8p 10,2z oraz 2,8a na mecz, jednym słowem znakomity center. Gorzej wygląda to u Włochów Gino Cuccarolo po prostu gra słabo (wczoraj z Izraelem zagrał tylko 4 minuty, może jakaś kontuzja?). Przypatrzmy się jeszcze rozgrywającym obu ekip. Włoska jedynka Alessandro Piazza radzi sobie dość niemrawo, na dodatek nie widzę dla niego w miarę dobrego zmiennika. W drużynie Hiszpańskiej na jedynce mamy dwóch obiecujących graczy, Pau Ribasa oraz Sergio Llulla. Obaj prezentują znakomity poziom. Jedynym argumentem przemawiającym za Italią może być to, że grają u siebie. Jednak moim zdaniem zobaczymy dość łatwe zwycięstwo Hiszpanów.
|
Do góry
|
|
|
|
#1389368 - 12/07/2007 17:29
|
stranger
Meldunek: 29/10/2004
|
A czy przypadkiem Włosi i Hiszpanie nie zagwarantowali sobie juz wyjscia z grupy ? Wydaje mi sie ze ten mecz bedzie zupelnie inny od pozostalych . Trenerzy beda chieli przetestowac pewne ustawienia . Trzeba zadac tez pytanie kto z kim bedzie chial zagrac w półfinałach.
|
Do góry
|
|
|
|
#1389396 - 12/07/2007 17:40
[Re: kokosh]
|
Carpal Tunnel
|
A czy przypadkiem Włosi i Hiszpanie nie zagwarantowali sobie juz wyjscia z grupy ? Wydaje mi sie ze ten mecz bedzie zupelnie inny od pozostalych . Trenerzy beda chieli przetestowac pewne ustawienia . Trzeba zadac tez pytanie kto z kim bedzie chial zagrac w półfinałach. "Zarówno oni jak i Włosi zapewnili sobie udział w półfinałach wygrywając wszystkie dotychczasowe mecze."W drugiej grupie Rosja gra ze Słowenią o 20:00 więc nie będzie wiadome kto wygra grupę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1389406 - 12/07/2007 17:44
|
Carpal Tunnel
|
Bez znaczenia jest na kogo się wpadnie w zasadzie bo i Słowenia i Serbia są jednakowo mocne i nie sposób powiedzieć kto bardziej - tu decyduje dyspozycja chwilowa jednego gracza... mecz Włochy z Hiszpanią w zasadzie tylko do gry na live
|
Do góry
|
|
|
|
#1389484 - 12/07/2007 18:12
|
stranger
|
Nie wiem jak Wy ale ja zastanawiam sie nad meczem Rosja-Słowenia. Nie wiem jak wczoraj prezentowala sie Slovenia ale patrzac po wyniku to pokonali Turcje .Rosjanie przegrali z Serbia . I nie wiem Ktory zespol ma teraz wieksza presje . Dodatkowym atutem dla Slowacji jest to ze graja u sebie , ale czy to przeszkodzi Rosjanom ?? Ma ktos jakies ciekawe informacje dotyczace tego meczu ? Pozdro 4 all
|
Do góry
|
|
|
|
#1389492 - 12/07/2007 18:15
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
proszę nie zaśmiecać tematu swoimi uwagami niedotyczącymi spotkań
Edited by sebkos (12/07/2007 18:17)
|
Do góry
|
|
|
|
#1389493 - 12/07/2007 18:16
|
Carpal Tunnel
|
Kolega przeczyta spokojnie co napisał bo nie za bardzo łapie kontekst zdan... Cóż można mieć ciekawego na temat meczu Rosjan z gospodarzami - no wygra zapewne lepszy ...tego dnia (raczej Słowenia)
|
Do góry
|
|
|
|
#1389576 - 12/07/2007 18:34
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem jak Wy ale ja zastanawiam sie nad meczem Rosja-Słowenia. Nie wiem jak wczoraj prezentowala sie Slovenia ale patrzac po wyniku to pokonali Turcje .Rosjanie przegrali z Serbia . I nie wiem Ktory zespol ma teraz wieksza presje . Dodatkowym atutem dla Slowacji jest to ze graja u sebie , ale czy to przeszkodzi Rosjanom ?? Ma ktos jakies ciekawe informacje dotyczace tego meczu ? Pozdro 4 all Słowenii nie Słowacji  gospodarze nie mogą przegrać wyższą róznicą jak 3 oczka, bo wtedy (zakladajac ze serbia wygra) odpadaja
|
Do góry
|
|
|
|
#1389586 - 12/07/2007 18:37
|
stranger
|
No rzeczywiscie troszke zakrecilem . Chodzilo mi czy ktos ma jakies info o kontuzjach i nastawieniu ekip.
|
Do góry
|
|
|
|
#1389595 - 12/07/2007 18:39
|
Carpal Tunnel
|
No rzeczywiscie troszke zakrecilem . Chodzilo mi czy ktos ma jakies info o kontuzjach i nastawieniu ekip. nastawienie bojowekontuzji brak
|
Do góry
|
|
|
|
#1389737 - 12/07/2007 19:02
|
addict
Meldunek: 13/12/2004
|
Serbia - Litwa over 160,5 6/10 Bwin 1.85 Serbia musi ten mecz wygrac, aby zapewnic sobie gre o medale - Litwie już to nie grozi. Teodosic, Labovic, Dragovic... to bardzo ofensywni gracze, a Litwini dziś napewno zagrają na luzie zgodnie z zasadami litewskiej szkoły koszykówki " run and gun "
|
Do góry
|
|
|
|
#1389964 - 12/07/2007 19:43
[Re: MarJa]
|
Carpal Tunnel
|
Chorwacja-GRuzja (+2.5)) 1 wszystko za tym meczu przemawia za gruzinami bo w przypadku wygranej i porazki bulgarow z izraelem to oni zagraja o 5 miejsce , choc nie wiem czy bierze sie bezposredni pojedynek miedzy zespolami , bo wtedy gruzini juz maja 4 miejsce bo wygrali z bulgaria lecz w tabeli sa na 5 ,za bulgarami Ja licze tutaj na mala"niespodzianke", chorwaci wczoraj zagrali tragicznie 4 kwarte przegrywajac z kretesem cale spotkanie , mam nadzieje ze jak wyjda skoncentrowani do tego meczu i ogranicza liczbe strat a takze rzuca cos z dystansu maja spore szanse na wygrana Wkoncu to Chorwacja , widac ze rocznik maja slabszy, ale dzis w nich gleboko wierze i o 17:45 zasiade przed komputerem i tradycyjnie za kazdy punkt zdobyty w tym meczu bede robil pompki  albo brzuszki Wiec mam nadzieje ze po tym meczu nie tylko sie wzmocnie , ale rowniez sie wzbogace Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1390100 - 12/07/2007 20:10
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: +5 CZARNOGÓRAkurs: 1.47+ vs  typ: UKRAINAkurs: 1.20+ vs  typ: SERBIAkurs: 1.14ako: 2.02stawka: 7/10buk: BET365 #1 Czarnogórcy mogą sobie pozwolić na porażkę ale niewielkich rozmiarów.
#2 Ukraina wygrywając grupę w półfinale trafia na Polskę bądź Niemcy (o ile my nie rozbijemy Czarnogórców )
#3 Serbia musi wygrać i wygra.
|
Do góry
|
|
|
|
#1390751 - 12/07/2007 22:15
|
veteran
|
 VS  Rosja ma jeszcze szanse na awans do strefy medalowej ale musi wygrać z zespołem Słovenii. Mecz powinien być wyrównany nie ma wielkiej różnicy klas między tymi zespołami. Oba zespoły są dosyć mocne mają dobre obronny ale nieco lepszą ma Rosja i myślę, że to właśnie w dzisiejszym meczu będzie kluczem do zwycięstwa. Walka na tablicach także powinna być wyrównana. Jeszcze raz napiszę uważam że to spotkanie będzie wyrównane i żadna z drużyn nie odskoczy aż tak wysoko handi +5 na Rosję myślę, że powinno siąść. Rosja +5 @1,84 10bet
|
Do góry
|
|
|
|
#1394052 - 13/07/2007 19:17
|
Carpal Tunnel
|
Rumunia-Szwajcaria over 140.5 Jesli ktoras z druzyn nie spada do dywizji C  (nic o tym nie wiem) to jest to mecz o pietruszke zarowno rumuni jak i szwajcarzy potrafia rzucac , licze na to ze zagraja bez obrony , szczegolnie szwajcarzy i pozwola sobie na luzna koszykowke linia 140.5 nie jest zbyt wysoka , szczegolnie ze niektorzy buckmacherzy maja linie nawet 145.5 wiec rozbieznosc duza Tak jak wczoraj ,rowniez zasiade do tego meczu i tradycyjnnie bede robil 5 pompek lub 5 brzuszkow za kazdy zdobyty punkt Mam nadzieje ze znow sie wzbogace i oczywiscie wzmocnie Powodzenia wszystkiem;)
|
Do góry
|
|
|
|
#1394469 - 13/07/2007 20:55
|
veteran
|
 VS  Białoruś jest lepszym zespołem od Czech nie widzę tu żadnej różnicy między tymi drużynami i żeby nie to iż Czechy jeszcze walczą o awans to dałbym normalnie na Białoruś. Białoruś dobra drużyna mają o wiele lepszego rozgrywającego od Czech. Dobra gra tego rozgrywającego pozwala na wyprowadzenie dobrych składnych akcji. Czesi notują sporo strat. Przewagę na deskach sądzę że będą mieli Białorusini natomiast na tablicach już będzie trochę gorzej mimo to uważam że dziś Białoruś powinna odnieść zwycięstwo ale zagram nieco zachowawczo i wezmę handi +8,5 Białoruś +8,5 @1,85
|
Do góry
|
|
|
|
#1396226 - 14/07/2007 06:03
|
Carpal Tunnel
|
Bwin dał kursy U20 Men: izrael-turcja 1.85-1.85 grecja-węgry 1.01-11.00 slovenia-bulgaria 1.02-10.00 łotwa-macedonia 1.45-2.55 rosja-hiszpania 1.60-2.20 litwa-chorwacja 1.50-2.40 serbia-włochy 1.33-3.05 francja-gruzja 1.03-9.00
|
Do góry
|
|
|
|
#1396257 - 14/07/2007 06:11
|
Carpal Tunnel
|
nie wiem skąd taki kurs na hiszpanów! LOL
|
Do góry
|
|
|
|
#1396308 - 14/07/2007 06:31
[Re: bolec]
|
Carpal Tunnel
|
jutro "bratanki od szabli i szklanki " win grecja utrzymala sie w grupie A wiec ma ten mecz w tylku  a wieksze szopki odchodzily wiec nad tym wynikiem tez przejda jakby sie nic niestalo  ale niepolecam nikomu stawiac ten mecz 
|
Do góry
|
|
|
|
#1396367 - 14/07/2007 07:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Białoruś dobra drużyna mają o wiele lepszego rozgrywającego od Czech. Dobra gra tego rozgrywającego pozwala na wyprowadzenie dobrych składnych akcji. Właśnie wróciłem z Warszawy, gdzie obejrzalem w zasadzie wszystkie zespoły w akcji, niektóry po kilka razy. Wiele wnioskow i obserwacji, ktorych nie chce mi sie tu przytaczac, ale jedno jest pewne: Na tych ME dyw. B nie ma ZADNEGO dobrego rozgrywajacego. Najlepsze wrażenie wywiera reprezentant Niemiec, Per Gunther - ale i on nie jest jakims fantastycznym grajkiem, glownie z powodu sporych ograniczen fizycznych. Gra jednak rozsadnie, rozwaznie, to glownie dzieki niemu Niemcy rozwalili Polske w IV kwarcie. Wracajac do sedna - rozgrywajacy na tej imprezie naprawde niczym dobrym nie moga sie pochwalic. Czechow w akcji nie widzialem, widzialem natomiast Bialorus w spotkaniu ze Szwecją. Sebkos dzwonil do mnie podczas meczu BLR-SWE i wszystko co mialem do powiedzenia o Bialorusinach to totalny chaos, dezorganizacja w ataku i w obronie wynikajaca glownie z PG i SG grajacych na okrutnie niskim poziomie  Ogolnie to nie ma sie co oszukiwac - w tej kategorii wiekowej rozgrywa chaos, a nie jakikolwiek zawodnik. Zwlaszcza w zespole bialoruskim  Najbardziej podobal mi sie na tym turnieju Jonas Jerebko ze Szwecji, ktory zapewne skonczy pewnego pieknego dnia w NBA. Doskonale wyszkolony, potrafi niemal wszystko. Dasic to juz zawodnik w pelni przygotowany do gry na poziomie seniorskim. Ma nieprawdopodobnie dobry koziol jak na gracza o wzroscie ok. 207 cm, poza tym jest bardzo bardzo szybki, co przy jego warunkach fizycznych (swietny atleta, ani grama zbednego tluszczu) czyni go typowym european nba prospect player  Olbracht z Niemiec ma sporo cech wspolnych z Nowitzkim, gra jednak na tej imprezie z kontuzją. Umie rzucic za 3, jest skoczny, szybki. Gra dosc slabo w obronie, za duzo macha łapami zamiast stac na nogach - wynika to chyba jednak z kontuzji, o ktorej wczesniej wspomnialem, ewidentnie dokucza mu ból kolana. W zespole polskim najlepiej prezentuje sie... Kulig. Jesli zrzuci kilka kilogramow to moze byc solidnym graczem, ma naprawde spore umiejetnosci, mysli na parkiecie, jest zadziwiajaco sprawny jak na swoja nadwagę i 205 cm wzrostu. Najgorszym zespolem turnieju zdecydowanie jest Rumunia ktorej trener waży chyba z 200 kg. Poza tym oprocz gracza z 14-tka ktory ma instynkt a la Dennis Rodman/Tomasz Frankowski do zbierania bezpanskich pilek i zdobywania zadziwiajaco latwych punktow, sadze ze ja w obecnej formie bez problemu znalazlbym miejsce w pierwszej piatce 
|
Do góry
|
|
|
|
#1396457 - 14/07/2007 09:46
|
Carpal Tunnel
|
Lotwa-Macedonia (+4.5) 1 Poczatkowe handi bylo 2.5 ale nie zdarzylem postawic  teraz juz wzroslo do 5.5 Mecz o utrzymanie sie w dywizji A Podejrzewam ze tak wysoki kurs wzial sie z pogromu wegrow przez macedonie, ale trzeba pamietac ze lotwa do ostatnich sil stawiala czola grekom, i przegrali mecz tylko 2 punktami Poza tym Lotwa z meczu na mecz gra coraz lepiej Statystyki przemawiaja za Lotyszami , ktorzy dzisiaj zdominuja tablice i rzutami z poldystansu wypracuja sobie prowadzenie, mysle ze to wystarczy na slabych macedonczykow Powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#1396594 - 14/07/2007 17:05
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: OVER 161,5kurs: 1.87stawka: 8/10buk: 10BET Dość niska linia, jak na mecz, w którym zagrają dwie ofensywne ekipy. Litewski "run and gun" oraz nieobliczalny brazylijski basket. W młodych Litwinach drzemie olbrzymi potencjał, czasami potrafią zagrać taką akcję, że ręce same składają się do braw. Dodatkowo obie ekipy oddają mnóstwo rzutów zza linii 6,25 dlatego uważam, że over będzie dobrym rozwiązaniem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1396670 - 14/07/2007 17:39
|
Carpal Tunnel
|
Muppet co powiesz o ukraincach bo z wynikow patrzac graja narazie najlepiej w ataku ale tez popelniaja mnostwo strat i jak ich widzisz w dzisiejszym meczu z niemcami dzieki za odpowiedz
|
Do góry
|
|
|
|
#1396711 - 14/07/2007 18:06
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: SERBIAkurs: 1.65stawka: 10/10buk: UNIBET Mecz o awans do pierwszej dywizji. Włochów opisałem przed meczem z Hiszpanami. Serbowie to dobrze poukładana ekipa. Uważam, że Włosi nie będą w stanie przeciwstawić się ich obronie. Powinno być dość gładkie zwycięstwo Serbów, a jeszcze Unibet ewidentnie zawyżył kurs głupoty piszę nikt mnie nie poprawi  heh "mecz o finał" powinno być
|
Do góry
|
|
|
|
#1396738 - 14/07/2007 18:18
|
Carpal Tunnel
|
Litwa-Chorwacja kurs 1 1,6
Litwini graja solidnie jednak trafili na bardzo mocna grupe . Ulegli nieznacznie Turcji Rosji Slovenii Francji a ostatnio troche wyzsza porazka z Serbia.Chorwaci ponizej oczekiwan wygrali tylko z gruzja i macedonia.Pozostale mecze konczyly sie ich wyraznymi porazkami nawet z Bulgaria -18. Mysle ze dzis Litwa wygra.
|
Do góry
|
|
|
|
#1396790 - 14/07/2007 18:36
|
Carpal Tunnel
|
Litwa-Chorwacja kurs 1 1,6
Litwini graja solidnie jednak trafili na bardzo mocna grupe . Ulegli nieznacznie Turcji Rosji Slovenii Francji a ostatnio troche wyzsza porazka z Serbia.Chorwaci ponizej oczekiwan wygrali tylko z gruzja i macedonia.Pozostale mecze konczyly sie ich wyraznymi porazkami nawet z Bulgaria -18. Mysle ze dzis Litwa wygra. gdzie masz kurs 1.6????
|
Do góry
|
|
|
|
#1396798 - 14/07/2007 18:38
|
addict
Meldunek: 27/09/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1396807 - 14/07/2007 18:41
[Re: sports]
|
Carpal Tunnel
|
Unibet 1.3 pinacle 1.37 Bwin 1.35 wiec gdzie te wysokie kursy nie pisz bzdur!! SWoja droga ja zlapalem najwyzszy kurs 1.5 na litwinow na unibecie , ale teraz jest 1.3
|
Do góry
|
|
|
|
#1396812 - 14/07/2007 18:43
|
addict
Meldunek: 27/09/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1396843 - 14/07/2007 18:53
[Re: sports]
|
Carpal Tunnel
|
LITWA-CHORWACJA
Nie pisze bzdur STS 1,6 totomix 1,6
|
Do góry
|
|
|
|
#1396853 - 14/07/2007 18:59
|
Carpal Tunnel
|
LITWA-CHORWACJA
Nie pisze bzdur STS 1,6 totomix 1,6 piszesz  1.6 = 1.44
|
Do góry
|
|
|
|
#1396862 - 14/07/2007 19:06
|
Carpal Tunnel
|
kurs jest 1,6 tyle w temacie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1399213 - 15/07/2007 07:40
|
Carpal Tunnel
|
#272  vs  typ: OVER 161,5kurs: 1.85stawka: 7/10buk: BWIN Ostatni dzień mistrzostw. Francuzi zagrają z Chorwatami o 9 miejsce, czyli mecz o tzw. pietruszkę. Jak wiadomo w takich spotkaniach mniejszą rolę odgrywa obrona. Obie drużyny mają duży potencjał w ofensywie. Uważam, że linia wystawiona przez bwin na pewno pójdzie do góry, także warto spróbować.
|
Do góry
|
|
|
|
#1399240 - 15/07/2007 08:39
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: ROSJAkurs: 1.71stawka: 5/10buk: PINNACLE Spotkanie o trzecie miejsce. Gospodarze mistrzostw zagrają z bardzo dobrze dysponowaną Rosją. Moim zdaniem koszykarze Andreya Maltseva tworzą lepszy kolektyw od swych rówieśników z Włoch. Dużo zależy też od ich nastawienia do meczu. Powiem w prost, jeżeli nie oleją to wygrają.
|
Do góry
|
|
|
|
#1399268 - 15/07/2007 09:59
|
Carpal Tunnel
|
Turcja-Bulgaria over 151.5 i 152.5 teraz linia 153.5 a na pewno urosnie Mecz o pietrszuke tzn o 7 miejsce obie ekipy potrafia rzucac po 80 punktow w meczu , linia wg mnie za niska dlatego zagralem juz over  P.S patrzac na zdjecia niektorych zawdonikow, to jak seryjni mordercy wygladaja 
|
Do góry
|
|
|
|
#1399416 - 15/07/2007 17:42
|
veteran
|
 V  Ciekawy finał dwie bardzo dobre drużyny ale uważam że Serbowie nie obronią tytułu. Hiszpania wydaje się być mocna dobrze gra na deskach niezła obrona. Natomiast Serbia oddaje bardzo dużo rzutów z czego sporo nie trafia do kosza uważam, że Hiszpania jest w stanie to wykorzystać. W dzisiejszym spotkaniu dużo będzie zależało od Fernadeza i Llulla są to bardzo dobrzy zawodnicy i powinni dziś pokazać klasę. Największe zagrożenie dla zespołu Hiszpanii będzie stanowił Labovic z Teodosiciem nieźle ze sobą grają ale obrona Hiszpanów jest w stanie ich powstrzymać. Serbia dosyć dużo fauluje co Hiszpania na pewno będzie chciała wykorzystać. W zespole Serbii leżą rzuty wolne i rzuty z za linii 6,25 wykonują je bardzo słabo . Można dać Hiszpanię z handicapem ale ja spróbuję normalnie. Hiszpania @3,04 Pinnacle
|
Do góry
|
|
|
|
#1399441 - 15/07/2007 18:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2003
|
Finał w Warszawie jest 'o nic' ale nie mam wiekszych watpliwosci, ze Czarnogora potraktuje ten mecz w 100% serio. Ich duma narodowa i młody trener (a wlasciwie 3-sobowy sztab trenerski) nie pozwalaja na odpuszczanie, dość powiedziec ze przy wysokim prowadzeniu z Polska Chudeusz zbijał baki na ławce, podczas gdy Radonjic dostał dacha za przekraczanie strefy trenerskiej (w sumie na parkiecie spędził z dobrych 10 minut spotkania  ) Ja bym wystawil kurs 1.40-1.50 na Czarnogore bo sa zespolem ZDECYDOWANIE lepszym od Ukrainy. Wczorajsze upokorzenie Niemcow (6:28 ?!) wynika nie wiem z czego, chyba z bycia juniorami po prostu. Mecz miał być równy, a tymczasem skonczylo sie masakrą. Ukraina nie ma absolutnie zadnej odpowiedzi na Dasica, w przygotowaniu fizycznym, motorycznym, taktycznym Czarnogorcy są naprawdę o KLASĘ ponad rywalami. Nie bedzie to spacer ale wg mnie kursy sa ustawione absurdalnie. W tym turnieju mielismy wiele niespodzianek i nie chce zeby ktokolwiek rozumował jak seba  , ze twierdze ze Czarnogora bez watpliwosci to wygra - ale kursy sa calkowicie nieadekwatne do rzeczywistosci. Czarnogora powinna byc tu faworytem i to, jak na final, dosc zdecydowanym.
|
Do góry
|
|
|
|
#1399661 - 15/07/2007 19:38
[Re: muppet]
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: +7 HISZPANIAkurs: 1.55stawka: 8/10buk: FONBET Mecz finałowy powinien być na styku. Serbowie lepiej grają na deskach, za to Hiszpanie nadrabiają celnymi rzutami za 3. Jeżeli podopieczni Vlada Vukoicica upilnują Reya to powinni wygrać, jednak nie sądze by była to różnica wyższa niż 7 oczek.
|
Do góry
|
|
|
|
#1399986 - 15/07/2007 21:13
|
Carpal Tunnel
|
vs  typ: CZARNOGÓRAkurs: 2.02stawka: 3/10buk: PINNACLE Finał dywizji B grany w Warszawie. Obie ekipy zapewniły sobie awans do pierwszej dywizji. Szanse są jak najbardziej wyrównane. Buki faworyzują Ukraińców ale nie mam pojęcia dlaczego. Może dlatego, że rozbili wczoraj szwabów. Po taki kursie trzeba spróbować Czarnogóry.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|