Oryginalnie wysłał sawi:
DO WK !!!!
Mam prośbę Wojtek ,czy mógłbyś coś niecoś wyłożyc o dzisiejszych meczach w lidze fińskiej ???
Interesują mnie szczególnie 3 mecze :
Ja tych meczow nie stawiam (wydaje mi sie, ze w Szwecji sa duzo pewniejsze z lepszymi wspolczynnikami ale moze sie myle) ale sprobuje cos napisac... Ale to tylko na podstawie informacji wynikow i oceny szans znalezionej w sieci:
HIFK - JYP Fin.SM-Liiga 1.70 5.00 3.00
ocena tipgola
IFK Hels - Jyvaskyl
32% - 21% - 47%
i ostatni mecz:
Jokerit - JYP 0:0
gdzie Jokerit mial wspolczynnik 1,25 w unibecie. Czyli JYP zagralo duzo lepiej niz oceniali buki i jesli byly 2x (poprzednio Jyvaskyla-Pori 0,10,02 3:3/3:4 p.d.) to raczej trzeciego pod rzad nie bedzie.
bilans JYP na wyjezdzie: 6 2 10
IFK Hels u siebie: 8 0 11
nie bylbym taki pewny 1. Gdybym mial postawic to 2 bo jest dobry wspolczynnik.
srednie wg tip-exa 1.79 4.60 2.83
Kärpät - Blues Fin.SM-Liiga 1.80 5.10 2.70
tipgol:
Kärpät - Espoo Bl
57% - 18% - 25%
Typ wydaje sie najpewniejszy. Wspolczynnik na 1x bedzie pewnie bardzo niski a granie na niskie wspolczynniki do niczego dobrego nie prowadzi (jak chcesz to Ci moge podeslac plik z moja gra w unibecie i zobaczysz co sie stalo jak zaczalem grac na niskie wspolczynniki :-(( )
Ostatni mecz Karpat wygral ale bylo juz 0:2 (0:1, 0:1, 4:0) bilans meczow K-dom B-wyj przemawia za 1. (to najlepiej zobaczyc na
www.hokej.sk albo
www.reno2000.sk )
Blues w poprzednim meczu zgodnie z oczekiwaniami przegralo z Tappara:
(1:3, 4:0, 1:0)
Ja bym sprobowal zagrac sama 1.
Lukko - Pelicans Fin.SM-Liiga 2.60 4.85 1.90
Lukko Ra - Pelicans
38% - 19% - 43%
Tutaj dwojka tez wydaje mi sie dobrym typem.
Lahti Pelicans na wyjezdzie: 12 3 4 (lepiej niz u siebie)
Lukko u siebie 5 2 12 (gorzej niz na wyjezdzie)
Tylko ostatni wynik nie przemawia za tym typem.
Helsinki IFK - Lahti Pelicans 6:3 (0:1, 5:1, 1:1)
za to moze potwierdzac wybor 1 w pierwszym meczu.
Według mnie : HIFK 1 , Pelicans X2 , Karpat 1X
To tyle informacji ktore znalazlem. Mam nadzieje, ze sie przydadza. Ale w tym tygodniu spotkalo mnie juz tyle niespodzianek, ze nic mnie juz nie zaskoczy.
Wojtek