Witam ponownie.Jako,że u mnie nieciekawie z wolnym czasem dlatego postaram sie juz dzisiaj cos przyblizyc na najbilzsze 2 dni.Jutro gra liga szwajcarska , jedna z najgorszych jak dla mnie lig do typowania.Natomiast we wtorek rusza liga Rosyjska
Właśnie tej lidze przyglądnąłem się bliżej.
Zacznijmy od spotkania Chabarowsk - Neftechimik :
Chabarowsk - 10 spotkan przedsezonowych 2 W , 2 R , 6 P z drużynami ze swojej ligi 0-0-6.Bardzo słaba postawa.Poprzedni sezon skonczyli na 9 pozycji , jednak lepsza postawa na wyjazdach niz w domu.
Neftechimik - 9 spotkan przedsezonowych 4 W , 3 R , 2 P ( 1 - 2 - 2 ) w tamtym sezonie 13 miejsce i lepsza postawa na wyjazdach .
Typ. 2x
Stawka 4
2 wybrane spotkanie : Magnitogorsk - Nowosybirsk
Magnitogorsk - 10 meczy 5 W , 2 R , 3 P ( jednak 2 przegrane spotkania to z najlepszą drużyną ligi Lokomotivem) 3 - 2 - 3 z druzynami ze swojej ligi . Magnitka to po Lokomotivie najsilniejsza drużyna własnej tafli , w tamtym sezonie w rundzie zasadniczej tylko 2 razy schodziła pokonana,19 razy zwyciezała. Teraz jej przeciwnikiem jest beniaminek ligi
Nowosybirsk - 5 meczy 1 W , 1 R , 3 P wszystkie mecze z ligowymi przeciwnikami.Ostatni mecz 06.08 , wiec nalezy sie spodziewac ,ze starają sie solidnie przygotowac na rozpoczecie ligi.Nie wiem za wiele o tej druzynie , jednak ich porazki 1-4 z Dynamem i 1-7 z Severstalem 7 i 6 druzyną tamtego sezonu nie pozwalają mi podjąć innej decyzjii.
Typ. 1
Stawka 9
3 mecz : CSKA Moskwa - Kazan
CSKA 7 spotkan 3 W , 0 R , 4 P jednak bilans ze swoimi ligowymi przeciwnikami to 0 - 0 - 3 . To ,że CSKA utzymała sie w lidze , jest dziwnym zbiegiem okolicznosci , jesli mozna tak nazwac wydarzenia ostatnich kolejek w lidze rosyjskiej.Jednak dało to ładny zarobek.Moim zdaniem w tym sezonie bedzie sie to powtarzało, do 3/4 ligi bedzie okupowac koncowe miejsca aby pod koniec sezonu zacząć wygrywac spotkania i zapewnic sobie byt.
Kazan 5 spotkan 2 W , 1 R, 2 P (1 - 1 - 2). Jeden z potencjalnych kandydatów do walki o mistrza ( musiało by nie byc Lokomotivu w lidze ), 2 drużyna tamtego sezonu, zespół typowo wyjazdowy , w tamtym sezonie tylko 6 razy schodził pokonany z tafli gospodarzy.Jednak najciekawszy jest fakt , że ich wtorkowy przeciwnik miał przyjemność spotkac sie z nimi 06.08 we własnej chali.Wynik był jak najbardziej zadawalający :
06/08/2002 TBA HK CSKA Moskva Away Challenge 7 - 2 , Kazan rozjechał CSKA na ich terenie 7-2 , co daje nam w sts ładny kurs na ich kolejne wyjazdowe zwyciestwo @1.80.
Typ. 2
Stawka 7
4 mecz : Dynamo M. - St.Petersburg
Dynamo 11 spotkan 6 W , 2 R , 3 P ( 4 - 1 - 1 ) , solidna drużyna moskiewska , 7 miejsce w poprzednim sezonie (liga liczy 18 drużyn jak ktos nie wie ) .Nie bede sie za bardzo rozpisywał, gdyż pora odpocząć.
Petersburg 13 spotkan 7 W , 1 R , 5 P (3 - 1 - 4 ) . W poprzednim sezonie 16 miejsce , podobna sytuacja jak z CSKA.W meczach przedsezonowych spotkali sie z druzyną Dynama na własnej tafli :
05/08/2002 19:00 Dynamo Moskva Sankt Peterburg LenVO tournament 1 - 3 , jak widac przegrali . Nie widze podstaw aby sądzić iz mogą wygrać podczas inauguracji sezonu w hali Dynama.
Typ. 1
Stawka 8
To by było na wszystko.Nie muszę nikomu przypominać , iż jest to
1 kolejka , kto chce ten gra , a kto ma jakies wątpliwosci , niech poczeka na dalsze rundy.Powodzenia.