Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#139248 - 04/09/2002 14:47 POLSKA NHL ...
Patricu$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/07/2001
witam........ juz 8 wrzesnia rusza Polska Liga Hokejowa

Do góry
Bonus: Unibet
#139249 - 04/09/2002 14:54 Re: POLSKA NHL ...
Patricu$ Offline
Carpal Tunnel

a oto pierwsza kolejka :

GKS TYCHY - KTH KRYNICA

TKH TORUŃ - UNIA OŚWIĘCIM

PODHALE NOWY TARG - STOCZNIOWIEC GDAŃSK

....oraz najlepsze : Mój kontra

...PatricuS ... z GKS KATOWICE

Do góry
#139250 - 05/09/2002 15:21 Re: POLSKA NHL ...
Adolf 88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 17/11/2001
Patrikus, może coś więcej na temat tego meczu...
Gify są bardzo ładne, ale jakieś info by się zdało skoro już podjąłeś się tego tematu .
Pozdrawiam

Do góry
#139251 - 05/09/2002 16:12 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

Meldunek: 07/07/2001
Cze Adik skoro Patricus niewiele potrafił napisac na temat tego meczu jak tez innych ja postaram sie troszeczke pomóc grajacym w pierwszej kolejce naszej rodzimej ligi hokeja.

Co do meczu
Toruń-Unia nie bede sie wypowiadał bo wygrana Unii jest pewna ale nie na 100 % tylko na duuuuzo wiecej i podejrzewam ze buki w ogóle niedadza tego meczu do stawiania.

Podhale-Stoczniowiec
Jesli idzie o skład to personalnie lepszy jest zespół z Pomorza .
Podhale ma bardzo młody skład . Nie powiem bo maja wielu utalentowanych zawdników .
Ale nie sadze zeby cokolwiek zwojowali w tym sezonie.
Typuje wiec 2 zreszta w pprzednim sezoni takze Gdanszczanie wywozili punkty z gór .

Tychy-Krynica 1
Obie druzyny maja niejasna sytuacje finansowa zreszta ja wiekszosc druzyn w naszej lidze.Własciwi to chyba tylko Unia ma wszystko pozapinane na ostatni guzik organizacyjny.
Tychy jednak maja na pewno leszy skład i troche lepza sytuacje finansowa .Pokazała to koncówka poprzedniego sezonu .W Krynicy zebrała sie grup działaczy którym "ponoc" zalezy n dobrze hokeja z miasta Krynicy.
Ale ile w tym prawdy to sie dopiero okaze.
Ja w tym spotkaniu typuje wygrana tychowian którzy nie powinni miec problemów z pokonaniem KTH.

Katowie-Zagłebie 1
Obok meczu Podhaa chyba najbardziej wyrównane spotkanie ale to tylko dlatego ze skład Zagłebia jest swego rodzaju niespodzianka i nie wiadomo kto zagra w tej druzynie .
Tylko dlatego typuje 1 pomimo iz GKS stracił kilku zawodników.

Do góry
#139252 - 05/09/2002 16:57 Re: POLSKA NHL ...
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

Meldunek: 09/11/2001
witam:

Jo savio wlasnie czekalismy na ciebie:) na twoje typy oraz "przekrety"-wiadomo Polska Liga-buahaha dzieniegdzie gra dla bukmachera:)

PS.Oczywiscie adolf i inni te sa mile widziani
Co nie oznacza ze ja sie nieznam na hokeju

PoZdRo..

Do góry
#139253 - 05/09/2002 18:11 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Meldunek: 10/12/2001
Czesc!!
No wiec Savio mam troszke inny poglad na temat pierwszej kolejki.Chcialem zrobic to troszke dokladnhiej niz zrobie ale sie nie da bo informacje docierajace z klubow z dnia na dzien sie zmieniaja i tak do konca to nie wiadomo gdzie kto bedzie gral. Wiec ze skladami jakie wyjada na
lod trzeba bedzie sie wstrzymac do rozpoczecia pierwszej kolejki.Poza tym nie znamy jeszcze kursow co tez troche utrudnia sprawe.
Zreszta caly polski hokej jest w stanie smierci klinicznej ale to juz sprawa na inny temat.

Torun - Unia typ:2 ale...
wcale nie taki wiecej niz na 100% jak napisal Savio. Torun jako beniaminek pierwszy mecz gra u siebie i mysle ze podejdzie do tego spotkania z mysla "bic mistrza" i bedzie mial za soba kilku tysieczna publike(3-4tys). Dalej ma kilku starych dobrych i doswiadczonych graczy (np.Morawiecki, Zdunek ) oraz kilku zawodnikow sciagnietych ze Stoczni z poprzedniego sezonu Suchomski, Proszkiewicz, Kiedewicz, Korczak. Wiec nie powinien to byc taki slaby zespol i mysle ze nie raz napsuje krwi innym druzynom. A Unia? No tak Unia ma wszystko (prawie)czego brakuje innym druzynom w Polsce. Zeby sie nie rozpisywac to jedyna prawie profesjonalna druzyna w naszym kraju i bedzie zdecydowaniwe poza zasiegiem calej reszty. Wiec 2 ale wcale nie duuuuzo wiecej niz na 100%.

Podhale - Stocznia typ:1
Stoczniowiec wydaje sie byc bardzo mocno oslabiony(przejscie kilku podstawowych graczy do Torunia) napewno pewnym punktem jest bramkarz(T.Wawrzkiewicz) Reszta to zagadka.Prawie zadnych wzmocnien. O podhalu chcialo by sie powiedziec "z duzej chmury maly deszcz". Glosno mowiono o duzch wzmocnieniach z ktorych malo co im wyszlo i powrot na szczyty beda chyba musieli odlozyc.Sklad maja mlody ale dobry(dokladnie Savio) i mysle ze na oslabiana Stocznie w meczu u siebie wystarczy.

Tychy-Krynica typ:1
Ech jeszcze tydzien temu dal bym 2 ale sytuacja zmienila sie ostanio na lepsza dla mojego klubu. Mialo odejsc mnostwo zawodnikow, nie wiadomo bylo czy wystartuja i kto bedzie gral, nie bylo trenera lyzew itd. itd. Teraz teoretycznie przynajmniej zmienil sie zarzad, malo kto odszedl w porownaniu z poprzednim sezonem(nawet doszlo kilku wartosciowych zawodnikow). Gracze podpisali kontrakty a w klubie gdzie do niedawna mowiono o utrzymaniu w lidze jako celu na sezon coraz smielej sie mowi ze stac ich na 4. Oslabieniem moze byc odejscie bramkarza Kiecy w ne dobrych okoliczniosciach do... Krynicy co moze byc jej atutem bo Kieca stanie na "kasku" w tym meczu zeby go nie przegrac.W krynicy z czego wiem to mniej wiecej tyle samo przybytkow co ubytkow. Jednak wydaje mi sie ze beda troche mocniejsi niz w poprzednim sezonie.

Uff ale sie rozpisalem.
sorki i pozdrawiam.

Do góry
#139254 - 05/09/2002 18:20 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Przepraszam ze pisze zle stylistycznie ale to brak czasu(siedze w pracy) a tez chcialem cos od siebie tu dodac. Nastepnym razem przygotuje to lepiej.
Zostal mi jeszcze jeden mecz.

Katowice - Zaglebie typ:1
W Katowicach kilka odejsc jednak Ci co zostali moga tez skleic dobra druzyne( Trener Novotny da sobie rade)Martwia jednak kontuzje przedewszystkim Tkacza i Batkiewicza.Fatalna sytuacja w klubie, pozno rozpoczete treningi na lodzie, brak sparingow i to jest minus. Ale dokladnie w tej samej sytacji jest Zaglebie i jak mowi sam trener Sosnowca forme beda lapac dopiero w trakcie sezonu, poza tym nie bardzo wiadomo kto jeszcze u nich zagra. Wiec 1.

Do góry
#139255 - 05/09/2002 18:27 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Savio kiedy graja nasze druzyny ze soba? Mysle ze bedzie iwo: iwo: iwo: U nas tez coraz glosniej mowi sie o jakims "powaznym" sponsorze moze wiec nie bedzie tak zle... W sumie malo kto odzszedl bedzie nam brakowalo napewno obcokrajowcow ktorych zreszta w tym sezonie ma u nas nie byc.

Do góry
#139256 - 06/09/2002 12:50 Re: POLSKA NHL ...
Patricu$ Offline
Carpal Tunnel

potwierdzam ... niestety zagramy bez Marka Batkiwicza (kontuzja-misięczna przerwa) oraz Wojciecha Tkocza ( 2 pierwsze mecze -a wiec Sosnowiec i Oświecim ) ... ale i tak wygramy bo jak by to mogło być ,żeby z Sosnowcem u siebie dostac ...to nie mozliwe

Do góry
#139257 - 06/09/2002 23:18 Re: POLSKA NHL ...
Adolf 88 Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Gy_Gy_Crav:
[qb]witam:

Jo savio wlasnie czekalismy na ciebie:) na twoje typy oraz "przekrety"-wiadomo Polska Liga-buahaha dzieniegdzie gra dla bukmachera:)

PS.Oczywiscie adolf i inni te sa mile widziani
Co nie oznacza ze ja sie nieznam na hokeju

PoZdRo..[/qb][/QUOTE]Niestety co do "Polskiego NHL" to ja nie pomogę, Tutaj polecam Savika, który mam nadzieję prócz małżeńskich obowiązków znajdzie czas na typowanie
Pozdrawiam

Do góry
#139258 - 07/09/2002 15:37 Re: POLSKA NHL ...
skunks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2002
Coś ze swego podwórka.Stoczniowiec pozbył się praktycznie całej siły ofensywnej, pozostał tylko Justka i Bagiński no i ... młodzież.W obronie też osłabienia, ostoja będzie tylko Wawrzkiewicz w bramce ale do czego to wystarczy?. W sparingach dostawali łomot.Dlatego myślę,że z Podhalem będzie wtopa, mimo, że u ubiegłym sezonie Stocznia miała komplet pkt.

Do góry
#139259 - 07/09/2002 18:28 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

Patricus nie badz tego taki pewien...

Do góry
#139260 - 07/09/2002 19:39 Re: POLSKA NHL ...
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

Meldunek: 09/11/2001
cze
Heh adolf spox

narazie...

Do góry
#139261 - 08/09/2002 15:33 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

Po pierwsze to mnałe pytanko do daro .
Jaki był wynik meczu Unii????????????
słyszałem ponoc ze 9-1
Po drugie to narazie buki graja w ch-uja i hokeja nie ma w sts a prof tez nadal nie ma a jak da to pewnie pod koniec dnia.
Po trzecie to po przejrzeniu składów mecz Podhale-Stocznia typuje czysty X w porywach 1X ale moim typem jest X.
Tychy 9/10 te 10 % to Kieca w bramce KTH
Katowice 8/10 te 20 % to brak Sliwy i Bociana.

Do góry
#139262 - 08/09/2002 17:36 Re: POLSKA NHL ...
kanion Offline
addict

Meldunek: 01/10/2001
Witam

Gks - Zaglebie typ 1

Zaglebie zadebiutuje bez dwoch najlepszych zawodnikow z poprzedniego sezonu Jarka Morawieckiego ( odszedl to Torunia) i Piotra Sarnika ( Tychy ),z nowych zawodnikow w Zaglebiu zobaczymy Sławomir Wieloch (Unia Oświęcim), Robert Sobała (KTH Krynica), Paweł Jasicki (TKH Toruń), Kamil Duszak i Igor Wilk (juniorzy) oraz Jan Warcik, słowacki obrońca ze Zwolenia i weterana polskich lodowisk Krzysztofa Podsiadlo . W zeszlym sezonie Zaglebie przegralo w Katowicach trzy krotnie 3:7, 4:7 i 3:5

wiecej informacji znajdziecie tutaj
pozdrawiam
kanion

Do góry
#139263 - 08/09/2002 21:36 Re: POLSKA NHL ...
kanion Offline
addict

Gks - Zaglebie 1;5 po dwoch tercjach

pokaralo mnie ze dalem przeciwko swojej druzynie

kanion

Do góry
#139264 - 09/09/2002 11:16 Re: POLSKA NHL ...
skunks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/06/2002
Bravooooo!!! Stocznia, pokazali charakter z góralami.Nawet z trzema no moze czteroma napastnikami można wygrać mecz.Wygląda na to, że Podhale cieniutkie na razie.Naprzód Stoczniowiec !!!.

Do góry
#139265 - 09/09/2002 13:24 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Savio nie badz zlosliwy (kto jest liderem?? )
W sumie wszyscy sie przejechalismy ale to pierwsza kolejka i wcale po niej nie jestesmy madrzejsi nie?(no z wyjatkiem Uni) Jeszcze ze dwie i bedzie git. Co do Unii nie mialem wytpliwosci ale te twoje ponad 100%
Ogolnie:
Tychy-Krynica iwo:
Torun-Unia
Katowice-Sosnowiec :eek:
Nowy Targ-Gdansk
P.S.
Jeszcze nie raz w tym temacie Ci krwi napsuje
Przyjedziecie w piatek?

Do góry
#139266 - 10/09/2002 14:45 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Dzisiaj 2 kolejka PLH.Niestety jak zwykle nie ma jeszcze kursow.Po ostatniej kolejce wszystko moze sie zdarzyc i typowanie dzisiaj nie bedzie wcale takie proste.
Wojas-Podhale - TKH Toruń
KTH Krynica - Stoczniowiec
STH Zagłębie - GKS Tychy
Unia Oświęcim - GKS Katowice
Mimo wszystko cos o nich napisze.

Podhale-Torun.
Najwieksza wg. mnie niewiadoma kolejki. W poprzedniej Podhale mialo wygrac u siebie z oslabionym(?) Stoczniowcem- przegralo.
Torun kadrowo dosyc silny, mial przegrac z Unia i przegral ale w rozmiarach wiekszych niz sie spodziewalem.Po osatnim meczu Podhale zostalo wygwizdane przez wlasna publicznosc i mysle ze dzisiaj bedzie sie chcialo zrehabilitowac. Typ:1

Krynica-Stoczniowiec
Krynicy nie pomogl Kieca, i zoatala rozjechana przez Tychy. Przed sezonem co jakis czas ktos mowil o czworce dla KTH hmm, na raazie to nie wiem na jakiej podstawie.Byc moze zagra juz Rozanski ktory powinien wzmocnic troche ich zespol. Stocznia dosc nie spodziewanie wygrala na Podhalu i mimo oslabienia pokazala ze jest dobrze przygotowana do sezonu. Po za tym nie musieli po ostanim meczu wracac do siebie i jechac znowu do Krynicy, wiec nie beda zmeczeni podrozami .Typ:2

Zaglebie-Tychy.
Obie druzyny wystartowaly nadspodziewanie bardzo dobrze. Zaglebie wysoko wygralo w Katowicach z zle przygotowanym i oslabionym GKS, jednak to wlasnie GKS byl faworytem. Tychy wygraly z KTH i to nie dziwi tak bardzo jak rozmiary tej wygranej. Poza tym do druzyny wraca Szubert co jeszcze wzmocni i tak dobrze spisujaca sie obrone.
Typ:2.

Unia-Katowice Typ:1
bez komentarza.

powodzenia.

Do góry
#139267 - 10/09/2002 15:50 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

TYPY TRENERA KADRY W.PYSZA.
- Przyznam szczerze, że typując przed pierwszą kolejką wyniki spotkań nie trafiłem ani jednego - mówi trener reprezentacji Polski Wiktor Pysz. - Sądziłem, że w Toruniu beniaminek wysoko zawiesi poprzeczkę obrońcy tytułu, a przegrał 1:9. Z zapowiedzi kryniczan wynikało, że mają mocny zespół, a zostali rozgromieni przez osłabiony GKS Tychy 9:0.
A na wyjazdowe zwycięstwa Stoczniowca w Nowym Targu i Zagłębia w Katowicach nie postawiłbym w przeddzień inauguracji nawet jednego grosza. Typowałbym takie wyniki jakie padły, czyli 3:1 w Nowym Targu i 7:2 w Katowicach, ale dla gospodarzy.

Polski hokej jest nieprzewidywalny nie tylko dla selekcjonera reprezentacji. A dziś już następna kolejka meczów, w tym najciekawszy: Dwory SA Unia Oświęcim (mistrz) - GKS Katowice (wicemistrz).

- To może być kanonada do jednej bramki - GKS-u - sądzi Wiktor Pysz. - Chyba wybiorę się na to spotkanie, bo wystąpi w nim najwięcej kandydatów do kadry. Przy okazji popytam, co się właściwie dzieje w GKS-ie.

Pytać nie ma co. Sprawa jest jasna. Trener katowiczan Jan Novotny nie wytrzymał i po przegranym inauguracyjnym meczu powiedział, co sądzi o działaczach GKS, którzy poza rozkładaniem rąk i wzruszaniem ramionami nic nie potrafią zrobić. A wystarczy po prostu zdobyć dla zawodników pieniądze i spłacić długi sięgające ubiegłego roku.

- Działacze w kilka miesięcy zniszczyli to wszystko, co ja budowałem przez trzy lata - mówi Novotny. - Tak naprawdę meczem z Zagłębiem my nie inaugurowaliśmy sezonu, tylko... okres przygotowawczy. Nie mieliśmy ani jednego sparingu, nie było gdzie trenować.

mam nadzieje ze nikt sie nie zdenerwowal na te wklejke, tam oprzeciez o typach jest mowa

Do góry
#139268 - 10/09/2002 19:34 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

Dzisiaj druga kolejka która typuje tak samo jak daro wiec nie wiem co tu komentowac.

Unia-Katowice 1 na 10000000000000000000 %
Zagłebie-Tychy 2 20%-30%-50%
Podhale-TKH 1 60%-20%-20%
Krynica-Stoczniowiec 2 20%-30%-50%

Ale to jest kwestia czy beda w ogole kursy do grania w profie.

Do góry
#139269 - 11/09/2002 11:33 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

<<Dzisiaj druga kolejka która typuje tak samo jak daro wiec nie wiem co tu komentowac>>
Oj to nie dobrze.
Zaglebie - Tychy 4:1. Coz mimo ze to dopiero 2 kolejka smialo mozna Zaglebie nazwac duza niespodzianka.(podobno Horny chce tam grac)

Unia - Ktaowice 6:2 no po pierwszej tercji (0:2)
mysle ze kibice Unii byli mocno zdziwieni. Pozniej wszystko wrocilo do normy...

KTH - Stocznia 4:5 Tak myslalem ze Gdansk i wygra i wlasnie wynik na "styku" byl njbardziej prawdopodony.

Podhale - Torun 1:4 No tak jednak przed 1 kolejka mialem racje co do druzyny z Torunia jednak wysoka porazka z Unia na "dzien dobry", mnie zmylila. A podhale... coz jezeli to ta druzyna ma w tym roku odgrywac powazna role w lidze to napewno nie z taka gra.

Do góry
#139270 - 11/09/2002 11:38 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Wiec po dwoch kolejkach nie najlepiej:
-po pierwszej 2 / 2
-po drugiej 2 / 2
Mam nadzieje ze dalej bedzie juz tylko lepiej. iwo:

Do góry
#139271 - 11/09/2002 15:15 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

No rzeczywiscie po pierwszej tercji u nas było niezłe zdziwienie ale wytłumaczenie jest jedno.Unia strasznie lekcewazyła Katowice i w 3 tercji ponownie zaczeła grac na tym poziomie co w pierwszej tercji.
A swoja droga to kto ustala te kursy w profie na mecze polskiego hokeja i czemu tak pozno sa wystawiane , oj czuje ze bedzie duzo przekretów w tym sezonie.A jesli idzie o prawidłowy kurs na mecz Unia-Katowice to powinny one wygladac tak
Unia 1.05 Katowice 10 remis 10
Cieszy mnie jednak to ze zapewne w piatek wystawia kurs na Unie w Tychach conajmniej 1.6 bo według mnie patrzac na skłąd Tychy powinny byc w tym sezonie druga siła naszej ligi.
Co do meczu Sosnowiec-Tychy to mam zal do kaniona który sie w ogóle nie wypowiadał na ten temat a pozniej przez telefon twierdził jak to przeciez było do przewidzenia i ze czemu nie zagrałem na Sosnowiec 1 lub 1X .
Wiecej pisac przed niz mówic po meczach bardzo bym prosił.
Statystyka słaba pomimo iz w pierwszej kolejce typowałem Stocznie na Podhalu ze wygra to w ostatniej chwili zmieniłem zdanie za namowa pewnej osoby.
wiec statsy 4-4
czas przechylic szale na moja korzysc a nie buków.
Piatek nastepna szansa.

Do góry
#139272 - 12/09/2002 12:37 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

<<Za namowa pewnej osoby>>
Ja tez dawalem na Podhale 1 ale nie namawialem wiec mysle ze nie o mnie chodzi?
A jezeli chodzi o buki to prawda leca w preta z tymi kursami. W ogole moje zdanie jest takie ze jak jest PLH w ofercie to gram. Ale osobiscie jestem za tym zeby polskiego hokeja w ogole w ofertach nie bylo!!!
A poki co to w piatek dalej.I mysle ze bedzie juz lepiej.

Do góry
#139273 - 13/09/2002 18:58 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

561Katowice-TKH Torun 1.84,4.5,2.8,1.3,1.73
562GKS Tychy-Unia Os. 3.7,4.9,1.53,2.1,1.17
563Zagl.Sos.-Stocz.Gd 1.95,4.4,2.6,1.35,1.64
564PodhaleKrynica2.3,4.5,2.15,1.52,1.45

Krotko piszac to rece odpadaja.
Wydawalo sie ze czym dalej tym latwiej, jednak jest dokladnie odwrotnie. Kolejka chyba najtrudniejsza ze wszystikch dotychczasowych. Dlatego jakies opisy dzisiaj troche bez sensu. Moje "suche" typy:
561 1-mam nadzieje ze "gieksa" wygra dzis pierwszy mecz.
562 2-jednak ja go nie obstawie (wiem ze to male prof-esjonalne ale nie chce sobie zepsuc widowiska)
563 1-Obie druzyny nie przegraly ale mysle ze to Zaglabie dzis podtrzyma dobra passe.
564 1X.

Do góry
#139274 - 13/09/2002 20:31 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

Daro chodziło mi o pablo hehe

Dzisiejsza kolejka podaje analize i typ z profa.

Tychy-Unia 2 jak dla mnie to nie widze tu innego wyjscia nasi akurat na ten mecz nie pojada lekcewazac rywala a mobilizacja jest duza.Zreszta naprawde nie widze ekipy które ma duze szanse ograc Unie w tym roku wiec
TYP 1 procentowo 9/10
5 % - 5 % - 90%

Katowice-Podhale 1 Nadszedł czas na pierwsze punkty zgadzam sie ze zdaniem Daro Katowiczanie jesli tylko podejda do meczu fair i nie beda chcieli nikomu zrobic na złosc (działacze) to powinni wygrac ten mecz choc Torun ma niezły skład w sumie .Patrzac na przybyłych z Gdanska
TYP 1
50%-30%-20%

Sosnowiec-Stoczniowiec 1X Boje sie tego meczu zagrac czysto wiec stawiam na gospodarzy ze wskazaniem małym na remis .Sa na fali a Stocznia ma w niedziele mecz z Unia .
TYP 1X
40%-40%-20%

Podhale-Krynica 1 jak dla mnie pewna 1 .Nowy trener nowe siły nowa mobilizacja i jak to górale u siebie po dwóch porazkach nie moga zrobic tego kibicom i znów przegrac.
TYP 1
50%-30%-20%

Do góry
#139275 - 16/09/2002 14:30 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

No ta nasza liga zrobila sie chyba najtrudniejsza z oferty hokejowej do obstawienia. Dlatego w niedziele dalem sobie spokoj z jej obstawieniem i w sumie dobrze bo znowu by bylo w plecy. W piatek 2/2 wiec jak do tej pory nie ciekawie 6/6.
Cieszy mnie wygrana piatkowa nad Unia i dobrze ze tego meczu nie postawilem, jednak w niedziele ta sama druzyna grala w Katowicach i byla tylko cieniem tej z piatku. No wlasnie cala nasza Polska liga...

Do góry
#139276 - 16/09/2002 22:02 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

Daro ja po piatku znów 2-2
a tak przy okazji gratulacje za wygrana w piatek.
A wczoraj miałbym 3-1 bo tylko Torun mnie zawiódł ale nie grałem wiec bilans 6-6 słabiutki.

Do góry
#139277 - 17/09/2002 12:18 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

No to tak jak ja, to mamy identyczny slaby bilans. Pokrecony ten poczatek naszej ligi. W niedziele w profie spotkalem ludzi ktorzy mogliby wiedziec cos wiecej o wynikach najblizszych meczy ale cos sciemniali ze nie wiedza

Do góry
#139278 - 18/09/2002 13:57 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

No rzeczywiscie poczatek jest delikatnie mówiac pokrecony ale miejmy nadzieje ze sie wszystko wykrystalizuje i ebdzie łatwiej typowac kolejne mecze ja juz czekam jaki dadza kursik na Unie w piatek na Nowym Targu.

Do góry
#139279 - 20/09/2002 14:39 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Dobra ja pierwszy. Moje typy na jedna w tym sezonie z trudniejszych lig do typowania :eek:
Nie ma kursow jak zwykle ale podam moje typy na dzis.
Tychy-Torun typ1.
Mimo ze wszystko wskazuje na zwyciestwo gospodarzy w tym meczu (dom:KTH9:0, Unia4:3), to wiadomo jak bylo do tej pory w naszej lidze. Sporo niespodzianek, ale licze ze atak Slusarczyk-Sarnik-Slabon strzeli dzis kilka bramek po slabym meczu w Katowicach.Ja niespodzianki upatruje raczej w meczu:
Stoczniowiec-Katowice X2
Stoczniowiec udowodnil ze mimo oslabien przed sezonem jest dobrze do niego przygotowany, o czym swiadczy bardzo dobry poczatek i wyniki jakie do tej pory uzyskal.To pierwszy mecz przed swoja publicznoscia w tym sezonie. Ale zawsze ciezko im gralo sie z Katowicami. Katowice mialy na ten mecz poczatkowo w ogole nie przyjechac, ale ostatnio cos drgnelo finansowo w tym klubie i jada, mysle ze beda chcieli cos wszystkim udowodnic.
Podhale-Unia 2.
Bo wszystko na to wskazuje
Krynica-Zaglebie 1
Krynica miala fatalny poczatek ale ostatni wynik uzyskany w Toruni moze swiadczyc o tym ze druzyna byc moze sie przebudzila i pojdzie za ciosem. Zaglebie natomiast mialo swietny start ale ostatnio dwa mecze (podobno pechowo) przegrali.
Nie dadza rady w Krynicy.

Do góry
#139280 - 20/09/2002 15:11 Re: POLSKA NHL ...
mietas Offline
enthusiast

Meldunek: 01/03/2002
Witam
Zainteresowanych sytuacją w Katowicach odsyłam do dzisiejszej "GAZETY SPORT".Jest tam info dotyczące finansów i próby nakłaniania zawodników do zmiany klubu przez jakiegoś działacza PZHL .
Z tego co piszą to rzeczywiście finansowo się poprawiło a ma być jeszcze lepiej.
Może ten fakt pomoże zmobilizować drużynę
Narka

Do góry
#139281 - 20/09/2002 23:28 Re: POLSKA NHL ...
[g]um[p] Offline

Meldunek: 24/08/2002
Podhale - Unia 2:7

Tychy - Toruń po dwóch tercjach 2:3

Do góry
#139282 - 21/09/2002 00:11 Re: POLSKA NHL ...
tOOmeq Offline
enthusiast

Meldunek: 19/03/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał d.daro:
[QB]
Tychy-Torun typ1.
Mimo ze wszystko wskazuje na zwyciestwo gospodarzy w tym meczu (dom:KTH9:0, Unia4:3), to wiadomo jak bylo do tej pory w naszej lidze. Sporo niespodzianek, ale licze ze atak Slusarczyk-Sarnik-Slabon strzeli dzis kilka bramek po slabym meczu w Katowicach.QB][/QUOTE]No i Tychy pojechaly z nami.

Do góry
#139283 - 21/09/2002 01:50 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

A ja dzis nie napisałem nic ale mój bilans by byl 3-1 a przez kogo ta 1 po stronie strat?????
****a przez moje "ukochane" Tychy daro to co macie wygrac w******lacie (chodzi oczywiscie o regulaminowy czas hehe) a jak macie przegrac z Unia hehe to wygrywacie.A juz by była kolejka nie cudów w profie.

Do góry
#139284 - 21/09/2002 20:54 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

he he Savik nie jestes jedyny widzialem dzisiaj kuponik Dara - wszystko mu wlazło, oprocz jego tyskiej druzynki - no i ponad stówa poszla sie je...
Ps. Gratulki dla Milosz Ryczki za brameczke w dogrywce. Szkoda tylko,ze strzela bramki dla Tychów a nie dla Unii, ale to juz nie jego wina!

Do góry
#139285 - 21/09/2002 21:02 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

i jeszce jedno Savik, zrobilbys analize niedzielnej kolejki, bo nie wiem jak grac w profe (oprocz zwyciestwa Unii, rzec jasna )a Daro nie ma dostepu do neta w weekend

Do góry
#139286 - 22/09/2002 14:25 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

he he tak mnie naszlo z rana, na malym kacu , ze obstawie dzisiaj same zwyciestwa gospodarzy, czyli:
- Tychy wygraja z Gdanskiem (Ciag dalszy szczesliwej passy tyszan. A pozatym Gdanszczanie "nie umieja" grac z Tychmi
- Katowice z Nowym Targiem (porazka slabego - niestety - Podhala, któremu zmiana trenera wyszla na gorsze)
- Torun z Sosnowcem (Torun w koncu musi wygrac),
- Unia z Krynicą (bez komentarza )

Koniec kolejki cudów - ale głowy nie dam, ze tak bedzie
PS. Stawek wam nie podam, bo jeszcze nie bylem w Profie

Do góry
#139287 - 23/09/2002 12:34 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Czesc.W niedziele nie tylko nie mialem dostepu do netu ale i nie stawialem. Po piatku troche sie w ...em, w oststniej chwili zmienilem moje kupony. Puscilem prawde mowaic troche inaczej niz pisalem w temacie ligi europejskie, i na caly kupon nie weszly mi tylko... Tychy W niedziele dobrze ze nie poszedlem stawiac na PLH bo nie weszly by mi tylko... Tychy. Starsznie graja w kratke ale to sa efekty fatalnego przygotowania do sezonu a wlasciwie jego brak. Uwazam jednak ze ta druzyna jeszcze zaskoczy. Ogolnie po piatku moj bilans na PLH to 8/8.

Do góry
#139288 - 23/09/2002 23:17 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

Ty mnie Daro nie denerwuj idz pan w cholere z ta Twoja druzyną - zawalili mi kuponik, tak jak Tobie w piatek!

Do góry
#139289 - 27/09/2002 20:11 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Zupelnie nie czuje dzisiejszej kolejki PLH. Ale to moze nawet dobrze bo jak do tej pory nie najlepiej 50%-50%. Dzis zupelnie bez opisow.
Ja postawie tylko jeden mecz na 100%, a nad reszta sie jeszcze zastanawiam.
(prof.):
564 Zagl.Sosn.-Unia Osw. typ:2 kurs:1,53
Ten mecz bedzie tym ktory postawie dzis z PLH napewno. Zastanawia mnie jedynie roznica kursow miedzy profem a sts( sts chyba 1,3?)

563 KTH Krynica-Katowice X2 1,52- to tylko moja propozycja sam jeszcze nie wiem.

562 Podhale-GKS Tychy X2 1,58-jak wyzej.

561 Stocz.Gd.-TKHTorun 1X 1,17.
powodzenia.

Do góry
#139290 - 29/09/2002 20:12 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

witam wszystkich!
czy moze mi ktos podac stronke gdzie moglbym sledzic wyniki na zywo polskiej ligi hokejowej?
z gory dzieki!

Do góry
#139291 - 01/10/2002 00:23 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

Do góry
#139292 - 01/10/2002 00:26 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

Aha, jest to stronka Sanoka, przy której pomaga Warszawiak (Savik z Darem wiedzą o kim mówie ),
a wyniki są na zywca dzieki SMSom od kibiców

Do góry
#139293 - 01/10/2002 19:05 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Po piatku bilans na PLH troche mi sie poprawil (11-9), ale po tym jak Unia zrobila mi niespodzainke odpuscilem sobie w niedziele.
Dzisiaj sa mecze awansem Unii i Katowic ze wzgledu na ich udzial w zblizajacych sie pucharach europejskich. Dwa mecze: jeden w Nowym Targu ktorego jednak nie polecam. Podhale gra do tej pory fatalnie ale kiedys musi sie chociaz troche przelamac, zmobilizowac, zdobyc jakies punkty i mimo ze forma Katowic wyraznie rosnie boje sie ze to moze byc wlasnie dzisiaj. Drugi:

(prof) 561.KTH Kryn.-Unia Os. typ:2 kurs:1,4
Malym skandalem mozna nazwac mecz w Sosnowcu bo prawde mowiac Unia tego meczu nie miala prawa przegrac z druzyna w ktorej z braku pieniedzy bramkarz nie ma na nowe rekawice. Mecz byl wg, mnie odpuszczony chociaz dowodow oczywiscie zadnych. Ale kurs na remis byl przeciez dobry. Przekret? Tego nie wiem ale przypuszczam, jednak granie w *** przede wszystkim ze swoimi kibicami to na pewno. Savio zreszta niech cos o tym napisze wiecej. Dzisiej ewentualna porazka w Krynicy... pisac nawet nie chce. W niedziele Krynica u siebie przegrala z Tychami ktore mimo wszystko powinny przynajmniej byc slabsze od Unii.

Do góry
#139294 - 02/10/2002 15:45 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

No i calkiem, calkiem. Jednak warto bylo postawic wczoraj na Unie po kursie 1,4(1:6). Pohala z Katowicami nie ruszylem i mialem racje(4:2 dla Nt).
Stan 12/9.
Czekam do piatku, a zapowiada sie dobra kolejka.
pozdr.

Do góry
#139295 - 04/10/2002 18:14 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Kursow w profie jeszcze nie ma ale sa w sts.

569 Tychy-Zaglebie 1 (1,35)
Tychy w tym meczu sa zdecydowanym faworytem.Dwa ostatnie mecze graly na wyjezdzie i dwa wygraly(z NT i KTH)dosyc latwo.Poza tym w dwa tygodnie temu graly dwa mecze u siebie w ktorych mialy zdobyc 6 ptk. Niestey zdobyly tylko 2. Dlatego tez powinni sie przed wlasna publika starac tym bardziej. W niedziele natomiast graja ciezki mecz w Oswiecimiu i zdobycie u siebie 3 punktow bedzie bardzieo cenne. Z czego wiem zadnych ubytkow w skladzie nie bedzie. A Zaglebie od czasu dziwnego meczu u siebie z Unia nie wiele pokazalo.

568 Stoczniowiec - Krynica 1 (1,2)
Stoczniowca dobra passa bedzie podtrzymana, tym bardziej ze W Krynicy bardzo zle sie dzieje. W dziwnych okolicznosciach trener Slowakiewicz przed ta kolejka odszedl do Podhala. Kilku podstawowych zawodnikow tez nosi sie podobno z takim zamiarem. A Stocznie bedzie grac swoje. W druzynie tej dalej procentuje dobre przygotowanie do sezonu.

570 Katowice-Oswiecim 2 (1,4)
Katowice ostatni mecz do tylu w Nowym Targu, ale wydaje mi sie ze to nie byl efekt zlej gry tylko byc moze przelamania sie druzyny z Podhala. Prasa
donosi ze katowiczanie sa bojowo nastawieni ale mysle ze to nie wiele da. Za Unia ciagnie sie jeszcze ten fatalny mecz z Sosnowcem. Powinni sie starac. Nie bedzie chyba pogromu ale zwyciestwo tak

Torun-Podhale.
Nie opisuje.Ciezki mecz do wytypowania.Typ:1X2. .Zapowiada sie dobre widowisko. Obie druzyny potrzebuja punktow.
Ale szanse widze 35%-30%-35%
powodzenia.

Do góry
#139296 - 04/10/2002 20:54 Re: POLSKA NHL ...
Adolf 88 Offline
Carpal Tunnel

Dobre wieści dla fanów - nazwijmy to umownie - hokeja.

Środa, 02.10.2002
Polski hokej w TVP.
Telewizja publiczna ma wkrótce rozpocząć transmisje meczów polskiej ligi hokejowej. Jesteśmy blisko porozumienia. Sądzę, że pierwszy mecz może zostać pokazany już 15 października - zdradził Gazecie Wyborczej Zenon Hajduga, prezes PZHL. Przynajmniej raz w tygodniu pokazany będzie jeden mecz, a prawdopodobnie raz na dwa tygodnie magazyn hokejowy - dodaje Hajduga. Umowa ma zostać podpisana w przyszłym tygodniu.

Jak na początek promowania hoka w polsce to całkiem nieźle :rolleyes:
Pozdrawiam

Do góry
#139297 - 10/10/2002 20:03 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Bilans po ostatnim typowaniu PLH 14-10. Od tamtej pory nie typowalem naszej ligi. Typy teraz beda juz na piatek i niedziele, mimo ze nie ma kursow i nie wiadomo jak druzyny zagraja w piatek. Chociaz to akurat nie bedzie mialo chyba wiekszego znaczenia. Ze wzgledu na brak czasu bez opisow
piatek:
561.Krynica-Torun 1X( o ile bedzie kurs powyzej 1,25 jak nie to odpuszczam)
563.Stocznia-Unia 2
564.Tychy-Katowice - nie stawiam
562.Podhale-Zaglebie- nie stawiam

niedziela:
561.Katowice-Staocznia 1X
563.Unia-Podhale 1
564.Zaglebie-Krynica 1
561.Torun-Tychy- nie stawiam
pozdrawiam.

Do góry
#139298 - 14/10/2002 12:37 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Prawde mowiac zagralem wszystkie mecze(decyzja w ostatniej chwili)i w piatek i niedziele, i... wszystkie mecze trafilem! :eek:
Ale, napisalem na forum ze kilka odpuszczam wiec do bilansu w temacie o PLH oczywiscie ich nie podliczam, a bilans i tak ulegl znacznej poprawie na +. 19-10 iwo:
Juz czekam na nastepna kolejke po ktorej zamierzam tan bilans jeszcze poprawic.
pozdrawiam.

Do góry
#139299 - 18/10/2002 15:49 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Dzisiaj tylko dwa mecze. Ze wzgledu na puchary interkontynentalne w ktorych graja GKS Katowice i Unia Oswiecim. Druzyny te mecze dzisiejsze mecze rozegraly wczesniej awansem. Mecze PLH ktore beda dzisiaj nie sa latwe do obstawienia.
Kursow jak zwykle jeszcze nie ma ale:

Zaglebie - Torun.
Mecz w ogole nie do obstawienia. W normalnych warunkach dal bym czysta 1 ale glosy dochodzace z Sosnowca przed tym meczem sa bardzo niepokojace. Druzyna grozi ze jak nie dostanie do dzisiaj kasy to odda mecz walkowerem. W tym momencie nawet jak zagraja bal bym sie tego meczu obstawic, bo niewiadomo jak hokeisci do tego spotkania podejda. Ot polskie hokejowe piekielko. Szkoda bo to bardzo ambitna i ciekawa druzyna ale niestety wiadomo jak stoi ta dyscyplina sportu w Polsce, majac dodatkowo leni, nierobow i stado baranow w postaci PZHL ktore nic nie robi zeby ten hokej ratowac.

Stoczniowiec - Tychy.
Stocznia swietnie przygotowana do sezonu i mimo oslabien bardzo dobrze sobie radzi. W bramce pewniak Wawrzkiewicz. Brakuje tej druzynie jednak kilku wartosciowych graczy z pola. Ostatnio zuwazylem "lekka zadyszke" gdanskich hokeistow (remis z Zaglebiem, ciezki mecz z Krynica, przegrana wysoka z Unia u siebie). Mam nadzieje ze wykorzystaja to grajacy w kratke tysznie ktorzy wlasnie wtedy gdy wszyscy spodziewaja sie porazki wygrywaja, a kiedy wszyscy mysla wygraja to wtopa. Tychy z kolei maja mocny atak i slabszych bramkarzy czyli odwrotnie do Stoczniaowca. Jednym slowem szykuje sie ciekawy mecz.
Szanse oceniam tak: 35-30-35. Dlatego ze sa one rowne dam na wyzszy kurs a ten zdecydowanie powinien byc po stronie Tychow.
Moj typ 2.(do rozpisu)
pozdrawiam.

Do góry
#139300 - 18/10/2002 19:38 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

Ja dzisiaj nie stawiałbym na żaden mecz PLH.
Szkoda kasy.

Do góry
#139301 - 21/10/2002 13:42 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

No i w piatek iwo: Szkoda tylko ze nie mam narazie dostepu do netu w soboty i niedziele bo az sie prosilo wczoraj dac dwie jedynki(Tychy 1,69 Torun 3,1 )Jednak wiadomo licze tylko to co tu opisuje. Wiec stan na dzis w PLH to 20-10.
Tylko w sumie czy ktos to czyta

Do góry
#139302 - 25/10/2002 20:37 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

Czytam czytam a ja od siebie dodam typki na ta kolejke.
Torun-Unia 2 kurs 1.25
Nie chce sie silic na jakiekolwiek komentarze no bo wiadomo wtopa w pucharze nie zmienia faktu ze Torun do Oświecimia ma lata swietlne jesli idzie o hokejowe umiejetnosci.
Tychy-Krynica 1 1.35
Tychy ostatnio w gazie wiec nie widze innego rozwiazania jak wysoka wygrana gospodarzy ale ze czasami maja niezłe wyskoki Tyszanie to jednak nie mam 100 % pewnosci co do tego spotkania.Jednak 8/10 spokojnie moge postawic na czysta 1.
Stocznia-Podhale hehe typ 2 w sts 3.6
Tu sie jednak nie skłaniam ku faworytowi , prof sie nie pomylił wystawiajac kurs na 100cznie az 1.89 bowiem ten mecz nie jest wcale tak łatwy jak mysli STS (1.45) wiec w sts warto zagrac nawet X2 tez pokazny kursik jest.Podhalanie odnalezli sie po słabym poczatku i według mnie sa jednym z faworytów do gry w finale w tym roku.Bezposrednie pojedynki wskazuja raczej na Stoczniowców ale ja jednak typuje 2 .
GKS Katowice-Zagłebie 1
Nie powtórzy sie spotkanie z 1 kolejki kiedy to zagłebiacy wygrali w małej hali Spodka 2-6 tym razem wygraja gospodarze i zmaża tamta plame .
moj bilans 9-7

Do góry
#139303 - 31/10/2002 18:18 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

Widze ze jednak na darmo człowiek tu wchodzi i sie produkuje na ten temat bo zadnego odzewu nie ma .
Poprzednia kolejka mozna powiedziec spoko 3-1 w typach nie trafiony tylko ten mocno ryzykowny na Podhale za 3.6.
Dzis znów 4 meczyki i wszystkie postaram sie przyblizyc wam.

Do góry
#139304 - 31/10/2002 18:51 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

Tychy-Unia
Mistrzowie Polski z nowym 2 trenerem druzyny , którym od tego meczu bedzie znany wszystkim autor pierwszych sukcesów Unistów Stanisław Małkow .
Wszyscy chyba pamietaja ze poprzednie spotkanie tych dwóch ekip na tyskim lodzie zakonczyło sie wielka niespodzianka .Bowiem unisci prowadzili juz 3-0 by pozniej przegrac to spotkanie 3-4.
Tym razem jednak sadze ze bedzie zupełnie odwrotnie i Unia wygra to spotkanie dosc wyraznie i spokojnie wiadomo ze ludzie z Tychów sie nie zgodza z ta opinia , ale jednak aktualnie Unia jest w duzo wyzszej formie.
Ci którzy wiedza jaka jest sytuacja w Unii jak np. pablo czy kamyk zreszta daro pewnie tez wie o co biega.Suchanek w boksie nigdy wiele do powiedzenia nie miał i teraz bedzie miał jeszcze mniej za Małkowa.Miejmy nadzieje ze Staszek ich zmobilizuje do walki w kazdym meczu bez wzgledu na przeciwnika i stawke spotkania.
TYP 2 KURS 1.53
1-6
--------------------------------------------------
Stoczniowiec-Zagłębie
W tej parze tez chyba wszyscy pamietaja jaki był zaciety poprzedni mecz w Gdansku.Kiedy to w koncówce spotkania Sosnowiczanie doprowadzili do dogrywki sprawiajac tym samym wielka niespodziewajke.Zagłebie w ogóle ma to do siebie ze potrafi sie mobilizowac na teoretycznie lepsze od siebie ekipy tak jak w meczach z Katowicami 2-6 w spodku w Tychach 4-7 i z Unia u siebie 5-4 po dogrywce.Gdanszczanie według mnie wygraja ten mecz i nie naraza juz na takie nerwy swoich kibiców.Tak wiec dzis typuje wygrana gospodarzy w rozmaiarach 5-2
TYP 1 kurs 1.69
5-2
Podhale-Krynica
Nowotarzanie ostatnio maja dosyc duzy kryzys .
Wczesniej wygladało na to ze znalezli forme ale jednak ostatnie kilka spotkan pokazało ze jednak z góralska młodzieza nie jest najlepiej i jeszcze wiele sie musza chlopaki uczyc .
W tym spotkaniu jednak powinni zrehabilitowac sie za ostatnia porazke z Toruniem u siebie i wysoka przegrana w Gdansku.
Nie bedzie to jednak łatwe spotkanie ale ja odwaznie wytypuje dokładny wynik 6-3 dla Podhala .
TYP 1 kurs 1.79
6-3
Trebelek z tych 3 spotkan
za 50 złotych w profesjonalu 208 zł do wziecia.

Do góry
#139305 - 03/11/2002 12:47 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

W dzisiejszej kolejce spotkania wedlug mnie są bardzo ciężkie do obstawienia ale i tak skusze się posatwić z dwa meczyki:
toruń-krynica typ 1
co tu dużo tlumaczyć toruń jest lepszą drużyną i nie sądze by slaba krynica która od czasu do czasu ugra jakiś ptk. coś w skorala na wyjezdzie!
unia-stoczniowiec typ 1
Te drużyny o ile zawsze w tym sezonie sie spotykaly tak zawsze górą byla unia i nie sądze by i dziś bylo inaczej zwlaszcza ze stoczniowiec ostatnio nie prezentuje sie dobrze.Oglądając ostatni mecz z zagłębiem to az przestraszyć sie bylo mozna tak tragicznie grali z taką grą napewno nie stawią oporu oświęcimskiej uni!
sosnowiec-podhale typ 1 Osobiście ten mecz sobie odpuszcze gdyż nie wiem czy zaglębie zbierze sklad na ten mecz do gdańska przyjechali grając polowe meczu na 2 piątki .Jeżeli uzupelnili by luki w skladzie nie widze innego rozwiązania niż pokonanie slabo spisującego sie podhale gdzie iwo:

Do góry
#139306 - 03/11/2002 13:03 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

.....gdyż w podhale sie sklada w dużej części z mlodzieży i nie sądze by dali rade stawić opor owiele silniejszej drużynie z sosnowca[o ile sosnowiec będzie gral w calym skladzie ]
katowice-tychy typ 2
ja sam nie ruszam tego meczu !
nie bede sie rozpisywal ,uważam ze tychy to silniejsza drużyna i powinna sobie poradzić z katowiczanami którzy jak slyszalem mają bardzo zlą sytuacje finansową[zresztą jak prawie wszystkie druzyny z polskiej ligi]

Do góry
#139307 - 03/11/2002 15:59 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

Bboobbii zgadzam sie z Toba w 3/4 - poniewaz to dzisiaj Krynica wygra (tak mi sie wydaje , a sprawe zaltwi Rózanski )
Reszta bez zmian - no chyba, ze nasi hokeisci (Unisci) bedą chcieli "zwolnic" Suchanka - w co nie wierze (przed wlasną publiką?!)

Do góry
#139308 - 03/01/2003 14:17 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Chcialem zalozyc nowy temat dot.PLH jednak odswieze stary zeby nie robic balaganu chociaz ta nazwa... mogla by byc prawidlowa. Dobra koniec czepiania sie.
Dawno nic i nikt tu nie pisal bo ludzie jakos nie chca grac naszej rodzimej wiec i ja pewnego czasu tez przestalem dawac typy i liczyc swojego bilansu. Bilansu liczyc juz nie bede bo nie ma to sensu za duzo nic nie pisalem a po drugie po co Mysle ze w PLH bedzie sie teraz dzialo sporo i mam nadzieje ze uda mi sie to wykorzystac. Juz dzis oraz w niedziele widze pare dobrych meczy. Moje typy i opinie jednak dam po ukazaniu sie oferty.
pozdrawiam.

Do góry
#139309 - 03/01/2003 17:18 Re: POLSKA NHL ...
sibyc Offline
enthusiast

Meldunek: 25/09/2002
W Profie jest już oferta na dzisiaj:
561 TKH Torun-Unia Os. 3.7 5.0 1.53 2.1 1.17
562 GKS Kat.-STH Zagl. 1.48 4.9 4.1 1.14 2.25
564 Stoczniow.-Podhale 1.79 4.4 2.95 1.27 1.77

Do góry
#139310 - 03/01/2003 18:38 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

No to jeden mecz nie byl wziety niestety pod uwage (Tychy-Krynica).

561 TKH Torun-Unia Os. typ:2 kurs:1.53
Roznica miedzy tymi druzynami (nie tylko w tabeli)jest duza.W przerwie Swiatecznej w obu zespolach nie bylo prawie zadnych ruchow kadrowych. W Toruniu jedynie doszedl Czech polskiego pochodzenia ktory wczesniej gral tylko w 2 lidze Czeskiej czyli najnizszej, wiec nie sadze zeby jakos nagle zadecydowal o grze zespolu. Wiadomo Unia to od kilku lat potentat na ktorego nie ma sily i jak tylko bedzie chciala to ten mecz wygra, ale wlasnie o te "tylko" sie mozna bac. W tym sezonie potracil zespol z Oswiecimia juz troche punktow w dziwnych conajmniej meczach. Mysle jednak ze nie tym razem.

562 GKS Kat.-STH Zagl.typ:1 kurs:1.48
Mecz ten jest meczem druzyn ktore nie wiadomo bylo czy w ogole po przerwie wystartuja. Jednak PZHL obiecal im jakas pomoc finansowa. Z Zaglebia odszedl do Tychow jeden z najlepszych graczy taj druzyny obronca Kuc. Poza tym z czego wiem Zaglebie bedzie jeszcze oslabione.Z powodu kontuzji ma nie zagrac chyba 2 zawodnikow. Katowice... to dziwne ale mieli widmo upadku a teraz wlodarze klubu sciagaja wartosciowych graczy(Szubert z Tychow, Piekarski z Podhala) i mowia cos ze sytuacja klubu finansowo sie poprawia. Obietnice bez pokrycia?-zobaczymy. Na dzis wzmocniona Gieksa juz w skladzie z Wojciechem
Tkaczem powinna wygrac z Zaglebiem jezeli chce sie liczyc w walce o medal i odzyskac utracone 4 miejsce na rzecz Podhala.(druzynie z NT trzeba dopisac 3ptk. za walkower wlasnie z Katowicami).

Te dwa mecze wyzej postawie na 100%.
Natomiast odwazniejszym lub do rozpisu polecam mecz:
564 Stoczniow.-Podhale 2 2.95 lub X2 1.77
Cos mi sie wydaje ze Podhale tego meczu nie przegra. Za wszelka cene bedzie chcialo uciekac Katowicom i zapewnic sobie miejsce w 4 gwarantujace walke o medal. W gdansku dobrze zorganizowana i dobrze przed sezonem przygotowana druzyna nie wzmacniala sie w przerwie. Do Podhala przywedrowal swiezo upieczony Polak Voznik oraz Rozanski(obaj z Krynicy). O przypuszczalnie wysokiej formie moze swiadczyc mecz jaki rozegralo Podhale z Extraligowym Martinem na Slowacji wygrywajac 4:2!!
pozdrawiam.

Do góry
#139311 - 03/01/2003 22:30 Re: POLSKA NHL ...
savio Offline
old hand

oj Darek zebys sie na naszych nie przejechał.

Do góry
#139312 - 04/01/2003 12:32 Re: POLSKA NHL ...
belja Offline
enthusiast

Meldunek: 06/06/2002
Byłem wczoraj w małej hali przy Spodku.
Mecz toczył się w niezwykle przyjacielskiej atmosferze. Błędy Zagłębia w obronie to był koszmar :eek: Pierwsza bramka w 25 sekundzie po dwóch składnych podaniach. A te błędy obu drużyn przy zmianach-to niestety zmora polskich drużyn.
Ogólnie meczyk mógł się podobać ze względu na ładny "overek", no i pięknie, że GKS pokazał naprawdę wiele ładnych akcji. Gdy jeszcze Wojciech Tkacz wróci do dawnej formy i będzie jakaś kaska w klubie to zobaczymy...
I nawet ceny biletów spadły- po 5 zł

Do góry
#139313 - 06/01/2003 12:25 Re: POLSKA NHL ...
d.daro Offline
member

Savio piatkowa kolejka po mojej mysli. Nawet dwoja na Podhale wlazla. Ale wczoraj tragedia, :eek: Tychy w plecy i cale szczescie ze meczu KTH-Stocznia nie bylo w ofercie. Dobrze ze nie mialem dostepu do netu w sobote i niedziele bo bym cos tu napisal i jeszcze by ktos skorzystal z typow uff. We wtorek nastepna kolejka.Cos sie wymysli
pozdrawiam.

Do góry
#139314 - 10/01/2003 18:50 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

prosze o typy na polske czesc

Do góry
#139315 - 19/01/2003 02:44 Re: POLSKA NHL ...
[g]um[p] Offline

Podhale - Tychy 1 1.85 Prof. 18.00 :3gw:

Stoczniowiec - Eurostal 1 1.69 Prof. 16.00 :3gw:

Do góry
#139316 - 26/01/2003 18:41 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

DZIS JEST KOLEJNA KOLEJKA POLSKIEGO HOKEJA

CO SAADZICIE I MECZU:
TORUN-PODHALE

PROSZE O OPINIE SPECOW ( NP. D.DARO.. )

POzdrawiam

Do góry
#139317 - 26/01/2003 19:31 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

oczywiscie podhale chyba ze bede zabardzo przmeczeniu po meczu stoczniowcem pozatym 2 zawodnikow ma kontuzje ale i tak wygraja

Do góry
#139318 - 26/01/2003 19:32 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

co ja popisalem to przez ta klawiature

Do góry
#139319 - 26/01/2003 21:01 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

prosze o opinie na temat meczu
torun-podhale

macie jakies nowe wiadomosci ??

pozdrawiam

Do góry
#139320 - 31/01/2003 23:50 Re: POLSKA NHL ...
Jajo Offline
enthusiast

Meldunek: 19/01/2002
Witam!
Czy ktos zna wynik Unia-Tychy?

Do góry
#139321 - 31/01/2003 23:57 Re: POLSKA NHL ...
Jajo Offline
enthusiast

Meldunek: 19/01/2002
Ok, juz wiem 4:2

Do góry
#139322 - 02/02/2003 21:15 Re: POLSKA NHL ...
Dejw Offline
member

Meldunek: 27/06/2002
witam
mam prosbe podajcie mi wynik stoczniowca i podhala albo jeszcze lepiej jakis link

Do góry
#139323 - 02/02/2003 21:22 Re: POLSKA NHL ...
[g]um[p] Offline

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Dejw:
[qb]witam
mam prosbe podajcie mi wynik stoczniowca i podhala albo jeszcze lepiej jakis link[/qb][/QUOTE]www.skhsanok.qp.pl

Do góry
#139324 - 25/02/2003 12:35 Re: POLSKA NHL ...
[g]um[p] Offline

Eurostal Toruń - Zagłębie Sosnowiec 1 1.53 Prof. 18:00 :3gw:

Head to Head: 02/03
Eurostal : Zagłębie 9:3, 5:3, 6:2
Zagłębie : Eurostal 5:3, 3:0, 3:1

Do góry
#139325 - 11/03/2003 03:15 Re: POLSKA NHL ...
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Rozpoczęły sie spotkania finałowe.
w pierwszym spotkaniu Unia Dwory Oświecim wysoko pokonała Katowice 7-2(2-0, 2-0, 3-2).

Jutro drugie spotkanie. Gospodarzem bedzie GKS Katowice. Kurs na Oświęcim w STS 1,6.Jak myślicie warto zagrac?

Do góry
#139326 - 13/08/2003 18:25 Re: POLSKA NHL ...
belja Offline
enthusiast

Jako, ża miesiąc rusza Polska Liga Hokejowa warto zapoznać się z planem rozgrywek najsilniejszej ligii w Europie:D
W tym roku liga została skrócona (tylko 4 rundy) ze względu na start polskich drużyn w Europejskiej Interlidze. Oto plan I rundy:

RUNDA 1

12.09.2003 (piątek)

Stoczniowiec Gdańsk - GKS Tychy -:- (-:-,-:-,-:-)
Orlik Opole - Unia Oświęcim -:- (-:-,-:-,-:-)
GKS Katowice - KTH Krynica -:- (-:-,-:-,-:-)
Podhale Nowy Targ - TKH Toruń -:- (-:-,-:-,-:-)

14.09.2003 (niedziela)

GKS Tychy - Podhale Nowy Targ -:- (-:-,-:-,-:-)
TKH Toruń - Orlik Opole -:- (-:-,-:-,-:-)
KTH Krynica -Stoczniowiec Gdańsk -:-(-:-,-:-,-:-)
Unia Oświęcim - GKS Katowice -:- (-:-,-:-,-:-)

16.09.2003 (wtorek)

TKH Toruń - GKS Tychy -:- (-:-,-:-,-:-)
Podhale Nowy Targ - KTH Krynica -:- (-:-,-:-,-:-)
GKS Katowice - Orlik Opole -:- (-:-,-:-,-:-)
StoczniowiecGdańsk-Unia Oświęcim -:-(-:-,-:-,-:-)

19.09.2003 (piątek)

Orlik Opole - GKS Tychy -:- (-:-,-:-,-:-)
Unia Oświęcim -Podhale Nowy Targ -:-(-:-,-:-,-:-)
GKS Katowice-Stoczniowiec Gdańsk-:- (-:-,-:-,-:-)
KTH Krynica - TKH Toruń -:- (-:-,-:-,-:-)

21.09.2003 (niedziela)

GKS Tychy - KTH Krynica -:- (-:-,-:-,-:-)
Stoczniowiec Gdańsk -Orlik Opole-:- (-:-,-:-,-:-)
TKH Toruń - Unia Oświęcim -:- (-:-,-:-,-:-)
Podhale Nowy Targ - GKS Katowice -:-(-:-,-:-,-:-)

26.09.2003 (piątek)

Unia Oświęcim - GKS Tychy -:- (-:-,-:-,-:-)
Stoczniow. Gdańsk-PodhaleNowyTarg-:-(-:-,-:-,-:-)
GKS Katowice - TKH Toruń -:- (-:-,-:-,-:-)
Orlik Opole - KTH Krynica -:- (-:-,-:-,-:-)

28.09.2003 (niedziela)

GKS Tychy - GKS Katowice -:- (-:-,-:-,-:-)
KTH Krynica - Unia Oświęcim -:- (-:-,-:-,-:-)
Podhale Nowy Targ - Orlik Opole -:- (-:-,-:-,-:-)
TKH Toruń - Stoczniowiec Gdańsk -:- (-:-,-:-,-:-)

Do góry
#139327 - 14/08/2003 09:39 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

Jedno jest pewne juz przed startem ligi ze mistrzem będzie ..........
Unia Oświęcim!!!!!!!!!!

Do góry
#139328 - 14/08/2003 13:45 Re: POLSKA NHL ...
kanion Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał pablo_:
[qb]Jedno jest pewne juz przed startem ligi ze mistrzem będzie ..........
Unia Oświęcim!!!!!!!!!![/qb][/QUOTE]moze jakis zakladzik maly ???

pozdrow Savika:P

Do góry
#139329 - 14/08/2003 13:59 Re: POLSKA NHL ...
belja Offline
enthusiast

[QUOTE]Oryginalnie wysłał pablo_:
[qb]Jedno jest pewne juz przed startem ligi ze mistrzem będzie ..........
Unia Oświęcim!!!!!!!!!![/qb][/QUOTE]W nadchodzącym sezonie Unia oczywiście jest faworytem lecz myślę że ewentualny wynik finału nie będzie już taką formalnością jak to było wcześniej...

Do góry
#139330 - 14/08/2003 14:21 Re: POLSKA NHL ...
belja Offline
enthusiast

Mała zapowiedź sezonu PLH. Proszę o nie oburzanie się na fakt, iż kilka informacji uległo dezaktualizacji (preview było robione na przedostatni tydzień lipca). Na dniach wkleję uzupełnienie wszelkich info.

GKS KATOWICE-
Sytuację w klubie którego jestem kibicem można nazwać w tylko jeden
sposób- TOTALNA NĘDZA. Ktoœ odpowie- już tak było. Owszem zgoda ale
sytuacja nigdy nie byla tak dramatyczna. Klub istnieje na granicy
egzystencji. Kasy nie ma nic. Zawodnicy już poodchodzili. Trudno tu
mówić że odszedł trzon drużyny, odeszli ci którzy decydowali o tym co
się działo na lodzie.(do Podhala, Unii, Torunia, Tychów).Dostali
zwolnienie za częœciowe umorzenie długów jakie klub ma wobec nich.
Klub oficjalnie poinformował wszystkich że nie majš na co liczyć.
Zawodnicy dostali wolnš rękę w poszukiwaniu nowych pracodawców a z
tych co zostanš plus juniorzy będzie budowana drużyna na utrzymanie
się w ekstralidze.(!!!) To było na poczštku czerwca i tak naprawdę to
była bardzo optymistyczna wiadomoœć. Na poczštku była jeszcze gadka o
tym że sponsor jest już blisko jednak teraz zarzšd już nawet nie
œciemnia o tym. Każdy w Katowicach wie że z hokejem już prawie koniec.
Jednym z kół ratunkowych miał być Wojciech Tkacz niestety i jemu nie
wystarczyło cierpliwoœci i został trenerem młodzieży w SMS. Pojawiły
się jednak optymistyczne akcenty: trenerem w końcu został Andrzej
Fonfara (legenda hokeja) a Katowice podpisały umowę z Tychami na mocy
której do Katowic będš trafiać odrzuty z Tychów, co się w składzie nie
będš mieœcić. No cóż, zaszczyty o jakie będzie ubiegać się drużyna z
hali przy Spodku jednoznacznie nakreœlili także jej kibice, którzy w
ankiecie na stronie klubowej w sile 45% uważajš że czeka nas
spadek:((( Podsumowujšc: sukcesem będzie start w rozgrywkach
ekstraligi;(

GKS TYCHY
- Sšsiedzi zza miedzy wyglšdajš znacznie lepiej niż w
poprzednim sezonie. Zapowiedzi zdecydowanie lepszego sezonu, ciekawie
zaaranzowane sparingi (Opava, Zilina, Unia) no i przede wszystkim
wzmocnienia składu jakich dokonali Tyszanie (Adam Bagiński- talent z
Gdańska, który zagra w drugim ataku, Marek Szymański (GKS Katowice),
Jacek Zajšc (GKS Katowice), Dusan Adamcik (Dukla Jihlava),David Galvas
(Trencin), Sławomir Krzak (KTH) gwarantujš wysoki poziom hokeja w
browarnym mieœcie. Zawodnicy nie oszczędzajš się na treningach, ostra
rywalizacja o miejsce w składzie dała się we znaki Œlusarczyka który
ma rozwalonš brodę... Zapowiada się walka o medal.

STOCZNIOWIEC GDAŃSK
- Gdańszczanie stracili Adama Fraszko, Marka
Moskala i Adama Bagińskiego, który w atmosferze skandalu odszedł do
Tychów. Może się to dla niego nieciekawie skończyć (wielu przewiduje
utratę miejsca w reprezentacji-bratem trenera Wiktora Pysza jest
Marian trener Stoczniowca, któremu bardzo się nie spodobało gdy
Bagiński uległ finansowej ofercie Tychów, obecnie doszło do tego że
sprawa "Bagisia" znajdzie finał w PZHL bowiem kluby nie mogš dojœć do
finansowego porozumienia w sprawie przejœcia tego zawodnika.
"Stoczniowcy" pozyskali za to niezłego Zachariasza i Twardego z
Sosnowca oraz powrócił Drzewiecki z SMS-u. Wydaje się jednak, iż nie
zadysponujš oni podobnš siłš rażenia jak w zeszłym sezonie i o medalu-
w kontekœcie wzmocnień Tychów i Podhala chyba nie ma mowy.

PODHALE NOWY TARG
- Na usta ciœnie się powiedzenie: jeœli nie teraz to
kiedy? Potwierdza to Andrzej Słowakiewicz trener górali:"Jestem
zadowolony z obecnego składu, mierzymy w finał". Hajnos, Podlipni,
Gil- byli Nowotarżanie ponownie w Podhalu +Urban, jeœli najlepszy w
zeszłym sezonie Milan Baranyk zostanie (prowadzone negocjacje z
menedżerem)+ silne dwójki obrońców, wielkie oczekiwania kibiców-
wszystko to sprawia że faktycznie Podhale będzie bardzo silne w tym
sezonie ale czy aż na finał? Być może... Gdyby został jeszcze
najwiekszy chyba talent polskiego hokeja Marcin Kolusz (wybrany w V
rundzie draftu przez Minnesote) mogłoby być naprawdę ciekawie.
Tradycyjnie jednak z roku na rok w Nowym targu pozostaje problem
zwišzany z własnoœciš i zamrażaniem lodu co powoduje że wzorem lat
ubiegłych na razie Nowotarżanie będš trenować w Krynicy...

TKH TORUŃ
- Ligowy œredniak pomimo wzmocnień chyba nim pozostanie w
nadchodzšcym sezonie.Na zatrzymanie rewelacyjnego MarKa Laco(będzie
bronił w Zilinie) pieniędzy nie było, natomiast zastapi go ponoć
równie dobry Ivan Dobry.Napastnik Roman Kompiš, Marian Csorich,
Oktawiusz Marcińczak, Grzegorz Piekarski i Patryk Noworyta oraz Maciej
Ożóg to także nowe twarze w ekipie "pierników". Pozytywnym akcentem
jest fakt, iż w bardzo dużym stopniu znalazło się rozwišzanie wielkich
kłopotów finansowych, bowiem po zakończeniu sezonu ze sponsorowania
hokeja wycofała się firma Eurostal SA.Efektem rozmów menedzera Torunia
z możnymi "piernikowego" miasta jest powołanie "Klubu Stu" grupy
liczšcej ok.50 podmiotów, które łożš po 10-15 tys. złotych. Ważne jest
że to perspektywa długofalowa w co włšczyły się także władze miasta
Toruń. Pozostaje jeszcze jedna sprawa toruński handicap w postaci
jedynych w ekstralidze drewnianych;) band na Tortorze, o zlikwidowanie
których dopominajš się poszczególne kluby.Podsumowujšc: utrzymanie 5
miejsca to chyba wszystko o co będš walczyc torunianie chociaż mecze
ze stoczniš powinny być niezwykle emocjonujšce.

UNIA OŒWIĘCIM
- Istniejš duże szanse na przedłużenie szeœcioletniej
hegemonii Oœwięcimian na polskich taflach. Mimo tego że zaglšdajšc w
metryki zawodników nie wyglšda to za ciekawie to szeroka, wyrównana i
doœwiadczona kadra powinna zagwarantować conajmniej finał. Unistom
zarzuca się że nie korzystajš lub w bardzo małym stopniu z
utalentowanych juniorów ale chyba każdy chciałby mieć takie problemy.
Dotacje z firmy chemicznej Dwory zostały utrzymane na zeszłorocznym
poziomie, co gwarantuje brak przykrych niespodzianek finansowych.
Warto dodać, że treningi rozpoczęło38 (!!!) zawodników co jest nie
lada problemem dla unistów bo muszš się dzielić na dwie grupy aby
wszyscy dysponowali sprzętem;). Do Unii przeszło 3 Czechów: Patryk
Fink (28 lat), Milan Filip (31 lat) i Dalibor Rzimski (32 lata), więc
limit obcokrajowców jest wypełniony ale testowani sš następni i to z
czuba ligi słowackiej i czeskiej także możliwe sš jeszcze wewnętrzne
roszady. Duże nadzieje zwišzane sš z katowickimi napastnikami
Tomaszami JóŸwikiem i Wołkowiczem, dlatego jest niemal pewne, że
utalentowani młodzieżowcy powracajšcy z wypożyczenia z SMS nie pograjš
sobie ( zgłoszono już do I ligii rezerwy Unii). Do tego dochodzi
sytuacja Leszka Laszkiewicza który aktualnie przebywa na intensywnych
testach w Nifitiechniku Niżniekamsk (swojš drogš gdyby się
zakwalifikował byłby to nie lada wyczyn) i jeœli mu się nie powiedzie
będzie to największe wzmocnienie Unistów.

KTH KRYNICA
- Organizacyjnym cudem w zeszłym sezonie "KaTeHeci"
uratowali ekstraligę lecz od zakończenia sezonu w ogóle nie wiadomo
było czy przystapiš do obecnych rozgrywek. Klub ma ogromne długi
rosnšce w zastraszajšcym tempie. Pod koniec roku będzie obchodził
75-lecie istnienia jednak do dziœ nie wiadomo tak naprawdę czy klub go
dożyje. Robione jest podobno wszystko aby klub przystapił do
rozgrywek, z opóŸnieniem bo z opóŸnieniem ale zawodnicy wyjechali na
lód i pomoc obiecał Burmistrz Krynicy (zapewnił że nie dopuœci do
œmierci hokeja w Krynicy). Czynione sš kroki w celu powstania SSA ale
na razie to tylko gadanie. Podsumowujšc: bez wsparcia ze strony
jakiegoœ solidnego sponsora ciężko będzie cokolwiek zdziałać w
Ekstralidze.

ORLIK OPOLE
- Beniaminek z Opola nie powinien miec wiele do
powiedzenia w kwestiach czysto hokejowych. Wszystko praktycznie zależy
od sytuacji finansowo-organizacyjnej Orlika, Krynicy i Katowic. W
Opolu sytuacja wyglšdała ta nawet całkiem nieŸle, gdy klub miała
finansować firma Trefl. Jednak jak się póŸniej okazało K.Wierzbicki -
prezes Trefla nie miał na myœli sponsoringu strategicznego (ma już na
karku koszykówke) ale jedynie mniejsze wspomaganie jakiegoœ drugiego
sponsora. Do tej pory trwajš poszukiwania owej finansowej siły
napędowej Orlika. Na razie nic w tym temacie nie słychać. Hokeiœci z
opóŸnieniem zaczęli treningi, z wyjštkiem młodzieży która trenowała w
Oœwięcimiu. Jeszcze trochę się może zmienić bowiem chęć gry wyraziło
kilku hokeistów z Katowic i Sosnowca nie widzšcych jakiejkolwiek
przyszłoœci w swoich klubach.

Do góry
#139331 - 26/08/2003 02:16 Re: POLSKA NHL ...
U2 Offline
member

Meldunek: 18/08/2003
Dobra robota Belja iwo:

pozdrawiam

Do góry
#139332 - 28/08/2003 16:30 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

kiedy startują??
ma ktos rozpis pierwszych spotkan?

Do góry
#139333 - 28/08/2003 18:21 Re: POLSKA NHL ...
Anonymous
Unregistered

KOLEJKA 1.

12.09.2003

Orlik Opole - Unia Oświęcim :5gw: 2
GKS Katowice - KTH Krynica :4gw: 2
Stoczniowiec Gdańsk - GKS Tychy
Podhale Nowy Targ - TKH Toruń :4gw: 1

Do góry
#139334 - 30/08/2003 00:27 Re: POLSKA NHL ...
feyefan Offline
member

Meldunek: 15/04/2003
Orlik Opole - Unia Oświęcim 2
GKS Katowice - KTH Krynica 2
Stoczniowiec Gdańsk - GKS Tychy 1
Podhale Nowy Targ - TKH Toruń 1

Do góry
#139335 - 14/09/2003 00:19 Re: POLSKA NHL ...
belja Offline
enthusiast

Przed nami II kolejka PLH. Oto wstępne prognozy:

GKS Tychy- Podhale

Całe hokejowe Tychy czekaja na ten pojedynek. Inauguracja sezonu w Tychach i od razu
mecz na szczycie. Gospodarze pokazali juz w piatek, że przedsezonowe zapowiedzi o medalu nie są bezpodstawne. Gdyby nie znakomita postawa Wawrzkiewicza bramce Stoczni to wynik byłby o wiele wyższy. Podhale natomiast w ładnym stylu planowo rozjechało Toruń, gdyby nieco nie odpusciło mogłaby być spokojnie dwucyfrówka. To będzie mecz wielkiej walki. Wiekszość zawodników zna sie jak "łyse konie". Własny lód i pełna zapewne hala powinien być handicapem dla Tyszan dlatego wstepnie 1x. Do końca nie wiadomo czy zagra już Kwiatkowski- ostatnie wzmocnienie Tychów, natomiast na pewno nie zagra jeszcze obrońca Szymański- ma złamane palce (pucharowy mecz z ...Podhalem).

Unia Oświęcim - GKS Katowice

Mam iskierkę nadziei,że prof lub cb przeceni nieco wartość wyniku 8:1 z meczu GKS-Krynica.
Ten wynik nie oddaje bowiem w żadnym stopniu siły jaka dysponują Katowiczanie. Krynica jest hokejowo wręcz beznadziejna i dość powiedzieć że po 10 minutach meczu miała na koncie 26 minut kar co pozostało nie bez znaczenia na wydarzenia na lodzie. Katowice wzmocnili się co prawda Kanadyjczykiem Trevorem Bremnerem lecz jego umiejętności przynajmniej jak na razie są chyba troszkę przesadzone i trzeba od razu powiedzieć że to dobrze sytuowany obiezyświat: "Za swoje hokejowe usługi Trevor Bremner chce niewiele. Poprosił o pokój, dwa posiłki dziennie i 150 do 200 euro miesięcznie"
Unia natomiast jako klasowy zespół nie będzie miała żadnych kłopotów z rozłożeniem GieKSy. Obawiam się nawet kompromitacji Katowic, mam jednak cichą nadzieję że do takiej nie dojdzie. Pewne zwycięstwo Unii.

TKH Toruń - Orlik Opole

Torunianie sprawili niemiłą niespodziankę swoim kibicom przegrywając na inaugurację
ze Stoczniowcem w meczu rozegranym awansem. W piatek planowo polegli w Nowym Targu.
Jutro okazja do rehabilitacji i tak naprawdę nikt chyba w Toruniu nie wyobraża sobie
innego wyniku jak przekonywująca wygrana z Opolem chociaż trzeba dodać że mimo iż Orlik
zanotował 2-7 z Unią to postawił twarde warunki i wynik na pewno w 100% nie odzwierciedla
walki na lodzie.

KTH Krynica - Stoczniowiec Gdańsk

Tutaj tez nie może być chyba mowy o innym wyniku jak zwycięstwo Stoczniowca.
Kłopoty Krynicy są ogromne i niestety to będzie decydowało w dalszym ciagu na
wynikach tej drużyny. Natomiast Gdańszczanie muszą sie podnieść po porażce 1-2
u siebie z Tychami a mecz z Krynicą powinien być do tego niezłą okazją.
Mocnym punktem druzyny jest reprezentacyjny bramkarz Wawrzkiewicz który znajduje się w świetnej formie co w wypadku "postawienia" się ekipy z Krynicy powinno być czynnikiem
decydującym o wygranej Stoczniowca.

pozdrawiam
belja

Do góry
#139336 - 14/09/2003 00:22 Re: POLSKA NHL ...
[g]um[p] Offline

Rozumię, że będa funkcjonowały dwa tematy o lidze polskiej.

Do góry
#139337 - 14/09/2003 13:07 Re: POLSKA NHL ...
belja Offline
enthusiast

Witam!
CB zaskoczył z rana!

Polish PLH Ekstraliga Round 2 - KTH KRYNICA v STOCZNIOWIEC GDANSK - Draw Option Win
STOCZNIOWIEC GDANSK 1.30
Polish PLH Ekstraliga Round 2 - DWORY UNIA OSWIECIM v GKS KATOWICE - Draw Option Win
DWORY UNIA OSWIECIM 1.18

ako 1.53 8/10

German 2nd Bundesliga - SC RIESSERSEE v EV REGENSBURG - Draw Option Win SC
RIESSERSEE 1.55
Polish PLH Ekstraliga Round 2 - TKH EUROSTAL TORUN v ORLIK OPOLE - Draw Option Win TKH
EUROSTAL TORUN 1.4

ako 2.17 6/10

na dokładkę warto się skusić na remis :

Polish PLH Ekstraliga Round 2
- GKS TYCHY v WOJAS PODHALE - Draw Option
Win DRAW @5.25 1.5/10

Polish PLH Ekstraliga Round 2
- TKH EUROSTAL TORUN v ORLIK OPOLE - Draw Option
Win DRAW 5.90 0.5/10
(jako, że Orlik naprawdę przyzwoicie zagrał z Unią)

pozdrawiam
belja

Do góry
#139338 - 14/09/2003 13:51 Re: POLSKA NHL ...
Domingos Offline
veteran

Meldunek: 02/05/2003
sa juz kursy w profesji , oj troszke slabe:
unia 1.15
stocznia 1.2
torun 1.5
tychy-podchale 2,4 4,3 2,0

Do góry
#139339 - 16/09/2003 12:05 Re: POLSKA NHL ...
belja Offline
enthusiast

Witam!
III kolejka

Stoczniowiec - Unia :4gw:

Nie można sobie pozwolic sobie na stratę punktów ze Stoczniowcem w takiej fazie rozgrywek. Jako że Unię czeka cieżki sezon (oprócz ligi puchary i Interliga) a PLH w tym sezonie ma tylko 4 rundy więc na tym etapie kiedy nie było jeszcze spotkań
z Podhalem i Tychami, Unia musi zainkasować 3 punkty. Jako, ze hokejowo jest po prostu lepsza powinna bez problemów wygrac i pokonać kilka razy świetnego w bramce Stoczni Wawrzkiewicza.

Toruń - Tychy :3gw:

W Tychach mimo iż wiedziano że Podhale to rywal
do strefy medalowej w tym sezonie to jednak pozostał smutek i rozgoryczenie kibiców. Reprezentacyjny atak 3x S okazał się być za słaby na Podhale ale Tychy na pewno nie złożą broni.
Dziś wyrokuję, mimo tego że Toruń to chimeryczna drużyna i nie wiadomo jak zagra w kolejnym meczu,
że wygraja Tyszanie. Same nazwiska nie grają ale
potencjał kadrowy na pewno jest po stronie browarów. Minimalne zwycięstwo Tychów.

Podhale - Krynica :5gw:

Tu w zasadzie bez komentarza. Górale powinni
w zasadzie oszczędzać siły czołowych zawodników, jeśli tak nie zrobią i zagraja na maxa dwucyfrówka pewna i to jaka dwucyfrówka...

Katowice - Orlik :2gw:

Orlik to nie jest zła drużyna. Mimo, iż jestem kibicem Katowic to odradzam grac full stake na gospodarzy. Ich siłę poznalismy tylko na podstawie
meczu z Krynicą co jak każdy wie nie zbyt ciekawym miernikiem. Porażka 0-10 z Unią może owszem tchnąć ducha rehabilitacji ale Orlik to nie Krynica i ewentualne zwycięstwo trzeba będzie ostro wywalczyć. A trzeba dodać że Orlicy grają naprawdę bez kompleksów i jeśli długo będą utrzymywać korzystny rezultat i nie będą przesiadać na karach o korzystny wynik będzie trudno.

pozdrowienia
belja

Do góry
#139340 - 16/09/2003 13:52 Re: POLSKA NHL ...
Adolf 88 Offline
Carpal Tunnel

Ja mam tylko pytanie:
"Dlaczego istnieją 2 tematy o PLH ???"

Rozumiem, ze jest to jedna z najlepszych lig na świecie , ale poświęcić jej 2 działy...

Do góry
#139341 - 16/09/2003 19:15 Re: POLSKA NHL ...
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
prponuje mimo wszystko przenieść się do nowo otworzonego na ten sezon. Mniejszy bałagan i nazwa bardziej oczywista.

Pozdro

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08