#1397422 - 14/07/2007 22:01
Re: DRUŻYNOWY PUCHAR ŚWIATA (SWC) 2007
[Re: kadus]
|
Meldunek: 17/06/2003
|
Moment moment : Oczywiscie na rezerwie jest Davey Watt jednak jego umiejetnosci oceniam na rowni z takimi zawodnikami jak Joonas Kylmakorpi czy Kenneth Bjerre
Z tego wynika, że Kylmakorpi i Bjerre to jeden poziom. Bardzo lubie tych obu zawodników, Joonasa nawet bardziej. Ale niestety do poziomu Bjerre brakuje mu bardzo wiele. O Żarówce ciężko cokolwiek powiedzieć, bo... to sensacja tego roku. On jest jednak na rezerwie. Rory na 'neutralu' (dla Polaków i Australijczyków) na pewno jest w stanie objechać praktycznie każdego z naszych zawodników. Właściwie jedynie Tomka możemy być pewni - i to też jeśli rzecz jasna się odpowiednio spasuje. Obecność Holdera jest może nieco naciągana, co nie zmienia faktu że i tak będzie on woził jedynki na Finach, choć nie zdziwie sie jak ogra np. Hampela - gdy ten przegra start. U nas Walasek to niewiadoma, ale nie spodziewam się petardy, ale Wrocław 2005. Bo to nie Wrocław, czyli ulubiony tor Grega. Kasprzak - jak ze startu, dzis spodziewam sie jakoś słabej jazdy. Hampel - jak wyżej. Więcej doświadczenia, ale sezon żenujący. I nie wiem gdzie ta dobra forma, chyba w Lonigo Pewnie w swoim stylu wygra coś niespodziewanie, ale może być i 0. Holta nie ukończy ze 2 biegów - bo to dla niego norma, a Tomek - jak zwykle będzie niekwestionowanym liderem, ale nie przypuszczam by był w stanie nawiązać walkę z Crumpem, Hansem, Lejkiem i Nickim na równi. Któregoś z nich może pokona, może zrobi z jokerem 15/16 pktów. Ale niestety na więcej chyba ciężko liczyć. Choć nie jest tajemnicą, że w przeciągu swojej kariery Tomek zawsze w drużynówce prezentował się najlepiej. I na to liczę...w Lesznie Aussies są bardzo mocni, szczególnie topowa 3. To mój faworyt do mistrza, gdzie wzmocnieni Wattem powinni górować nad resztą. Zresztą finał to będzie kopia tego półfinału, tyle że zamiast Finów pojadą Anglicy - bez szans na medal. Ale tak jak my mamy szanse ugrać coś w Lesznie, to tutaj nie wydaje mi się. Ogólnie uważam, że MVP tego SWC zostanie Jason Crump, dla którego to w tej chwili chyba impreza nr 1 na ten sezon. A ma na pewno w pamięci rok zeszły, gdzie zepsuł sobie w SWC trochę święta (i mi kupon!), tą niebywałą, brawurową i bezsensowną szarżą, pozbawiającą Aussies medalu, w momencie gdy mieli już pewne srebro. Reasumując: 1. może Polska ma bardziej wyrównany skład, bo mamy 1 lidera i 4 zawodników na jednym poziomie, z któych każdy może pojechać kompletną padakę. A na cuda nie ma co liczyć u nikogo. akie inklinacje ma jedynie Walasek, ale raczej nie tu i nie w takiej stawce - w końcu w tych zawodach pojedzie 4 z 5 zdecydowanie i niekwestionowanie najlepszych zawodników globu oraz zawodnik nr... powiedzmy 6-8 ;] Do tego taki trochę joker obecnego speedwaya Ryan 2. Wcale nie uważam, że nasze asy będą z łatwością wygrywać z takim Schleinem, a ze wspomnianym przez Ciebie Bjerre to już całkiem. 3. Top 3 Australii bije nas na glebę. naprawdę byłbym mocno zaskoczony gdybyśmy wygrali dziś z Australijczykami czy Duńczykami. Bo wcale nie uważam, że Duńczycy są tacy niezagrożeni. Tu myślę, że wszystko rozstrzygną najlepsi. Lejk i Crump mogą pojechać lepiej od Hansa i Nickiego nawet w Danii. Bo obiektywnie razem są jednak wyraźnie mocniejsi niż para duńska ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#1398855 - 15/07/2007 05:16
[Re: buszmen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
No, jednak Polska, mysle ze spokojnie mozemy powalczyc o mistrza swiata, slabiej pojechal Gollob , w Lesznie mam nadzieje bedzie o niebo lepiej ... Potwierdzilo sie , ze Australijczycy maja 3 liderow , z czego dzisiaj jeden kompletnie zawiodl (Sullivan), w Polsce raczej zobaczymy Watta w zamian za Schleina/Holdera, sadze ze miejsce Australii to 3-4, o zwyciestwo powalczymy z Dunczykami,ktorzy stanowia bardzo wyrownany zespol. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1398984 - 15/07/2007 05:49
[Re: Nickel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/06/2007
|
kadus zlituj się, po tym co widziałem to nie wiem, czy my sie na podium znajdziemy, chyba, że Cieślak wykombinuje coś z torem, Duńczycy zaprezentowali się jako drużyna kompletna, każdy zrobił ponad 10pkt i dziękuję, to wystarczyło... Walasek i Kasprzak pewniaki do dwucyfrowki, mysle ze srebrny medal mamy przed wyjechaniem na tor (oczywiscie zawodnicy tak zakladac nie moga) i jestem w 100% przekonany ze powalczymy o zloto przy ciut lepszej postawie Golloba i Holty , nie wiem czy w finale pojedzie Hampel, choc znajomosc toru jest po jego stronie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1399132 - 15/07/2007 06:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/01/2006
|
Dzis brawo Dania, brawo rowniez dla Polakow za walke. Jutro gram od razu Anglikow mam nadzieje ze Unibet wystawi kurs na poziomie 1.45-1.5. Nie widze zbyt wielkich szans aby Szwedzi nawiazli jakas walke, powinno byc tak jak w Vojens. Co do finalu mysle nasi powalcza o Zloto pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1399137 - 15/07/2007 07:00
|
old hand
Meldunek: 14/04/2003
|
Ja jestem pewien podium Polski, co wiecej uwazam ze mamy spore szanse na zwycięstwo. Myślicie, że Bjerre, PUK czy Bjarne pojada tak na leszczyńskim owalu jak na torze w Vojens? Zeby połowe zdobyli z tego co dzisiaj to bedzie sukces. Polaczki spokojnie maja szanse, Hampelek na torze w Lesznie od razu pojedzie tak jak w ostatnich wyscigach dzisiaj, Gollob dzisiaj nie zaskoczył, bo w ogole po długiej nie dało się jechac, ale w Lesznie bedzie inaczej, do tego Walasek i Kasper dzisiaj sie sprawdzili i na Smoczyka tez tak pojada,jak nie lepiej, Rysiek też swoje zrobi. Ja bym zostawił taki skład na baraz, jedynie to zastanawialbym sie nad holta, jednak wydaje sie on pewniejszy od Balińskiego. Najwyzej pozniej na finał, jescze jakas roszade mozna zrobić. Ja juz dzisiaj zagrałem Polske po 4,20 w Centrebet delikatnie, a pewnie kurs po dzisiejszym polfinale pojawi sie wyzszy to jeszcze dogram.
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1400481 - 16/07/2007 01:06
[Re: KRAJAN]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1400610 - 16/07/2007 02:05
[Re: viper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
szwedy najprawdopodobniej jada tak: braci: piter, michael, magnus + joonas+ czarny, a na rezerwie najprawdopodobniej zorro pewnie nie zapomniales o lindgrenie a magnus bedzie rezerwowym Szwedzi byliby z pewnością równorzędnymi rywalami dla Anglików, gdyby nie kontuzja Andreasa Jonssona. Najlepszy szwedzki żużlowiec z powodu nie zaleczonej do końca kontuzji barku postanowił wycofać się z DPŚ. Pod nieobecność „AJ-a” ciężar zdobywania punktów spada na barki Petera Karlssona, Fredrika Lindgrena i Antonio Lindbaecka. Żaden z tej trójki nie jest jednak „pewniakiem”. W miejsce Jonssona pojedzie Mikael Max, który nadal nie może odnaleźć formy. Skład uzupełnia Jonas Davidsson Szwecja (kaski żółte) 1. Fredrik Lindgren 2. Peter Karlsson (kapitan) 3. Antonio Lindbaeck 4. Mikael Max 5. Jonas Davidsson R. Magnus Karlsson
|
Do góry
|
|
|
|
|
|