[QUOTE]Oryginalnie wysłał zembol:
[qb]Mam pytanie czy smialo mozna grac Hamburg i Eisbaren za duza kase ???
Plus ewentua;lnie co jeszcze????[/qb][/QUOTE]Hmmm ja powiem, że sie połakomiłem na tego dubla jak tylko zobaczyłem kursy w GB. Uderzyłem bez mrugnięcia okiem. Teraz sie tylko staram utwierdzić (może tak na siłę
), że dobrze zrobiłem.
Kilka meczy sparingowych Freezers:
Frölunda IF Göteborg - Hamburg Freezers 3:0
HV 71 Jönköping - Hamburg Freezers 1:2
Hamburg Freezers - Vienna Capitals (SWB-Enordia-Cup in Bremerhaven) 4:3
Hamburg Freezers - Hannover Scorpions (SWB-Enordia-Cup in Bremerhaven) 6:5
ETC Crimmitschau - Hamburg Freezers 3:6 (Puchar Niemiec)
Dodam jeszcze tylko, że zespół znad Łaby trenuje nowy "Cheftrainer". Jest to Dave King 56 letni kanadyjczyk. Opiekował się reprezentacją "liści klonowych" i miał z nią sukcesy. Trenował też Calgary Flames i Columbus Blue Jackets. Teraz pościągał do Hamburga kanadyjczyków z AHL, którzy kilka meczy zaliczyli w NHL. Po tych transferach widać, że Freezers ma podpisany układ z Philadelphia Flyers, bo nowe nabytki pochodzą praktycznie z Philadelphia Phantoms (farma lotników). No i oczywiście te wzmocnienia pościągane z ubiegłorocznego mistrza Niemiec - Krefeld Pinguine, też pozytywnie wpływają na moją decyzje...
Przeciwnik Eisbaren - Wölfe Freiburg - jedzie do Berlina w mocno okrojonym
składzie. Jak już wcześniej wspominałem nie mają licencjonowanych 3 podstawowych zawodników, to na dokładkę w spotkaniu pucharowym stracili swojego snajpera, który ma poważny wstrząs mózgu i w klinice bedzie conajmniej dokońca tygodnia.
Nie dość, że stracili zawodnika to ten mecz przegrali:
Heilbronner Falken Wölfe Freiburg 6:5 n.V.
Nie wiem co powstrzyma niedźwiedzie od rozjechania wilczków...