Moje typy na dzisiejsze mecze:
czechy - słowacja 1
Czechy zmierzą się z dość silnym rywalem, który pokonał ostatnio szwecję 0:1. Słowacy pokazali w turnieju, że mogą konkurować z drużynami pokroju czech, np. remis z rosją. W tym ważnym spotkaniu jednak czesi powinni postarać się i ten mecz wygrać. Zwłaszcza, że wymagania są duże a ostatnie porażki z finlandią 2:3 i kanadą 2:5 powinny podziałać motywująco na zespół. Dla mnie 1 i :3gw:
finlandia - rosja 1
Gospodarze turnieju zmierzą się z reprezentacją rosji, która ostatnio nie zachwyca. Przegrana z USA w złym stylu (1:4) oraz wcześniej niska wygrana z austrią, tylko 1:3. Finlandia zaś wygrała ostatnio ze szwajcarią, poradzili sobie również z zespołem czech 3:2. Ponieważ są gospodarzami będą mięli również za sobą doping kibiców i powinni pokonać rusków. Dla mnie 1 i :3gw:
szwecja - ukraina 1
Chyba nie muszę nic pisać, można tu pokusić się spokojnie o handicap, ale i stawka nie zachwyca...
Raczej 1 i :5gw:
szwajcaria - austria 1
Tu tak samo jak powyżej, choć stawka już wyższa handicap powinien również wejść, szczególnie po ostatnim dobrym meczu szwajcarii z czechami (przegrana tylko 1:2 po zaciętym meczu). Wiadomo 1 i :5gw: