Dobra, troche późno, więc streszcze:
1:
Nicki - Hancock 1 - czuje słabą dyspozycje Grega. Po kontuzji, rok temu na Markecie cieniutko i ogólne poza 1997 później często miewał tu słabsze występy. Forma taka sobie, Nicki jak zawsze celuje w zwyciestwo.
Holta - Lindback 1 - Lindback po urazach, nie lubi twardych torów + ogólnie słaby. A Rune atomowy sprzęt i po 2 trudnych pierwszych seriach dalej powinien niezle punktowac i zawalczyć o 8.
Zagar - Tomicek 1 - mimo ze Lubos rok temu zrobił tu 4 w 3, to zwyczajnie nie ten level, a Matej może dzis namieszać.
Biegi:
14 bieg: Holta - Jaguś 1 1.7 - duża okazja, Rune z 4, Wiechu z 3 = sytuacja bardzo korzystna. Jak wspomniałem liczę dziś na szybkosc Rune i choć Jaguś pojedzie dziś trochę lepiej niż ostatnio to z 3-cich pól ciężko mu bedzie o dobre wyniki. 4 pole na Markecie zawsze niosło.
15 bieg: Hans - Bomber 1 1.3 - Hans z 1 potrafi rozgrywać wyścigi, mój faworyt dzisiaj... Ale to w sumie lekko.
16 bieg: Nicholls - Lindback 1 1.45 - biegowa perła jak dla mnie. Lepszy zawodnik, w lepszej formie sportowo zdrowotnej. Z 1 pola, gdzie Antonio z 3...
Do tego w profie:
Adams - Hancock 1 1.65 = wyjątkowo opłacalny kurs.
w kombinacjach z :
Tomek 1-6 @2.8 = po takim kursie warto zaryzykować, Tomasz teoretycznie ma dobry układ biegów i może dziś zawalczyć o >10 w zasadniczej a to 6 raczej daje. Oby tylko nie padało. Na razie błętkitne niebo z białymi chmurkami.
Harris - Zagar 2 @2.6 - moim zdaniem duże przeszacowanie, jakoś czuje słabszy występ Harrisa, a lepszy Zagara