Kloten Flyers : RAPPERSWIL :4gw: 1 1.60
Zespół gospodarzy moze sporo namieszać w tym roku w rozgrywkach,a ostatnie mecze są tego potwierdzeniem remis z silnym Lugano 3:3 i wygrana na trudnym terenie w Davos az 1:5 o czymś świadczy.Kloten bez wątpienia bedzie czarnym koniem tych rozgrywek i dzisiejszy mecz z zespołem raczej wlasnego lodowiska powinni bez problemu wygrać.
Servette : Lugano :3gw: 2 2.25
Zespół Lugano ostatnie mecze moze nie grał rewelecyjnie remis z Kloten i wygrana 4:2 z ZSC Lions,dla mnie remis z Kloten wielkim zaskoczeniem nie był,natomiast skromne jak dla mnie zwycięstwo z Lwami było troche zaskakujące.Ich dzisiejszy rywal jest pokroju ZSC Lions,mysle że Lugano nie powinno miec problemu z wygraniem tego meczu,chociaz ostatnio faworyci zawodzą wiec lepiej uważać,ale z drugiej strony jak tu nie zagrać po takim kursie dwójeczki.Fr. Gotteron : Ambri :4gw: 2 2.45
Kolejny czarny koń tych rozgrywek zespół Ambri,nie trudno zaówazyc ze skończyła sie era Bernu,Davosu czy Lugano do walki włanczają sie takie zespoly jak Kloten czy Ambri ten drugi potwierdza swoje aspiracje wygrywajac po dogrywce z Bernem który co prawda troche bez formy,ale ostatnia wygrana 7:2 z Servette umocniła mnie w przekonaniu ze Ambri bedzie sie liczyło w tym roku.Jak dla mnie pewna dwójka chociaz wsród bukmacherów panuje inna opinia,pewnie dlatego ze Gotteron to raczej zespół wlasnego lodowiska no ale zobaczymy.
Zug : SCL Tigers :3gw: 1 1.70
Zug pokazuje ze umie strzelac bramki i grać z najlepszymi strzelenie 5 bramek Bernowi i 4 Rappeswiel o czymś świadczy.Stawiam na Zug bo gra on na wlasnym lodowisku po takich meczach mysle ze są w formie i raczej pokonają Tigers którzy na wyjazdach spisują sie marnie.Dałem tylko 3 gwiazdki poniewaz mam małe przeczucie ze moze byc tu remis jakims cudem