#156110 - 22/12/2004 22:33
DEL - Niemcy
|
stranger
Meldunek: 22/12/2004
|
Nurnberg-Wolfsburg 1.4 4.6 5.7 1.09 2.55 Frankfurt-Hannover 1.36 4.8 6.1 1.08 2.69 Augsburg-Mannheim 2.3 4.3 2.25 1.5 1.48 Kassel-Iserlohn 2 4.3 2.65 1.36 1.64 Dusseldorf-Krefeld 2.16 4.3 2.41 1.44 1.54 Koln-Hamburg 1.61 4.4 3.85 1.18 2.06 Ingolst.-Eisbaren 2.05 4.3 2.55 1.39 1.6 pozwolilem sobie na co za emocje nas jutro czekaja bo jest kilka typkow nad ktorymi warto sie zastanowic przed swietami konkretne podam jutro.....
|
Do góry
|
|
|
|
#156111 - 23/12/2004 11:05
Re: DEL - Niemcy
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/05/2004
|
Witam. jeżeli chodzi o mecz Dusseldorfu z Krefeld to moim zdaniem gospodarze nie przegrają tego. Faktycznie ostatnio słabiutko grają a porażka 1-5 z Hanoverem to już skandal. Ale być może zlekceważyli troche przeciwnika i tak to się dla nich skończyło. Pingwiny ostatnio ładne wyniki, ale wszystkiego wygrywac nie będą no i to zawsze wyjazd... Metro Stars wygrywając niedawno z Eisbaren pokazali, że potrafią walczyć i napewno podejdą do tego spotkania na poważnie, chcąc zmazać plame z meczu ze skorpionami. Jak dla mnie będzie to wyrównany mecz z lekkim wskazaniem na Dusseldorf. Nurnberg nie wygrali trzech ostatnich meczy i chyba oni nie powinni mieć problemów z beniaminkiem z Wolfsburga. Wydaje mi się, że ekipa Grizzly raczej do play-off będzie miała ciężko awansować, spadek im raczej nie grozi... walczyć będą ale chyba nie uda im się zagrozić liderowi, który po porażce z Krefeld na własnym lodzie będzie chciał odkuć się za tą przegraną. Coraz gorzej idzie Augsburgowi (trzy porażki w ostatnich meczach) i mogą mieć problemy z mocnym Mannheim. Z drugiej strony jednak, jeżeli pantery chcą liczyć się jeszcze w walce o play-off to tego meczu przegrać nie powinni i myślę że będą walczyć, ale czy są w stanie wygrać? ciężki mecz. Ciekawy mecz zapowiada się w Kassel. Husskies ostatnio niezłe wyniki, Roosters wygrali u siebie z mocnym Frankfurtem nie tracąc bramki... może być wyrównany mecz z wynikiem oscylującym w okolicach remisu. Uważam, że w tym meczy całkiem możliwy under z tego względu, że raczej nie będzie tu otwartego meczu a zespoły te bardziej nie będą chciały przegrać niż wygrać. Coraz gorsza sytuacja Hannoveru i ciężki mecz z Frankfurtem. Wydaje się, ze Lions nie powinni mieć problemów z wygraniem tego meczu ale dużo będzie zależeć tutaj od defensywy skorpionów. napewno będą się bronić bo prowadzenie w tym meczu otwartej gry to wyrok dla nich. będą sie bronić i kontrować i jeżeli obrona będzie dobra to może uda im się zremisować, ale szanse mają niewielkie... Koln - Hamburg, dwie mocne ekipy. atut własnego lodu na korzyść Haie, ale ostatnie wyniki Koeln nieciekawe. Freezers w środku tabeli o play-off cały czas muszą walczyć no i zawsze są groźni, dla każdego, ale wygrać z Haie będą mieli baaaardzo ciężko... Ingolstadt gra z Eisbaren i w tym meczu to może się wydarzyć wszystko. Berlińczyczy na wyjazdach potrafią wygrać z każdym i z każdym przegrać, ciężko ich wyczuć. Ingol wygrało już z Eisbaren 5-0 u siebie, ale myślę, że nie powtórzą takiego wyniku, a jeśli wygrają to jedną lub dwoma bramkami. Myślę, że będzie to wyrównany mecz i wygra drużyna lepiej dysponowana dzisiejszego dnia (tylko która będzie lepiej dysponowana to już ciężko wyczuć), choć remis też całkiem prawdopodobny... Podsumowując to dziś jak dla mnie ciężkie mecze do typowania ale chyba najbardziej prawdopodobne będzie: Dusseldorf-Krefeld 1X Nurnberg-Wolfsburg 1 Kassel-Iserlohn under 5.5 i tak zagram, a jak będzie to się okarze...
pozdrawiam i życzę sukcesów w walce z bukami.
|
Do góry
|
|
|
|
#156112 - 25/12/2004 23:14
|
Carpal Tunnel
|
witam. może ktoś ma jakieś opinie na temat jutrzejszych meczy?ostatnio troche nieoczekiwane wyniki, ale jutro może bedzie lepiej Ciekawy mecz zapowiada się w Berlinie. Eisbaren po wyjazdowym zwycięstwie nad Ingol, Lions po wygranej u siebie ze skorpionami. ciekawy mecz, ale do typowania niezbyt łatwy. na pewno atut własnego lodu na korzyść Eisbaren, którzy prezentują się ostatnio całkiem nieźle (minimalna porażka z Krefeld na wyjeździe, zwycięstwo u siebie z zawsze groźnym Mannheim i ostatnio z Ingol na wyjeździe). Frankfurt przegrał dwa ostatnie wyjazdy i w tym spotkaniu również ciężko będzie ekipie Lions wywalczyć komplet punktów... mecz dwóch godnych siebie rywali ale myślę, że Eisbaren tego spotkania nie powinni przegrać. Hamburg po klęsce w Koeln podejmuje u siebie Ingolstadt. ciekawe, czy Freezers pozbierali sie po tej porażce i są w stanie ograć Ingol? jak dla mnie to najtrudniejszy mecz do typowania w tej kolejce, tu może zdażyć się wszystko... Skorpiony z Hannoveru grają bardzo ważny mecz, porażka z Wolfsburgiem sprawi, że ich sytuacja będzie bardzo ciężka. napewno w ekipie skorpionów duża mobilizacja przed tym spotkaniem, będa walczyć i myślę, że mogą tego meczu nie przegrać, ale z drugiej strony ekipa Grizzly powoli zbliża się do miejsc dających grę w play off. troche mnie dziwi, że beniaminek aż tak dobrze sobie radzi. teraz zależy jak to z nimi będzie, czy będa walczyć z Hamburgiem i Augburgiem, czy może zaczną coraz częściej tracić punkty. Hannover punktów potrzebuje i może je jutro zdobędzie... Roosters podejmują Metro Stars. Metro ograli Krefeld ale generalnie prezentują się nie za ciekawie, ale gdyby wzięli się w garść i wygrali teraz pare meczy to mogliby włączyć się jeszcze do walki o play off (w tamtym sezonie też początek mieli kiepski a potem sie jakos pozbierali), ale równie prawdopodobne jest to, ze są po prostu słabi i w tym sezonie zagrają jeszcze sporo meczy jak ten niedawny z Hanoverem. Iserlohn zagrali ostatnio kilka dobrych meczy ale tak właściwie to też zbyt mocni nie są i jeszcze będą dostawać baty w tym sezonie. ciężki mecz, może Metro powalczy o iksa... Krefeld - Koeln... ciękżo wyczuć. Koeln ostatnio w krate, ale zwycięstwo z Hamburgiem budzi respekt. Pingwiny plecy z Metro, ale wcześniej pokazali, wygrywając z Eisbaren, że są mocni. myśle, że Koeln jest w stanie nie przegrać tego meczu, ale będą mieć bardzo ciężko... no i dwa ostanie mecze niby najbardziej oczywiste, ale wiemy jak to jest pozdrowienia dla zawodników Nurnberg Ice Tigers Mannheim - Kassel. Adler w gazie i powinni wygrać ten mecz bezproblemowo, jednak Huskies ostatnio uzyskują zaskakująco dobre wyniki. myślę jednak, ze w tym meczu ciężko będą mieli uzyskać korzystny rezultat i ich passa meczy bez porażki zostanie zakończonna Nuernberg - Augsburg. hehe, znów Nurnberg Augsburg cztery ostatnie mecze przegrane, Tigers czterty bez zwycięstwa i dwa u siebie w plecy i trzy bez zwycięstwa... i co dalej? chyba raczej nie przegrają, ale jak będą chcieli kogoś zwałować to pewnie przyiksują ale powinni to wygrać, dla kibiców, żeby odkupić te ostatnie wpadki... myślę, że ktoś wyrazi swoje opinie, a ja sobie pomyśle co by tu zagrać.. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#156113 - 26/12/2004 12:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Witajcie Januch bardzo ladna analiza. Rzeczywiscie bardzo ciekawa kolejka w DEL. Jak dla mnie meczem dnia bedzie Hannover - Wolfsburg. Scorpions w tragicznej formie i nie widac aby cos sie mialo poprawic, z kolei Grizzlies mkodszy brat druzyny pilkarskiej w gazie i to jakim, druzyna ta skazywana byla na spadek z ligi a wtym momencie maja nawet szanse na play-offs, bardzo przekonujaca i prestzowa wygrana w Norymberdze. Konkludujac obie te duzyny sa na innym pulapie w tym moemncie, a co do motywacji to nie sadze ze Hannover bedzie mial wieksza, optuje za wolfsburgiem. Hannover Scorpions - Grizzly Adams Wolfsbur typ 2 2,30 7/10 Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#156115 - 26/12/2004 13:37
|
Carpal Tunnel
|
dla mnie mecz Hannoveru z Wolsfburgiem jednak nie do grania. różnie ten mecz może się zakończyć, często tak bywa, że drużyny z środka tabeli wygrywają z mocnym rywalem, by później dostać baty od słabiaków no i to zawsze wyjazd. może Hannoverowi uda się zremisować, strzelać gole potrafią, co pokazali w Dusseldorfie. ja odpuszczam...
coraz intensywniej myślę natomiast o wyjazdowym meczu Koeln. Haie już kilka meczy bez zwycięstwa na wyjeździe, a ekipę mają mocną i chyba już czas żeby przywieźć komplecik punktów z wyjazdu. Pingwiny ostatnio groźne dla każdego, tak więc moim zdaniem szykuje się zacięty mecz, jednak troche większe szanse daję gościom, a za X2 całkiem ładne kursy...
czy Kassel mają szansę wygrać w Mannheim? wszystko jest możliwe i po takim kursie można zaryzykować, no ale ryzyko tutaj duże, wg. mnie czas na porażkę Huskies
Edited by Januch (26/12/2004 13:39)
|
Do góry
|
|
|
|
#156116 - 28/12/2004 00:07
|
Carpal Tunnel
|
witam. zmagań w DEL ciąg dalszy i oczywiście same ciężkie mecze Frankfurt ostatnio dobre wyniki, u siebie 3 wygrane, na wyjazdach podarowali punkty Hannoverowi i Iserlohn, ale są bardzo mocni i mogą ograć każdego. Hamburg tak sobie, trzymają się w środku tabeli ale tak strasznie słabi to nie są i zawsze mogą zaskoczyć we Frankfurcie będą mieli jednak bardzo ciężko... Wolfsburg przegrali wyjazd z Hannoverem jednak wcześniej kilka bardzo dobrych wyników, Roosters u siebie nieźle ale na wyjazdach słabo, nieciekawy mecz do wytypowania Krefeld po dwóch porażkach jedzie do Augsburga, który przegrał pięć ostatnich pojedynków i prezentuje się ostatnio tragicznie. gają teraz u siebie i chyba zjedzą lód a się nie dadzą pingwinom, chłopaki są pewnie bardzo zdesperowani, ale jak się dobrze zmobilizują to nie przegrają, zależy od nich Ingolstad - Mannheim... mecz takich drużyn to chyba tylko na farta wytypować, zarówno Mannheim jak i Ingol są mocni, Ingol dwa mecze bez wygranej, Adler ostatni wyjazd wygrany z Augsburgiem, ale wcześniej zbierali baty... różnie może być... Kassel muszą teraz walczyć o każdy punkt, ostatnio niezłe wyniki a będą grali z mocnym Eisbaren. berlińczycy często przegrywają mecze, których nie powinni, ale mogą wygrać z każdym i możliwe, że z tego wyjazdu jakieś punkty przywiozą, choć niekoniecznie Dusseldorf będzie miał jutro ciężką przeprawę z Nurnbergą i mogą sobie nie dać rady, słabo się ostatnio prezentują ale pewnie na mecz z liderem duża mobilizacja. Nurnberg ograli Augsburg no ale wcześniej kilka wpadek, które mogą niepokoić Koeln podejmuje ostatni w tabeli Hannover i raczej niewielkie szanse gości na dobry wynik... trzeba pomyśleć co i jak zagrać pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#156117 - 28/12/2004 13:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2004
|
na dzis bezdyskusyjnie Koeln-Hannower 1 9/10.Koeln wraca na stare smieci tzn aplikuje odpowiednia ilosc goli slabeuszom.Kryzys zwiazany z brakiem czolowego zawodnika minal.
|
Do góry
|
|
|
|
#156118 - 28/12/2004 15:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Dla mnie dzis dubel Koln+Nurnberg, Kolonia zmiotla u siebie Hamburg przy pelnej widowni, a nie oszukujmy sie Hannover nie dorasta Freezers do piet. Nurnberg bardzo przekonujace zwyciestwo z Augsburgiem 9-2, DEG w fatalnej formie, IMO najslabszy obok Hannoveru w tym moemncie zespol DEL, walka o 1 miejsce przed playoffs trwa i mysle ze obaj rywale wygraja swoje mecze... Zastanawiaja mnie jeszcze Pingwiny... kurs na ich wyjazdowe zwyciestwo z Augsburgiem w okolicach 2,50 co jest bardzo mile dla oka W Augsburgu nie zagra kilku podstawowych zawodnikow, ale jak zadziala ostatnie lanie w Norymberdze...? Moze isc w 2 strony, albo kompletne rozprezenie i latwe zwyciestwo Krefeld, albo wrecz odwrotnie zacisna zeby i beda chcieli dac z siebie jak najwiecej, a wtedy wszystko mozliwe. Nad tym meczem sie jeszcze zastanowie. Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#156119 - 30/12/2004 01:20
|
Carpal Tunnel
|
witam. może w tej kolejce już nie bedzie tylu iksów... często Niemcy grają ostatnio w hokej a jak się tak dużo gra to częściej padają nieoczekiwane wyniki Augsburg jedzie do Hannoveru. po pięciu kolejnych porażkach przełamali się i ograli u siebie Krefeld. Hannover uzyskał ostatnio kilka dobrych wyników (Frankfurt, MetroStars, Wolfsburg i ostatnoi Koeln) ale cały czas są na ostatnim miejscu i każdy mecz z ich udziałem jest ciężki do wytypowania są słabi i mogą przegrać z każdym, ale z Augsburgiem są w stanie powalczyć. z drugiej strony Augsburg musi walczyć o każdy punkt bo mają szanse dogonić Krefeld... ciężki mecz Krefeld podejmuje Frankfurt i może sobie nie poradzić. Pingwiny trzy kolejne porażki, zaczęli ostatnio cieniować. Lions pokazali (Iserlohn, Hannover), że nie obca im jest braterska pomoc rodakom w walce o utrzymanie ale możliwe, że teraz z zespołem z środka tabeli powalczą o jakieś punkty... Hamburg podejmuje Wolfsburg i to spotkanie powinni wygrać. po kilku słabszych meczach pokazali we Frankfurcie, że są mocni. Wolfsburg ograł jakiś czas temu na wyjeździe Eisbaren i Nunberge i to może troche niepokoić. jednak ostatnio zaczynają gubić punkty i pokazują że nie są tacy mocni, w Hamburgu będą mieli bardzo ciężko... Mannheim gra z Dusseldorfem. Adler napewno jest mocniejszy od MetroStars, ale może być różnie w tym meczu. mecz z Nurnbergą pokazał, że Metro potrafi powalczyć... ciężki mecz... Eisbaren gra z Koeln i tu każdy wynik możliwy, ostatnio dobre wyniki zarówno Eisbaren jak i Haie. w takich spotkaniach często spore znaczenie ma atut własnego lodu... pewnie bedzie dobry mecz. Ingol jedzie do Iserlohn... Iserlohn ostatnio kilka dobrych wyników, wygrali dwa ostatnie mecze. jednak Ingol jest mocne i myślę że w tym spotkaniu ma spore szanse na dobry rezultat... Nurnberg - Kassel....................... pomyślimy i coś zagramy... pozrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#156120 - 30/12/2004 10:13
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2004
|
Nurnberg-Kassel..dokoncze Januch-RZEX.U siebie sa mocni,wiec zapewne i wynik bedzie wysoki.Hamburg powinien wygrac.Sa mocni zwłaszcza na wlasnych smieciach.Wydaje mi sie po ostatnich wyczynach Koelnu ze Eisbaren nie przegra
|
Do góry
|
|
|
|
#156121 - 31/12/2004 00:39
|
Carpal Tunnel
|
witam. jako, że zbliża się sylwester i raczej dobre balety za ostatnio złupaną kasę buków to moze spróbuję już teraz napisać coś o nastepnej kolejce DEL, bo później może być ciężko... miejmy nadzieję, że zawodnikom nie będzie sie równie ciężko jeździło na łyżwach i trzymało kije... trzeba będzie pomyśleć czy wogóle grać cokolwiek Roosters po 3 kolejnych zwycięstwach jadą do Dusseldorfu, zapewne mocno podbudowanego dzisiejszym zwycięstwem nad Mannheim. mecz drużyn sąsiadujących w tabeli, obie ekipy chyba będą raczej zainteresowane utrzymaniem w lidze. MetroStars pokazali w dwóch ostatnich meczach (Nurnberg, Mannheim), że jednak tak bardzo słabi nie są, może coś się tam ruszyło. czy Iserlohn są w stanie wygrać 4 mecz z rzędu? wydaje mi się, że bedą mieć bardzo ciężko, gospodarze postawią twarde warunki bo taki mecz to prawie o 6 pkt Augsburg - Nurnberg... łatwo Nurnberga nie będzie miała, wygrali niedawno u siebie 9-2, chłopaki z Augsburga pewnie piane na nich mają nie sądze żeby dali wbić sobie znów tak dużo bramek, pewnie będą opierać swoją grę na obronie i jak im będzie dobrze szło to mogą powalczyć o jakieś punkty... ciężki mecz... Frankfurt - Eisbaren... rzucamy monetą niedawno był iks, może będzie po raz drugi? obie ekipy ostatnio ładnie. Lions ostatnio u siebie przegrali z Hamburgiem, pewnie będą myśleć o zwycięstwie, no i najgorzej jak będą tylko myśleć, bo Eisbaren potrafią walczyć z każdym... bardzo trudny mecz Ingolstadt będą podejmować Hamburg. Ingol ostatnio troche słabsze wyniki, porażka dziś z Iserlohn. może nie chcą być gorsi od Frankfurtu i też pomagają potrzebującym wcześniej dwa iksy (Freezers(w), Mannheim(d)) pokazują jednak, że Ingol potrafią powalczyć. Freezers dwa ostatnie zwycięstwa (to dzisiejsze niezbyt przekonywujące),wcześniej kilka wpadek (Koeln(w), Mannheim(w)). we Frankfurcie im się udało ale teraz mogą nie dać rady... Ingol jest w stanie powalczyć o dobry rezultat, ale możliwe, ze łatwo mieć nie będą Kassel - Mannheim. Huskies są ścigani przez Hannover, ostatnio uzyskują dobre rezultaty, jednak to drużyna z dołu tabeli i możliwe, że znów zaczną więcej punktów gubić. Adler słaby nie jest, dwa ostatnie mecze troche gorsze jednak potrafią dobrze grać (Hamburg 5-0(d), Augsburg 6-4(w), nawet remis z Ingol to niezły rezultat) jednak troche niepokoi ta dzisiejsza wpadka z Metro... Wolfsburg będzie grał z Hannoverem. Grizzly ostatnio pogubili troche punktów, Hannover coś tam ugrali ostatnio, w Koeln powalczyli. ale dzisiejsza porażka z Ausburgiem potwierdza, że to jednak outsajder. Wolsfburg przegrali wyjazd ze skorpionami i ciekawe czy będą aż tak uczynni, że "oddadzą" potrzebującym 6 pkt? myślę, że jednak bedą chcieli wziąść rewanż za tą przegraną i postawią Hannoverowi tudne warunki, chyba ciężko będzie gościom o dobry rezultat... Koeln - Krefeld... Pingwiny ostatnio tragicznie i jeżeli Haie tego nie wykorzysta to znaczy, że nie chce im się grać jak dam rade to może coś zagram Pozdrawiam wszystkich dzielnie walczących z bukami życzę wszystkim udanej zabawy sylwestrowej i jak największych łupów w nadchodzącym roku obyśmy jak najczesciej mogli dobrze przybalować za skalpy buków
|
Do góry
|
|
|
|
#156122 - 02/01/2005 13:30
Re: DEL - Niemcy *DELETED* *DELETED* *DELETED*
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/04/2003
|