Witam,chcialbym się dowiedzieć dlaczego Turas dostał walkowera za 1 kolejkę plk jesli podał typy...Turas wystepuje w 4 lidze....Być moze chodzi o format,ale mam nadzieję że Turas złozy odwołanie i skończy się na pouczeniu...Rozumiem że regulamin jest jaki jest ale razporaz delikatnie można go nagiąć....Pozatym przystąpił do typowania ,znam go ,cieszył się że może uczestniczyc w tym konkursie...Prosze administratora o zrozumiałośc i pozytywne rozpatrzenie tego walkowera..Pozdrawiam
Tak z ciekawości sprawdziłem sobie typki z IV ligi bo sam w niej gram i faktycznie typy
Turas-a powinny być zaliczone a nie są. A te typy w sposób istotny wpłyną na wynik średniej - Turas zdobył w 1 kolejce 12pkt. Zmusiłem się i ręcznie zliczyłem wszystkie typy i punkty i wyszło mi, że nie wliczając wyniku Turasa średnia wyszła
14 (379 / 27 typów = 14,037) ale juz wliczając typy Turasa średnia wyniesie
13 (391 / 28 typów = 13,96). Nie wiem czemu jego typy nie zostały podliczone (zły format raczej nie wchodzi w gre bo jeszcze przynajmniej 3 graczy podało zły format a ich typy zostały podliczone prawidłowo).
Sam jestem zainteresowany tą kwestia bo grałem ze średnia i niestety przegrałem 13-14 a jak wychodzi to w tym przypadku powinno byc 13-13.
Prosze więc organizatora konkursu
Twist-a o sprawdzenie jeszcze raz wyników IV ligi i ewentualne korekty.
pozdrawiam