PODSUMOWANIE 9/34 TYGODNIA GRY : planowane po 9 tygodniu gry : 4860 zł stan konta po 9 tygodniu : 10712 zł
w/g planu na 10 tydzien : nie zejśc poniżej 5350 zł
Również mijający tydzień niestety musialem potraktowac po "macoszemu".Szczególnie poczatek tygodnia był ubogi w transakcje,było ich tylko kilka ale za to jakie.Wszystkie zamkniete na stratach a to dlatego iz odwracalem pozycje. Na szczęscie w czwartek i piatek pogoda sie popsula i zamienilem działkowe prace budowlane na komputer.Efekt zmiany dla mnie bardzo zadowolający , ponad tysiąc zarobku plus pozycje ustawione w interesującym mnie kierunku.Czy kierunek obralem dobry czas pokaże , na dzień dzisiejszy wydaje mi się iz zrobilem bardzo dobrze. W przyszłym tygodniu znowu prawdopodobnie większą częsc czasu spędzę na działce choc myslę ze i na dobre inwestycje znajdę czas.
p/s dla graczy średnioterminowych chyba dobra propozycja, na parze usd/yen pokazaly sie dzis na moich wskaźnikach tygodniowych sygnały(mocne) zajęcia długich pozycji.Na najbliższe tygodnie powinna to byc bardzo dobra inwestycja.Dodatkowy atut longa na tej pozycji to swap dodatni.
Jako ciekawostke powiem iż sygnał o którym pisałem powyzej nie zdarza sie zbyt czesto. Od poczatku roku 2006 miało miejsce 8 takich sygnalów czyli obecny jest dziewiatym z kolei.Oczywiscie nie gwarantuję na nim zysków ale dla odwaznych ,którzy chca sporo zarobic jest to prawdopodobnie bardzo dobra propozycja.
Dotychczasowe,wszystkie 8 sygnalów przyniosło zysk,najmniejszy zysk wyniósł 160 pipsów zas najwiekszy az 801 !! pipsów, pozostałe zawierały sie pomiedzy 355 a 610 pipsów zysku. Najkrótszy trend trwal 3 tygodnie i dał 430 pipsów zysku zas najdłuższy trwał aż 18 tygodni i przyniósł 355 pipsów zarobku. W pozostałych szesciu przypadkach trend trwał od 8 do 10 tygodni.
Przypomne iz sygnał kupna dolara do jena pojawił sie wczoraj więc każdy chętny spokojnie zdązy zając odpowiednia pozycje. Powodzenia.