dylu - ale to raczej na moj gust nie dobije do poziomu gdzie dardaw ma tego buy'a. To moze byc korekta spadkowa - obroty znacznie mniejsze niz przy tych gwaltownych spadkach nie wroza niczego dobrego. 114,73 lub 114,94 to bedzie kluczowym momentem. Tak wynika z wykresu natomiast jesli chodzi o jakiekolwiek dane to nie mam bladego pojecia jak to dziala, na co rynek reaguje i w ogole. Ja na makroekonomii sie nie znam - wiem ze od czasu wojny w Iraku dolar to jedno wielkie gowno i caly czas leci na leb na szyje.
Wreszcie w domku ,z niepokojem ,pełny obaw wlaczalem monitor i uff ,poki co ciut sie polepszyło. I tak sobie po drodze w samochodzie przemysliwałem dzisiejszy forex i wychodzi na to iz wiecej błędów popełnić się juz chyba nie dało.
Dzis na szczescie juz danych nie ma i raczej pojdzie wszytsko techniczne choć emocje i nerwy mogą wziąźć momentami górę. Na moich wykresach 1/2 h wyglada to nieźle ,brakuje kilkunastu pkt aby dolar na obu parach zaczął się wyraxnie umacniac.Podobnie na godzinnych.
Chyba jest tak jak piszesz encepence iz poki co to tylko korekty wzmacniajace dolara.Trzeba jednak poczekac jak zachowa się przy oporach/wsparciach.Wcale nie musi się sprawdzic czarny scenariusz. Od obecnego poziomu miało miejsce juz kilka znaczacych odbic.Kilkadziesiąt pkt marszu wyzej da nam wygląd calkiem niezłej dziennej świecy o długim dolnym cieniu co powinno przelozyc sie na wzrost a co najmniej na wyhamowanie spadków. Sygnaly długoterminwe dają sprzeczne informacje ale wydaje mi się iz nie bedzie ,te w chwili obecnej najwazniejsz edla mnie czyli 1/2h 1h i 4h zachowują się bardzo poprawnbie i jesli dalej nastapi wolny niezbyt gwaltowny wzrost baksa to będzie ok.
Heh - dardaw - jesliby wziac interwaly 4h, 1h, 30m to ten mlot u dolu to pasuje idealnie do tego systemu co snikers opisywal - granie na 3 interwalach - wszystko na BUY
No i co dardaw teraz myslisz? 3 godzinki minely - na razie systematycznie posuwa sie wykres w gore z malymi korektami. Ruchow gwaltownych nie ma. Czy masz juz plan dzialania co robic adekwatnie do zaistnialej sytuacji na rynku? Jak dzialac na okreslonych poziomach cenowych?
Na razie nie ma sygnałów odwrotu,teraz malutka korekta tego trendu ale powinno isc w dobrym kierunku więc ucieczki nie planuję.Poki co czekam , jest niewesoło ale było juz tragicznie.Grunt ze margin wreszcie na plusie i mozna kontrowac jakby co.Mysle ze eurodolara sie domknie , te 1,41 to chyba dłuzszy przystanekj i wydaje mi sie ze bedzie juz wkrotce mozna domknac te ostatnia krótką pozycje i to z zyskiem.Bedzie wtedy juz duzo lepiej. Poki co czekam , szykuje sie kolejna nocka bo tego tak zostawic nie moge.
Macie jakis pomysl skad wzial sie wczoraj taki ruch na USD/JPY? Dane o bezrobociu lepsze niz prognoza, pozostale chyba o niewielkim znaczeniu. Futures a potem indeksy nie bardzo reagowaly na ten ruch kursow walut. Gdyby EUR/JPY szedl w druga strone to OK - wzrost USD/JPY ponad 1,4 i dalej by to uzasadnial ale tez spadal?
PS. Mysle ze zjazd byl spowodowany tym ze nie bylo ani chetnych do kupna ni do sprzedazy - wykres podchodzil pod SELL wiec jakas instytucja zrealizowala swoje zamierzenia finansowe ostro sypiac dolca (pewnie ktos w azji)- rynek zaczal szybowac w dol a potem reszta technicznych graczy sie dolaczyla i popchnela dalej w dol. Forex jest bardzo podatny na analize techniczna.
Jakby ktos grubiej w korekcie przyjebal (jakis bank) to rynek by polecial jeszcze w dol a my bysmy wylecieli z tej gry z dardawem a wiekszosc graczy by pewnie doszla potem ze za bardzo polecial w dol i znowu zaczelaby sie ostra jazda w gore do wyrownania kursu