liczy się oficjalna klasyfikacja GP, czyli pkty do klasyfikacji generalnej: zasadnicza + półfnały i finał.
Ode mnie:
z sts:
Jonsson - Hampel 1 1.45 : Andreas może nie ma wystrzałowego sezonu, głównie przez kontuzje, choć nie tylko, ale myślę, że dziś pojedzie dość przyzwoicie. Natomiast Jarek narzeka zarówno na ból ręki, jak i na motocykle, co w połączeniu z tym, że nigdy nie przepadał on za torem w BDG nie powinno stworzyć mu dzis dobrego wyniku.
Nicki - Hans 1 1.35 : cóż, Nicki obok Tomasza - główny faworyt. Wczoraj najszybszy razem z Kasprzakiem na treningu. A Hans jakby nieco pogubiony, zwłaszcza sprzętowo.
Jason 1-8 1.30 : wydaje mi się, że Crump pewnikiem zrobi brązowy medal w tym roku, a do tego potrzeba mu co najmniej '8'.
Bjarne - Anton 1 1.30 : typ bardziej przeciw Lindbackowi niż na Bjarne. Po prostu Lindback prawdopodobnie kolejny raz okolice olimpiady, bo ten tor nie leży mu wybitnie. A forma i zdrowie też na bakier.
Jaguś - Harris 1 1.45 : Harris w BDG pojedzie chyba pierwszy raz i nie spodziewam się by czarował kibiców genialną jazdą. Nie jest on specjalistą od twardych torów, a taki dziś będzie. Natomiast Jagoda na tym torze czuje sie bardzo dobrze i mysle ze 8 dzis w jego rękach.
KK - Zagar 1 1.35 : Kasper szybki na treningu, bojowe nastawienie, no a spalić się nie powinien. Zagar jest drewniany i słaby, zdecydowanie w zasięgu Krzysinka.