Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >
Opcje tematu
#1608375 - 21/09/2007 16:10 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: JuN]
Pooggoo Offline
old hand

Meldunek: 24/10/2002
meczy nie będę typował tylko opiszę znowu:
Mecz dnia Minar - Bolleli, że pojedynek będzie wyrównany wiedziałem i pisałem o tym, sądziłem jednak, że Włoch wygra, jednak będąc na korcie kibicowałem Ivo, to mój ulubiony tenisista na Pekao Open. Jak na challenger mecz świetny. Było w nim wszystko, dobre serwisy, pewna i silna gra z głębi kortu, długie wymiany itd. naprawdę najlepszy mecz turnieju, myślę, iz zadowolił każdego fana tenisa. Ivo serwował rewelacyjnie, zasadził z kilkanaście asów, serwis ok 200km/h regularnie, Bolleli nie gorzej ok 190km/h. Jeśli nie graliby ze sobą wczoraj pewnie każdy z nich byłby dziś w ćwierćfinale. Jak pisałem wczoraj Minar nie jest byle grajkiem z Czech, to zawodnik, którego ostatnio trapiły kontuzje, a że grać potrafi pokazał wczoraj. Dziś gra z Lleytonem Kangurem Ungurem i jeśli serwis będzie funkcjonował powinien wygrać. Nie wiem jak z kondycją u obydwóch, ale wyglądali dość dobrze. Ungur wczoraj nie grał rewelacyjnie, kołek z Czech był w sumie bliski wygranej, z ciekawostek Rumun wygrał losowanie i wybrał odbiór, jeśli dziś będzie podobnie pierwszy powinien serwować Czech a to może być decydujące biorąc pod uwagę końcówki setów i przełamanie ewentualne. Chciałbym, aby wygrał Ivo Minar, należy mu się, za jego ładną i efektowną grę. Przed meczem w zagraniach po lobach przeciwnika i odegraniem między nogami 1:1 zarówno Minar jak i Ungur świetnie w takim właśnie stylu wygrali po jednej piłce (zagrania meczu). Typ Minar, ale jak juz wspomniałem w tego typu turnejach dyspozycja dnia się liczy, a wtedy bywa różnie.

Apropos dyspozycji dnia, mecz: Kamke - Hernych, wynik rewelacja 6:2 Czech nie istniał, 1:6 nie było Niemca i pewny Czech dostał 6:0 hehe parodia, a teraz według mnie co było decydujące... a no impreza na przedszkolu, czy tam szkole obok kortów. Tak głośno grali i śpiewali, iż mecz z kortu centralnego przeniesiony został na kort 2. Jaka różnica, diametralna. Czech rozkojarzony (nie ma co się dziwić) piłki latały z kortu obok na ten kort, kibice też łazili itd. Jednym słowem bardzo duża zmiana. Niemiec jakby szybciej się zaaklimatyzował, ambitny młody, dobry bekhend, mogą być z niego ludzie. Śmiem twierdzić, jeśli mecz byłby na centralnych Czech by wygrał, a tak dostał i poszedł na 18 "krecika" oglądać.

Ogólnie ciekawy dzień zobaczymy co dziś będzie. Kibicuję Vankowi, Minarowi no i myslę, że Roitman pyknie Niemca, Roitman 1 runda tez na korcie 1, Niemiec na nim nie grał, wygra regularność Argentynczyka, ale oby był zacięty mecz i ładny dla oka.

Przyznać się bez bicia, który tam krzyczał dawaj Kamke lub brawo Adrian ?:) ale Ivo kibicowałem chyba tylko ja, no i piłkę prawie złapałem, ale mnie jakiś bęcwał pchnął i się odbiła ode mnie:)

pozdrawiam do zobaczenia dziś, a i tak pewnie wczoraj paru z Was widziałem,

Do góry
Bonus: Unibet
#1608380 - 21/09/2007 16:15 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Pooggoo]
Pooggoo Offline
old hand

no i jeszcze coś na 1 i 2 jest zdecydowanie więcej mączki na końcowych terenach kortów, zawodnicy się bardziej zakopują, wolniejszy start do piłek itd. trzeba się przyzwyczaić (nie pasowało to np: Ungurowi, grającemu na 1). Na centralnym tego nie ma, więc takie zmiany są naprawdę znaczące!

Do góry
#1608403 - 21/09/2007 16:32 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Pooggoo]
Pawciu Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2003
Widzialem tylko pierwszy set Kamke z Janem, bylem rozczarowanyyyy , chyba najslabszy set jaki tu widzialem ( tak jak pisalem kolega zmiany mogly na to wplynac ). Slabe serwisy, Hernych psul bardzo duzo, Kamke niezly w defensywie malo atakuje i serwuje lekko, nie sadze by odprawil Roitmana.

Do góry
#1608524 - 21/09/2007 17:59 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Pawciu]
Mathiass Offline
old hand

Meldunek: 31/08/2007
Kamke to najbardziej ofensywnie grajacy zawodnik na tym turnieju z nieporownywalnie lepszą "jedynką" od Ungura i Minara razem wzietych. Hernych nie istanial w 1 i 3 secie, a warunki do gry dla obu byly jednakowe.

Ungur 1 set przeszedl obok gry, ale pokazal w tym spotkaniu kilka zagran z najwyzszej tenisowej polki, swietny w defensywie, ale taka gra jaka wczoraj pokazal to moze byc dzis za malo na pokonanie Minara.

Vassallo-Arguello - Koellerer 2

Austriak pokazal kawal dobrego tenisa do tej pory, natomiast argentycznyk gra najnudniejszy tenis wysokie mocno rotowane balony.Jesli Austriak zagra swoje to bez problemu ogra argentynczyka. Dla mnie typ dnia.

Do góry
#1608636 - 21/09/2007 18:42 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 *DELETED* [Re: Mathiass]
Mathiass Offline
old hand

Post deleted by oli

Do góry
#1609761 - 22/09/2007 00:05 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Mathiass]
Bookmaker Offline
addict

Meldunek: 25/08/2006
Witam,
Mam pytanie tylko nie wiedzialem w ktorym dziale to zamiescic: W ktorym bukmacherze mozna grac na tennis - handicap gemow w secie,ilosc gemow w meczu??
Z gory dziekuje za odp!
Pzdr Bookmaker'

Do góry
#1609812 - 22/09/2007 00:14 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Bookmaker]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
W Fonbet np

Do góry
#1610836 - 22/09/2007 05:42 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Stoin]
JuN Offline
ATP & WTA Tour

Meldunek: 28/10/2004
Koellerer świr !!!!!!!!!!!

szok co on robił, na maxa wariat, wyzywał sędziego, dziecko od podawania piłek

rozwalił dwie rakiety, z organizatorem tez sie poklocil

na maxa gosc wariat

ale w tenisa gra super ! poprostu super, !!!

sorry ze tak chaotycznie ale wrocilem z kortow po prawie 8 godzinnej obecnosci tam... jutro szczegoly

Koellerer vaaaaaaaaamooooooossss

ps. jako chyba jedyny staralem sie przekrzyczec z "vamos daniel" przy burzy gwizdow i buczenia.

Do góry
#1610854 - 22/09/2007 05:49 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: JuN]
Mathiass Offline
old hand

Tenis momentami super, ale takich pajacow ten sport nie potrzebuje stad te gwizdy i buczenia...Nigdy i nigdzie nie bedzie to tolerowane.Predzej czy pozniej dostanie dozywotnia dyskwalifikacje

Do góry
#1610877 - 22/09/2007 05:58 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Mathiass]
JuN Offline
ATP & WTA Tour

Originally Posted By: Mathiass
Tenis momentami super, ale takich pajacow ten sport nie potrzebuje stad te gwizdy i buczenia...Nigdy i nigdzie nie bedzie to tolerowane.Predzej czy pozniej dostanie dozywotnia dyskwalifikacje

kilka razy mial racje,

na pewno zrobil show.... odjeto mu dwa punkty, ale publika tez nie byla lepsza bluzgami po niemiecku/angielsku itp.

Jutro wygra z Minarem, i spotka sie w finale z Volandrim

i wygra caly turniej

bo naprawde bardzo dobry tenis gra

Do góry
#1610941 - 22/09/2007 06:47 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: JuN]
Olisadebe Offline
addict

Meldunek: 28/06/2005
Koellerer gra świetny tenis nie od dziś. Nie od dziś też jest psycholem Ciężko grać na takiego zawodnika, bo nigdy nie wiadom co mu strzeli do głowy. Jedna piłka jest w stanie wyprowadzić go z równowagi, co może zaważyć na całym meczu Niemniej tenisista z niego dobry \:\)

Do góry
#1611145 - 22/09/2007 15:53 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Olisadebe]
JuN Offline
ATP & WTA Tour

no to polfinaly

Volandri F. - Roitman S. 1,30 2,75 - 1
Köllerer D. - Minar I. 1,60 1,90 - 1

dla mnie dwa razy "1"

wystarczy spojrzec na roznice w rankingach, poza tym widzialem wszystkich tych tenisistow - i moim zdaniem powinni w finale spotkac sie Volandri - Kollerer

ako @2,08

nie duzo ale jest \:\)

Kollerer świr na maxa, ale tenis gra naprawde fajny, mocno przebija i swietnie serwuje.

Volandrii sam w sobie klasa, wczoraj odprawil do domu Vanka, ktory byl w Szczecinei typowany na wygranie turnieju, zagral swietnie i Czecha do domu odeslal w 3 setach 6-1, 1-6, 6-1

na pewno mocne strony to serwis i odwaga w podejmowaniu decyzji

widzimy sie na kortach,

ps. sorry ze tak chaotycznie znowu - ale sie spiesze bardzo.

VAAAAMOS VOLANDRII & KOLLERER

Do góry
#1611204 - 22/09/2007 17:01 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: JuN]
Rivaldo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/12/2003
Behrend/Kas-Brzezicki/Guzman 1 @1.76 Prof

Profek zrobil mila niespodzianke i wystawil w ofercie final debla.Para niemiecka kontra dwaj argentinos.Stawiam tutaj zdecydowanie na pare niemiecka ktora jest bardziej ograna, doswiadczona no i duzo duzo wiecej meczy wygranych na ich koncie.W Szczecinie prezntuja sie bardzo solidnie i mysle ze maja ogromna szanse wygrac ten final.Para argentynska jak najbardziej do ogrania nie sa to typowi deblisci jak rywale a co za tym idzie maja mniej doswiadczenia choc trzeba zauwazyc ze takze im zdarza sie odniesc jakis sukces w deblu.Mimo to zdecydowanie para niemiecka:)

Do góry
#1611205 - 22/09/2007 17:01 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: JuN]
yoyo Offline
veteran

Meldunek: 22/03/2006
Działo sie wczoraj na kortach, oj działo a to za sprawą meczu dnia KOeller - Arguello. Mecz swietny, dlugi, trzymajacy w napieciu a poza tym show austriaka. Nie bylo nudno choc czasami przegięcie paly. to co wyprawial Koeller to sie nie miesci w glowie. Za mocny koles. Publika przeciwko niemu a on gral coraz lepiej. Gosciu podkrecal sie z minuty na minute. Przesadzil jak plul w gore i łapał to spowrotem do gęby \:D

Dzis mozna smialo grac Volandriego i KOellera. Graja swietny tenis i po moich obserwacjach nie powinni miec problemow z wygraniem dzisiejszych meczy.

W finale stawialbym na Koellera

Do góry
#1611233 - 22/09/2007 17:39 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: yoyo]
Pooggoo Offline
old hand

Panowie rozumiem, że stawialiśie na Koellera i mu kibicowaliście, ale szczerze trzeba sobie powiedzieć takie zachowanie jak on pokazał wczoraj to jest zwyczajne chamstwo i nie ma nawet po co go usprawiedliwiać. Wyzywał wszystkich jak leci, sędziego ,dzieci, pluł i łapał,blee,dawno powinien zostać wywalony na zbity pysk z kortu!!!

Czy ktoś z Was gra w tenisa chociaż amatorsko? Jeśli tak to spróbujcie wejść w mecz, rozgrzac sie i grać z takim debilem jak ten Austriak. Przerwy kilkuminutowe co rusz, zero ciągłości gry, chcesz serwować a on sobie coś poprawia akurat, makijaż itd. BEZ SENSU. Chamstwo i takie zachowanie powinno być tępione, a nie mówcie że on świetnie gra, poprostu wybijał z rytmu przeciwnika wczoraj non stop. Pobiegajcie sobie tyle ile oni biegali i np: nagle 10 minut przerwy i później znowu zacznijcie grać, ciekawe jak Wam pójdzie?

Debil na maksa i oby juz więcej tu do Szczecina nie przyjechał, bo niszczy tą dyscyplinę (wyzywać dzieci od piłek ? jakby tam był mój syn, chyba bym przeskoczył ten płotek i mu sieknął).

Dziś mam nadzieję, Ivo go zmiażdży, ale znowu jak tak będzie pajacował i go wybije z rytmu to pewnie ten dureń wygra, ale to nie jest tenis, to tak jak grać w piłę i chodzi za Wami gośći i podszczypuje non stop.

drugi mecz, gracze bez serwisu, wygrana Volandriego pewna.

Volandri i Ivo mam nadzieję.

Do góry
#1611342 - 22/09/2007 18:56 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Pooggoo]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Volandri - Vanek 6:1 1:6 6:1

Tak jak pisalem pewne zwyciestwo Wlocha

Volandri dalej gra swietnie, robi bardzo malo niewymuszonych bledow a jego jedoreczny backhand swietnie funkcjonuje. Od poczatku do konca bylem spokojny o wynik tego spotkania \:\) Choc po 2 secie(ktory gladko wygral Vanek w wyniku zbytniego rozluznienia WLocha ;\) )moglo by sie wydawac ze 3 set bedzie bardzo zaciety to ja jednak czulem ze Volandri spokojnie da rade i tak sie stalo \:\) Pippo byl zaangazowany w gre - czesto slychac bylo jego okrzyki po kazdym lepszym a takze i gorszym zagraniu.
Vanek nie mial wczoraj argumentow, ktore pozwolily by mu wygrac ten mecz. JEdyne za co mozna go pochwalic to bardzo dobry 1 serwis, ktory czesto ustawial wymiany. Vanek probowal atakowac bo wiedzial ze nei ma szans w wymianach ale robil za duzo bledow i o dziwo nie byl tak zly na siebie po zepsutych pilkach jak w srodowym meczu z Reisterem.
Podsumowujac Volandri fobra forma i checi do gry ale wczoraj uslyszalem o niezaleczonej kontuzji ramienia na ktora skarzyl sie WLoch dlatego odpuszczam granie na niego w polfinale....

Kolejny mecz ktory widzialem:
Minar - Ungur 7:5 4:0
Minar bardzo dobrze serwuje - pierwszy seriws regularnie ponad 200km/h - duzo asow \:\) i niezle porusza sie po korcie pomimo tego ze posiada brzuszek ala Nalbandian \:\) Ten mecz stal na niezbyt wysokim pozomie( najgorszy cwiercfinal) - duzo niewymuszonych bledow z obu stron. W dluzszych wymianach przewage mial Ungur i to on jako pierwszy przelamal podanie przeciwnika. Jednak to przelamanie jak sie pozniej okazalo nie dalo mu wygrac seta. Minar odlamal i wtedy Ungur sie zdenerwowal , zaczal grac o wiele gorzej. Minar'owi siedzial serwis ktory ustawial pod niego wymiany a Ungur zawiedziony tym rebreakiem zaczłął popelniac sporo bledow ( moze to byl wynik kontuzji ramienia?) Rumun znowu dal sie przelamac i przegral seta 7-5. Na poczatku 2 seta korzystal z pomocy treinera i choc ta kontuzja nie byla az tak widoczna ( nie bylo widac by sie krzywil jakos bardzo przy uderzeniach) to jednak gral juz bez wiary w to ze moze wygrac i ostatecznie poddal mecz przy stanie 4-0 w drugim secie.
Podsumowujac Minar gral przecietnie( duzo niewymuszonych bledow i gdfyby nie ten serwis ktory czesto ratowal mu dupe to roznie moglo by byc bo zaloze sie ze gdyby Rumun trzymal podanie i wygral 1 set to nie dostal by tej kontuzji ;\) ) , wedlug mnie w polfinale mozna grac spokojnie na Koelerera o ktorym za chwile napisze....

Ostatni mecz ktory widzialem wczoraj:
D.Koellerer - M.Vassallo Arguello 6:3 7:6(3)
Tak jak przypuszczalem wygrał Austriak, ktory prezentuje w Szczecinie bardzo dobry tenis. O jego grze mozna pisac w samym superlatywach. Daniel dysonuje dobrym serwisem, świetnie porusza sie po korcie - wytrzymuej dlugie wymiany,popelnia bardzo malo niewymuszonych bledow a co najwaznijsze swietnie gra w ofensywie co bylo kluczem do wczorajszego zwyciestwa.
Jak wiemy Vassallo to sciana , przebijacz z ktrórym ciezko wygrac stojac za kocnowa linią. Jedyna szansa to atak i to wlasnie robil Austriak. Koellerer dysponuje bardzo mocnym forhandem, ktorym czesto konczy swoje akcje nie pozostawijac rywalowii szans, przy siatce takze spisuje sie dobrze.
Dla mnie Austriak jest tzw. "pewniakiem" ;\) w swoim meczu polfinalowym. Nie widze cienia sznasy dla Czecha, ktory gra w Szczecinie od kwali. i widac juz po nim oznaki zmeczenia.
Mecz Koelerer - Vassallo byl wczorajszym meczem dnia i rzeczywiscie bylo to zdecydowanie najlepszy mecz, ktory do tej pory ogladalem w SZczecinie. Nie dosc ze gra obu zawodników stala na bardzo wysokim pozomie to jeszcze mielismy atrakcje poza sportowe o czym pisali koledzy. Przyznam sie ze mimo tego ze mialem postawionego za drobne Austriaka to momentami kibicowalem Arguello bo to co wyczynial na korcie Daniel bylo.......zenujace. Austriak robil z siebie pajaca nagminnie krytykujac decyzje sedziego ale przegieciem bylo uderzenie przez niego pileczką "ball kid'a" \:\) Biedny dzieciak bardzo sie zestresowal. Nie obeszlo sie oczywiscie bez wizyty supervisora :)ogolnie komedia.... Koellerer zostal przelamany w 2 secie tylko i wyłacznie na swoje zyczenie gdyz przy stanie 40-40 na serwisie Austriaka zostal on ukarany przez sedziego 2 pkt karnymi( Argentyńczykowi dodano 2 pkt) przez co przegral gema.
Vassallo Arguello gral niezle , momentami bardzo dobrze ale jego styl gry nie pozwolil mu tutaj wygrac.Tak grajac Vassallo sam siebie skazywal na porazke. Koellerer za dobrze go atakowal co bylo jak pisalem kluczem do zwyciestwa.

Z dzisiejszych polfinalow( gruuubo :)) gram tylko Koellerera po 1.7 w milenium
Volandriego nie ruszam choc mysle ze jesli kontuzja ramienia sie nie odezwie powinien wygrac swoj mecz.....

Do góry
#1611369 - 22/09/2007 19:17 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Vendetta]
Pooggoo Offline
old hand

widzę, że dziś tylko ja z forum mecz.pl kibicowac będę Ivo Minarowi \:\) powodzenia Panowie w typach, szkoda, że nie ma mozliwości, iż wygracie kasę za Koellera , a ja sie będę cieszył, że Ivo jest w finale, miłego kibicowania, pozdrawiam \:\)

P.S. ten krzyczący bravo Ivo to na 100% ja będę \:\)

Do góry
#1611372 - 22/09/2007 19:20 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Pooggoo]
Pooggoo Offline
old hand

apropos postu Rivaldo, masz rację, Niecmy są zdecydowanie faworytami tego pojedynku, widziałem ich mecze w tym roku i zeszłym, są świetną parą deblowa, zgrani itd. Argentynczcy też fajnie grają, ale odstaje trochę Brzezicki i tu według mnie jest luka, Guzman niezła technika itd.
Behrend/Kas 1 pewna

Do góry
#1613654 - 23/09/2007 17:03 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: Pooggoo]
_zvonimir_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/04/2007
Roitman - Minar

powinien wygrać Argentyńczyk czy odpuścić ?

Do góry
#1613659 - 23/09/2007 17:08 Re: PEKAO Open 2007 Szczecin - Challenger - 17-23.09 [Re: _zvonimir_]
Pawciu Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2003
Minar bardzo dobrze wczoraj gral, praktycznie bezblednie, Roitman bedzie faworytem to oczywiste, przemawia za nim ranking i doswiadczenie, jednak dzis publika znow bedzie za Ivem i zapowiada sie ciekawy mecz, mysle ze wyrownany.

Do góry
Strona 5 z 6 < 1 2 3 4 5 6 >

Moderator:  rafal08