Strona 8 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#167731 - 21/07/2004 12:49 Re: Tour de France
[g]um[p] Offline

Meldunek: 24/08/2002
[QUOTE]Co oznacza ktorykolwik inny kolarz??[/QUOTE]ktorykolwiek z poza tej listy

Do góry
Bonus: Unibet
#167732 - 21/07/2004 13:20 Re: Tour de France
TdF Offline
member

Meldunek: 09/05/2004
Witam,
dzisiaj bardzo ciekawa czasówka. Wydaje się że będzie miała decydujący wpływ na cały wyścig. Moim faworytem jest oczywiście Armstrong. Jednak w expekcie znalazłem ciekawe zdarzenie które zagram za medium stake.
Stage 16, Bourg-D'Oisans - L'Alpe D'Huez 15,5 km. (ITT)
Zwyciezca : Jan Ullrich @ 6.5
Lance będzie chciał pokusić się o kolejną wygraną...i pewnie mu się to uda. Ja jednak postawię na Ullricha. Szkoda go było wczoraj gdy nie udała mu się ucieczka.

Kto lepszy in Stage 16, Bourg-D'Oisans - L'Alpe D'Huez 15,5 km. (ITT)

Ivan Basso - Jan Ullrich @ 1.9

kurs może nie zachęcający, ale ja to zagram. Basso nie jest czasowcem, jest bdb góralem. Ullrich wjeżdża pod górę 'na siodełku', rzadko kiedy wstaje. Jest bdb dobrym czasowcem. I w tym upatruję wygranej

pozdrawiam,
TdF

Do góry
#167733 - 21/07/2004 16:56 Re: Tour de France
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Jak tam z czasówkami u Rasmusena? Ostatnio ładnie jeździ po górach, a do tego uciekał na jednym z etapów samotnie....myśle że to dobra prognoza na czasówke górską

Do góry
#167734 - 21/07/2004 17:19 Re: Tour de France
edson Offline
old hand

Meldunek: 09/02/2004
Na dzis polecam:

Rasmussen M. - Gonzalez A. 1
Sastre C. - Gutierrez J.E. 1
Voigt J. - Scarponi M. 1
Ullrich J. - Moreau Ch. 1

Do góry
#167735 - 21/07/2004 17:34 Re: Tour de France
stypa Offline
old hand

Meldunek: 25/06/2004
Dziś nadszedł ten dzień,że z niczego zrobie coś i mimo tego upału muj mózg widzi przyszłośc
W STSie znowuż się postarali i ładne pary dobrali:
Armstrong - Basso 1 1.3 :5gw:
Co tu pisać jaki by dobry Basso nie był to Amreykanin i tak jest lepszy.
Ullrich - Moreau 1 1.25 :4gw:
Moreau to bardzo dobry koarz,świetny w jeździe na cza ale nie wystarczająco dobry na odradzającego się Jana Ullricha,który z etapu na etap jedzie coraz lepiej i mam nadzieję,że dzisiaj pokaże pełnie swoich umiejętności.Obaj panowie powinni być dziś wysoko.
Kloeden - Leipheimer 1 1.4 :4gw:
Amerykanin to bardzo dobry czasowiec i góral,ale niemiecka maszyna jedzie o wiele równiej w tym wyścigu a przecież na tej czasówce właśnie tak trza bedzie pojechać,czasówkę Leipheimer pojechał lepiej ale kolega z drużyny Ullricha dużo gorzej nie wypdał a poza tym jedzie puźniej i będzie dostawał stałe raporty na trasie o jeździe przeciwników a walczy on przecież o 3 miejsce.
Totsching- Virenque 1 1.6
Wczoraj austryjak pojechał słabiej ale to dlatego,że musiał jechać sam ponieważ odstał troche a puźniej na zjazdach sobie radził słabo,Totsching już sobie raz urządził czasówkę na 13 etapie jadąc za Armstrongiem i Basso i wyszło mu to całkeim nieźle.Ryszard nie ma o co walczyć na tym etapie więc :4gw: na 1.
Mancebo - Azevedo 2 2.3 :3gw:
Wczoraj Azevewdu wkońcu nie musiał ciągnąć Armstronga i wypadł lepiej od Mancebo,poza tym wydajew mnie sie,że jest lepszym czasowcem od Hiszpana a napewno nie gorszym góralem.
Rasmussen - Gonzalez 1 1.45 :4gw:
Tutaj duńczyk jest dla mnie murowanym faworytem tak jak i zresztą dla większości na forum więc co tu pisać.
Sastre - Gutierez 1 1.35 :4gw:
Obaj pojechali czasówkę podobnie ale Sastre radzi sobie w górach o wiele lepiej.
Voigt - Scarponi 2 :2gw:
Tutaj mam największe wątpliwości,za Niemcem przemawia to,że napewno lepiej jeździ na czas - ale mógł się troszkę wczoraj zmęczyć,natomiast Scarponie nie zabardzo się wczoraj wyśilił (mam nadzieję,że nic mu nie dolegoa) i jest on napewno mocniejszy w górach.
AKO 39.33

Do góry
#167736 - 21/07/2004 17:47 Re: Tour de France
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/09/2003
chyba mój chytry plan, do kótórego się tak szykowałem spali na panewce.

zagram:

Sastre, C - Rasmussen, M ( Etap 16. Najlepsza pozycja końcowa. ) 2 2.65 -> ze względu na kurs i motywy, o których wcześniej mówiłem, ale nie tak mocno - innymi słowy będę gotowy na porażkę a jak wygram to zarobię wystarczająco by się cieszyć

i dubelka:

Pereiro Sio, O - Simoni, G ( Etap 16. Najlepsza pozycja końcowa. ) 1 1.50
Armstrong, L - Basso, I ( Etap 16. Najlepsza pozycja końcowa. ) 1 1.28
ako=1.92

no i zobaczymy

Do góry
#167737 - 21/07/2004 18:29 Re: Tour de France
dennis Offline
old hand

Meldunek: 20/01/2004
toto
ullrich - basso 1
:5gw:
dzis ullrich pocisnie to jego ostatnia szansa <faja>

Do góry
#167738 - 21/07/2004 18:32 Re: Tour de France
dennis Offline
old hand

Meldunek: 20/01/2004
toto
ullrich - basso 1
:5gw:
dzis ullrich pocisnie to jego ostatnia szansa <faja>

Do góry
#167739 - 21/07/2004 21:46 Re: Tour de France
stypa Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał stypy:
[qb]Dziś nadszedł ten dzień,że z niczego zrobie coś i mimo tego upału muj mózg widzi przyszłośc
Armstrong - Basso 1 1.3
Ullrich - Moreau 1 1.25
Kloeden - Leipheimer 1 1.4
Mancebo - Azevedo 2 2.3
Sastre - Gutierez 1 1.35
Voigt - Scarponi 2
AKO 39.33[/qb][/QUOTE]No i z niczego zrobiło się 106.20 ,czasem opłaca się i za drobne zagrać.

Do góry
#167740 - 21/07/2004 21:52 Re: Tour de France
karolsky Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 07/01/2004
[qb]Dziś nadszedł ten dzień,że z niczego zrobie coś i mimo tego upału muj mózg widzi przyszłośc
Armstrong - Basso 1 1.3 :5gw:
Co tu pisać jaki by dobry Basso nie był to Amreykanin i tak jest lepszy.
Ullrich - Moreau 1 1.25 :4gw:
Moreau to bardzo dobry koarz,świetny w jeździe na cza ale nie wystarczająco dobry na odradzającego się Jana Ullricha,który z etapu na etap jedzie coraz lepiej i mam nadzieję,że dzisiaj pokaże pełnie swoich umiejętności.Obaj panowie powinni być dziś wysoko.
Kloeden - Leipheimer 1 1.4 :4gw:
Amerykanin to bardzo dobry czasowiec i góral,ale niemiecka maszyna jedzie o wiele równiej w tym wyścigu a przecież na tej czasówce właśnie tak trza bedzie pojechać,czasówkę Leipheimer pojechał lepiej ale kolega z drużyny Ullricha dużo gorzej nie wypdał a poza tym jedzie puźniej i będzie dostawał stałe raporty na trasie o jeździe przeciwników a walczy on przecież o 3 miejsce.
Wczoraj austryjak pojechał słabiej ale to dlatego,że musiał jechać sam ponieważ odstał troche a puźniej na zjazdach sobie radził słabo,Totsching już sobie raz urządził czasówkę na 13 etapie jadąc za Armstrongiem i Basso i wyszło mu to całkeim nieźle.Ryszard nie ma o co walczyć na tym etapie więc :4gw: na 1.
Mancebo - Azevedo 2 2.3 :3gw:
Wczoraj Azevewdu wkońcu nie musiał ciągnąć Armstronga i wypadł lepiej od Mancebo,poza tym wydajew mnie sie,że jest lepszym czasowcem od Hiszpana a napewno nie gorszym góralem.
Rasmussen - Gonzalez 1 1.45 :4gw:
Tutaj duńczyk jest dla mnie murowanym faworytem tak jak i zresztą dla większości na forum więc co tu pisać.
Sastre - Gutierez 1 1.35 :4gw:
Obaj pojechali czasówkę podobnie ale Sastre radzi sobie w górach o wiele lepiej.
Voigt - Scarponi 2 :2gw:
Tutaj mam największe wątpliwości,za Niemcem przemawia to,że napewno lepiej jeździ na czas - ale mógł się troszkę wczoraj zmęczyć,natomiast Scarponie nie zabardzo się wczoraj wyśilił (mam nadzieję,że nic mu nie dolegoa) i jest on napewno mocniejszy w górach.
AKO 39.33[/qb][/QUOTE]Gratuluję wszystko trafione. Szkoda że nie widziałem twego posta przed zagraniem, może uniknąłbym Voigta. SuperGRATULACJE

Do góry
#167741 - 21/07/2004 22:08 Re: Tour de France
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

Meldunek: 09/11/2001
Też gratuluje( i ogolnie) - jak nigdy heh no ale kto jak kto ale ci sie naleza gratulacje tak trzymaj...
pozdro

Do góry
#167742 - 21/07/2004 22:11 Re: Tour de France
stypa Offline
old hand

Dziś to chyba był muj dzień 3 typy z expekta też weszły:
Ivan Basoo(8) - Jan Ullrich (2) typ 2
Francisco Mancebo (24) - Georg Totschnig(16) typ 2
Osar Pereiro Sio(14) - Gilberto Simoni(23) typ 1

Do góry
#167743 - 22/07/2004 03:09 Re: Tour de France
mogarycz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/09/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał mogarycz:
[qb]
Sastre, C - Rasmussen, M ( Etap 16. Najlepsza pozycja końcowa. ) 2 2.65

i dubelka:

Pereiro Sio, O - Simoni, G ( Etap 16. Najlepsza pozycja końcowa. ) 1 1.50
Armstrong, L - Basso, I ( Etap 16. Najlepsza pozycja końcowa. ) 1 1.28
ako=1.92
[/qb][/QUOTE]jestem w miarę zadowolon

Do góry
#167744 - 22/07/2004 13:44 Re: Tour de France
stypa Offline
old hand

No to i dzisiaj spróbujemy zorobić to co wczoraj,choć na dzisiejszym etpaie mogą dziać się dziwwwwne zeczy:
Armstrong - Ullrich 2 2.10 : 2gw:
Ostatnia szansa na dzień słabości amerykania,zazwyczaj przychodziło to po wielkim zwycięstwie,więc liczę,że Sheryl Crowe sie postarała.
Basso - Azevedo 1 1.4 :4gw:
Na podstawie wszyzstkich górskich etapów,nie ma nawet co mówić kto jest lepszy - a w STSie chyba wzieli pod uwagę wczorajszą czasówkę
Kloeden - Lepiheimer 1 1.4 :4gw:
Nawet jak amerykanin zaatakuje to wydaje mi się ,żę i tak go niemiecki pociąg minie,wystarczy spojrzeć na jego wyniki w górach (3,4,3,4-czasówka) dziś pora na 4 miejsce.
Rasmussen - Mancebo 2 2.6 :3gw:
Hiszpan jedzie coraz słabiej ale mam nadzieję,że sytuacja z 15 etapu się nie powtórzy.
Sastre - Scarponi 1 1.45 :4gw:
Sastre jedzie bardzo dobrze w tym wyścigu i poraz kolejy zapewne przyjedzie około 10 miejsca a to powinno wystarczyć.
Virenque - Moreau 2 2.4 :3gw:
Virenque się wczoraj wyraźnie oszczędzał ale wydaje mi się,że sił powinno mu starczyć do chwili jak zapewni sobie zwycięstwo w kalsyfikacji górskiej,czyli dwie pierwsze premie i basta.
AKO 37.24 - niezłym fuksem byłoby drugi raz z rzędu takie trafienie (troche za dużo dwójek w tym zestawieniu)

Do góry
#167745 - 22/07/2004 21:38 Re: Tour de France
stypa Offline
old hand

[qb]
Armstrong - Ullrich 2 2.10
Basso - Azevedo 1 1.4
Kloeden - Lepiheimer 1 1.4
Rasmussen - Mancebo 2 2.6
Sastre - Scarponi 1 1.45
Virenque - Moreau 2 2.4
(troche za dużo dwójek w tym zestawieniu)[/qb][/QUOTE]Dobrze,że napisałem ,że trochę tu za dużo dwujek bo dziś same jedynki były.

Do góry
#167746 - 23/07/2004 13:21 Re: Tour de France
dawid121 Offline
addict

Meldunek: 14/04/2004
Stage 18, Annemasse - Lons-Le-Saunier 166,5 km

Karsten Kroon - Rik Verbrugghe 1.85 1.85
Erik Dekker - Juan Antonio Flecha 1.90 1.80
Sandy Casar - Patrice Halgand 1.85 1.85
Team CSC - Rabobank 1.95 1.80
Robbie McEwen - Thor Hushovd 1.70 2.00
Jerome Pineau - Laurent Brochard 2.00 1.70
Paolo Bettini - Jens Voigt 1.85 1.85
Sylvain Chavanel - Josč Enrique Gutierrez Cataluna 2.20 1.60
Oscar Pereiro Sio - Carlos Sastre 1.85 1.85
Erik Zabel - Stuart O'Grady 1.85 1.85
to pary z expekta, jak ktoś ma jakieś typy na ten etap i coś by podpowiedział byłbym wdzięczny szczerze mówiąc na kolarstwie średnio się znam

Do góry
#167747 - 23/07/2004 13:51 Re: Tour de France
azeem Offline
stranger

Meldunek: 19/07/2004
dzis dosc plaski etap z jednym niegroznym wzniesieniem w polowie trasy. Etap typowo sprinterski, dobry takze dla ucieczek. Wszystko moze sie zdarzyc NO BET. Lepiej odlozyc kase na jutrzejsza czasowke i zagrac grubiej na Lanca i Jana.

Do góry
#167748 - 23/07/2004 16:15 Re: Tour de France
stypa Offline
old hand

Na dzisiaj w STSie dwie całkiem ładne pary i zaraz pędzę i obstawiam:
Zabel - Boonen 1 1,3 :4gw:
H2H 15-1,mówi samo za siebie a poza tym Zabel lepiej wytrzymuje górki
Kloden - Basso 1 1,45 :4gw:
H2H 12-3,na etapach gdzie były miniej extremalne góry 12-0.
O Grady S. - Hondo D. 2 2.4
Jakoś tak mi się wydaje
McEwen R. - Hushovd T. 1 1.55 :2gw:
Obaj przejechali górki w tej samej kondycji i teraz przy równej walce troszki lepszy jes australijczyk
Bettini P. - Gutierrez J.I. 1 1.50 :3gw:
Bettini dziś ucieknie ale czy dojedzie do mety oto jest pytanie?Na ostatnich trzech etapach lepszy od Gutiereza,na etapie 11 bardzo podobnym do dzisiejszego również lepszy.
Rasmussen M. - Moreau Ch. 1.40 :3gw:
Forma duńczyk bardzo dobra i może on walczyc na dzisiejszym etapie,natomiast Moreau pewno będzie odczuwał w nogach wczorajsze wyskoki.

Do góry
#167749 - 23/07/2004 16:30 Re: Tour de France
emzet Offline
addict

Meldunek: 16/04/2004
Takie etapy też da się typować,tylko,że często trzeba bardziej wyczuć np.przyzwyczajenia zawodników, niż to jacy są silni, czy szybcy na finiszu.W tym roku niektóre buki internetowe dawały w ofercie parę Armstrong-Hincapie na bardziej płaskich etapach i wystarczyło popatrzeć czy George nigdzie nie odpadnie , czy dojedzie do mety z Armstrongiem,a wtedy zazwyczaj (prawie zawsze)wjeżdżał przed swoim liderem na metę.Tak po prostu było,takie może mają przyzwyczajenie i pewnie nad nim się nawet nie zastanawiają.Dobra dosyć tego gadania.Wczoraj mi nieźle poszło,to dzis spróbuje trochę mini-analiz napisać.

No to na początek Joker w GB po kursie 3.50

Dzisiejszy etap jest idealny dla ucikinierów:lekkie górki,krótki.Ważne jest też to,że nie będzie ekipy,której będzie szczególnie zależeć na dogonieniu ucieczki.US Postal to pewnie nawet planuje,że jakaś grupka odjedzie i bedzie im to na rękę,gdy Lance już sobie praktycznie zapewnił zwycięstwo,CSC broni drugiego miejsca,a T-Mobile pewnie by chciało zaatakować,ale nie ma możliwości (za małe górki i koalicja antytimobajlowa) Zresztą Niemcy będą sie oszczędzać na jutrzejszą czasówkę.Naprawdę jest duża szansa na zwycięstwo jakiegoś harcownika po długiej ucieczce.Jeżeli zostanie ona jednak dogoniona to też jest sporo szans,że etapu nie wygrają sprinterzy,a np.,zawodnik długim kilometrowym odskokiem od peletonu.

I teraz kilka par, kursy z BAW,GB i Centrebet.

Leipheimer L. v Merckx A. 2 1.95
Amerykanin to specjalista raczej od większych górek i powinien przyjechać w peletonie,nie siląc sie na nic specjalnego.Natomiast Axel czuje się na pewno dobrze co widać po zaskakującym(przynajmniej dla mnie) wczorajszym 6 miejscu podczas dość trudnego górskiego etapu.Ten kolarz zapewne spróbuje swoją dyspozycję wykorzystać do osiągnięcia jakiegoś sukcesu etapowego i chociaż watpie,że mu sie uda, to lidera Rabobanku ma duże szanse pokonać.Kurs też zachęca.

Zabel E. v O Grady S 1 1.80
Niemiec generalnie przez cały wyścig jedzie dobrze, zajmuje wysokie miejsca,wzorowo wytrzymuje góry(szczególnie nieduże).Jest równy,ale niestety nic nie wygrał.O`grady za to czasami odpuszczał sobie finisz zupełnie,wogóle jest mniej widoczny w czołówkach.Zabel nie może też popełnić błędu zbyt wczesnego finiszu,a wtedy powinien być wyżej od Australijczyka.

Andreas Kloeden-Ivan Basso 1 1.55
To mi wyglada na pewniaka.Basso biernie broni drugiego miejsca,nie myśląc nawet o dobrych miejscach.Kloeden za to ma w sobie mnóstwo energii,chęci i woli walki.Jest na pewno szybszy na finiszach.No niby różnie może być na takim etapie raczej bez walki,ale Basso zapewne wjedzie daleko schowany w peletonie,a Niemiec choćby dla samej radości będzie chciał być blisko czołówki.Dziwne to moje wytłumaczenie,ale to po prostu widać kto ma w sobie power(a przynajmniej do tej pory miał )

Richard Virenque-Gilberto Simoni 2
Richard pojedzie stałym sposobem, na początku powalczy o wszelkie możliwe premie górskie,a końcówkę będzie miał już szczerze w... i tak już się namęczył na tegorocznym tourze.Simoni w tym roku bardzo regularnie(na ostatnich etapach).Nie wygrał do tej pory etapu i dziś pewnie też nie wygra,ale mam nadzieję przyjedzie spokojnie w pierwszej trzydziestce,pokonując Virenque`a.

KLÖDEN-ULLRICH 1
Ci panowie mają coś sobie na wzajem do udowodnienia.Stawiam,że wygra młody drapieżny wilk,bo jest szybszy i bardziej przebojowy.Ullrich poczeka do jutrzejszej czasówki,by udowodnić swoją wielkość.Dziś tylko dojedzie spokojnie do mety.

BETTINI-VOIGT 1
Idealna trasa dla Bettiniego(jak sam mówił w Eurosporcie).Włoch będzie nam próbował pokazać,że jest dobrym kolarzem na mniejszych górach i ma we krwi wygrywanie(a jak nie wygrywanie to przynajmniej atakowanie).Przez ostatnie dni raczej sie oszczędzał i starał sie nie szastać siłami.Voigt napracował się bardzo mocno na rzecz lidera swojej grupy Basso,a także układów na linii US Postal-CSC.Dziś nie w głowie mu raczej finisz(chociaż to też jest kolarz,który jeżeli może to próbuje),a pilnowanie Ivana Basso i dojechanie do mety.

Do góry
#167750 - 23/07/2004 17:39 Re: Tour de France
TdF Offline
member

Meldunek: 09/05/2004
Ja dziś stawiałbym że co najmniej w ucieczce będzie brał udział ten kolarz
LOTTO - DOMO
149 - VERBRUGGHE Rik (Belgique)
Born in 23/07/1974

ciekawe kiedy ma on urodziny :rolleyes:
...a czy wygra - to trudno osądzić

pozdrawiam,