Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#170343 - 19/03/2004 03:58 Re: Re: Hattrick
kula007 Offline
newbie

Meldunek: 12/04/2003
To moje analizy na weekend:
Hallgale - Mokouko FC X lub 2
TTV NLW - fc Zarewitsch X lub 2
Ĺshöjdens BK - Gäddträsket 2
didsbury village - Apollo X lub 2
Kester County - brighton hibs X lub 2

Co o tym myslicie????

Do góry
Bonus: Unibet
#170344 - 19/03/2004 20:52 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

Meldunek: 08/03/2004
Kusi mnie postawić wszystkie mecze reprezentacji na 2 i liczyć że gdzieś goście wygrają... kursy są przesadzone na 1 imho prawie wszędzie. Ale też nie za duże stawki...

Meczów sobotnich na 95% nie zdąże przeanalizować (mam *******nik na głowie w tym tygodniu) może na angielską ligę popatrzę ale też wydaje mi się że gospodarzy nie ma sensu stawiać. Chyba expekt chce się odkuć

Do góry
#170345 - 20/03/2004 02:37 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

Heh i tak zrobiłem, weszła tylko jedna dwójka co dało mniej więcej zwrot. A padły też dwa remisy ... oj coś niezbyt dokładnie te kursy wyznaczają na mecze hattricka;)

Do góry
#170346 - 20/03/2004 08:03 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

A jednak sobie poanalizowałem:)

Hallgale - Mokouko FC
Hattrick - Tippeligaen Hattrick 1.35 6.25 4.15
Tego nie gram (ryzykowne): powód to za dużo motania z taktykami i ustawieniami oraz dziwne wyniki osiągane przez Hallgale - równie dobrze mogą (powinni) wygrać, jak i wystawić się rywalom i dać po prostu dupy. Wybrałem natomiast dwa spotkania w których można przynajmniej przewidzieć jakim ustawieniem zagrają rywale.

TTV NLW - fc Zarewitsch
Hattrick - Bundesliga Hattrick 2.15 5.10 2.00
Typ: 2 :5gw:
Oba zespoły pochodzą z regionu Saarland. Goście grają taktyką 3-4-3 która po reformach w ht coraz częściej jest skuteczną alternatywą dla 3-5-2.
TTV jedyne zwycięstwo odniosło z outsiderem, wykorzystując dodatkowo confusion w szeregach rywali przegrywając w meczu z Martini które zagra podobnie jak Zarewitsch w tą sobotę. Natomiast wspomniany Zarewitsch przegrał w pierwszej kolejce, ale w wyrównanym meczu (pomimo że byli gośćmi, a w nadchodzących derby obie drużyny są gospodarzami). Wreszcie - forma. Lekki spadek u jednego pomocnika w FCZ, natomiast TTV NLW to seria spadków w tym u bramkarza do katastrofalnej wręcz postaci. Jakiekolwiek inne rozstrzygnięcie, niż wygrana gości będzie niespodzianką.
Jedynym atutem TTV jest skrzydłowy, oprócz tego silna niby pomoc ale i tak poziom midfieldu jest porównywalny do tego osiąganego przez FCZ przy taktyce 3-4-3. Boski atak uderzający na niezbyt dobrą (nie wspomożoną defensywnym trenerem i z beznadziejna, ciągle spadającą, formą) obroną - to wystarcza do miażdżenia rywali co pokazywał np. Bzyczek w rozgrywkach Ekstraklasy. Nawet jeśli zostane włączony AiM, to atak silnym skrzydłem nie powinien zapewnić tylu goli by zniwelowac przewagę Zarewitsch'a. Derby dla FC Zarewitsch!

Ashöjdens BK - Gäddträsket
Typ: X :2gw:
Hattrick - Allsvenskan Hattrick 1.75 5.45 2.55
Asehojden odpadło w pucharze, powinno więc w lidze kontrolować swoje morale i niby wygrywać u siebie to co pewne. Jest jedno ale - ten mecz pewny nie jest. Przyczynia się do tego klasa (legenda) rywala oraz plaga kontuzji. Spadł im najlepszy pomocnik, napastnik też ma +1 ale może się nie wykurować (tego nie wiem) Ogólnie pachnie mi remisem (nie bez przyczyny zwycięstwa gości w Allsvenskan zdarzają się nadzwyczaj rzadko) oraz spodziewam się defensywnego ustawienia gospodarzy.

Do góry
#170347 - 22/03/2004 01:39 Re: Re: Hattrick
Anonymous
Unregistered

Wszystko ladnie pieknie weszlo, tylko czy ktos mi wyjasni oceny formacji w meczu Kester County - brighton hibs?? Przeciez one sa smieszne! Kester wyciagnal dywana w pomocy z zawodnikiem grajacym na 3*! Nie mowiac o dywanach w obronie! A brighton hibs ze swoim briliantem i takimi zawodnikami musieli chyba jakiegos superpica strzelic! I dwie bramki przy takim poziomie ataku! uke: Smierdzi ten mecz strasznie. Ciekawe jakie beda kolejne. No ale coz, kolejny tydzien na +. Trzeba swietowac. Na 2 literki lyzki wpadlo

Do góry
#170348 - 25/03/2004 10:15 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

[QUOTE]Oryginalnie wysłał pc(ZKS):
[qb]
TTV NLW - fc Zarewitsch
Hattrick - Bundesliga Hattrick 2.15 5.10 2.00
Typ: 2 :5gw: iwo:

bardzo spokojnie weszło:)

Ashöjdens BK - Gäddträsket
Typ: X :2gw:
Hattrick - Allsvenskan Hattrick 1.75 5.45 2.55
Niepotrzebnie gospodarz myślał że jest w stanie wygrać, no cóż bywa i tak z takimi zawodnikami powinien włączyć 4-4-2 a na pewno nie grać po skrzydłach. Czasem gdy zwycięstwo jest mało prawdopodobne trzeba grać na remis [/qb][/QUOTE]expekt stanął na nogi chyba to trzeba popatrzeć jakie mecze wrzucili

Do góry
#170349 - 25/03/2004 11:10 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

19:55 Danmark - Oceania
Hattrick World Cup Qualifying Hattrick 1.90 5.45 2.30

Typ: 1

Dania jest moim faworytem. Lepsza bezpośrednio jeśli chodzi o porównanie atak-obrona.
Nawet jeśli Oceania zagra ostrożnie, mimo neutralnego trenera jej defensywa będzie za cienka na doświadczony wsparty ofensywnym kołczem atak Duńczyków. Ten sam neutralny trener spowodować może jeszcze osłabienie ataków rywali Danii która ma w końcu znacznie bardziej "wypasionego" bramkarza. W linii pomocy możliwe że menago Danii korzystając z doświadczeń poprzednika wysunie jeszcze pomocnika zamiast towarda (manewr z 4 innerami), ma on wyższy "spiryt" (Oceania pauzowała w 1 kolejce) więc tutaj także ta drużyna powinna przeważać. No i atut własnego boiska. Dodatkowo selekcjoner rywali może nie wytrzymać ciśnienia - na konfie antypodzian toczy się dyskusja czy niestandardowe ustawienia są fair, wiele osób twierdzi że właśnie dlatego Oceania dostaje w dupę bo stara się być za bardzo "fair" i nie stosuje dziwnych taktyk - i uznac, że spróbuje powtórzyć taktykę Hiszpanii z meczu pierwszej kolejki eliminacji co według mnie skończy się dla niego katastrofą. Jestem dziwnie pewny, że Duńczyk spokojnie zagra sprawdzoną taktykę. Kurs 1.90 jest wysoki i warty grania.
Co jeszcze wskazuje na gospodarzy? Oprócz wspomnianej już różnicy TSów między obiema drużynami także kontuzja Chrisa Whitehouse (pomocnik z 1 składu).

:4gw: Jednak typ nie do końca pewny, trener gości może zastosować - zwłaszcza wspominając dysputy o postawie fairplay - normal do pica rywali (jednakże wtedy musiałby być niespełna rozumu, droga do wyjścia z grupy nie wiedzie raczej przez ewentualne pokonanie Danii na wyjeździe). Dla mnie to bez znaczenia ale rzeczywiście ryzyko jakieś tam istnieje.

Mecz ten jest, imho, znacznie pewniejszy od drugiego piątkowego co nie znaczy że nie warto grać także spotkania Niemcy-Włochy. Niemcy grają dziwnie, dostali w zad od Portugalii i nie jestem pewien czy grali PiC czy nie (w każdym razie TS mają jak na razie taki sam co rywale którzy pauzowali). No i makaroniarze mogą zagrać niewiadomo jak, w końcu od bardzo dawna nie grali spotkań o stawkę. Tak więc raczej nie tknę tego meczu chyba że grając na remis:)
Natomiast Szkocja-Argentyna układał kursy chyba jakiś kretyn tutaj na pewno stawiam na X i na 2 w jakiejś kombinacji. Licząc na fuks i parę złotych.

Do góry
#170350 - 27/03/2004 14:04 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

[QUOTE]Oryginalnie wysłał pc(ZKS):
[qb]19:55 Danmark - Oceania
Hattrick World Cup Qualifying Hattrick 1.90 5.45 2.30
Typ: 1 iwo:

manager Oceanii... rzeczywiście nie wytrzymał ciśnienia, grając 2-5-3 a Dunczyk spokojnie 3-4-3 wynik to 8:0 :eek:

Natomiast Szkocja-Argentyna układał kursy chyba jakiś kretyn tutaj na pewno stawiam na X i na 2 w jakiejś kombinacji. Licząc na fuks i parę złotych.

no i weszła dwójeczka po kursie chyba 5.45 odliczając to co postawiłem na X zysk i tak spory al:
[/qb][/QUOTE]Więcej typów na razie nie będzie... przyjechałem sobie na weekend do Płocka a tutaj jak się okazuje expekt mi nie chodzi.

p.s. typy ładnie wchodzą ale tu uwaga do osób które przypadkiem otworzyły ten wątek: pamiętajcie że są blokady na wysokości stawek zdarzeń z ht - expekta tak się nie da oskubać, raczej zarobić na frytki

Do góry
#170351 - 30/03/2004 09:02 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

Przeanalizujmy mecze MŚ bo za ligowe nie ma sensu się zabierać przed meczami krajowych pucharów.

Italia - Portugal
Hattrick World Cup Qualifying Hattrick 1.35 6.25 4.15

:eek: :eek: :eek:

Typ: 2 :3gw:

Nie no, to chyba jakaś parodia.
Bez urazy, ale jeśli ktoś w takim meczu oferuje 4.15 na gości którzy wcale nie stoją na straconej pozycji to jest to kpina.
Zastanawiam się, czy Expekt sobie czasem nie robi jakichś jaj dając takie kursy aby sporo ludzi myśląc że to pewniak stawiało na gospodarzy.

Portugalia zgwałciła (dosłownie) na wyjeździe Niemcy i pewnie rozbiła Walię.
Makaroniarze zaszokowali w pierwszym meczu Niemców (rozczarowanie imprezy), mają na większości pozycji (głównie pomoc) droższych i bardziej doświadczonych zawodników od piątkowych rywali ale czy to oznacza że są tacy wspaniali by dać im 1.35? Ja tam liczę na Portugalię, są w stanie wygrać i wygrają! Bo przewaga w pomocy należy tak naprawdę do ich rywali.

Włochy grają ostatnio typowe 3-4-3. Inny wariant (podwójna "Norwegia" czyli 2 ofensywnych obrońców) tej taktyki zastosowała właśnie Walia przeciwko Portugalii. Według wielu osób 3-5-2 z pompowaną pomocą stanowi dobrą, jeśli nie najlepszą przeciwwagę dla 3-4-3. Obie drużyny powinny zagrać środkiem, Włochom spadł skrzydłowy TM a w Portugalii powróci Giampietro Amaral Rego któremu podczas pobytu w szpitalu forma zbytno nie spadła a może mu jeszcze wskoczy wyżej co oznacza, że różnica sumy ocen pomocników jeszcze się zwiększy na korzyść Portugalczyków. Dodatkowo przemawia za tym to, że różnica "Spiritu" zadowoleni-opanowani znaczy bardzo dużo (od różnicy morale właściwie powinienem zacząć swoją analizę) a to goście mają "satisfied", w środku pola Italia nie będzie w stanie niczego sensownego zdziałać. Szanse może opierać jedynie na tym, że silny atak przebije obronę Portugalii. Istnieje możliwość że Włosi z obawy przed totalnym przegraniem środka pola (bo Portugalia przeciwko Niemcom zastosowała znany ostatnio manewr z ofensywnymi obrońcami aby sobie ją totalnie podpompować) wrócą do 3-5-2 ale to będzie woda na młyn ekipy z półwyspu iberyjskiego zważywszy na to że i tak pomimo bycia gospodarzem "makaroniarze" przegrają i to raczej dość wyraźnie środek pola, a atak Włochów w systemie 3-5-2 będzie w takiej sytuacji bardzo, bardzo słaby w porównaniu z obroną Portugalii nawet osłabioną ofensywnymi poleceniami. Szanse Italii oceniam na wyższe jeśli zagrają 3-4-3 niż gdyby mieli zmienić taktykę na 3-5-2 ale i tak moim zdaniem przegrają ten mecz a przynajmniej mają na to duże szanse. Jeszcze jedno - obie ekipy posiadają trenerów defensywnych.
Doświadczenie, jak już wspomniałem wyższe w drużynie Włoch ale w meczach grupowych znienawidzony przez wielu hattrickowców event związany właśnie z poziomem experience drużyn nie ma prawa się włączyć.

Nie jest to oczywiście jak na tą chwilę stuprocentowo pewny typ, ale po takim kursie grzechem byłoby go nie zagrać. Jeśli coś się zmieni - w sensie kontuzji - po meczach pucharowych (bo wahania formy to już raczej nic nie zmienią) to dam znać, ale na dzień dzisiejszy gram ten meczyk po całkiem fajnym kursie.

Chile - België
Hattrick World Cup Qualifying Hattrick 4.15 6.25 1.35

Typ: 2???

Chile nie ma szans w bezpośrednim starciu (bez wymyślnych taktyk), w pierwszym meczu zagrało pressing, strzeliło bramkę po special evencie i prawie wywiozło punkt z terytorium rywala. Niby mogą na to liczyć dodatkowo ustawiając defensywną taktykę+pressing również w piątek ale myślę że tutaj muszą raczej grać o zwycięstwo. A wtedy goście powinni spokojnie ich wypunktować. Drużyna Chile jest po prostu cienka, za mały potencjał i nie wykształcili odpowiednich graczy. Nie wiem jednak, czy zagram to spotkanie bo kurs niski. Decyzja zapadnie po update'ach i meczach pucharowych. Jeśli chodzi o morale, to obie ekipy mają taki sam jego poziom.

Do góry
#170352 - 02/04/2004 15:43 Re: Re: Hattrick
Anonymous
Unregistered

Na + dla Portugali: Pierluigi Sirocchi (wloski pomocnik) ktory ot tak sobie gral na 7,5* w ich pierwszym skladzie nie zagra w dzisiejszym meczu

Do góry
#170353 - 02/04/2004 21:55 Re: Re: Hattrick
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
pc(ZKS) co sądzisz o w/w kontuzji włoskiego zawodnika?Czy to zmienia według ciebie w jakis znaczacy sposób szanse Portugali.We wsześniejszych meczach udowodniłes, ze o hattricku troche wiesz (o sobie tego powiedziec niemoge)więc wazne dla mnie jest twoje zdanie.Czy mógłbys procentowo okreslic szanse jakie dajesz dzis Belgii i Portugali.
Pozdro

P.S.
Gratki i dzięki za bardzo dobra analize meczu Danii z tamtego tygodnia.

Do góry
#170354 - 03/04/2004 00:16 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

Sorry, ze tak pozno

Belgia - uważam że jest prawie stuprocentowym faworytem, ale kurs niski...

Kontuzja tego Wlocha byla wliczona w moje kalkulacje co do spodziewanej sily pomocy obu druzyn.

Zobaczymy, czy rzeczywiscie Portugalczycy wygraja. Mysle ze nie beda Picowac gdyz w ich kraju tez pewnie sporo osob obstawia i niejako wymusili taka gre na selekcjonerze. PiC nie ma sensu, gdyz morale i tak po kwalifikacjach spadnie w dol a kolejna wygrana na wyjezdzie praktycznie zagwarantowalaby awans, przewage w morale i tak juz maja. Daje im duze szanse, procentowo nie potrafie okreslic po prostu uwazam, ze to Portugalia jest faworytem a nie Wlochy i to po takim kursie...

Do góry
#170355 - 03/04/2004 01:32 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

Belgia 0:3 w 20 minucie :eek:

Nie no, jeśli trener Belgii zmienił ustawienie na osłabiające pomoc 3-4-3 i dodatkowo dał PiCa to po prostu szkoda gadać.
NIestety muszę przyznać nie przewidziałem takiej możliwości . Poczuł się chyba zbyt pewny siebie, nie chcę nic sugerować więcej A ja mam nauczkę, nie tylko staty drużyn i to jak najlepiej zagrać aby wygrać trzeba uwzględniać w analizach.
Zresztą istnieje też możliwość że to rodak Pinocheta dał ciała i zagrał mots, wtedy na miejscu Chilijczyków bym go zlinczował, wybrał własne dobro (ka$ka) ponad dobro krajowej repry.

Ale to się okaże dopiero po zakończeniu dzisiejszych spotkań...

Mam nadzieję, że nikt z czytających ten temat się nie sparzył

W sumie to tylko potwierdza fakt, że spotkań o niskich kursach nie opłaca się w ht stawiać ...

Do góry
#170356 - 03/04/2004 03:02 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

za to Portugalia iwo:

mam jeden mecz ale aby go postawić musi dojść do jednego transferu - na razie nie piszę o jaki mecz chodzi, Allsvenskan w ogóle nie ruszam... niskie kursy... postawię tylko swój niedzielny mecz Tak, bo w tym tygodniu jest w ofercie

:55 Petrochemia - ZKS Masarnia Miesiw Pcin Dolny
Hattrick - Ekstraklasa (Pol) Hattrick 1.40 6.25 3.80

Typ: 1
:5gw:
analiza - nie ma al:

to oczywiście żart, co prawda stawiam na siebie ale nie zmarnuję sobie sezonu idiotycznym MoTSem w tej sytuacji przeciwnik też nie powinien; ale to jeden z bardziej nieprzewidywalnych managerów w ht; jak chcecie to stawiajcie. Ja postawię aby nie stawać w dwuznacznej sytuacji Jak przegram to nikt mnie nie oskarży o podkładkę...

Do góry
#170357 - 03/04/2004 03:40 Re: Re: Hattrick
havay Offline
journeyman

Meldunek: 13/02/2004
Gratz PC, ladna analiza

Ja powierzylem w jego rece cala moja kase w expekcie stawiajac na jego niedzielna wygrana
Tak w ogole licze ze w koncu umieszcza jakies mecze prowadzonej przeze mnie reprezentacji Polski, bedzie szansa na jakis przekret (zartuje oczywiscie )

swoja droga oplaca sie stawiac na niespodzianki w ht, zwlaszcza na gospodarzy bo kursy sa b. wysokie (chyba expekt bierze pod uwage tylko skille zawodnikow czy co )

dlatego tez jakbym mial kase na koncie ( a nie mam bo wszystko postawilem na PC ) to sprobowalbym za drobna kase taki systemik 2/4: pewniak PC + 1 z 3 niespodzianek powinna wejsc a jak buk da to i wiecej

Petrochemia - ZKS Masarnia Miesiw Pcin Dolny
Hattrick - Ekstraklasa (Pol) Hattrick 1.40 6.25 3.80

De inheemse struiktegels - Koninklijke Heusden-Zolder
Hattrick - Eerste Klasse (Bel) Hattrick 4.85 7.25 1.25

Fröjdböle bk - HeiskanJK
Hattrick - Veikkausliiga (Fin) Hattrick 4,60 6.75 1.30
Kanckos BK - Snapertown Blues
Hattrick - Veikkausliiga (Fin) Hattrick 4,85 7.25 1.25

ostrzegam ze nie analizowalem tylko licze na zwykla przewage gospodarza Moze PC przejrzy i sie wypowie

Do góry
#170358 - 03/04/2004 03:46 Re: Re: Hattrick
pyk Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2004
Havay gratulacje ładnie prowadzisz ekipe oby tak dalej. Mam tylko jedno pytanie jaki % w wyniku danej druzyny maja morale i pewność siebie, bo z tego co patrzyłem to to chyba zdecydowało o zwycięstwie Portugalii.

Do góry
#170359 - 03/04/2004 03:53 Re: Re: Hattrick
havay Offline
journeyman

Meldunek: 13/02/2004
bardzo duza...
morale wplywaja na pomoc i sa jednym z najwazniejszych elementow...dzis pokonalismy Izrael tak wysoko wlasnie dzieki slabym moralom rywala...jesli przy wyrownanych zawodnikach roznica w morale wynosi wiecej niz 2 poziomy to imho b. mozliwa wygrana teamu z wyzszym i warta zagrania
pewnosc siebie wplywa zas na wykorzystywanie sytuacji

Do góry
#170360 - 03/04/2004 04:01 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

[QUOTE]Oryginalnie wysłał havay:
[qb]De inheemse struiktegels - Koninklijke Heusden-Zolder
Hattrick - Eerste Klasse (Bel) Hattrick 4.85 7.25 1.25

Fröjdböle bk - HeiskanJK
Hattrick - Veikkausliiga (Fin) Hattrick 4,60 6.75 1.30
Kanckos BK - Snapertown Blues
Hattrick - Veikkausliiga (Fin) Hattrick 4,85 7.25 1.25

ostrzegam ze nie analizowalem tylko licze na zwykla przewage gospodarza Moze PC przejrzy i sie wypowie [/qb][/QUOTE]w Belgii nie będzie przewagi bo to będą derby a poza tym lider silny, Heiskan to jakaś super-drużyna która jest w stanie wygrać każdy mecz w swojej lidze; szans gospodarzy upatrywałbym ewentualnie w nieumawianym picu i normalu do pica gości ale czy grający na wyjeździe Heiskan zlekceważą drugiego aktualnie w lidze rywala? Wątpię...
Natomiast FC Kanckos ma tylko dwóch pomocników aktualnie (kontuzja). Więc niekoniecznie muszą te mecze wejść, aczkolwiek mogą

Do góry
#170361 - 03/04/2004 04:06 Re: Re: Hattrick
pcZKS Offline
member

Pyk - morale ma bardzo duże znaczenie, napisałem nawet przy okazji meczu Portugalii, że od różnicy morale właściwie powinienem zacząć swoją analizę.

Do góry
#170362 - 03/04/2004 19:03 Re: Re: Hattrick
pyk Offline
old hand

Meldunek: 02/01/2004
Skoro częśc psychologiczna drużyny jest tak wazna i często decyduje o wyniku meczu. To mam pytanie czy można zobaczyc morale drużyn ligowych czy tylko reprezentacji.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08