Strona 4 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#175925 - 27/12/2003 04:31 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
DRAGO Offline
old hand

Meldunek: 07/09/2002
Witam...
Rune Holta podpisał kontrakt na 2 sezony
z Włókniarzem Częstochowa.

Roczny kontrakl z BTŻ Bydgoszcz podpisał Andreas Jonsson, Szwed znany z występów w apatprze a ostatniowe Włókniarzu.

Tomasz Gollob jeszcze nie podjął
decyzji gdzie będzie jeździł,
Bydgoszcz(bohater, symbol miasta)
czy Tarnów(kasa) ???

Do góry
Bonus: Unibet
#175926 - 31/12/2003 14:17 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
BBOOSS Offline
enthusiast

Meldunek: 27/02/2002
W poniedzialek około godziny 13.30 w „Radiu PIK” (Pomorza i Kujaw) można było usłyszeć wywiad reportera tego radia z członkiem komisji do spraw transferowych w Apatorze, panem Mirosławem Batorskim. Dyrektor toruńskiego klubu mówił o planach Apatora i bardzo prawdopodobnym powrocie do Torunia Roberta Kościechy(!!!). Podobno wychowanek toruńskiego Apatora nie podpisał jeszcze żadnego kontraktu w Gdańsku i prowadzi rozmowy z prezesem „Aniołów”, panem Markiem Karwanem.

Do góry
#175927 - 02/01/2004 15:11 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
A.S.Romek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2001
Gollobowie w Tarnowie!

Na niespełna trzy miesiące przed rozpoczęciem nowego sezonu w Ekstralidze żużlowej doszło do spektakularnego transferu. Jak poinformowała telewizja TVN 24 Tomasz Gollob i jego brat Jacek już w piątek podpiszą umowy z beniaminkiem Ekstraligi, Unią Tarnów.

Najlepszy od lat polski żużlowiec jest wychowankiem Polonii Bydgoszcz. W swojej dotychczasowej karierze tylko przez jeden sezon jeździł w innym klubie. Jednak przed rozpoczęciem nowych rozgrywek bydgoski klub popadł w poważne tarapaty finansowe. Bracia Gollobowie odmówili przedłużenia umów z Polonią pomimo usilnych starań byłego selekcjonera piłkarskiej reprezentacji Polski, Zbigniewa Bońka.

W takiej sytuacji propozycję kontraktów przedstawił beniaminek Ekstraligi Unia Tarnów. Tomasz i Jacek Gollobowie mieli podjąć decyzję najpóźniej do 4 stycznia. Wszystko wskazuje na to, że umowy zostaną podpisane już w piątek w Warszawie.

Do góry
#175928 - 02/01/2004 16:05 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
Arik Offline
old hand

Meldunek: 20/03/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał A.S.Romek:
[qb]Gollobowie w Tarnowie!

Na niespełna trzy miesiące przed rozpoczęciem nowego sezonu w Ekstralidze żużlowej doszło do spektakularnego transferu. Jak poinformowała telewizja TVN 24 Tomasz Gollob i jego brat Jacek już w piątek podpiszą umowy z beniaminkiem Ekstraligi, Unią Tarnów.

Najlepszy od lat polski żużlowiec jest wychowankiem Polonii Bydgoszcz. W swojej dotychczasowej karierze tylko przez jeden sezon jeździł w innym klubie. Jednak przed rozpoczęciem nowych rozgrywek bydgoski klub popadł w poważne tarapaty finansowe. Bracia Gollobowie odmówili przedłużenia umów z Polonią pomimo usilnych starań byłego selekcjonera piłkarskiej reprezentacji Polski, Zbigniewa Bońka.

W takiej sytuacji propozycję kontraktów przedstawił beniaminek Ekstraligi Unia Tarnów. Tomasz i Jacek Gollobowie mieli podjąć decyzję najpóźniej do 4 stycznia. Wszystko wskazuje na to, że umowy zostaną podpisane już w piątek w Warszawie.[/qb][/QUOTE]Bracia Tomasz i Jacek Gollobowie nie podpiszą dzisiaj kontraktu z Unią Tarnów. Jak podaje tarnwoskie Radio Maks dziś bracia Gollobowie mają tylko poinformować, że wybrali Tarnów. Ma to nastąpić o 10.00

Do góry
#175929 - 03/01/2004 14:52 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
No i Gollobowie nie podpisali żadnego kontraktu jeszcze. Jak wczoraj Tomek powiedział dla TV3 ciężko mu opuścić klub, w którym się jeździło 14 lat!! Wszystkiego dowiemy się w niedzielę. Oby pozostał w Polonii!! Mam nadzieje, że Zbigniew Boniek i prezydent miasta Dombrowicz pomogą wsparciem pieniężnym i Tomek pozostanie w kochanej POLONII!!!
CZY WYGRYWASZ CZY NIE
JA I TAK KOCHAM CIE
W MOIM SERCU POLONIA
TO NAJWIĘKSZA MIŁOŚĆ MA
Pozdro iwo:

Do góry
#175930 - 04/01/2004 08:34 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
[g]um[p] Offline

Meldunek: 24/08/2002
Gollobowie w Tarnowie

Do góry
#175931 - 04/01/2004 21:15 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
SR Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/04/2003
Gollobowie na 100% w Tarnowie , czyli szukuje sie ciekawa liga:)
W tym sezonie do Włokniarza Torunia Atlasu dołączy Tarnów w walce o mistrza swoją drogą to chciałbym takiego emocjonującego sezonu jak ostatnio , tyle że niechciałbym siedzieć w meczu o mistrza na stadionie , na lekkim "wikcie" w takich warunkach jak ostatnio

Do góry
#175932 - 04/01/2004 22:16 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
DRAGO Offline
old hand

Golloby w Tarnowie, czyli kasa przeważyła nad miłoscią do Bydgoszczy. Teraz Gollobowie + RICKARDSSON i do tego dobry junior Kołodziej , krystaizuje sie faworyt ligi...
beniaminek z Tarnowa >>>potentat I ligi >>>
po roku potentat ekstraligi.
Pozdrawiam Wszystkich kibiców żużla iwo:

IVAN DRAGO

Do góry
#175933 - 04/01/2004 22:28 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
abcde Offline
member

Meldunek: 13/12/2003
hehe chlopie o jakim faworycie Ty mowisz ??? Nie rozsmieszaj mnie...Jacek na wyjazdach bedzie robil po 3-4 pkt, Kolodziej i Burza to samo, Tomek + Tony na wyjazdach po okolo 10-12 bo starzeja sie coraz szybciej poza tym mysle ze nie na dlugo starczy kasy w tarnowie wiec : NIE ROBMY Z UNII MISTRZOW POLSKI !!! ...

Do góry
#175934 - 05/01/2004 01:04 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
DRAGO Offline
old hand

wcale nie miałem robić z niej od razu mistrza, mówie swoje zdanie i powtórze je raz jeszcze :
Jest to dla mnie jeden z największych faworytów ligi...takie moje zdanie...

Do góry
#175935 - 05/01/2004 01:08 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
DRAGO Offline
old hand

KOREKTA do poprzedniego postu:
wcale nie miałem ZAMIARU robić...
zjadłem wyraz...sorry ale troche juz dziś wypiłem iwo:

Do góry
#175936 - 05/01/2004 02:04 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
No coż teraz to chyba bedę musial sie zacząć żużlem interesować, jak sie nam tak mocna druzyna krystalizuje.

Do góry
#175937 - 13/01/2004 18:40 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
DRAGO Offline
old hand

J. Kołodziej >>> WTS czy Unia T. ???

- Tak naprawdę, to nie wiem jeszcze gdzie bede jeździł. Dostałem ofertę z Wrocławia z bardzo dobrymi warunkami finansowymi i jest szansa, żebym jeździł w Atlasie - mówi Janusz Kołodziej, utalentowany junior Unii Tarnów.

Według zapewnień działaczy z Tarnowa Kołodziej, który znalazł się na liście transferowej tylko za 80 tys. zł, nie jest już do wzięcia. Prezes Unii Szczepan Bukowski twardo przekonuje, że kontrakt jest gotowy i brakuje na nim tylko (aż !)
podpisu zawodnika. Tajemnicą poliszynela jest jednak fakt iż istnieje jeszcze jedna kwestia, którą trzeba rozwiązać . Nie mogę zdradzić o co chodzi -dodaje Kołodziej.

Jak podaje jedna z wrocławskich gazet chodzi o pieniądze. Zawodnik zwleka z przedłużeniem umowy, bo chce dostać część pieniędzy kontraktowych jeszcze w styczniu, żeby zainwestować w sprzęt. Unia najwyraźniej ma problemy ze spełnieniem wymagań żużlowca. Być może dlatego, że po ostatnich spektakularnych transferach braci Gollobów i Tony'ego Rickardssona dostała lekkiej zadyszki finansowej.

POZDRAWIAM iwo:
IVAN DRAGO

Do góry
#175938 - 14/01/2004 02:17 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
abcde Offline
member

Meldunek: 13/12/2003
no widzisz Drago - a nie mowilem ?? Robiles z nich mistrzow swiata , sezon sie jeszcze nie zaczal a juz na Kolodzieja im braklo...

Do góry
#175939 - 15/01/2004 05:59 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
arrow Offline
enthusiast

Meldunek: 13/10/2001
Marek Hucko po kilku latach wystepow poza Gorzowem,ponownie bedzie bronil barw Stali Gorzow.

Do góry
#175940 - 15/01/2004 17:15 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
Arik Offline
old hand

Meldunek: 20/03/2003
Za Gazetą Wrocławską

ŻUŻEL Szansa na Kołodzieja

Wtorek, 13 stycznia 2004r.

Czy Atlas pozyska jednego z najbardziej obiecujących zawodników młodego pokolenia?

ŻUŻEL

- Tak naprawdę, to nie jest jeszcze przesądzone, że na pewno zostanę w Tarnowie. Dostałem ofertę z Wrocławia i jest szansa, żebym jeździł w Atlasie - mówi Janusz Kołodziej, utalentowany junior Unii Tarnów

Według zapewnień działaczy z Tarnowa Kołodziej, który znalazł się na liście transferowej tylko za 80 tys. zł, nie jest już do wzięcia. Prezes Unii Szczepan Bukowski twardo przekonuje, że kontrakt jest gotowy i brakuje na nim już tylko podpisu zawodnika. Okazuje się jednak, że nie tylko. - Z Unią praktycznie już się dogadaliśmy i wszystko jest na dobrej drodze. Ale jest jeszcze jedna kwestia, nad którą ciągle pracujemy. Nie mogę zdradzić o co chodzi - powiedział nam wczoraj w rozmowie telefonicznej Kołodziej.

Poszło o kasę

Tajemnicą poliszynela jest fakt, że chodzi o pieniądze. Zawodnik zwleka z przedłużeniem umowy, bo chce dostać część pieniędzy kontraktowych jeszcze w styczniu, żeby zainwestować w sprzęt. Unia najwyraźniej ma problemy ze spełnieniem wymagań żużlowca. Być może dlatego, że po ostatnich spektakularnych transferach braci Gollobów i Tony'ego Rickardssona dostała chyba lekkiej zadyszki finansowej. I nic dziwnego, bo kasę na kontrakty trzech gwiazdorów wyłożył nie tylko hojny sponsor - Rafineria Trzebinia, ale także klub.

Spychany na margines

Dla Kołodzieja małym pocieszeniem są dzisiaj słowa prezesa Bukowskiego, który powiedział niedawno, że ma on być czwartym asem i tarnowskim charakterem w zespole Unii. Teraz utalentowany junior może czuć się mocno zawiedziony. Na Gollobów i Rickardssona astronomiczne pieniądze (cała trójka ma zarobić przez rok ponad 2,5 miliona złotych) znalazły się od razu. A Kołodziej swoją gażę musi z klubu wręcz wyszarpywać, choć przecież to on był jednym z ojców awansu do ekstraligi. Podobnie sytuacja może wyglądać podczas rozliczeń w trakcie ligowych zmagań. W kolejce do kasy Kołodziej zawsze będzie dopiero czwarty.

Trochę się boi

- Też się trochę tego boję, ale wierzę, że wszyscy będą w klubie traktowani jednakowo - uspokaja zawodnik, który ciągle kuszony jest przez kilka ekstraligowych klubów. Wśród nich jest oczywiście Atlas. - Nawet ostatnio dzwonił do mnie trener Cieślak. Oferta z Wrocławia na pewno jest atrakcyjna i w tym klubie też mógłbym się dalej rozwijać i podnosić swoje umiejętności. Na razie rozmawiam z Unią, ale nie jest wykluczone, że trafię jeszcze do Atlasa. Na ile procent jest to możliwe? Nie wiem. Negocjacje transferowe prowadzi mój tato, a ja tylko siadam na motor i jadę - przyznał na koniec.

Młode wilki

Pozyskanie Kołodzieja byłoby dla Atlasa korzystne z wielu względów. Po pierwsze wrocławianie, którzy bliscy są także pozyskania Roberta Miśkowiaka i Tomasza Gapińskiego z Piły, wreszcie mieliby zespół młodych wilków, mogących z powodzeniem walczyć o miejsce na pudle mistrzostw Polski. Po drugie Unia bez Kołodzieja nie byłaby już tak zdecydowanym faworytem w wyścigu o mistrzowski tytuł. A po trzecie wreszcie Atlas mógłby mieć aż trzech swoich reprezentantów (Kołodziej, Miśkowiak i Świderski) w finale mistrzostw świata juniorów, który rozegrany zostanie we wrześniu na Stadionie Olimpijskim.

Atlas w sezonie 2004

Wariant optymistyczny

Greg Hancock Krzysztof Cegielski Jarosław Hampel Tomasz Gapiński Janusz Kołodziej Robert Miśkowiak Piotr Świderski

Wariant pesymistyczny

Greg Hancock Krzysztof Słaboń Jarosław Hampel Sławomir Drabik Robert Dados Robert Miśkowiak Piotr Świderski

Do góry
#175941 - 20/01/2004 17:57 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
DRAGO Offline
old hand

J. Kołodziej podpisał kontrakt z Unią Tarnów

Do góry
#175942 - 30/01/2004 03:56 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
DRAGO Offline
old hand

We Wrocławiu "młode wilki".....

Jutro, 30 stycznia w godzinach popołudniowych ma dojść do oficjalnego podpisania kontraktów
z Robertem Miśkowiakiem i Tomaszem Gapińskim.

Do góry
#175943 - 31/01/2004 02:19 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
KARLOS Offline
journeyman

Meldunek: 06/10/2003
CEGŁA W GNIEZNIE !!!! CO O TYM MYŚLICIE???

Do góry
#175944 - 31/01/2004 02:33 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
[g]um[p] Offline

Meldunek: 24/08/2002
[QUOTE]CEGŁA W GNIEZNIE !!!! CO O TYM MYŚLICIE???[/QUOTE]że dawno u fryzjera nie był

Do góry
Strona 4 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08