Strona 6 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Opcje tematu
#175965 - 12/02/2004 16:16 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
SR Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/04/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Arik:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Arik:
[qb]a co z tym Osumkiem mi sie wydaje ze jest lepszy od Pietrzyka [/qb][/QUOTE]i z tego co wiem Pietrzyk podpisal w Ostrowie [/qb][/QUOTE]ja nic nie slyszalem o tym żeby Pietrzyk odszedl... , a co do wystepow Osumka to oczywiscie chcialbym zeby to on byl w podstawowym skladzie i zdobywal satysfakjocnującą ilość punktów ale nie wiadomo jak to będzie po kontuzji i wśród ekstaligowców.Przez Włókniarz przewinelo sie tylu zawodnikow ktorzy mieli byc gwiazdami a cieniowali że w stosunku do Osumka jestem bardzo wyrozumialy jezeli nie bedzie dawał rady...
Co do Czerwińskiego jestem optymistą , przez ostatnie dwa sezony wykonał ogromny progres i jeżeli dalej poszło to w tym kierunku to będzie dobrze

Do góry
Bonus: Unibet
#175966 - 13/02/2004 03:47 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
SR Offline
Carpal Tunnel

aha noi sie doinformowalem ze rzeczywiscie Pietrzyk w Ostrowie , z drugiej strony to jest wskaźnik mojego odciecia sie od wszystkiego , taki zapaleniec żużla jak ja nie wie o takich rzeczach ... :eek: starzeje sie al:

Do góry
#175967 - 14/02/2004 01:30 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
Arik Offline
old hand

Meldunek: 20/03/2003
a juz ci mialem jakies info szukac ze Pietrzyk w Ostrowie
Pozdr. iwo:

Do góry
#175968 - 14/02/2004 14:15 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
speed82 Offline
addict

Meldunek: 05/08/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał SR:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Arik:
[qb]zobaczymy jaki bedzie handi dla czewy ale watpie zeby czewa tam wygrala jeden ryan i rune nie wygraja meczu iwo: [/qb][/QUOTE]no pewnie ze Ryan i Rune meczu nie wygrają , zapomniałeś że Ułamek dorzuci co swoje mam nadzieje ze Walasek wreszcie sie ogranie na wyjazach to samo Pietrzyk i młodzież też raczej wygląda na taką która powina punkty zdobyć.
Co do Tarnowa to nie byłbym taki podniecony bo moga sie oni okazac dmuchanym faworytem , Tomek i Ricky to raczej gwaranty ale Jacuś gdy nie jeździ w Bydzi to nie jest za dobry ( przyklad -> Piła) co prawda teraz Tomek bedzie przy nim obecny no ale... Kołodziej dobry młodzik ale gdyby porównać całość skladu napewno moj CKM prezentuje sie lepiej iwo: [/qb][/QUOTE]Oj nie byl bym taki pewien ze CKM prezentuje sie lepiej. Choc kibicem "JASKOLEK" nie jestem, ale patrzac jako obiektywny kibic. To TARNÓW ma o wiele lepszy skald od CKM-u. Zaczynajac od obcokrajowca to tu Ricardsson prezentuje podobny poziom co Sullivan. Podobnie jest w kolejnych trzech przypadkach: T. Gollob - R. Holta, J. Gollob - S. Ulamek i G. Rempala - G. Walasek
Ale jak wiesz 4 zawodnikow to nie caly sklad. Jeszcze zostalo 2 juniorow i ten 5 zawodnik. A w tym przypadku Tarnow jest co najmniej 2 klasy lepszy!!!Czlowieku tu trudno porownywac Kolodzieja do dwoch Szczepaniakow , Lyka czy Stanislawskiego. Przeciez KOlODZIEJ to talent formatu JARKA HAMPELA a moze nawet wiecej!!!(on w glownej mierze przyczynil sie do awnsow UNI do I ligi i EKSTALIGI. Nastepnie nie mozemy zapominac o Marcinie Rempale ktory swoje potrafi i tez jest wielka nadzieja polskiego speedwaya.
Ale zostal nam jeszcze ten 5 zawodnik i tu tez wielka porazka CKM-u. Bo co moze pokazac Rafal OSUMEK bo tak duzej przerwie. Raczej wlodarze CKMu zatrudnili go w celu zawodnika ktory bedzie jezdzil w przypadku jakies kontuzji w teamie. Zbyszek Czerwinski to tez niewatpliwie zawodnik bardzo utalentowany ale czy poradzi sobie w roli seniora byc moze ale porownac go do Wardzaly(jeden z liderow druzyny z ubieglego roku) czy do Burzy to lekka przesada.
Wiec nastepnym razem jak cos napiszesz to sie dwa razy zastanow. Na papierze UNIA ma zdecydowanie lepszy sklad. Ale tylko na papierze...

ps. a tak propo mi jest blizej (sercem ) do Lwow niz do Jaskolek ale chcialem bardzo obiektywnie opisac sytuacje panujaca w obu klubach.
PAMIETAJ ZUZEL TO SPORT A SPORT RZADZI SIE SWOIMI PRAWAMI!

Do góry
#175969 - 14/02/2004 14:51 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
SR Offline
Carpal Tunnel

Ułamek podobny do J.Golloba???
teraz to jestem na kolanach :rolleyes:
J.Gollob może sie zblizyc do Ułamka tylko wtedy jak jeździ u siebie na sprzęcie Tomka , teraz tak nie bedzie....
Walasek podobny poziom do G.Rempaly ??
moze jak G.Rempala jezdzi na swoim torze to tak , ale Grzesiu ma duzy potencjal i mam nadzieje ze sie obudzi , bo stać go napewno na wiecej niz Rempale.
Kolodziej to mlodziez pierwszego formatu ale kogo ma w zasiegu ze skladu CKM-u??? Walaska i mlodziezowca bo reszta jest chyba jednak poza zasiegiem.I nie mow mi ze Burza czy Wardzala sa o wiele lepsi od Czerwinskiego czy Osumka , bo i jedni i drudzy mogą na torze to samo , ale gdy beda sie scigac z ww slawami to nie wroze tym Tarnowskim bohaterom wysokich zdobyczy punktowych , a w twojej wypowiedzi nie ma pelnego obiektywizmu , przemawia przez ciebie transferowe podniecenie i tyle...
Jestem stronniczy ..... bo musze być
pozro! iwo:
Ps.jakbyśmy sie nie spierali i kalkulowali to jak bedzie przkonamy sie w 1 kolejce

Do góry
#175970 - 14/02/2004 16:41 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
speed82 Offline
addict

Widze ze bardzo musisz kochac swoj klub . No ale pamietac musisz ze LWY to nie ta sama druzyna co w tamtym roku, bo nie macie juz wielkiego wojownika A. Jonssona!!!
A ty moze sadzisz ze Kolodziej nie sprawdzi sie w walce z najlepszymi to co ja mam powiedziec o Szczepaniakach czy Stanislawskim. Musisz zrozumiec ze KOLODZIEJ mimo mlodego wieku to wielki profesjonalista. To powiedz mi komu tak szybko jak jemu zaproponowali starty w Anglii ...tylko Jarkowi Hampelowi.
A troche przesadziles mowiac z ironia o Burzy i Wardzale. To ze Burza potrafi sie sciagac z najlepszymi pokazal chociazby w meczach z RKM w fazie play-off 24.08.2003r. Zdobywajac w tym meczu 7 pkt(w czterech startach). Wygrywajac w 9 biegu z IMŚ N. Pedersenem. Ale zeby nie bylo ze umie jezdzic tylko na swoim torze to 21.09.2003r. w Rybniku zdobywa 10pkt. I wygrywa podobnie z Pedersenem w 8 biegu.
A wczesniej to zapomnieles wspomniec rowniez o przebudzeniu tego drugiego Grzesia...Rempaly. Przeciez ze jezdzic on potrafi pokazal to jezdzac w Rzeszowie(gdy STAL jezdzila w najwyzszej klasie rozgrywkowej) stajac sie jednym z najlepszym zawodnikow krajowych. A rowniez w rozgrywkach o IMP w tamtym okresie zajmowal wysokie 5 badz 6 lokaty.

A teraz na koniec moze sie zdziwisz ale, najprawdopodobniej nie bede obecny na meczu UNIA - CKM poniewaz w tym samym czasie jezdzi moja ukochana druzyna.
Ale wiesz komu bede kibicowal ???
Wlokniarzowi bo UNIA to dla mnie wrog za miedzy.
Wiec mi tu nie stulaj ze jestem podniecony transferami UNI TARNOW. Bo jak by tak bylo to w tamtym roku kibicowal bym poteznemu wydawaloby sie APATOROWI a tak nie bylo. Ale nie mozesz zprzeczyc ze to UNIA ma lepszy sklad (na papierze).
Ale powtarzam to jest SPORT i rzadzi on sie swoimi prawami
MIMO WSZYTSKO POZDRAWIAM CIEBIE I ZYCZE CKM-owi 2 tytulu pod rzad .

Do góry
#175971 - 14/02/2004 17:02 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
Arik Offline
old hand

zobaczymy jak to bedzie tylko kolega u gory zapomnial dodac ze Kolodziej jeszcze nigdy nie jezdzil w ekstralidze a to jest duza przepasc wiec nie porownuj Hampela z Kolodziejem mysle ze Kasprzak jest lepszy niz Kolodziej ale z Jacusiem to zes w morde przesadzil
Pzdr iwo:

Do góry
#175972 - 16/02/2004 15:32 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
speed82 Offline
addict

ARIK to ze Koldzoiej nigdy nie jezdzil w Ekstralidze to fakt. Ale co nie znaczy ze nie jezdzil z najlepszymi. A po drugie zauwaz ze Koldziej jest 2 lata mlodszy od Hampela. Wiec przez ten okres wiele moze sie nauczyc i wiele osiagnac

pozdr600 for all iwo:

Do góry
#175973 - 16/02/2004 18:01 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
Jejku Offline

Meldunek: 06/04/2001
Widzialem Kolodzieja 3 razy w akcji w zeszlym roku i chlopaka wymiata ze az milo. Jestem pewien ze sobie poradzo na torach ekstraligowych. Natomiast Jacus Gollob to zawodnik na 4-5 pkt max takze prownywac go do Ulamka to zart. Ogolnie dla mnie wzmocnienia Tarnowa to nie jest az taka wielka sprawa. Wzmocnili sie Tomkiem i to jest 14 pkt co mecz, ale Tony pojedzie zamiast Karlssona ktory tak samo by sobei radzil. Jacus to zadne wzmocnienie bo w Tarnowie jestem pewien ze Wardzala bedzie lepszym zawodnikiem. Takze hurra optymizn tarnowian moze zostac bardzo szybko zgaszony.

Do góry
#175974 - 18/02/2004 02:15 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
speed82 Offline
addict

Dzisaj dzialacze rzeszowscy podpisali kontrakt ze sponsorem strategicznym !!!Jakim jest polska firma produkująca folie z polietylenu Marma Polskie Folie. Zatem pelna nazwa druzyny bedzie brzmiec Marma Polskie Folie Rzeszów. Wartosc kontraktu nie zostala podanna do wiadomosci publicznej.

Do góry
#175975 - 18/02/2004 16:20 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
Arik Offline
old hand

Dalszy ciag sporu Wroclawsko-Bydgosko-Pilskiego
Jak podaje w oficjalnym komunikacie Główna Komisja Sportu Żużlowego transfery zawodników: Roberta Miskowiaka, Tomasza Gapinskiego i Krystiana Klechy, dotychczas reprezentujących barwy Polonii Piła, zostają wstrzymane do czasu uzupełnienia przez zainteresowane pozyskaniem ww. żużlowców kluby dokumentów wyszczególnionych w artykule 234. Regulaminu Sportu Żużlowego.

Chodzi przede wszystkim o punkt mówiący iż w przypadku zmiany barw klubowych na konto ZG PZM powinna trafić zryczałtowana kwota pieniędzy wynosząca 5% wartosci transferu. Do dnia dzisiejszego kluby: Atlas Wrocław oraz Polonia Bydgoszcz, z którymi umowy na starty w nadchodzącym sezonie podpisali Robert Miskowiak, Tomasz Gapinski i Krystian Klecha nie wywiązały się z tego punku regulaminu.

Art. 234 Regulaminu Sportu Żużlowego/Regulamin Przynależnosci Klubowej Zawodników w Sporcie Żużlowym

Warunkiem zatwierdzenia zmiany barw klubowych przez zawodnika jest: - dostarczenie do Biura Sportu ZG PZM kopii umowy, zawartej pomiędzy dotychczasowym i nowym klubem oraz dowodu wpłaty na konto ZG PZM ryczałtu, z tytułu dokonanego transferu, w wysokości ustalonej przez ZG PZM; - spełnienie warunków zgłoszenia i potwierdzenia, określonych w Art. 214 i 215. Mimo zatwierdzenia zmiany barw klubowych, zawodnik będzie miał zawieszone prawo startu w barwach nowego klubu, jesli nowy klub nie wywiąże się z zobowiązań finansowych wobec poprzedniego klubu zawodnika, wynikających z umowy zawartej między klubami przy zmianie barw, chyba, że kluby podpiszą inne porozumienie

Do góry
#175976 - 18/02/2004 16:38 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
[g]um[p] Offline

Meldunek: 24/08/2002
A co w tym dziwnego, Rusko przeważnie stosował orginalne formy regulowania należności. Ciekawe co tym razem wymyśli. Być może będzie to zapłata w formie zboża/ziarna lub wystosuje petycję, aby inne kluby zrzuciły się na ta opłatę.

Do góry
#175977 - 19/02/2004 14:06 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
maher Offline
enthusiast

Meldunek: 14/03/2002
[QUOTE][qb]Jak podaje dziś jeden z lokalnych wrocławskich dzienników Tomasz Jedrzejak jest zdecydowany startować w ...Ostrowie Wielkopolskim.
Pytanie tylko skąd bidny klub weźmie pieniądze na kwote odstępnego
[/qb][/QUOTE] hehe, Ostrów zapłacił pieniądze przy okazji podpisywania kontraktu (na początku grudnia), a WTS za zawodników których pozyskał nie zdołał zapłacić w wymaganym terminie (do 31 stycznia)... al:

Do góry
#175978 - 19/02/2004 14:17 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
maher Offline
enthusiast

[QUOTE]Witamy Serdecznie,

Expekt.com bedzie oferowac zaklady ligi Szwedzkiej.[/QUOTE]Czyli expekt zostaje przy tym co miał w ofercie. Nie planuje jej rozszerzenia

Wiecie coś o innych bukach? także naziemnych?

Do góry
#175979 - 19/02/2004 17:37 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
maher Offline
enthusiast

[QUOTE]Witamy,

Bedziemy oferowali mecze szwedzkiej ligi Elitserien.

Pozdrawiamy,

Biuro Obsługi Klienta

Bezpłatne numery telefonów
Tel. 00 800 461 12 25
Fax. 00 800 461 12 26

www.unibet.com
Email info-pl@unibet.com [/QUOTE]czyli tak samo jak expekt :/

Do góry
#175980 - 19/02/2004 17:51 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
speed82 Offline
addict

ale kursy bede nedzne

Do góry
#175981 - 23/02/2004 05:25 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
[g]um[p] Offline

Meldunek: 24/08/2002
Jason made in Toruń

Do góry
#175982 - 28/02/2004 16:14 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
speed82 Offline
addict

Wczoraj klub z Krosna wypozyczyl dwo-ch wartosciowych zawodnikow Łukasza Golonke z Mamry Rzeszow i Lukasz Szmida z RKM Rybnik. Jak widac "Wilki" maja apetyt na awans. Oby im sie udalo .

Do góry
#175983 - 29/02/2004 00:22 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
SR Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał speed82:
[qb]Wczoraj klub z Krosna wypozyczyl dwo-ch wartosciowych zawodnikow Łukasza Golonke z Mamry Rzeszow i Lukasz Szmida z RKM Rybnik. Jak widac "Wilki" maja apetyt na awans. Oby im sie udalo .[/qb][/QUOTE]oni mają apetyt na Golonke a nie na awans

Do góry
#175984 - 29/02/2004 01:48 Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
speed82 Offline
addict

[QUOTE]Oryginalnie wysłał SR:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał speed82:
[qb]Wczoraj klub z Krosna wypozyczyl dwo-ch wartosciowych zawodnikow Łukasza Golonke z Mamry Rzeszow i Lukasz Szmida z RKM Rybnik. Jak widac "Wilki" maja apetyt na awans. Oby im sie udalo .[/qb][/QUOTE]oni mają apetyt na Golonke a nie na awans [/qb][/QUOTE]Zebys sie nie zdziwil

Do góry
Strona 6 z 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08