#175929 - 03/01/2004 14:52
Re: SEZON 2004-transfery,newsy...
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
No i Gollobowie nie podpisali żadnego kontraktu jeszcze. Jak wczoraj Tomek powiedział dla TV3 ciężko mu opuścić klub, w którym się jeździło 14 lat!! Wszystkiego dowiemy się w niedzielę. Oby pozostał w Polonii!! Mam nadzieje, że Zbigniew Boniek i prezydent miasta Dombrowicz pomogą wsparciem pieniężnym i Tomek pozostanie w kochanej POLONII!!! CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE W MOIM SERCU POLONIA TO NAJWIĘKSZA MIŁOŚĆ MA Pozdro  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#175930 - 04/01/2004 08:34
|
Meldunek: 24/08/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#175932 - 04/01/2004 22:16
|
old hand
Meldunek: 07/09/2002
|
Golloby w Tarnowie, czyli kasa przeważyła nad miłoscią do Bydgoszczy. Teraz Gollobowie + RICKARDSSON i do tego dobry junior Kołodziej , krystaizuje sie faworyt ligi... beniaminek z Tarnowa >>>potentat I ligi >>> po roku potentat ekstraligi. Pozdrawiam Wszystkich kibiców żużla  iwo: IVAN DRAGO 
|
Do góry
|
|
|
|
#175933 - 04/01/2004 22:28
|
member
Meldunek: 13/12/2003
|
hehe chlopie o jakim faworycie Ty mowisz ??? Nie rozsmieszaj mnie...Jacek na wyjazdach bedzie robil po 3-4 pkt, Kolodziej i Burza to samo, Tomek + Tony na wyjazdach po okolo 10-12 bo starzeja sie coraz szybciej poza tym mysle ze nie na dlugo starczy kasy w tarnowie wiec : NIE ROBMY Z UNII MISTRZOW POLSKI !!! ...
|
Do góry
|
|
|
|
#175935 - 05/01/2004 01:08
|
old hand
|
KOREKTA do poprzedniego postu: wcale nie miałem ZAMIARU robić... zjadłem wyraz...sorry ale troche juz dziś wypiłem  iwo:
|
Do góry
|
|
|
|
#175937 - 13/01/2004 18:40
|
old hand
|
J. Kołodziej >>> WTS czy Unia T. ??? - Tak naprawdę, to nie wiem jeszcze gdzie bede jeździł. Dostałem ofertę z Wrocławia z bardzo dobrymi warunkami finansowymi i jest szansa, żebym jeździł w Atlasie - mówi Janusz Kołodziej, utalentowany junior Unii Tarnów. Według zapewnień działaczy z Tarnowa Kołodziej, który znalazł się na liście transferowej tylko za 80 tys. zł, nie jest już do wzięcia. Prezes Unii Szczepan Bukowski twardo przekonuje, że kontrakt jest gotowy i brakuje na nim tylko (aż !) podpisu zawodnika. Tajemnicą poliszynela jest jednak fakt iż istnieje jeszcze jedna kwestia, którą trzeba rozwiązać . Nie mogę zdradzić o co chodzi -dodaje Kołodziej. Jak podaje jedna z wrocławskich gazet chodzi o pieniądze. Zawodnik zwleka z przedłużeniem umowy, bo chce dostać część pieniędzy kontraktowych jeszcze w styczniu, żeby zainwestować w sprzęt. Unia najwyraźniej ma problemy ze spełnieniem wymagań żużlowca. Być może dlatego, że po ostatnich spektakularnych transferach braci Gollobów i Tony'ego Rickardssona dostała lekkiej zadyszki finansowej. POZDRAWIAM  iwo: IVAN DRAGO 
|
Do góry
|
|
|
|
#175938 - 14/01/2004 02:17
|
member
Meldunek: 13/12/2003
|
no widzisz Drago - a nie mowilem ??  Robiles z nich mistrzow swiata , sezon sie jeszcze nie zaczal a juz na Kolodzieja im braklo...
|
Do góry
|
|
|
|
#175939 - 15/01/2004 05:59
|
enthusiast
Meldunek: 13/10/2001
|
Marek Hucko po kilku latach wystepow poza Gorzowem,ponownie bedzie bronil barw Stali Gorzow.
|
Do góry
|
|
|
|
#175940 - 15/01/2004 17:15
|
old hand
Meldunek: 20/03/2003
|
Za Gazetą Wrocławską
ŻUŻEL Szansa na Kołodzieja
Wtorek, 13 stycznia 2004r.
Czy Atlas pozyska jednego z najbardziej obiecujących zawodników młodego pokolenia?
ŻUŻEL
- Tak naprawdę, to nie jest jeszcze przesądzone, że na pewno zostanę w Tarnowie. Dostałem ofertę z Wrocławia i jest szansa, żebym jeździł w Atlasie - mówi Janusz Kołodziej, utalentowany junior Unii Tarnów
Według zapewnień działaczy z Tarnowa Kołodziej, który znalazł się na liście transferowej tylko za 80 tys. zł, nie jest już do wzięcia. Prezes Unii Szczepan Bukowski twardo przekonuje, że kontrakt jest gotowy i brakuje na nim już tylko podpisu zawodnika. Okazuje się jednak, że nie tylko. - Z Unią praktycznie już się dogadaliśmy i wszystko jest na dobrej drodze. Ale jest jeszcze jedna kwestia, nad którą ciągle pracujemy. Nie mogę zdradzić o co chodzi - powiedział nam wczoraj w rozmowie telefonicznej Kołodziej.
Poszło o kasę
Tajemnicą poliszynela jest fakt, że chodzi o pieniądze. Zawodnik zwleka z przedłużeniem umowy, bo chce dostać część pieniędzy kontraktowych jeszcze w styczniu, żeby zainwestować w sprzęt. Unia najwyraźniej ma problemy ze spełnieniem wymagań żużlowca. Być może dlatego, że po ostatnich spektakularnych transferach braci Gollobów i Tony'ego Rickardssona dostała chyba lekkiej zadyszki finansowej. I nic dziwnego, bo kasę na kontrakty trzech gwiazdorów wyłożył nie tylko hojny sponsor - Rafineria Trzebinia, ale także klub.
Spychany na margines
Dla Kołodzieja małym pocieszeniem są dzisiaj słowa prezesa Bukowskiego, który powiedział niedawno, że ma on być czwartym asem i tarnowskim charakterem w zespole Unii. Teraz utalentowany junior może czuć się mocno zawiedziony. Na Gollobów i Rickardssona astronomiczne pieniądze (cała trójka ma zarobić przez rok ponad 2,5 miliona złotych) znalazły się od razu. A Kołodziej swoją gażę musi z klubu wręcz wyszarpywać, choć przecież to on był jednym z ojców awansu do ekstraligi. Podobnie sytuacja może wyglądać podczas rozliczeń w trakcie ligowych zmagań. W kolejce do kasy Kołodziej zawsze będzie dopiero czwarty.
Trochę się boi
- Też się trochę tego boję, ale wierzę, że wszyscy będą w klubie traktowani jednakowo - uspokaja zawodnik, który ciągle kuszony jest przez kilka ekstraligowych klubów. Wśród nich jest oczywiście Atlas. - Nawet ostatnio dzwonił do mnie trener Cieślak. Oferta z Wrocławia na pewno jest atrakcyjna i w tym klubie też mógłbym się dalej rozwijać i podnosić swoje umiejętności. Na razie rozmawiam z Unią, ale nie jest wykluczone, że trafię jeszcze do Atlasa. Na ile procent jest to możliwe? Nie wiem. Negocjacje transferowe prowadzi mój tato, a ja tylko siadam na motor i jadę - przyznał na koniec.
Młode wilki
Pozyskanie Kołodzieja byłoby dla Atlasa korzystne z wielu względów. Po pierwsze wrocławianie, którzy bliscy są także pozyskania Roberta Miśkowiaka i Tomasza Gapińskiego z Piły, wreszcie mieliby zespół młodych wilków, mogących z powodzeniem walczyć o miejsce na pudle mistrzostw Polski. Po drugie Unia bez Kołodzieja nie byłaby już tak zdecydowanym faworytem w wyścigu o mistrzowski tytuł. A po trzecie wreszcie Atlas mógłby mieć aż trzech swoich reprezentantów (Kołodziej, Miśkowiak i Świderski) w finale mistrzostw świata juniorów, który rozegrany zostanie we wrześniu na Stadionie Olimpijskim.
Atlas w sezonie 2004
Wariant optymistyczny
Greg Hancock Krzysztof Cegielski Jarosław Hampel Tomasz Gapiński Janusz Kołodziej Robert Miśkowiak Piotr Świderski
Wariant pesymistyczny
Greg Hancock Krzysztof Słaboń Jarosław Hampel Sławomir Drabik Robert Dados Robert Miśkowiak Piotr Świderski
|
Do góry
|
|
|
|
#175943 - 31/01/2004 02:19
|
journeyman
Meldunek: 06/10/2003
|
CEGŁA W GNIEZNIE !!!! CO O TYM MYŚLICIE???
|
Do góry
|
|
|
|
|
|