No to moze ja ktorko od siebie:
Usa - Kenia
Zawodniczki z Usa pokonaly dzisiaj w ladnym stylu Polki , a wiec Kenia to dla niech tylko sparing. Mysle ze mozna zagrac hc na ptk.
Polska - Kuba
Polki mysle ze nie prezentuja sie zbyt dobrze...2 przegrane z zespolami ktorymi powinnismy chociaz powalczyc. A przegrana gladk o z Brazylia , pozniej wygrana ze slabiutkim Peru.. i dzisiaj wtopa z Usa. Mysle ze nasze dziewczyny .. jutro co najwyzej moga ugrac seta.
Kubanki dzisiaj bardzo dobrze zaprezentowany sie z Brazylia i przegraly dopiero w tb. No to chyba o czyms swiadczy. Tylko czy czasmi Brazylijki nie mialy slabszego dnia? Mysle ze zespol Kuby zajmie miejsc w 4 i zdobedzie bilet do Pekinu. A zeby sie do tego przyblizyc potrzebna jest im wygrana z polkami.
Typ: Kuba , dla odwazniejszych z hc.
Brazylia - Peru
Pisac chyba nie trzeba ... Latwe 3-0 ... tylko teraz w jakims stsosunku ptk. Ciekaw jestem jakie hc punktowe wystawia buki i jaka linie underowa daja. Tylko pytanie czy podstawowe zawodniczk inie wyjda w pierwszym skladzie... Ale mysle ze kazdy mecz wazny i walczy sie o RATIO .
Włoch - Serbia
Czyc to nie final ME? Jak pamietamy wynik tamtego meczu byl: Italy - Serbia: 3/0 (26-24, 25-18, 25-21) .
Pytanie tylko czy zawodniczki Wloch dalej graja na takim wysokim poziomie? Narazie wyniki pokazuja ze tak.
Serbki po fantastycznuch ME ..mysle ze nie maja juz tak swietnej formy i nie beda w stanie powalczyc z Włoszkami.
Typ: Włoszki z hc.
Korea - Dominikana.
Korea.. jak wiemy jej atutam jest gra a obronie. Mysle ze pokonaja druzyne Dominikany ..ktora jest podobnie jak Korea tylko tlem tych rozgrywek.
Typ: Korea
Japonia - Tajlandia
Troszke zdziwila mnie przegrana z Japonia, ale jak wiemy druzyna z Japoni coraz mniej liczy sie w walce o nawyzsze podium. Wygrana z Korea 3-1 .. Yhmm ..pamietam ze te mecze zawsze konczyly sie dluggggim meczem i przewaznie ktoras druzyna wygrywala w tb.
Tajlandia... no to juz druyzna z nizszej polki i mysle ze walcza tylko o jak najlpsze miejsc pod koniec i ptk do rankingu.
Typ: Japonia , Japonia z hc.
Wszystko tak na szybko napisane...gdyz musialem odreagowac stres.. a jak sobie popisze to mi przechodzi.
Zapraszam do dyskusji , moze ktos sie tez wypowie. Jak sie pojawia kursy w bukach to uzuplnie wypowiedz.
Pozdrawiam Gib01